Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Άρα υπάρχει ακόμη. Άμα είναι να την παραγείλω να δω πως είναι σαν κάρτα. Με ανυσηχεί όμως πως και την σταματήσαν τόσο αθόρυβα. Μήπως έχει κανένα χονδρό ελλάτωμα? Κάτι να έχει παρατηρήσει κάποιος ασ το αναφέρει μην την πατήσουμε. Δεν είναι να πετάμε 200σάρικα αυτήν την εποχή.
Φίλε μου δεν την σταμάτησαν!

Είδες το post # 98;

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=87134&page=10

:111:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Άρα υπάρχει ακόμη. Άμα είναι να την παραγείλω να δω πως είναι σαν κάρτα. Με ανυσηχεί όμως πως και την σταματήσαν τόσο αθόρυβα. Μήπως έχει κανένα χονδρό ελλάτωμα? Κάτι να έχει παρατηρήσει κάποιος ασ το αναφέρει μην την πατήσουμε. Δεν είναι να πετάμε 200σάρικα αυτήν την εποχή.
τι ελλατωμα?
τους ειπε λεει ο ατκινσον οτι με τους ντριβερσ τους δεν παιζει μπιτ περφεκτ υψηλες αναλυσεις. σκιστηκαν να βγαλουν αλλους (μπραβο), του τους εστειλαν και τωρα λεει μολις σταματα το κομματι που παιζει, η καρτα συνεχιζει και στελνει bits...
το κατεγραψε με ολα τα ψηφιακα μεσα που εχει, αλλα γενικα βαζοντας πανω των ενισχυτη και αναλογικα δεν διαπιστωσε θεμα. παρολα αυτα υπαρχει θεωρητικος κινδυνος καψιματος γουφερ.

α και μετρωντας την οπτικη της βρηκε με Miller test 690 πικοσεκ jitter για καποιον που συλλεγει specs....

Reaction score
11

α και μετρωντας την οπτικη της βρηκε με Miller test 690 πικοσεκ jitter για καποιον που συλλεγει specs....
Και 180ps - 31% αναλογικά!

Παίζοντας αναλογικά, δεν έχω δοκιμάσει κανένα άλλο τρόπο, δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος, είτε όταν παίζει μουσική είτε όταν σταματάει!

Ανοίγοντας τον ενισχυτή, χωρίς να υπάρχει σήμα, στο τέρμα, (2x250 6 ωμ που είναι τα ηχεία μου), δεν ακούγεται το παραμικρό hiss η hum!

:107:

Reaction score
11

τι ελλατωμα?
τους ειπε λεει ο ατκινσον οτι με τους ντριβερσ τους δεν παιζει μπιτ περφεκτ υψηλες αναλυσεις. σκιστηκαν να βγαλουν αλλους (μπραβο), του τους εστειλαν και τωρα λεει μολις σταματα το κομματι που παιζει, η καρτα συνεχιζει και στελνει bits...
το κατεγραψε με ολα τα ψηφιακα μεσα που εχει, αλλα γενικα βαζοντας πανω των ενισχυτη και αναλογικα δεν διαπιστωσε θεμα. παρολα αυτα υπαρχει θεωρητικος κινδυνος καψιματος γουφερ.

Σου διαφεύγει μία λεπτομέρεια: το test του Atkinson αφορά στην STX και όχι στην ST που είναι διαφοροποιημένη στα σημεία και με 31% μειωμένο jitter! (Και αν αφαιρέσουμε μία η δύο αιχμές από το διάγραμμα του jitter, η απόδοση συμπίπτει με την προδιαγραφή το cyrrys logic 2000 ρολογιού που φοράει και είναι στα 70 ps!)

Test για την ST έχει εδώ, (με την πολυκάναλη daughter card):

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-deluxe-review/1

και εδώ:

http://www.overclockerstech.com/asus-xonar-essence-st-soundcard-review/

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Και 180ps - 31% αναλογικά!

Παίζοντας αναλογικά, δεν έχω δοκιμάσει κανένα άλλο τρόπο, δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος, είτε όταν παίζει μουσική είτε όταν σταματάει!
κανε την υπερβαση και θα με θυμηθεις...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

κανε την υπερβαση και θα με θυμηθεις...
Φίλε vet δεν έχω κανένα λόγο να μην δεχτώ όσα λες, πολύ περισσότερο την στιγμή που δεν ξέρω!

