Ερώτηση Για Καλώδια

Μηνύματα
12
Reaction score
0
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το VDH D102 III Hybrid μεταξύ του CREEK 5350SE και του ATOLL CD100. Σαν καλώδια ηχείων έχω τα NORDOST Flatline (μονοκαλωδίωση) με ηχεία τα Audiovector C2.

Ο ήχος είναι πολύ ικανοποιητικός, εκτός του ότι δεν υπάρχει αρκετός αέρας ανάμεσα στα όργανα και το μπάσο δεν είναι τόσο σφικτό και αναλυτικό όσο θα περίμενα από τον Creek.

Πιστεύετε ότι με αλλαγή interconnect ή καλωδίου ηχείων θα πάρω κάτι καλύτερο; Για παράδειγμα, αυτό που έχω διαβάσει ότι το ασήμι δίνει καλύτερη ανάλυση και πιο γρήγορο μπάσο είναι αλήθεια;

Ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις. Ευχαριστώ!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Δημήτρη δυστυχώς σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντησεις. Αυτό το καλώδιο που σε κάποιο άλλο σύστημα "κελάηδαγε" στο δικό σου μπορεί να "βραχνιάσει". Επίσης δεν μπορείς εκ των προτέρων να πεις αν μετα την αλλαγή καλωδίων το σύστημά σου θα ακούγετε καλύτερα. Απλά θα ακούγετε διαφορετικά. Το θέμα είναι το κατα πόσο το "διαφορετικά" θα πλησιάσει τα δικά σου γούστα.
Άρα μόνο μερικές δοκιμές μπορούν να σου δώσουν απάντηση.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι για να δεις σημαντικές διαφορές με το interconnect θα πρέπει να "ξεφύγεις" πολύ και μάλλον καλύτερα να δοκιμάσεις τα καλώδια ηχείων...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Δημήτρη μια ερώτηση αν επιτρέπεται: Το CDp, τα ηχεία  και τον ενισχυτή τα άκουσες να παίζουν μαζί;
Αν ναι, με τι καλώδια ήταν συνδεδεμένα στο κατάστημα;

Καλύτερα των ηχείων να αλλάξεις αυτή την περίπτωση. Συμφωνώ με τον Σπύρο.
Αν μπορείς να δανειστείς για ακρόαση στο σύστημά σου, δοκίμασε ένα σετ από Kimber: Hero interconnect   και 8TC ηχείων. Ξεκίνα τις δοκιμές από των ηχείων πρώτα. Σου τα προτείνω επειδή εγώ αυτά χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Για το ασήμι έχω ακούσει ότι ακούγεται πιο λεπτόηχο και κάπως βιαστικό σε σχέση με το χαλκό.Βέβαια ανάλογα και με το set up. Άσε που είναι και πολύ ακριβό.
Δε θα σου το συνιστούσα.
Πάντως μην περιμένεις και τη θεαματική βελτίωση. Αν όμως στην επίδειξη που σου έκαναν στο κατάστημα πριν αγοράσεις τα μηχανήματά σου, το σύστημα είχε στην απόδοσή του τα στοιχεία που τώρα λες ότι σου λείπουν να τα αναζητήσεις ψάχνοντας καλύτερα καλώδια.
Αν όχι μείνε όπως είσαι, κι αργότερα αναβαθμίζεις κάποια από τις συσκευές σου.
 

Μηνύματα
12
Reaction score
0
Τα μηχανήματα δεν τα είχα ακούσει να παίζουν μαζί πριν τα αγοράσω.

Σχετικά με τα Kimber 8TC, έχω ήδη κάνει δοκιμή στο σύστημά μου προσπαθώντας να τα συγκρίνω με τα Nordost. Ο ήχος των Nordost μου ακούστηκε πιο αναλυτικός, αλλά εκεί που οι διαφορές ήταν πραγματικά μεγάλες ήταν όταν έκανα διπλοκαλωδίωση με τα Nordost στις υψηλές και τα Kimber στις χαμηλές των Audiovector.

Για το Hero, θα προσπαθήσω να το ακούσω, ίσως και το PBJ που είναι φτηνότερο. Άλλα καλώδια που σκέφτομαι είναι το DNM Reson και VDH The First Ultimate.
 

