Ερώτηση για All In One Home Cinema

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Eίμαι νέος στο forum... οπότε καλός σας βρήκα :)

Μια ερώτηση ήθελα να κάνω, πήρα πριν μερικές μέρες μια tv 42'' lg.. όλα καλά , είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά σκευτόμουν να αγόραζα και ένα home cinema για καλύτερο ήχο.

Αυτό εδώ λέω , που έχει και σχετικά καλή τιμή.

Το θέμα είναι ότι τις ταινίες, τις παίζω μέσω υπολογιστή κυρίος... .mkv αρχεία, οπότε το blu-ray που έχει δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Το θέμα είναι, μπορώ από την optical του pc να στείλω το σήμα του ήχου στην optical του home cinema και ουσιαστικά να το χρησιμοποιώ το home cinema μόνο για ήχο ;

Επίσης εαν το deocding του DTS για παράδειγμα γίνεται απο το pc , τα ηχεία θα παίξουν surround , ή πρέπει το decoding του σήματος να γίνει αποκλειστικά απο το home cinema?

Οποιος γνωρίζει κάποια απάντηση σε αυτό ας μου πει!

Ευχαριστώ :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.386
Απάντηση: Ερώτηση για All In One Home Cinema

Καλώς ήρθατε στο AVSite.

Το εν λόγω home cinema έχει και θύρα usb απ την οποία παίζει και mkv αρχεία(όπου και κατά πάσα πιθανότητα αποκωδικοποιεί όλα τα ηχητικά φορμά).

Για σύνδεση με τον υπολογιστή,εφόσον δεν βολεύει η usb,αρκεί μια οπτική ίνα για τον ήχο με την προϋπόθεση ότι και η τηλεόραση έχει ανάλογη έξοδο.Την αποκωδικοποιήση την αναλαμβάνει το home cinema.

Reaction score
0

Καλώς ήρθατε στο AVSite.
Για σύνδεση με τον υπολογιστή,εφόσον δεν βολεύει η usb,αρκεί μια οπτική ίνα για τον ήχο με την προϋπόθεση ότι και η τηλεόραση έχει ανάλογη έξοδο.Την αποκωδικοποιήση την αναλαμβάνει το home cinema.
Ευχαριστώ για την απάντηση, η tv έχει optical.

Aπλά είχα την αίσθηση, ότι η tv θα συνδέεται με hdmi με το pc για εικόνα μόνο, και ο ήχος θα φεύγει από το pc μέσω optical προς το home cinema.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.386

Αυτό θα γίνει.Οπτική για τον ήχο και hdmi για την εικόνα.

Εdit:Δεν το ξεκαθάρισα ότι μιλούσα για τον ήχο στο παραπάνω post.

Reaction score
0

Καλημερα παιδια,

Θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση για ενα παρόμοιο μοντελο της LG το HT806PH

Η TV ειναι μια LG LW4500 και εχω σαν media player το WDTV Live.
Το πρόβλημα μου ειναι εαν θα παίζουν οι ταινιες που εχουν ηχο DTS απο το Home Cinema γιατι βλεπω οτι δεν εχει DTS αποκωδικοποίηση.

Η σύνδεση θα γινει με οπτική με το WDTV. Θα περνάει το σημα αποκωδικοποιημένο στο Home Cinema ετοιμο για αναπαραγωγή ή θα το στελνει αυτούσιο να κανει την αποκωδικοποίηση το home cinema?

Εως τωρα που ο media player ειναι συνδεδεμένος με HDMI με την TV και με επιλογή pass-through digital audio via HDMI οι ταινίες με DTS παιζουν κανονικά στην TV(η οποια δεν υποστηρίζει DTS).

Ευχαριστώ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.386

Εως τωρα που ο media player ειναι συνδεδεμένος με HDMI με την TV και με επιλογή pass-through digital audio via HDMI οι ταινίες με DTS παιζουν κανονικά στην TV(η οποια δεν υποστηρίζει DTS).
Λογικά το WD αποκωδικοποιεί το DTS οπότε δεν θα υπάρχει θέμα και το LG.

Η σύνδεση θα γινει με οπτική με το WDTV. Θα περνάει το σημα αποκωδικοποιημένο στο Home Cinema ετοιμο για αναπαραγωγή ή θα το στελνει αυτούσιο να κανει την αποκωδικοποίηση το home cinema?
Έτοιμο,αρκεί να ισχύει το άνωθεν που σας έγραψα.

Reaction score
0

Τελικα το HT806PH δεν μπορει να παιξει DTS μιας και την αποκωδικοποίηση πρεπει να την κανει το Home Cinema

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.184
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