Ερώτηση σχετικά (και) με 100βολτικό ενισχυτή και ηχεία οροφής

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Γεια σας παιδια.1ο post και θα ηθελα τα φωτα σας :).
Θέλω να κάνω κάποιες ερωτησεις σχετικα με ηχεία τοίχου.Στο μαγαζί ενος πελάτη,υπάρχει ο παρακάτω (100βολτικος)ενισχυτής
http://www.itc-pa.com.cn/ppsadmin/down_admin/pic/2010/T-120.pdf και 4 ηχεία τοίχου 5" 15w των 8Ω(και οι μετασχηματιστες γραμμης κανονικα..).Εχει για εισοδο το pc(μουσικη)..Υπαρχει ενας διακοπτης(switch 3ή4 θεσεων) στον ενα χωρο του γραφειο που αυξομειωνει την ενταση του ηχειου που βρισκεται στο χωρο αυτο(και μονο σε αυτο).
Θέλει απο το γραφειο να μπορει να ελεγχει την ενταση ολων των ηχειων μαζι ή μονο το 1 στο χωρο του.
Επειδη ο ενισχυτης εχει και ραδιοφωνικο δέκτη,αλλα βρισκεται σε διαφορετικο δωματιο,ζηταει να μπορει να ελεγχει με ενα διακοπτη απο το γραφειο του ποτε τον δεκτη ποτε την εξοδο απο το pc(που οπως ειπα καταληγει στην εισοδο του ενισχυτη).
Αυτο που με απασχολει βεβαια πιο πολυ ειναι το εξης:Δεν ειναι ευχαριστημενος απο την αποδοση των ηχειων ζητησε ηχο περα απο ποιοτικα καλυτερο σε ενταση κυριως πολυ δυνατοτερο.Οσο το εψαξα και απο αυτα που μου ειπαν απο μαγαζια ηλεκτρονικων που ψωνιζω,ποιοτικα θα βρω ηχεια που θα με καλυπτουν,οσον αφορα την ευαισθησια των ηχειων για να παιξω με την ενταση,οσο ανεβαινω σε db τοσο χειροτερος θα ειναι ο ηχος στα ηχεια οροφης και γενικα καταλαβα οτι δεν εχω και πολλα περιθωρια στο θεμα της εντασης.
Τι λυσεις μου προτεινετε στο το θεμα των ηχειωνπου με απασχολει περισσοτερο.Θα με διευκολυνε παρα πολυ αν μου δινατε και συγκεκριμενα link απο καταστηματα.Δε θα μπορουσα να βαλω πχ:ηχεια αυτοκινητου και να κατσουν πανω στους μετασχηματιστες;
Παιδια ευχαριστω πολυ προκαταβολικα :)
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.299
Reaction score
1.212
Στα συστηματα 100βολτ συνηθως χρησιμοποιουν μεγαφωνα ευρειας ενος δρομο οπου προφανως ο σκοπος τους ειναι να παιζουν καλα σε ανακοινωσεις και γενικοτερα μεσαια . Σαφως και παρα πολυ ευκολα τα μεγαφωνα αυτα μπορουν να αντικατασταθουν με μεγαφωνα αυτοκινητου κυριως επειδη ταιριαζουν παρα πολυ ευκολα στις διαστασεις και εχουν ""πληρους φασματος "" 2 δρομων μεγαφωνα που θα παραγουν σαφως καυτερη ποιοτητα ηχου απο ενα απλο χαρτινο μεγαφωνο

Η boston acoustics εχει μεγαφωνα οροφης τα οποια ειναι καθαρα hifi αλλα και 100 βολτ με ποιοτητα υλικων αλλα και με αντιστοιχες τιμες ...

Το πιθανοτερο ειναι οτι η λυση με μεγαφωνα αυτοκινητου θα εχεις μια πολυ καλη ισσοροπια μεταξυ τιμης και αποδοσης ενω ο μονος περιορισμος απο εκει και μετα ειναι ο μετασχηματιστης και η ποιοτητα του παιζουν τον επομενο ρολο οπου κατα κανονα οι κινεζικοι μετασχηματιστες παιζουν μια χαρα εφοσον η πρωτη υλη που χρησιμοποιουν ειναι καλη ποιοτητας

Σε οτι αφορα τον επιλογεα εισοδων απο αποσταση η πρακτικη που ακολουθουν τα 100βολτικα συστηματα ειναι επιλογεας με ρελε ""τηλεχειριζομενος" απο αποσταση ενσυρματα με 12 βολτ πανελακια χειρισμου αλλα και μπλοκ επιλογεων υπαρχουν στις περισσοτερες εταιριες που κατασκευαζουν 100βολτικα ( μια απο αυτες που ερχεται στο μυαλο ειναι η audiobrain )

Εναλλακτικα θα μπορουσες να χρησιμοπιησεις την εισοδο priority που εχει ο ιδιος ο ενισχυτης και να παιζει πχ μουσικη απο υπολογιστη και οταν ενεργοποιεις την εισοδο αυτη θα παρακαμπτει τον υπολογιστη αυτοματα και θα συνδεει το ραδιοφωνο ..η αντιστροφα

Σε οτι αφορα την ρυθμιζομεη ενταση κατα ζωνες και εκει μπορεις να εκμεταλευτεις την βοηθεια που σου προσφερει μια και ι αποστασεις δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο οπου μπορεις να φερεις την κεντρικη παροχη απο την εξοδο του ενισχυτη στο σημειο που θελεις να ελεγχεις και απο εκει και μετα να αγορασεις τοπικους ρυθμιστες τοσους οσες οι ζωνες που θελεις να υποστιριξεις προφανως 10-12 θεσεων και οχι 3-4 και να ρυθμιζεις σε ενα σημειο τοπικα την ενταση για οσες ζωνες θελεις .

Αρα τα υλικα σου σε εταιριες που παραγουν οι εμπορευονται 100 βολτικα και τα υπολοιπα ειναι απλα θεμα καλωδιωσης


Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Μηνύματα
3.031.148
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef
Top