Μηνύματα
15.028
Reaction score
20.777
εχω την εντυπωση οτι το ψαξιμο στο στησιμο εχει μεγαλυτερη επιτυχια
 

Μηνύματα
385
Reaction score
7
Δημήτρη αν θες να μείνεις στην κατηγορία τιμής αυτή και να πλησιάσεις τον ήχο του ασημένιου μόνο το DNM Reson (από αυτά που ξέρω) έρχεται κοντά χωρίς να κοστίζει πολύ.Βέβαια έχει λίγο ψυχρή μεσαία και λίγο λεπτά σώματα (συγκριτικά με κλασσικά χάλκινα πολύκλωνα πάντα) αλλά έχει πολύ καλό κοντρόλ στο μπάσο σχεδόν σαν ασήμι που μπορεί στο θέμα αυτό να βοηθήσει το σύστημά σου. Επίσης φοβερή ανάλυση και αέρα. (Τα Creek τα ήχα ακούσει με full DNM καλωδιώσεις και έπαιζαν πολύ καλά).Είναι πολύ τίμιο καλώδιο και νομίζω θα το πουλήσεις και σχετικά εύκολα αν δε σ΄αρέσει.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το VDH D102 III Hybrid μεταξύ του CREEK 5350SE και του ATOLL CD100. Σαν καλώδια ηχείων έχω τα NORDOST Flatline (μονοκαλωδίωση) με ηχεία τα Audiovector C2.

Ο ήχος είναι πολύ ικανοποιητικός, εκτός του ότι δεν υπάρχει αρκετός αέρας ανάμεσα στα όργανα και το μπάσο δεν είναι τόσο σφικτό και αναλυτικό όσο θα περίμενα από τον Creek.
Δημήτρη, μία ερώτηση ακόμα πως κατάλαβες ότι λείπουν από το σύστημά σου αυτά που αναφέρεις?
Με ποιο άλλο set up έκανες σύγκριση;
Θεωρώ ότι το player ίσως να είναι "λίγο" για τον ενισχυτή σου.
Δοκίμασε και κάποιο ακριβότερο player μήπως βρεις αυτό που ψάχνεις.
Πιστεύω ότι δεν έχεις πετύχει το σωστό ταίριασμα και ότι το καλώδιο μπορεί να μην σου λύσει το πρόβλημα.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Έπανέρχομαι λέγοντας ότι η αίσθησή μου είναι ότι ο CREEK 5350SE θα ταιριάζει περισσότερο με ένα player της CREEK. Κάνε μια δοκιμή να δεις τι παίζει.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Αυτό δεν είναι απόλυτο Γιάννη...

Αλλίμονο αν όλα έπαιζαν μόνο με "ομόσταυλα"....

Δημήτρη πιστέυω οτι ότι με διπλοκαλωδίωση με τα ίδια καλώδια που έχεις τώρα θα βελτιωθούν πολύ τα πράγματα και κινήσου καλύτερα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θυμάμαι τους βραχυκυκλωτήρες των Audiovector αλλά γενικά δεν έχω καλές εντυπώσεις από βραχυκυκλωτήρες.

Πάλι προσωπικά θα προτιμόυσα τα DNM, αλλά πειραματίσου και με multistrand υψηλών διατομών...

Τέλος να σου πω τι θα εκανα εγώ στην θέση σου. Θα έκλεινα ένα ραντεβού με κάποιο κατάστημα του χώρου και θα έπαιρνα παραμάσχαλα Atoll, Creek και interconnect και θα δοκίμαζα καλώδια ηχείων...

Τώρα αν δεν θες να τα κουβαλάς όλα πιστεύω ότι μπορείς να βρεις καταστήματα που έχουν τα ηχεία σου και πχ τον ενισχυτή ή το cdplayer ώστε να κουβαλήσεις λιγότερα πράγματα...(μερικοί ίσως να σου δανείσουν καλώδια για ακρόαση σπίτι σου)
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Σπύρο, δεν λέω ότι με άλλα players δεν παίζει ο CREEK.
Επειδή έχω ακούσει το εν λόγω ATOLL CD100 μου φάνηκε "λίγο" σε θέματα ανάλυσης και επειδή ο CREEK είναι πολύ ουδέτερος, να μην αξιοποιείται επαρκώς από το CD100 σ' αυτό που ζητά ο φίλος μας.
 


Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Δεν λέω ότι δεν είναι καλό πάντως εμένα δεν μου άρεσε.
Ενδιαφερόμουν να  αγοράσω κάποιο CD της ATOLL, αλλά όταν τα άκουσα (CD100 και CD 80) δεν μου άρεσαν. Προσωπική άποψη εκφράζω.


Θέλω να τονίσω εδώ πως όταν συνδυάζουμε βραβευμένα μηχανηματα από τον είδικό τύπο με διθυραμβικές κριτικές δεν σημαίνει ότι και το ηχητικό αποτέλεσμα υθα είναι πάντα άψογο. Συνήθως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.
Κάθε συσκευή έχει τα συν και τα πλην της και αλλού υπερτερεί κι αλλού υστερεί.

Αν π.χ. παίρναμε από κάποιες γυναίκες το ωραιότερο χαρακτηριστικό της κάθεμιας και θελαμε να τα συνδυάσουμε ώστε να βγεί η πιο όμορφη, το αποτέλεσμα σίγουρα θα ήταν απογοητευτικό να μην πω εκτρωματικό.

Νομίζω ότι ένα πιο μεστό CD θα ταίριαζε περισσότερο με τον Creek.
 

Μηνύματα
12
Reaction score
0
Τον 5350SE τον έχω ακούσει και με το CD50 MkII (1200€) και με το CD53 (1800€). Όντως το δέσιμο μεταξύ τους ήταν πάρα πολύ καλό, με τρομερό αέρα και ανάλυση, αλλά από κάποιο σημείο και μετά γινόταν κάπως κουραστικό το άκουσμα. Όχι βέβαια ότι δεν θα τα αγόραζα αν είχα τα χρήματα.

Από τη στιγμή που ήθελα να κινηθώ σε πιο χαμηλή κατηγορία τιμής, πιστέυω ότι το Atoll ήταν η πιο "αναλογική" περίπτωση. Θα συμφωνήσω όμως ότι μάλλον "αδικεί" κάποια χαρακτηριστικά του ενισχυτή.

Μια λύση που σκέφτομαι είναι το DNM (μάλλον σε ασήμι), το QED Silver Spiral ή το Kimber Silver Streak. Είμαι σε επικοινωνία με κάποια καταστήματα προκειμένου να δανειστώ τα καλώδια αυτά και να βγάλω τα συμπεράσματά μου.

Πάντως, πιστεύω και εγώ ότι με διπλοκαλωδίωση θα πάρω πολύ καλό αποτέλεσμα. Σκέφτομαι μάλιστα να δοκιμάσω τα αντίστοιχα QED Silver Spiral ηχείων σε διπλοκαλωδίωση.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Δημήτρη, έτσι γίνεται πάντα. Όλοι συμβιβασμούς κάνουμε γιατί δεν αντέχει η τσέπη μας. Καλή τύχη στις καλωδιακές σου αναζητήσεις. Μακάρι να πετύχεις τη βελτίωση που θες. Αν μπορέσεις γράψε τις εντυπώσεις σου από τις δοκιμές των καλωδίων για να διαβάσουν κι άλλοι φίλοι.
 

Μηνύματα
4.112
Reaction score
3.648
EIMAI KATOXOS TOY LECTOR VFI70L KAI HXEIA IDIOKATSKEYHS KAI KALODIA IDIOKATASKEYHS......KAI KATOXOS TOY ATOLL CD80... TO CD PROSTETHIKE TELEYTAIO STHN ALISIDA KAI OS TOTE EIXA DOKIMASI KAI TO CREEK 53 KAI POLLA ALLA PLAYER ALLA THN FISIKOTITA TOY ATOLL KAI TON XEKOYRASTO HXO TOY DEN TON BRHKA SE ALLA....ISOS TERIAZE STA IPOLIPA MHXANHMATA?? BORI.... ALLA TIS IDIES ENTIPOSIS TIS AKOYSA KAI APO ALLOYS KATOXOYS.....

TO EIXA MIA PERIODO KAI SE AMESO TEST ME TO CREEK53 KAI TO APOTELESMA KATA TA AYTIA MOY EKLINE LIGO PROS TO ATOLL ME PIO SFIXTO GEMATO BASSO PIO XEKOYRASTO HXO KAI KALITERO GENIKOS SE ORGANA KAI FONES....TO CREEK ANTISTIXA EIXE KALITERH EIKONA KAI LIGO KALITERH ANALISI ALLA MOY FANHKE LIGO TSIRIXTO......

OSO AFORA TA KALODIA MEXRI PROTINOS IXA TOY KILOY KAI OI DOKIMES EIXAN GINI ME KALODIA TETOIA....PROSFATOS SINDESA TA IDIOKATSKEYHS KAI H ANALYSH TOY SYSTHMATOS BELTIOTHIKE TO BPASO ESFIXE KAI ALLO.....

DEN EXIS PARA NA PEIRAMATISTIS ME MERIKA KALODIA KAI ME POLLA ALLES SISKEYES AN EXIS SKOPO NA ALAXIS KAI KATI ALLO......
 

Gio

Μηνύματα
293
Reaction score
185
Μηπως το προβλημα που εχει ο Δημητρης το εχουν και αλλοι κατοχοι των ΑUDIOVECTOR? Γενικα μιλωντας παντως νομιζω, οτι οταν υπαρχει προβλημα με χαλαρο μπασο ειναι πιο κρισιμος παραγοντας το δεσιμο ηχειου με το χωρο, κατα δευτερο λογο το δεσιμο του ηχειου με τον ενισχυτη, και μετα το δεσιμο του CD με τον ενισχυτη.Σε καθε περιπτωση παντως τα καταλληλα καλωδια, θα αμβλυνουν αλλα κατα τη γνωμη μου δεν θα εξαφανισουν το προβλημα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.934
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top