Κάποια στιγμή θα κάνω την υπέρβαση για λόγους... εγκυκλοπαιδικούς, γιατί η ψηφιακή χρήση δεν με ενδιαφέρει.

Ωστόσο εσύ πριν από κάποιες καταχωρήσεις, που σε ρώτησα, είπες πως δεν την έχεις δοκιμάσει! Στο μεταξύ την δοκίμασες ψηφιακά;

Πάντως σαν dac που την χρησιμοποιώ, (για όσους δεν γνωρίζουν την διαφορά, αναλογικά), ισχύουν στο ακέραιο όσα λέω και όσα γράφονται στα σχετικά review που παραθέτω!

Reaction score
0
Είπα 1 φίλο μου να την φέρει απο Γερμανία. Άμα όμως έχει προωληματα όπως αναφέρει ο vet καλύτερα να την ακυρώσω. Για πείτε ρε παιδιά όποιος την έχει την xt αν υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Είπα 1 φίλο μου να την φέρει απο Γερμανία. Άμα όμως έχει προωληματα όπως αναφέρει ο vet καλύτερα να την ακυρώσω. Για πείτε ρε παιδιά όποιος την έχει την xt αν υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί.
Αν τελικα επιλεξεις κατι τετοιο , γιατι δεν παιρνεις την stx απο εδω να τελειωνεις ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522718

Reaction score
11

Αν τελικα επιλεξεις κατι τετοιο , γιατι δεν παιρνεις την stx απο εδω να τελειωνεις ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522718
1)Γιατί δεν έχει την ειδική διόρθωση για 31% λιγότερο jitter.

2)Γιατί δεν μπορεί να πάρει την daughter card για πολυκάναλο ήχο.

Τώρα στην ψηφιακή χρήση ο vet αναφέρει πρόβλημα! Παρ΄όλο που πουθενά αλλού δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, ας ληφθεί υπ' όψη.

Μήπως όμως το ίδιο κάνει και η STX; Η μήπως ο vet αναφέρεται στην STX; Το μπέρδεμα ανάμεσα στις δύο γίνεται από πολλούς, που δεν ξέρουν τις διαφορές, και είναι συχνό!

Reaction score
0
Και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα κάνω πίσω.Στην ιδέα και μόνο. Μπορώ να προτιμήσω εναλλακτικές κάρτες που δεν αναφέρουν προβλήματα όπως η joulia η creative η audiotrack prodigy ή η audiophile 24 96 απο την m-audio. Αλλά επειδή δεν βιάζομαι περιμένω να δω τα όποια προβλήματα της asus πρώτα για να μην μετανιώσω για την αγορά μου. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ζαχαρώνω και το v-dac. Ποιό απόλα αυτά όμως?

Reaction score
777
Λοιπόν για εσένα που άνοιξες το θρέντ επειδή σε βλέπω φρέσκο.στο παρών σάιτ έχουν μία αρρώστια χαιεντάδικη με τα ντάκς και το τζίτερ.το οτι εγώ όμως είμαι άρρωστος δέν σημαίνει οτι και εσύ είσαι.δέν χρειάζεται...

Το hiface είναι μια συσκευή χρήσιμη σε κάποιον που έχει DAC με μόνον ηλεκτρική ψηφιακή είσοδο (δεν έχει οπτική ψηφιακή είσοδο), και υπολογιστή χωρίς ηλεκτρική ψηφιακή έξοδο, οπότε αυτό καλείται να συνδέσει μια θύρα USB (που έχουν όλοι οι υπολογιστές) με την ηλεκτρική ψηφιακή είσοδο του DAC. Σήμερα, σχεδόν όλα τα κάπως καλά εξοπλισμένα laptop έχουν οπτική ψηφιακή έξοδο, κι αυτό ισχύει και για όλους τους desktop υπολογιστές, ενώ οπτική ψηφιακή είσοδο έχουν σχεδόν όλοι οι DAC (εκτός από κάτι μοντέλα ηλιθίων κατασκευαστών που τα μοστράρουν για "γνήσια" hi end, λες και η οπτική είσοδος θα του βρωμάει του πελάτη). Αν ο υπολογιστής σου έχει οπτική ψηφιακή έξοδο -που έχει, δεν χρειάζεσαι το hiface. Πάρε έναν DAC με οπτική ψηφιακή είσοδο, όπως ο Dacmagic, και είσαι εντάξει.
επειδή λοιπόν το θέμα εγινε αλοιφή δές την παραπάνω απόλυτη και ακέραια απάντηση.σου απαντάει όλα τα ερωτήματα.
επειδή επίσης το θέμα κατέληξε στο αν ακούμε το τζίτερ θέλω να σου κάνω τις εξής ερωτησούλες.
1)έχεις υπολογιστή?έχει οπτική έξοδο?
2)έχεις πηγή?cd player.
3)το σύστημα σου είναι ακριβό?φτηνό?μέτριο?

αν απαντήσεις τα παραπάνω θα σου πώ και τί να πάρεις.να ξέρεις οτι με μία κάρτα ήχου είσαι εγκλωβισμένος να ακούς απο pc.το ντάκ το συνδέεις με πηγές, λάπτοπ και μακς.
να ξέρεις οτι τα μακ στον ήχο κρύβουν αρκετό φύκι μέσα τους.αν εξαιρέσεις οτι υπάρχουν έτοιμες συλλογές σε itunes που σου λύνουν τα χέρια οι δυνατότητες τους είναι μίλια πίσω απο το foobar.στο φούμπαρ και στο πι σι μπορείς να παίξεις και να πειραματιστείς.
να ξέρεις οτι στα χρήματα που στο πάνε αγοράζεις μεταχειρισμένο benchmark(500 ευρώ) και τελειώνεις μιά για πάντα με το θέμα πηγή.

πρόσεξε μην κολήσεις το μικρόβιο της πηγής.θα δώσεις πεταμένα λεφτά....

Reaction score
0
Λοιπόν για εσένα που άνοιξες το θρέντ επειδή σε βλέπω φρέσκο.στο παρών σάιτ έχουν μία αρρώστια χαιεντάδικη με τα ντάκς και το τζίτερ.το οτι εγώ όμως είμαι άρρωστος δέν σημαίνει οτι και εσύ είσαι.δέν χρειάζεται...

επειδή λοιπόν το θέμα εγινε αλοιφή δές την παραπάνω απόλυτη και ακέραια απάντηση.σου απαντάει όλα τα ερωτήματα.
επειδή επίσης το θέμα κατέληξε στο αν ακούμε το τζίτερ θέλω να σου κάνω τις εξής ερωτησούλες.
1)έχεις υπολογιστή?έχει οπτική έξοδο?
2)έχεις πηγή?cd player.
3)το σύστημα σου είναι ακριβό?φτηνό?μέτριο?

αν απαντήσεις τα παραπάνω θα σου πώ και τί να πάρεις.να ξέρεις οτι με μία κάρτα ήχου είσαι εγκλωβισμένος να ακούς απο pc.το ντάκ το συνδέεις με πηγές, λάπτοπ και μακς.
να ξέρεις οτι τα μακ στον ήχο κρύβουν αρκετό φύκι μέσα τους.αν εξαιρέσεις οτι υπάρχουν έτοιμες συλλογές σε itunes που σου λύνουν τα χέρια οι δυνατότητες τους είναι μίλια πίσω απο το foobar.στο φούμπαρ και στο πι σι μπορείς να παίξεις και να πειραματιστείς.
να ξέρεις οτι στα χρήματα που στο πάνε αγοράζεις μεταχειρισμένο benchmark(500 ευρώ) και τελειώνεις μιά για πάντα με το θέμα πηγή.

πρόσεξε μην κολήσεις το μικρόβιο της πηγής.θα δώσεις πεταμένα λεφτά....
Φίλε δεν θα κρυφτώ εδώ μέσα σαυτό εδώ το forum ανακάλυψα ότι υπάρχει μια συσκευή που λέγεται usb dac και καλείται να αναβαθμίσει και να συμορφώσει τα όποια λάθη των πηγών και υπολογιστών υπάρχουν απο τους κατασκευαστές. Μεχρι τώρα πειραματιζόμουνα με εσωτερικές κάρτες ήχου και μην φανταστείς ότι είχα και πολλές . 2-3 creative άλλαξα και η πιο ακριβή να κοστίζει τα 80 ευρώ. πάντα διαπίστωνα μεγάλες διαφορές σε σχέση με την μανάτη έξοδο του pc αλλά στο τέλος πάντα κάτι έλειπε. Ειδικά όταν παίζεις rock ή όταν μπαίνουν όλα τα οργανα μαζί εκεί γίνεται το μέγα κουμφούζιο και τρέχω να χαμηλώσω τον ενισχυτη.
Από ενισχυτικά δεν έχω κάτι το ιδιέταιρο
SONY 940 QS (2000) του οποίου καήκαν τα rear την προηγούμενη εβδομάδα και για ηχεία τα b&w 602s2.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Με αυτά που έχεις το cambridge είναι το τέλος του δρόμου.Βασικά και με το vdac καλύπτεσαι άριστα,αλλά αν θυμάμαι καλά το cambridge υποστηρίζει και υψηλότερης ανάλυσης αρχεία.

Reaction score
2.243
Εγώ αν θυμάμαι καλά και τα δυο υποστηρίζουν από τη usb αρχεία μέχρι 16/48. Από την οπτική και την ομοαξονική υποστηρίζουν 24/192. Οι βασικές τους διαφορές πρέπει να είναι στην εμφάνιση και τις ευκολίες του Cambridge (περισσότερες είσοδοι, ομορφότερο κουτάκι και για όποιον τον ενδιαφέρει, μάλλον όμως όχι τον φίλο που ρωτάει, balanced έξοδο, πράγμα στο σύστημά του και τα περισσότερα οικονομικά άχρηστο). Α, και διπλάσια τιμή!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Με αυτά που έχεις το cambridge είναι το τέλος του δρόμου.Βασικά και με το vdac καλύπτεσαι άριστα,αλλά αν θυμάμαι καλά το cambridge υποστηρίζει και υψηλότερης ανάλυσης αρχεία.
Εαν συνδεθεί στην ψηφιακή Out του pc το v - dac δεν υποστηρίζει την ίδια ανάλυση με το dac magic? Η απο usb θα πάρω καλυτερο ήχο?

Reaction score
0
Πιστεύω ότι το design ης κάθε συσκευής είνα θέμα γούστου του καθενός. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι εταιρίες δεν κάνουν τα dac s στο μήκος των ενισχυτών και των πηγών εννοώ στο πλάτος για να δένουν με τα υπόλοιπα συστήματα και να μην φαίνονται σαν κουτιά έλεος δηλαδή!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Εγώ αν θυμάμαι καλά και τα δυο υποστηρίζουν από τη usb αρχεία μέχρι 16/48. Από την οπτική και την ομοαξονική υποστηρίζουν 24/192.
Μέχρι 24/96 πάνε απ την οπτική και την ομοαξονική.

http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=320&Title=Specifications

Και απ ότι κατάλαβα κάνουν upsampling στα 24/192.

Reaction score
777
Για πηγή χρησιμοποιώ 1 desktop pc με windows 7 και έχω βάλει foobar 2000 με Wasapi.
για ταινίες vlc player
έχει optical out?coaxial?ή μόνο usb?

ότι και να πάρεις είτε vdac είτε asus καλά θα είσαι.το υπέρ είναι οτι το vdac συνδέεται και με λάπτοπ,cd player,mac για το μέλλον.αντιθέτως με την asus εγκλωβίζεσαι σε pc-πύργο.
το dac magic είναι ακριβό για αυτό που θέλεις.έτσι νομίζω...
με το vdac είσαι καλά.γενικοτερα δέν θα βρείς υλικό πάνω απο 96/24 οπότε δέν χρειάζεται ψάξιμο.απλά αν ο υπολογιστής σου δέν έχει optical-coaxial θα χρειαστεί να αγοράσεις το m2tech.εγώ και πάλι δέν θα το αγόραζα αλλα λέμε τώρα...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan