Ερώτηση για το preamp/main amp NAD c370

Reaction score
1
Καλησπέρα.

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής μου, nad c370, έχει απο πίσω 2 jumper που συνδέουν το preamp κομμάτι του με το main.

Δεδομένο ότι ακούω αποκλειστικά απο μια πηγή μουσική (υπολογιστής) κατά πόσο θα ήταν σωστό να τα αφαιρέσω και να βάλω τα ιντερκονεκτ του υπολογιστή κατευθείαν εκεί? Ρισκάρω κάτι, κερδίζω κάτι? Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπόψιν μου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Όχι, δεν ρισκάρεις κάτι άξιο λόγου. Κερδίζεις την παράκαμψη του προενισχυτικού σταδίου του Nad. Αυτό που πρέπει να λαμβάνεις πάντοτε υπ' όψιν είναι η στάθμη της κάρτας κατά την έναυση του ενισχυτή, καθώς επίσης και η ανάγκη να ανάβεις τον ενισχυτή μετά την έναυση του υπολογιστή, και να τον σβήνεις πριν κλείσεις τον υπολογιστή, (προς αποφυγήν ενοχλητικών θορύβων, που μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι).

Reaction score
1
Μμμμμ, το δοκίμασα και το αποτέλεσμα δεν είναι λειτουργικό.

Πρέπει να έχω πάντα την στάθμη του υπολογιστή στο 1%... καθώς ο ενισχυτής συμπεριφέρετε σαν να είναι στο full της έντασης. Οπότε για να αποφύγω κάποιο ατύχημα (υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί σε έναν υπολογιστή να βρεθεί στο full η στάθμη απο κράς ώς shortcut) το ξαναβάζω στην κλασσική διασύνδεση.

Αλήθεια, ο ενισχυτής δεν "ζορίζεται" πιο πολύ έτσι, μιας και παίζει στο 100% της έντασης του?

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Ερώτηση για το preamp/main amp NAD c370

Μμμμμ, το δοκίμασα και το αποτέλεσμα δεν είναι λειτουργικό.

Πρέπει να έχω πάντα την στάθμη του υπολογιστή στο 1% ...
Μάλλον συνδέεις τον ενισχυτή στην έξοδο για ηχεία του υπολογιστή και όχι στην έξοδο line που είναι το σωστό. Βάλε το minijack στην έξοδο line, εκτός και μπορείς μέσω λογισμικού να το αλλάξεις.

Reaction score
1
Το 1% είναι για τις γενικές εφαρμογές (πχ όταν λαμβάνω μαιλ, το καμπανάκι δεν ακούγεται σε στάθμες μουσικής...) όταν ακούω μουσική σε νορμάλ (ούτε προς το δυνατό ούτε στο αδύνατο) παίζει στο 15-20%.

Όπως και να έχει είναι στην σωστή έξοδο.
http://www.audiotrak.net/products/prodigyhd2/

2 ξεχωριστά ιντερκονεκτ, στις δυο θύρες R-L. (όχι φυσικά στην 1/8" των ακουστικών... ούτε στο line in).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037

Αν κάνεις διπλό κλικ στο μεγαφωνάκι που υπάρχει στο system tray, θα ανοίξει το παράθυρο του μείκτη. Παίξε με τα δύο πρώτα ρυθμιστικά, την ένταση ήχου (που είναι και το master control), και τη στάθμη κυματομορφής.

Reaction score
1
Μια ακόμα ερώτηση.

Το "σωστό" πιο είναι. Εννοώ που είναι το σημείο που ούτε ενισχύει (άρα και ενδεχομένως παραμορφώνει) ούτε που κόβει τον ήχο. Στην μέση ή στο max?

D

deleted user 10898

Guest
το σωστο ειναι υποβαθμιση (attenuation) της εντασης να κανει ο ποενισχυτης του nad. ολα τα αλλα στο πισι σου εισαγουν παραμορφωση.
Νικος

Reaction score
25.531
επειδη τον εχω τον ενισχυτη και πριν παρω τον usher εκανα καποιες δοκιμες

α) ο προ του 370 δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο
β) πλην ομως δοκιμασα να οδηγησω απευθειας απο ρυθμιζομενη εξοδο ενος cdp το τελικο κοματι του 370 και το αποτελεσμα ηταν ψιλοαθλιο.

ο προ του 370 οδηγει πολυ καλυτερα τον τελικο του απο σχεδον οποιαδηποτε πηγη με ρυθμιζομενη εξοδο και σιγουρα πιστευω οτι μια καρτα ηχου δεν εχει περισσοτερη ψυχη να το κανει καλυτερα.

προτεινω βαλεις κανονικα το πισι σε εισοδο του προ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll