Ερώτηση για λάμπες 6SN7GT/G

A

amoustakas

Guest
Κατ' αρχήν τι σημαίνει το τελευταίο διακριτικό G; Θα ήθελα να δοκιμάσω καμία οικονομική best value for money ρώσικη αντί της υπάρχουσας κινέζικης. Οι 12AX7 είναι ρώσικες Electroharmonix.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
μονο που θελει προσοχη στο ανοιγμα του ενισχυτη σου γιατι η βαση της ειναι λιγο πιο χονδρη !!!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Οταν ειχα εναν προ Cary slp98 ειχα χρησιμοποιησει ρωσικες 6sn7 οι οποιες ηταν για μενα καλυτερες απο τις Ελεκτροαρμονιξ και απο τις απλες και απο τις σουπερ.

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Ερώτηση για λάμπες 6SN7GT/G

Συμφωνω με το φιλο για τις black Treasure αλλα δεν χωρανε παντου , και εγω προσπαθω να παρω αυτες για τον CARY SLP-05 αλλα δεν χωρανε κια θα παραγγειλω τις PSVANE CV181-T που ειναι οι ιδιες (αν οχι λιγο καλυτερες) αλλα με μικροτερη βαση για να χωρανε στο σασι του ενισχυτη!
Εαν δεν εχεις θεμα διαμετρου στον ενισχυτη σου βαλε αφοβα η τις SHAGUANG CV181-Z BLACK TREASURE H τις PSVANE CV181-T ειναι και οι δυο πολυ καλες περιπτωσεις παντα σε καινουργιο για να μην μπλεξεις με NOS και αντε ψαχνε εαν δεν εφαγες μαιμου + πανακριβες κτλ.
Οι παραπανω ειναι οι elite λαμπες απο ΚΙΝΑ για καινουργια ματσαρισμενα ζευγαρια.

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Ερώτηση για λάμπες 6SN7GT/G

Τωρα μολις προσεξα οτι ο Φιλος θελει να δοκιμασει καμμια οικονομικη λαμπα και αυτες δεν ειναι φθηνες λαμπες!
Sorry !!

A

amoustakas

Guest
Απάντηση: Ερώτηση για λάμπες 6SN7GT/G

Xindak v20 αξίας 1.100€ είναι το μηχανάκι. Αρα πρέπει να υπάρχει μια αναλογία. Οι gt και gt/g τί είναι;

A

amoustakas

Guest

Για να μιλάμε ρεαλιστικά μιλάμε για λάμπες των 50-100€ το ζευγάρι. Αν...δεν τότε μένουμε στις μαμά.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
σορρυ δεν ειχα δει την τιμη της black Treasure .την υπολογιζα στα 20 ευρω την μια.
παντως προσπαθησε να αποφυγεις τις νοζ γιατι ποτε δεν ξερεις ποσες ωρες εχουν παιξει και συνηθως εχουν παιξει παρα πολλες.

A

amoustakas

Guest

Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Το πρόσθεμα GT και περαιτέρω τύπος G σε τί ανιστοιχούν; Αν το μηχανάκι δεν έχει autobias αν βάλω πάνω δύο ματσαρισμένες είμαι ΟΚ ή πρέπει να το ρυθμίσει τεχνικός. Βασικά δε θέλω να βάλει κανεις χέρι σε μηχάνημα δύο εβδομάδων....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Το GT σημαίνει glass tubular, για να διακρίνεται από το παλαιότερο σχήμα με τη διόγκωση στο πλάγιο τοίχωμα, όπως έχει ας πούμε η 300b. Δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς όλες οι 6sn7 ανέκαθεν ήσαν GT. Το πρόσφυμα μπήκε στην αρχή για να τις διακρίνει από άλλες λάμπες που δεν είχαν κυλινδρικό σχήμα (προπολεμικά), και έμεινε. Από εκεί και μετά τα υπόλοιπα γράμματα σημαίνουν διάφορες νεώτερες βερσιόν με τεχνικές μικροβελτιώσεις.

Reaction score
46
Εχω την εντύπωση ότι το bias αφορά κυρίως τις λάμπες ισχύος. Δεν έχω δει προσωπικά ενισχυτή με δυνατότητα bias σε προενισχύτριες λάμπες. Καλό θα είναι να είναι matched αλλά από κει και πέρα μάλλον δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Σίγουρα πάντως δε χρειάζεται να πας σε τεχνικό για ρυθμίσεις κλπ.

A

amoustakas

Guest

Ωραίος. Κάτι sovtek made in russia είναι σε καλή τιμούλα. Τις έχει δοκιμάσει κανείς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON