Ερώτηση αδαούς!

Reaction score
1
Θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση:
Για να ακούσω flac και άλλα HD αρχεία ήχου εκτός από media players όπως το foobar, media monkey κλπ, τους ASIO drivers, το kernel streaming χρειάζεται η κάρτα ήχου του PC ή του laptop να υποστηρίζει 24bit? Αν δηλαδή το σήμα περάσει από οπτική ή USB ή Firewire σε μία εξωτερική κάρτα τύπου audiotrak prodigy cube ή σε κάποιο dac, τι σήμα είναι αυτό από πλευράς ανάλυσης?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Reaction score
1
Απάντηση: Ερώτηση αδαούς!

Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι το οποίο παρέλειψα πριν. Αν η κάρτα ήχου υποστηρίζει μόνο 16bit το σήμα από εξόδους firewire, USB ή οπτική που θα πηγαίωει σε εξωτερική κάρτα ήχου ή dac σε αρχεία HD τι ανάλυσης θα είναι? Ευχαριστώ εκ νέου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186

-χρειάζεται η κάρτα ήχου να υποστηρίζει 24bit?
-όχι.

-Αν η κάρτα ήχου υποστηρίζει μόνο 16bit...
-δε γίνεται....

Reaction score
1

Άρα εάν κατάλαβα σωστά για να ακούσω hd αρχεία ήχου από τον ενισχυτή μου στην ανάλυση που αυτά είναι πρέπει η κάρτα ήχου μου να υποστηρίζει 24bit? (δεν συζητώ για μεσολάβηση συσκευών που αναβιβάζουν τη δειγματοληψία)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186

για να ακούσω hd αρχεία ήχου από τον ενισχυτή μου στην ανάλυση που αυτά είναι πρέπει η κάρτα ήχου μου να υποστηρίζει 24bit?
λάθος.

Reaction score
1

Συνεπώς μπορεί να περάσει η 16bit κάρτα ήχου ενός PC ή laptop αρχεία ήχου 24bitα στις εξόδους USB, Firewire ή οπτική (με τις παραπάνω προϋποθέσεις software) αυτούσια?

Reaction score
1.187

Συνεπώς μπορεί να περάσει η 16bit κάρτα ήχου ενός PC ή laptop αρχεία ήχου 24bitα στις εξόδους USB, Firewire ή οπτική (με τις παραπάνω προϋποθέσεις software) αυτούσια?
Οταν παίζεις μέσω USB δεν ανακατεύεται καθόλου στην διαδικασία η ενσωματωμένη κάρτα του PC ή του laptop. Δουλεύει μόνο η εξωτερική USB κάρτα την οποία και βλέπει το λειτουργικό οπότε από αυτήν εξαρτάται και ΜΟΝΟ από αυτήν.

Reaction score
1

Σε ευχαριστώ πολύ, komhst! Άρα από δω και μπρος μπαίνει το θέμα αν υποστηρίζει μια θύρα USB 2.0 αρχεία 24/192.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Ερώτηση αδαούς!

Σε ευχαριστώ πολύ, komhst! Άρα από δω και μπρος μπαίνει το θέμα αν υποστηρίζει μια θύρα USB 2.0 αρχεία 24/192.
H θύρα USB 2.0 αρχεία μέχρι 24/96.
Για 24/192 από firewire.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Η EMU0404 περνάει 24/192 από τη USB της αλλά η ψηφιακή της έξοδος, αν δεν κάνω λάθος, περιορίζεται στα 24/96.
Eπίσης υπάρχει ένα πρόσφατο κινέζικο κατασκεύασμα της Musiland (αυτό) που περνάει 24/192 από τη USB αλλά δεν είναι αρκετά δοκιμασμένο ακόμα.
Εγώ θα χτυπήσω ένα κάποια στιγμή να το βάλω μέσα στο DAC μου.

Το σίγουρο είναι ότι γίνεται να περάσει και 24/192 από USB απλά δεν είναι τόσο απλό όσο σε υλοποιήσεις με Firewire.
Πάντως το 24/96 αυτή τη στιγμή είναι υπερ-αρκετό.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση αδαούς!

Πολύ σωστά!
Σωστά μόνο αν δεν θέλεις να μπλέκεις με drivers.
Διαφορετικά:

Η EMU0404 περνάει 24/192 από τη USB της αλλά η ψηφιακή της έξοδος, αν δεν κάνω λάθος, περιορίζεται στα 24/96.
Eπίσης υπάρχει ένα πρόσφατο κινέζικο κατασκεύασμα της Musiland (αυτό) που περνάει 24/192 από τη USB αλλά δεν είναι αρκετά δοκιμασμένο ακόμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv