Ευρυγωνιος φακος?

Reaction score
5
giannis k. αυτή ήταν μια από τις προτάσεις μου νωρίτερα στο thread, αλλά τα λεφτά που λες είναι λίγα. Με το flash (430; 580EX;) και το trigger ξεφεύγεις από τα 1500+ ευρώ. Πάντως πιστεύω κι εγώ ότι θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Reaction score
1
το μονο σιγουρο ειναι το φλας
εαν θες να τραβηξεις με το φλας της μηχανης θα απογοητευτεις τελειως

Reaction score
384
Εαν εχω τη μηχανη σε τριποδο και δεν υπαρχει κινηση στο δωματιο, η δουλεια γινεται και χωρις το φλας, η κανω λαθος?

Επειδη πολλες φορες θελω να εχω συγκεκριμενο φωτισμο(πολυ δραμα ρε παιδακι μου), μηπως το φλας δε μου κανει?

Reaction score
2
λοιπόν έχουμε και λέμε όσον αφορά την τιμή του πακέτου (με τιμές Γερμανίας):

Canon 400D body only - 450€ ή
Canon 450D body only - 630€
Canon EF-S 10-22 - 650€
Canon 430EX Flash - 230€
Τρίποδο Manfrotto απλο - 100€

Σύνολο με 400D = 1450€ +μεταφορικά
Σύνολο με 450D = 1650€ +μεταφορικά

Στα παραπάνω βάλε και κανα 50αρι ακόμα εάν πάρεις το σώμα σαν κιτ που το δίνουν μαζί με τον EF-S 18-55mm

τώρα εάν δεν φοβάσε αγορές από Ebay, μπορείς να βρεις το παραπάνω set να σου βγει περίπου στην ίδια τιμή αλλά σε δολλάρια, δηλαδή 300-400€ φθηνότερα.

ενδεικτικές τιμές Ebay (τα πιο πολλά από Hong Kong):

Canon 400D Body Kit + 18-55mm + 1GB + Gifts /NO UK DUTY - 350 GBP - 440€
Canon EOS 450D/Rebel XSi Body+6Gifts+1Year Int'Wty-ACDQ - 799 USD - 520€
CANON 10-22mm f/3.5-4.5 USM lens +HOOD EW-83E=NO TAX - 360 GBP - 460€
CANON Speedlight 430EX flash fr 5D/40D/400D/450D=NO TAX - 119 GBP - 150€
Τρίποδο Manfrotto απλο - 100€

Σύνολο με 400D = 1150€ + μεταφορικά
Σύνολο με 450D = 1230€ + μεταφορικά

Η διαφόρά στo set με την 450D είναι 420€, ενώ στο κιτ με την 400D περίεχει και τον 18-55mm μέσα + 1GB μνήμη!!

αυτά....
εγώ ψηφίζω ebay δαγκωτό αφου δεν είχα ποτέ πρόβλημα... αλλά περί ορέξεως...

διαλέγεις και παίρνεις! :126:

Reaction score
5
Το θέμα είναι ότι ο Dimitris είναι στην Αγγλία, και γιαυτό του έδινα τιμές σε λίρες (Jessops, Amazon.co.uk).
Επίσης, τα τελωνεία στην Βρετανία δουλεύουν (!), και χρεώνεσαι τελωνειακά από Hong Kong ΣΙΓΟΥΡΑ. Το ξέρω από πείρα.

Reaction score
384
Ξεχασε ο Δημητρης να σου πει πως ολος ο φορος του επιστρεφεται, εαν ειναι για χρηση της εταιρειας...:116:
Duty Free σου λεω!
Αρα και οι τιμες Αγγλιας θα ειναι μειον 17.5% στην ουσια.

Reaction score
384
Εδω θα με βολευε να ειχα τη μηχανη για παραδειγμα, και οχι να χρησιμοποιω τη μικρη ψηφιακη που εχω.
Εκανα δοκιμες χτες το βραδυ με μια Sony cybershot προιστορικη, και ειναι τελικα χρησιμη η ευρυγωνια λυση.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32112&page=3

Reaction score
5
Ωραία, φαντάσου ότι στην compact κάμερά σου έχεις κάτι σε 38-114mm equivalent σε 35mm film. Οι προτάσεις εδώ κατέβηκαν μέχρι και 14mm. Δηλαδή, το εύρος λήψης είναι σοβαρά μεγαλύτερο. Στις φωτογραφίες που δείχνεις, παίζει να μπορείς να βάλεις και τον απέναντι τοίχο (σχεδόν όλο το δωμάτιο) σε μία φωτογραφία.

Reaction score
384
Θα σου πω για Canon που μου είναι πιο familiar:
- Επιλογή κόστους: "450D" body, or "40D" body, and "EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM" lens. Θέλεις τρίποδο για εσωτερικούς χώρους και αρκετό φωτισμό, αλλά είναι ίσως ότι πιο ευρυγώνιο θα βρεις σε αυτήν την κατηγορία τιμής (σύνολο 1100-1200 λίρες)
- Επιλογή ακριβή: "5D" body (full frame) and "EF 14mm f/2.8L II USM" lens. Επαγγελματικές προδιαγραφές, με το αντίστοιχο κόστος. Λίγο πιο ευρυγώνιο από το παραπάνω. Πιο μεγάλο angle of view δεν βρίσκεις εύκολα. Πιο φιλικό σε σκοτεινά δωμάτια. Πας στις 3000+ λίρες.
Η πρωτη επιλογη ειναι 10-22mm και η δευτερη 14mm?
Πως και ειναι πιο ευρυγωνια η δευτερη λυση? Μπορω να συνδυασω το δευτερο φακο με το πρωτο σωμα, η το full frame ειναι αλλο πακετο εντελως?

GTX

Reaction score
39
Πάντως ρε παιδιά έκανα μια πρόταση διαφορετική και βλέπω ότι έπεσε στο κενό, ούτε καν ένα σχόλιο...

Αλλά μάλλον ο ευρυγώνιος που συζητάτε θα δείνει μεγαλύτερο κάδρο από μια πανοραμική φωτογραφία :140:

Reaction score
5
Γιώργο, προφανώς αυτό είναι μια λύση. Αλλά το να φτιάξεις μια σωστή πανοραμική φωτογραφία δεν είναι πάντα εύκολο. Πρέπει να κρατηθούν οι ρυθμίσεις της κάμερας σταθερές στο Manual, έτσι ώστε να βγουν όλες οι συνιστώσες φωτογραφίες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ρυθμίσεις, που πρέπει να ξέρεις να τις βάλεις εξ'αρχής σωστά.
Επίσης, γενικά θεωρώ τα panorama ως πολύ εντυπωσιακά, αλλά εντελώς artificial, δεν είναι κοντά στον τρόπο που βλέπουμε με τα μάτια μας. Ένας ευρυγώνιος φακός δείχνει πιο φυσικός στο μάτι.
Βέβαια, με την προσθήκη π.χ. Quicktime VR, το panorama γίνεται interactive και ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον για τον πελάτη.

Reaction score
5
Η πρωτη επιλογη ειναι 10-22mm και η δευτερη 14mm?
Πως και ειναι πιο ευρυγωνια η δευτερη λυση? Μπορω να συνδυασω το δευτερο φακο με το πρωτο σωμα, η το full frame ειναι αλλο πακετο εντελως?
Οι φακοί EF-S μπαίνουν μόνο σε DSLR που έχουν φωτοευαίσθητο chip μικρότερο του 35mm film. Δηλαδή, 350D, 400D, 450D.
H 5D δεν παίρνει EF-S φακούς.
Προσοχή, οι EF φακοί μπαίνουν σε όλες.
Επίσης, αν θεωρήσουμε ότι η διαφορά σε μέγεθος του chip από το 35mm frame στην 400D είναι 1.6, το 10-22mm, γίνεται οπτικά 16-35mm αντίστοιχα. Ενώ η 5D που έχει crop factor περίπου 1, όταν της φορέσεις τον 14mm prime, μένει 14mm.

GTX

Reaction score
39
Γιώργο, προφανώς αυτό είναι μια λύση. Αλλά το να φτιάξεις μια σωστή πανοραμική φωτογραφία δεν είναι πάντα εύκολο. Πρέπει να κρατηθούν οι ρυθμίσεις της κάμερας σταθερές στο Manual, έτσι ώστε να βγουν όλες οι συνιστώσες φωτογραφίες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ρυθμίσεις, που πρέπει να ξέρεις να τις βάλεις εξ'αρχής σωστά.
Αν ήταν τόσο δύσκολο όσο ήταν παλιά δε θα το έγραφα καν, γι'αυτό αναφέρομαι στο photomerge του CS3 γιατί πραγματικά κάνει μαγικά. Ακόμα κι αν οι φωτογραφίες δεν έχουν βγει ομοιόμορφα από πλευράς φωτισμού κτλ κάνει όλες τις διορθώσεις μόνο του και το τελικό αποτέλεσμα είναι άψογο χωρίς καμία απολύτως επέμβαση από σένα.

Βέβαια, με την προσθήκη π.χ. Quicktime VR, το panorama γίνεται interactive και ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον για τον πελάτη.
Μα γενικά γι'αυτό ανέφερα τα panoramas γιατί είναι αρκετά διαδεδομένα στις παρουσιάσεις εσωτερικών χώρων με 360 view κτλ.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.158
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound