Ερωτηση προς Βαγγελη Λαμπρου για οθονη.

Μηνύματα
180
Reaction score
0
Βαγγελη Λαμπρου ποιο παλια ειχες γραψει στην ερωτηση περι οθονης για Infocus 4805:

Από αυτές που έχω εγκαταστήσει μέχρι στιγμής είδα τεράστια διαφορά στα πανιά κατηγορίας των 300€, με τα πανια των 400€. Τα δεύτερα είναι πολύ βαρύτερα και χονδρότερα και έίναι βαμένα μαύρα από πίσω σε αντιθεση με τα πρώτα.
Μη το σκεφτείς, οπωσδήποτε να πάς σε χοντρό πανι και βαμένο από πισω μαύρο, definetelly. Μιλάμε για μια διαφορά μικρότερη των 100€ !!!!

Μετά τα 400€..... τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα. Ολες τα ίδια.
Δυστυχώς στις οθόνες δεν υπάρχει μεσαία τάξη ή καλή.
Από Cinquecento (400€) πάς κατευθείαςν σε Ferrari (3,000€) δηλαδή στη Stewart.
Όλες οι άλλες είναι ίδιες, το μόνο που πληρώνεις είναι τα gadgets τύπου RF, IR, masking κλπ.
Θα ηθελα να μου δωσεις την συμβουλη σου για μια οθονη για τον Infocus 4805.
Ενδιαφερομαι για 16/9 οθονη 92 ιντζες χειροκινητη.

Εχω ακουσει καλα λογια για την Projecta Procinema 92'' 16/9 με extended μαυρο πανι να κατεβαινει. Η τιμη της ειναι περιπου 400 ευρω.
Ξερεις κατι για αυτη την οθονη εκπληρωνει αυτο το μαυρο απο πισω που λες ή οχι , αν εχεις κατι να προτινεις θα ημουν υποχρεος.

Και οποιος αλλος φιλος μπορει επισης.

Ψαχνω για οθονη απεγνωσμενα, εχω τον προβολεα 3 μηνες και εχω δει μονο 3 ταινιες γιατι ο τοιχος που μπορω να προβαλω ειναι σε αλλο σημειο απο το ηχοσυστημα μου. :(
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Στάθη,
δεν έχω συνατήσει τη συγκεκριμένη οθόνη, ή μπορεί να την έχω και να μη συγκράτησα το μοντέλο της. Θα σου γράψω όμως τι προβλήματισμούς θα πρέπει να έχεις κατά την αγορά.

Οι οθόνες ανήκουν σε 3 κατηγορίες.

Πρώτη κατηγορία είναι αυτή με το λεπτό άσπρο πανί, πλαστικό συνθετικό συνήθως, το οποίο πίσω του δεν έχει μαύρη επίστρωση. Συνήθως συναντάται σε χειροκίνητες οθόνες.

Επειδή δεν υπάρχει επίστρωση μαύρου υλικού στην πλάτη της οθόνης παρατηρείται και εκροή φωτεινότητας προς τα πίσω της, το οποίο σε χαμηλής φωτεινότητας προβολικά θα δυσκολέψει τα σκοτεινά πλάνα.
Επίσης δημιουργούνται συνήθως κάθετες ζάρες, κάτι σαν όρη και κοιλάδες, καθθώς και οι ακριανές κάθετες πλευρές τους γυρίζουν προς τα μέσα.

Είναι επίσης πολύ ευαίσθητες σε μεταβολές του αέρα στο χώρο προβολής, προφανώς λόγω βάρους.
To design τους από την άλλη δεν είναι άσχημο αλλά έχω παρατηρήσει οτι κατά το κατέβασμα και το ανέβασμα του πανιού δεν διπλώνεται η οθόνη πάντα στην ίδια θέση, αλλά τη μιά πιο αριστερα και την άλλη πιο δεξιά.....
Πάρα πολλές φορές η οθόνη δεν βρίσκεται τοποθετημένη και στο μέσον του πλαισιού με μόνιμη παράκεντρη θέση !!!!
Ετσι φυσικά και η εγκατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη για να επιτύχουμε και το σωστό κεντράρισμα με το φακό του προβολέα.

Προσωπική μου εκτίμιση οτι είναι τελείως ακατάλληλες για Home Theater. Αντίθετα για αίθουσες συνεδριάσεων με στατικές εικόνες από PowerPoint και Excel ίσως τα καταφέρνουν. Για HT όμως χίλιες φορές προτιμότερη η προβολή σε άσπρο τοίχο.
Τιμές γύρω από 100 μέχρι και 350 ευρώ.
Αραιά και πότε ξεπροβάλει κάποια εταιρία που βγάζει κάποπια οθόνη των 300 ευρώ που ανήκει όμως σε αυτή τη κατηγορία. Ειχα αγοράσει πρίν από 4 χρόνια μια ProScreen από τον Εγγλεζάκη, με την αγορά του Nec ΜΤ1040Ε μόνο με 100,000 δραχμές τότε, και μέχρι που επωλήθη πρόσφατα δεν είχε τη παραμικρή ζάρα!!!!
Μάλιστα το πανί είχε και επίστωση μαύρη από πίσω!!!! Ειλικρινα το μετάνιωσα που τη πούλησα μόνο 150 ευρώ.

Δεύτερη κατηγορία είναι οι οθόνες ηλεκτρικές ή μη, με οπίσθια μαύρη επίστρωση, καθώς και με πιθανό bordering σε τυχόν επιλογή σας 4:3 ή 16:9. Το ύφασμα/πλαστικό της οθόνης είναι αρκετά βαρύτερο ανα τετραγωνικό εκατοστό.
Αποτέλεσμα των άνω: διατήρηση φωτεινότητας, λιγότερες ζάρες (αλλά όχι ανύπαρκτες) και λιγότερες μεταβολές από διέλευση του αέρα στο χώρο προβολής.
Ουσιαστικά αυτές οι οθόνες σχεδίαστηκαν για Home Theaters και έχουν κάποια καλή απόδοση, ωστε να αξιοποίηται ένας καλός προβολέας και να αποδίδεται σωστά η προβολή.

Το Design τους αλλάζει απο εταιρία σε εταιρία αλλά γενικά ειναι προσεγμένο αν και οχι ανάλογα τόσο καλύτερο από τη προηγούμενη κατηγορία που περιέγραψα πριν.
Τιμές γύρω από 500 μέχρι και 3000 ευρώ


Τρίτη κατηγορία η Stewart μόνη της.
Μια σχολή που δεν έχει ακόμη ανταγωνιστή.
Πανακριβη μεν αλλά για προβολείς των 5,000 και άνω αξίζει τα χρήματα της με το παρπάνω γιατί αναδικνύει όλα τα χαρίσματα του προβολέα.

Μόνο μια φορά έχω ακούσει παράπονα για Stewart (ζάρες) και ποτέ άλλοτε. Το δε Service της είναι παροιμιώδες για την αντικατάσταση των προιόντως της, No question asked, αν και δεν μπορώ να κρύψω οτι έχω ακούσει παράπονα για την εγχώρια αντιμετώπιση των πελάτών από την Ελληνική αντιπροσωπία !!!!!

Δεν θα σας μιλήσω εδώ για μαύρες επιστρώσεις κλπ, κλπ. Τα έξτρα των άλλων εταιριών εδώ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αυτονόητα.
Οι τιμές αντιθέτως δεν είναι καθόλου ΜΑ καθόλου αυτονόητες.
Ξεκινάνε στα 3,000 περίπου και καταλήγουν στα 15000 ευρώ για Custom made screens.
Αν και μπορούμε να μιλάμε ώρες για την Stewart καλύτερα να το κάνουμε σε κάποιο άλλο θέμα. Είναι μια γιγάντια εταιρία με χιλιάδες προιόντα οπότε θα έχουμε πολλά να πούμε.


Κλείνοντας να σας δώσω και τη προσωπική μου παρατήρηση πάνω στις οθόνες.
εχω διαπιστώσει μετά από τόσες εγκαταστάσεις οθονώς, οτι δυστυχώς για τα μεσαία πορτοφόλια (800 ~1500 ευρώτο πολύ) δεν υπάρχει αντίστοιχα Μεσαία Τάξη οθονών. Όλες εκτός της Stewart ξεκινάνε από Huyndai Atos και καταλήγουν το πολύ σε Volks Wagen Golf.
Μετά πάμε κατευθείαν στη Ferrari Enzo.
Δεν υπάρχει Mercedes, BMW, Audi......

ΥΓ. Φυσικά η καλύτερη λύση είναι η σταθερή αλλά πόσοι από μας μπορούν αν έχουν ένα άσπρο κάδρο 2 μέτρων στο σαλόνι τους, χωρίς να φάνε τσόκαρο ή τηγάνι στο κεφάλι;;;;;
 

Μηνύματα
431
Reaction score
4
Κύριε Λάμπρου επειδή είμαι από τους τυχερούς που μπορούν να έχουν στο χώρο τους μία σταθερή οθόνη (θα την κρύβω συρταρωτά πίσω από πίνακα ζωγραφικής μεγαλύτερης διάστασης), μπορείτε να μου προτείνετε κάποια οθόνη 92" γιατί θα προβώ σε αγορά του Sanyo Ζ3 μόλις αρχίσει να διατίθεται. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 


Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Σωτήρη,
η μοναδικότητα της σταθερής οθόνης είναι οτι σπανιότατα, αν όχι ποτέ, δεν θα αντικρύσεις τις ενοχλητικότατες ζάρες με τον όρο βέβαια οτι θα εγκατασταθεί σωστά. Μόνο μια φορά μου έχει αναφερθεί προβλήμα, και μάλιστα για Stewart η οπόια μάλλον θα έχει κάτι προβληματικό το πλαίσιο της, αφού και σε αντικατάσταση του πανιού συνεχίστηκε το πρόβλημα των ζαρών.

Για το Ζ3, που μάλλον θα είναι το κορυφαίο LCD της επόμενης γενιάς, Θα συνδιάζεται υπέροχα με μια Stewart Grayhawk αν μπορείς φυσικά να αντέξεις το αυξημένο κόστος.

Από την άλλη μια πιο οικονομική λύση είναι η DaLite Mat White, την οποία έχω δει αρκετές φορές και σε διάφορες ταινίες. Πάρα πολύ καλή απόδοση και φυσικά χωρίς ζάρες.

Μια επίσης πάρα πολύ καλή λύση είναι και ένα μοντέλο που χρησιμοποίησε ο κ. Μίγκος από τον Βύρωνα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι καλά το όνομα και το μοντέλο της εταιρίας, αλλά αν σε ενδιαφέρει άμεσα για αγορά, μπορώ να το πληροφορηθώ.
Η συγκεκριμένη όμως οθόνη, αν και πολύ οικονομική θέλει πολύ σωστό μοίρασμα των σημείων συγκράτησης του υφάσματος και μεγάλη προσοχή στη τοποθέτηση ειδάλλως δημιουργεί έντονες ζάρες, απο λάθος δικό μας όμως και όχι προβληματικού υλικού. Είναι όμως αρκετά πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα μοντέλα που κυκλοφορούν.

Σωτήρη η σταθερή οθόνη είναι καλύτερη επιλογή, αφού λοιπόν έχεις λύσει αυτό το πρόβλημα....τότε προχώρα με το που θα βγεί ο Ζ3.......σε αγορά ολοταχώς. Σπανίζουν τέτοιες συντρόφοι που να επιτρέπουν τέτοια πράγματα!!!!!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.678
Μηνύματα
2.869.790
Members
37.944
Νεότερο μέλος
MORPH
Top