Εσείς ακόμα πληρώνετε τον ΟΤΕ??? Ήρθε το VOIP!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
http://www.voipbuster.com/en/index.html

Μόλις έκανα ΔΩΡΕΑΝ το πρώτο μου τηλεφώνημα μέσω Voice Over Internet Protocol δηλαδή μέσω VOIP.

Πολύ απλά κατέβασα ένα προγραμματάκι στο PC δημιούργησα έναν λογαριασμό, έγραψα το τηλέφωνο από το οποίο καλώ, έγραψα και το τηλέφωνο που θέλω να πάρω και πάτησα ένα κουμπί. Σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο το τηλέφωνό μου κτύπησε! Το σήκωσα και άκουσα στην άλλη άκρη της γραμμής να καλεί! Μίλησα περίπου 3 λεπτά καθαρότατα, χωρίς καθυστέρηση και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ! Έχω 300 λεπτά την εβδομάδα δωρεάν χρόνο!!!

"Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded, a minimal rate of 1ct/min will be charged (as shown in the VoipBuster software)."

Το 1 ct είναι 1 cent του Ευρώ + ΦΠΑ.

Στην συνέχεια πίστωσα τον λογαριασμό μου μέσω paypal (αλλά γίνεται και με πιστωτική κάρτα...) με 10 Ευρώ που αντιστοιχούν σε 200 sms μηνύματα προς οποιοδήποτε κινητό στην Ελλάδα! Δηλαδή 5 cent το μήνυμα ή αλλιώς 0,05 Ευρώ! Μόλις έστειλα επιτυχημένα sms στον Ανδρέα! :D :D :D :D

Μπορείτε να τηλεφωνείτε και μέσω του προγράμματος αλλά και μέσω Internet Explorer ή firefox κλπ.

Δείτε και τις τιμές εδώ: http://www.voipbuster.com/en/rates.html

Για κλήσεις σε κινητά οι τιμές εντός Ελλάδας είναι 0,1972 Ευρώ το λεπτό μαζί με το ΦΠΑ!
Μπορείτε επίσης με ακουστικά ή usb τηλέφωνο να καλείτε χωρίς να χρησιμοποιείτε το σταθερό σας!

Reaction score
164
Και εγώ αρχίζω να το ψάχνω το θέμα...
Το κακό είναι ότι πολλές φορές υπάρχει καθυστέρηση ακόμα και 2 δευτερολέπτων. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τα packets (αν τα λέω σωστά) που επιτρέπει ο ΟΤΕ (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων :) ). Μερικοί κακοί λένε ότι ο ΟΤΕ το κάνει για να μην εξαπλωθεί τόσο εύκολα το VOIP και χάσει τεράστια έσοδα. Αλλά αυτοί που τα λένε είναι πολύ κακοί άνθρωποι. Δεν πιστεύω ότι ο καλός μας ο ΟΤΕ θε έκανε κάτι τέτοιο! :lol: :lol:
Για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με PC κτλ, υπάρχουν routers (πχ το Fritz Fon, κάποια της Linksys κτλ) που επιτρέπουν την απ' ευθείας σύνδεση απλής τηλεφωνικής συσκευής και τη χρήση της ως VOIP.

Reaction score
0
Έχω περισσότερο από 1 χρόνο που άρχισα να χρησιμοποιώ το Skype για τις τηλεφωνικές κλήσεις μου , στην αρχη μιλούσα μόνο απο PC σε PC , μετά δειλά - δειλά έκανα τα πρώτα μου βήματα στο Voip και τώρα αν εξαιρέσουμε τα κινητά , σε σπίτι και δουλειά ΟΛΕΣ οι κλήσεις ανεξαιρέτως γίνονται με voip :)

Αποτέλεσμα : τον τελευταίο μήνα τα συνολικά μου έξοδα για τηλέφωνα ,εκτός κινητών, κατέβηκαν στα 70 Ευρώ. Θέλετε να μάθετε πόσα πλήρωνα πριν από 1 χρόνο ? Κρατηθείτε............550-600 Ευρώ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

(Χώρια ότι μιλάω και περισσότερη ώρα :p :p :p)

Reaction score
5
Ως χρήστης τέτοιων προγραμμάτω για παραπάνω από 10 χρόνια (ναι 10 χρόνια), αρχικά με το net2phone μέσω πανεπιστημιακού link στο internet (τότε που είμασταν τόσοι λίγοι που μιλούσαμε με τυχαίους στην αμερική για να δοκιμάσουμε την τεχνολογία), αργότερα μέσω MSN Messenger (webcam+voice), Yahoo Messenger (webcam+voice) και τώρα SKYPE, έχω προσωπικά ξοδέψει χιλιάδες ευρώ/λίρες/δολάρια λιγότερα απ'όσα θα έπρεπε, με τους ρυθμούς που μιλάω. ;)

Για 1 χρόνο περίπου μιλούσα 2 ώρες την ημέρα Αγγλία-Ολλανδία, για 2 χρόνια έκανα το ίδιο Αγγλία-Αμερική, μέχρι και την οικογένεια είχα σετάρει, και όποτε ήθελαν να μου μιλήσουν, καθόντουσαν μπροστά στο PC!!!
Φυσικά τώρα είναι λίγο πιο εξελιγμένα τα πράγματα, και μιλάω με ασύρματο DECT τηλέφωνο της Siemens, μέσω SKYPE (δουλεύει και με MSN Messenger κλπ). ;) Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε ευθαρσώς! :D

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος πληρώνει υπέρογκα ποσά στα κινητά ή/και στα σταθερά κάθε μήνα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ (εδώ και 10 χρόνια!!!) :D

Reaction score
178
Τα 300 λεπτά δωρεάν ισχύουν για τοπικά, υπεραστικά, κλήσεις εξωτερικού, κινητά??? Και πρέπει και ο καλούμενος να έχει ιντερνετ ή όχι?

Reaction score
164
ak1s said:
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος πληρώνει υπέρογκα ποσά στα κινητά ή/και στα σταθερά κάθε μήνα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ (εδώ και 10 χρόνια!!!) :D
Αχ... πάλι ξέχασες... Εδώ είναι Ελλάντα! :)
Μόλις πέρυσι άρχισε να γίνεται η τιμή του 384 υποφερτή... :?

Reaction score
5
ilias, ρίξε μια ματιά στο site του voipbuster. Για ΟΛΕΣ τις υλοποιήσεις VoIP, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι συνδεδεμένος στο internet, και ιδανικά με ADSL.
VoIP: Voice Over Internet Protocol

Να προσθέσω ότι πολύ δύσκολα (έως αδύνατον) να βρεις δωρεάν τηλεφωνήματα προς κινητά, γιατί οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ζητάνε termination fees όταν κάποιος καλεί τους αριθμούς τους. Δηλαδή δεν φταίει μόνο ο ΟΤΕ που πληρώνουμε τόσα πολλά όταν παίρνουμε κινητό από σταθερό.

Reaction score
164
Να ποσσθέσω ότι ο καλούμενος δεν χρειάζεται να έχει Internet. Μόνο αυτός που καλεί.

Reaction score
1
Να σημειώσουμε όμως ότι η μόνη λύση που δουλεύει καλά στις γραμμές του OTE "σήμερα" είναι αυτή που περιέγραψε ο Χρήστος στην αρχή.

Λόγω των packet limiters του OTE και των βαρυ φορτομένων DSLAMs οι άλλοι τρόποι έχουν σοβαρά προβλήματα ποιότητας φωνής και καθυστερήσεις για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

V

VIDEOMIX

Guest
ak1s said:
Φυσικά τώρα είναι λίγο πιο εξελιγμένα τα πράγματα, και μιλάω με ασύρματο DECT τηλέφωνο της Siemens, μέσω SKYPE (δουλεύει και με MSN Messenger κλπ). ;) Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε ευθαρσώς! :D

Θα σε ρωτήσω απο κοντά. Ίσως σε καλέσω και εδώ για θαλασσινά και να βοηθήσεις live.
Γιατι εαν σε αρχίσω στις ερωτήσεις, δεν βγάζουμε άκρη. Δεν θα βγάλω εγώ κυρίως. :?

Reaction score
0
Έχω εδώ και 2 χρόνια εγκαταλείψει τον ΟΤΕ τελείως και τηλέφωνο + internet έχω από τη Vivodi.
Η τηλεφωνική τους υποδομή πατάει πάνω σε VoIP και η ποιότητα ήχου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με του ΟΤΕ.
500 λεπτά / μήνα δωρεάν για κλήσεις σε οποιοδήποτε ελληνικό σταθερό.
Όποιος έχει τη δυνατότητα να απεξαρτηθεί πλήρως από τον ΟΤΕ, να το κάνει.
Tellas, Vivodi και σε λίγο καιρό και η Forthnet έχουν ιδιόκτητα δίκτυα. Μπείτε στις σελίδες τους και δείτε αν καλύπτουν την περιοχή που μένετε.
Δε θα χωνέψω ποτέ τον καιρό που πλήρωνα 70 ευρώ internet + 25-30 ευρώ πάγια + το κόστος του ISP το μήνα στον ΟΤΕ για μια ελεεινή ISDN μόνο και μόνο επειδή ήμουν από τους λίγους μαμάκες Έλληνες που δούλευαν με τηλεεργασία. ΟΤΕ ΠΟΤΕ ξανά για μένα!!

Την μεγάλη την ήττα θα την φάει ο ΟΤΕ όταν (δεν αργεί) θα υπάρξει φορητότητα στα σταθερά! Γιατί τώρα, οι περισσότεροι Έλληνες, ένα πάγιο στον ΟΤΕ το πληρώνουν. Άμα χάσει και αυτό το πάγιο, να τον δω τι θα κάνει...

Reaction score
298
ΟΤΕ, ΟΤΕ ... Τι να πρωτοθυμηθώ από σένα, ΟΤΕ? Ότι κάποτε στο εξοχικό μας πιάναμε γραμμή μετά από προσπάθειες μιάς και δύο ωρών? Ότι κάναμε βάρδιες όλη η οικογένεια, μικροί-μεγάλοι, και βγάζαμε κάλους στα δάχτυλα για να πάρουμε ένα τηλέφωνο? Ότι μία αίτηση για τηλέφωνο ικανοποιήθηκε μετά από ... 15 χρόνια (!!!) ? Ότι με υποχρέωσες να πάρω το κ@λο-ADSL modem που ήθελες εσύ, σε τιμή διπλάσια της αγοραίας και όταν κάηκε (ελέω ... ΔΕΗ!) μου είπες "αγόρασε άλλο"? ΟΤΕ μας, ΓΕΙΑ ΣΟΥ. Δεν θα μας λείψεις καθόλου 8)

Reaction score
14
RDoherty said:
Ότι με υποχρέωσες να πάρω το κ@λο-ADSL modem που ήθελες εσύ, σε τιμή διπλάσια της αγοραίας .... 8)

400 euro το router των 100 euro.... :shock: :x :x :x :twisted:

Reaction score
298
Συν τα ψέματα, ότι και καλά στο DSLAM που είστε ΜΟΝΟ αυτό το modem δουλεύει! Και αυτό το λένε "αξιοπιστία ΟΤΕ" στη ... διαφήμιση.

Reaction score
14
Ας μην πιάσουμε το θέμα της διαφήμισης των τηλεπικοινωνιών ...γενικά.

Το φούμαρο πέφτει σύννεφο. Τα λεγόμενα του marketing προπορεύονται τουλάχιστον δύο χρόνια
από το υποτιθέμενο προιόν.
Αν υπήρχε σε αυτήν την χώρα σοβαρά θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο γαι την παραπλανητική διαφήμιση, θα είμασταν όλοι εκατομμυριούχοι....

Reaction score
0
ak1s said:
Ως χρήστης τέτοιων προγραμμάτω για παραπάνω από 10 χρόνια (ναι 10 χρόνια), αρχικά με το net2phone μέσω πανεπιστημιακού link στο internet (τότε που είμασταν τόσοι λίγοι που μιλούσαμε με τυχαίους στην αμερική για να δοκιμάσουμε την τεχνολογία), αργότερα μέσω MSN Messenger (webcam+voice), Yahoo Messenger (webcam+voice) και τώρα SKYPE, έχω προσωπικά ξοδέψει χιλιάδες ευρώ/λίρες/δολάρια λιγότερα απ'όσα θα έπρεπε, με τους ρυθμούς που μιλάω. ;)

Για 1 χρόνο περίπου μιλούσα 2 ώρες την ημέρα Αγγλία-Ολλανδία, για 2 χρόνια έκανα το ίδιο Αγγλία-Αμερική, μέχρι και την οικογένεια είχα σετάρει, και όποτε ήθελαν να μου μιλήσουν, καθόντουσαν μπροστά στο PC!!!

Δεν νομίζω πώς πριν 10 χρόνια (1996) είχε πολύς κόσμος την "πολυτέλεια" του "γρήγορου" Ιντερνετ, εκτός των "πανεπιστημιακών". Στην Ελλάδα τότε το ISDN ήταν σε πιλοτικό στάδιο και το web σε εμβρυακή ηλικία ..... μόλις είχαμε αφήσει τις BBS και τα chat σε αυτές ....
κόμβοι Ιντερνετ είχε μόνο η Αθήνα και η Θεσαλονίκη αντε και καμμιά άλλη μεγάλη πανεπιστημιακή πόλη, η δε Otenet ας πούμε μόλις ειχε ιδρυθεί .....

εεε δε νομίζω πώς μπορουσε ο καθένας να κάνει τότε αυτό που έμαθε και έκανε ο Χρήστος πρόσφατα και με τόση ευκολία ...
Το VoIP ειναι προιόν broadband technology ......

άρα "καλώς" πλήρωνε ο όλος ο κόσμος "τότε" αυτά που πλήρωνε ....

Χωρίς καμμία άλλη διάθεση, απλά για την Ιστορία .....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χρησιμοποιώ όλων των ειδών τα προγράμματα messenger εδώ και πολλά χρόνια. Από το icq...

Στην δουλειά που κάνω τώρα θα δείτε το 70% των εργαζόμενων με ακουστικά στα αυτιά και μικρόφωνο να μιλάνε μέσω skype (το πιο γρήγορο και φθηνό σήμερα για international κλήσεις...) και να κλείνουν δουλειές εκατομμυρίων δολαρίων κυριολεκτικά!!! Στο τέλος απλά στέλνουν το συμβόλαιο με ένα e-mail το οποίο για το common law - το αγγλικό δίκαιο με βάση το οποίο γίνονται οι παραπάνω συμφωνίες- είναι έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο!

Μετά από αρκετό ψάξιμο και δοκιμές είδα ότι αυτό το πρόγραμμα το voipbuster είναι το πιο φθηνό το πιο αξιόπιστο και απόλυτα δωρεάν για σταθερή τηλεφωνία εντός Ελλάδος! Και είναι και υπερβολικά απλό να το χρησιμοποιήσει και ένας "αγράμματος" στην χρήση pc.

Σε λίγα χρόνια θα έχουμε σπίτι τα τηλέφωνα που αναφέρει ο Άκης. Ο ΟΤΕ δεν ξέρω τι θα κάνει...

Reaction score
5

Reaction score
5
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Στο τέλος απλά στέλνουν το συμβόλαιο με ένα e-mail το οποίο για το common law - το αγγλικό δίκαιο με βάση το οποίο γίνονται οι παραπάνω συμφωνίες- είναι έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο!
Εγώ τι να πω βρε Χρήστο, που ήρθα από αυτό το περιβάλλον, και ξαφνικά μου λένε "στείλε FAX" !!!! Τι FAX βρε παληκάρια τους λέω, μας τελείωσε πριν μια δεκαετία, το email δεν σας κάνει; "Ποιό email, δεν τα ξέρω εγώ αυτά τα ξενικά", μου απαντάνε... :lol:
(Στο εξωτερικό μέχρι απολογία σε δικαστήριο στέλνεις με email...)

Από κάτι τέτοια έχω σαλτάρει...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ak1s said:
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Στο τέλος απλά στέλνουν το συμβόλαιο με ένα e-mail το οποίο για το common law - το αγγλικό δίκαιο με βάση το οποίο γίνονται οι παραπάνω συμφωνίες- είναι έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο!
Εγώ τι να πω βρε Χρήστο, που ήρθα από αυτό το περιβάλλον, και ξαφνικά μου λένε "στείλε FAX" !!!! Τι FAX βρε παληκάρια τους λέω, μας τελείωσε πριν μια δεκαετία, το email δεν σας κάνει; "Ποιό email, δεν τα ξέρω εγώ αυτά τα ξενικά", μου απαντάνε... :lol:
(Στο εξωτερικό μέχρι απολογία σε δικαστήριο στέλνεις με email...)

Από κάτι τέτοια έχω σαλτάρει...
Eγώ όλες τις διαπραγματεύσεις τις κάνω μέσω yahoo! msg και που και που στέλνω κανένα offer ή κανένα counter μέσω e-mail μόνο και μόνο για να δεσμεύω χρονικά την άλλη πλευρά να μου απαντήσει σε 2-3 ώρες...

Μόνο το τελικό fixing γίνεται με e-mail για να υπάρχει κάτι γραπτό... δεν υπάρχουν fax πια!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.709
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.