Ερώτηση για Λάμπες

Reaction score
20
Καλησπερα παιδια και καλη χρονια σε ολους!

Εχω ενα vintage λαμπατο ενισχυτη Pioneer με 4*el84 και 5*12ax7.
Eπειδη ηρθε η ωρα για αναβαθμιση θελω να μου πειτε την γνωμη σας μιας και δεν ξερω πολλα πραγματα πανω στον λαμπατο ηχο..

Λοιπον για τις 12ax7 ειμαι αναμεσα στις Gold Lion και στις Electro Harmonix Gold (ματσαρισμενη 5αδα και στις 2 περιπτωσεις).
Ποια ειναι καλυτερη κατα την γνωμη σας?Εγω τεινω πιο πολυ στις Golden Lion..

Τωρα για τις el84 ειμαι αναμεσα σε Electro Harmonix η σε Mullard (ματσαρισμενη 4αδα και στις 2 περιπτωσεις).Ποια ειναι καλυτερη κατα την γνωμη σας?Εγω τεινω πιο πολυ προς Mullard..

Αμα εχετε να προτεινετε και κατι αλλο ευχαριστως να σας ακουσω.
Τελος ηθελα να ρωτησω αμα θα εχω "προβλημα" στον ηχο αμα βαλω 2 διαφορετικες μαρκες.Μπορω να εχω πχ στις el84 Mullard και στις 12ax7 Gold Lion η για καλυτερο αποτελεσμα θα πρεπει να εχω παντου την ιδια μαρκα?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν δεν θα πας για ακριβες NOS , οι καλυτερες EL84 ειναι οι Ρωσικες 6Ρ14Ρ καλυτερες απο ολες καινουργιας παραγωγης. Σε καλες τιμες βρισκεις επισης και NOS RFT EL84.
Για 12ΑΧ7 κοιταξε τις απλες JJ E83CC και τελειωσες.
Δεν παιζει ρολο αν ειναι ιδιας μαρκας οι δυο τυποι.

Reaction score
20
Αν δεν θα πας για ακριβες NOS , οι καλυτερες EL84 ειναι οι Ρωσικες 6Ρ14Ρ καλυτερες απο ολες καινουργιας παραγωγης. Σε καλες τιμες βρισκεις επισης και NOS RFT EL84.
Για 12ΑΧ7 κοιταξε τις απλες JJ E83CC και τελειωσες.
Δεν παιζει ρολο αν ειναι ιδιας μαρκας οι δυο τυποι.

Δεν θελω να παω σε πολυ ακριβες NOS.Θελω να μεινω σε φυσιολογικα πλαισια..
Αυτες εδω λες φιλε μου?
http://www.ebay.com/itm/6P14P-ER-71...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3388574b7e

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Και αυτες(6Ρ14ΡΕΒ),αλλα υπαρχουν και οι απλες 6Ρ14Ρ που προσωπικα προτιμω και ειναι καπως πιο φθηνες.
Να ψαξω λινκ και να στο δωσω

Reaction score
20
Δεν πιστεύω να ελπίζεις πως οι Mullard θα είναι αμεταχείριστες ε;
Κωστα οι 12ax7 που θελω να παρω ειναι αυτες:

http://www.ebay.com/itm/5x-NEW-Gena...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item43ad1ac1e6

Kαι οι el84 αυτες:

http://www.ebay.com/itm/FACTORY-MAT...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item5adbb02f0b

Δεν ειναι καινουριες?
Ετσι νομιζω οτι γραφει..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
Αυτές είναι κατασκευής Sovtek, η οποία αγόρασε το σήμα της Mullard (δεν θυμάμαι πότε), οπότε μάλλον είναι όντως καινούργιες. Mullard made in Gt. Britain αν βρεις, θεώρησε πως είναι σχεδόν για πέταμα...

BLUES

TV
Reaction score
995
Καλησπερα,καλη χρονια,η ενασχοληση μου μεχρι τωρα με 4 λαμπατα μηχανηματα,ειδικα π/π με ελ-84 και ecc83 στην προενισχυση,παλαιοτερα και νεοτερα σχεδια(SANSUI AU-70-REALISTIK A-40-LEAK-LEBEN CS-300)με οδηγει ασφαλως να προτεινω να ψαξεις για νος προενισχυτριες παρα για νος εχοδου(προτεινω 6π14π--εβ ρωσικες νος απο ρεφλεκτορ,σε λογικα χρηματα)
Η μεγαλυτερη αισθητη αλλαγη προερχετε απο το τιουναρισμα της προενισχυσης.Αν αυτο ειναι το θεμα σου και οχι καποιοι πυκνωτε;ς και αντιστασεις,τοτε παρε με τηλεφωνο η στειλε πμ να σου δανεισω αρκετα ζευγαρια για να αποφασισεις;για το ηχοχρωμα που θελει;ς
πριν αγορασεις τηλ 6974672617--2102133086

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads