Εσείς πως παίζετε 3D μέσω projector (PC edition)

Reaction score
0
Έχω κάποιες απορίες τώρα που αγόρασα τον 3d projector optoma hd131xe
http://www.ebay.com/itm/130884707051?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

1)Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για αναπαραγωγή 3d τιτλων μέσω PC ?

2)Ποιες οι αντιστοιχες ρυθμίσεις για να προβάλει 3d? (στο πρόγραμμα / στην καρτα γραφικών / στον projector )

3) IR ή DLP ?

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.352
μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτό το ποστ?έχω Benq W700 και ζορίζομαι λίγο στο να δω 3d....

τα κατάφερα εν τέλει αλλά εάν γίνεται μπορεί κάποιοι να τοποθετηθούν ως προς το player και τις ρυθμίσεις αυτού για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάποιος....

πχ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το Stereoscopic 1.8 που βρήκα ''σπασμένο''...αλλά έχω κάποιες απορίες ως προς τις ρυθμίσεις....(έχει και πολλά το άτιμο)...

για ένα σύστημα htpc με dlp-link τεχνολογία προβολέα....το ρυθμίζουμε το πρόγραμμα σε ''3d ready tv''? το parallex που έχει για κάθετο και οριζόντιο τι κάνει?

και γενικά για να φτουρίσει όσο γίνεται καλύτερα το προβόλι τι μπορώ να κάμνω?;ένα software φέρνει την άνοιξη ή να το ανεβάσω στην ταράτσα...να του κολλήσω μια νυχτερίδα στον φακό..και να το βάλω να περιμένει τον Batman(με δώρο και 4 γυαλια για όλη την παρέα του...τρομάρα μου...) και να κοιτάξω για full HD-3d projectora?

Ευχαριστώ

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν έχω 3D μέσo προβολής αλλά σε κάποια στιγμή δοκίμασα το laptop σε ένα SONY 95.
Στην αρχή ο nVidia 3D Vision wizard αναγνώρισε τον SONY και έγιναν κάποιες ρυθμίσεις με τα γυαλιά για την πόλωση, αυτές τις αρχικές ρυθμίσεις τις κάνεις μια φορά για κάθε 3D μέσο προβολής εκτός κι αν ξηλώσεις εντελώς του drivers της κάρτας γραφικών οπότε πρέπει να επαναληφθούν.
Στη συνέχεια το PowerDVD 12 αναγνώρισε το 3D Blu-Ray και έστειλε κανονικά 3D εικόνα στον SONY.
Η όλη ιστορία διήρκεσε περίπου 3 λεπτά...

daharis666

Moderator
Reaction score
84.352
ναι αλλά ο συγκεκριμένος προβολέας είναι με 1.4 hdmi...σε προβολείς με πρωτόκολλο 1.3 και dlp link έχεις καμιά ιδέα τί ακριβώς κάνουμε?Ένα player-software που μπορεί να αποδώσει μέγιστη συμπεριφορά σε 3d υπάρχει?το ρωτάω γιατί κάθομαι 2 μέρες και ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο προβολέα-τεχνολογία(dlp-link) και σκέφτομαι αν όντως αξίζει κάτι παραπάνω....ή να κοιτάξω σε άλλη τεχνολογία ή σε τηλεόραση στο φινάλε.....για να γίνω πιο συγκεκριμένος....το 3d του στυλ να ''ξεχειλίζει το πλάνο από την οθόνη'' μπορώ να δω με αυτά που διαθέτω...?να φανταστείς ούτε η γυναίκα κατάλαβε διαφορά από 3d και χωρίς 3d...γίναμε και ρόμπα...:headbang:

Reaction score
28
με τον benq 1070 βλεπω κανονικα σε ολα τα φορμα απο υπολογιστη.
πρεπει να γυρισεις την καρτα στα 24hz.
απο πλεηερ εχω τον ποτ.
καλωδιο κανονικα στο 1,4
στον ποτ ενεργοποιεις το stereoscopic kai parallax και εισαι ετοιμος.....

daharis666

Moderator
Reaction score
84.352
συγνώμη ρε παιδιά σας τα έχω πρίξει......από οσο είδα στα πεταχτά...ο ποτ υποστηρίζει στερεοσκοπικό 3d με το δικό μου προβόλι έχει επιλογή dlp-link και 3d nvidia(το τελευταίο από όσο κατάλαβα δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν δεν έχω γυαλιά της nvidia) και από κάτω μου δίνει δύο επιλογές : top-bottom και sensationel 3d...εγώ βάζω την επιλογή dlp-link και sensationel 3d(καλά τα πάω μέχρι εδώ???:gamer:)....και μετά βάζω το stereoscopic player να παίζει με λειτουργία μονοσκοπικό και dlp 3d ready tv(αυτό πρέπει να βάλω??)

μπορώ να δω και στερεοσκοπικό 3d χωρίς πρωτόκολλο 1.4 hdmi δηλαδή?συνχρονίζουν τα κινέζικα γυαλάκια σε στερεοσκοπικό???!!

τα έχω πάρει μπέρδεμα και λέω να επιστρέψω στην 29' PHILIPS με dolby pro-logic των 90's (και με το σαμπάκι καρφωμένο στην πλάτη της)
και να τα αφήσω τα 3d για την επόμενη γενιά των αγέννητων παιδιών μου....ΟΥΦ!

daharis666

Moderator
Reaction score
84.352
και τί εννοείς όταν λες να την ''γυρίσω'' στα 24hz την κάρτα?όταν γυρίζω σε 3d τον προβολέα μου γράφει την ανάλυση και ότι παίζει στα 119 hz....

Reaction score
28
και τί εννοείς όταν λες να την ''γυρίσω'' στα 24hz την κάρτα?όταν γυρίζω σε 3d τον προβολέα μου γράφει την ανάλυση και ότι παίζει στα 119 hz....
να πας στις ρυθμισεις για την καρτα γραφικων και να της δωσεις εξοδο απο 60 που ειναι στα 24hz.
μετα τα κανεις ολα απο τον ποτ και επιλεγεις αναλογα πως ειναι η ταινια σου σε πανω κατω ειτε σε δεξια αριστερα και το ιδιο και τους υποτιτλους.και επιλεγεις μεσα απο τον ποτ το stereoscopic στις ρυθμισεις 3d

Reaction score
249
Αμα παιζει ο π.χ mpc τις δυο εικονες υπαρχει ρυθμιση σε LCD προβολεα SBS για να το δεις 3d;
Υπαρχει dedicated player για 3d;

daharis666

Moderator
Reaction score
84.352
stavroslam...όποτε αλλάζω σε 24hz δεν μου βγάζει την επιλογή για 3d το projectori...και για ποιον λόγο να το κάνω αυτό που λες?τι κερδίζει στη δική σου περίπτωση?δεν έχεις τρεμόπαιγμα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.669
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@