Ευχάριστο τέλος για το 2005!!!

Reaction score
1.999
Το 2005 κλείνει για εμένα με μια πολύ ευχάριστη νότα.
Το μεσημέρι παρέλαβα τα εξής:

MonitorAudio B4
MonitorAudio B2
MonitorAudio B center
Yamaha YST-SW515
Yamaha RX-V757

Για σήμερα το βράδυ θα συνδεθούν μονο τα Β4 και απο αύριο τα υπόλοιπα.

Καλή Χρονία σε όλους :!: :!: :!:

Reaction score
1.999
Και αρχίζουμε τις ερωτήσεις:

1. Ο 757 εχεί ρύθμιση στα 4Ωμ (η οποια καλυπτει κ ηχεια 6Ωμ συμφωνα με το manual) και στα 8Ωμ. Τα ηχεια έχουν αντίσταση 6Ωμ. Ακολουθώ πιστά τον κατασκευαστή και ρυθμίζω στα 4Ωμ? ή και με ρύθμιση στα 8Ωμ είμαι οκ?

2. Στρώσιμο ηχείων. Πόσες ώρες και σε τι εντάσεις? Έχω συνδέσει από το Σάββατο το ωράδυ τα Β4 και παίζουν με ράδιο σε ένταση εώς και 1/3 της ολικής.

Είναι πολύ νωρις ακόμα για εντυπώσεις, αλλα αυτό που διαπίστωσα είναι οτι ακόμα κ σε μικρή ένταση ο χώρος μου (38τμ) ''γεμίζει'' ευχάριστα με ήχο.!!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
1. 4Ω για να είσαι σίγουρος. Αν θες να πειραματιστείς λίγο δοκίμασε στα 8Ω και βάλε καποιο απαιτητικό soundtrack σε μεγάλη ένταση. Αν υπάρχει πρόβλημα θα ενεργοποιηθούν τα κυκλώματα προστασίας του ενισχυτή και θα κλείσει αυτόματα.

2. Εξαρτάται από τα ηχεία. Σίγουρα θέλουν πάνω από 24 ώρες σε μέτριες προς υψηλές εντάσεις ώωστε οι κώνοι να κάνουν την μεγάλες διαδρομές...

Reaction score
1.999
Διόρθωση: Το κεντρικό της σειρά έχει αντίσταση 8 Ωμ!!!!! (εξ'ου και η απορία μου)

Reaction score
1.999
Καλημέρα!

Εχθές έπαιξαν οι πρώτες σκηνές στο νέο μου HC!!!

Η σκηνη με τα φασόλια απο τα Ιπτάμενα Στιλέτα κ η σκηνή με τους καχαρίες και τις εκρήξεις απο τον ΝΕΜΟ (δεν είναι και σκηνή αναφοράς αλλά έτυχε να βρεθεί το δισκάκι στο σπίτι εχτές... :D )

:!: :!: :!: :!: :!: :!:

Δεν μπορώ να κρίνω αν έκανα καλί επιλογή μηχανημάτων γιατί δεν έχω κ μεγάλη εμπειρία (στα αυτιά μου ακούγονται μιά χαρά πάντως....)αλλά ένα είναι σίγουρο...Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές :!:

Και λέω θα ζήσουμε (και όχι θα ζήσω...) γιατί αυτή που ενθουσιάστικε μπορώ να πω πιό πολύ κ απο εμένα ακόμα είναι η μέλλουσα σύζυγος :!: :D :D :!:

Πραγματικά αξίζει τον κόπο και τα λεφτά του.... :wink:
:D :D :D :D :D :D

Reaction score
2
Αφού σου ακούγονται εσένα καλά αυτό φτάνει. ;)

Όσο για την εμπειρία, κανείς δεν ξεκίνησε έμπειρος. Όλοι σιγά σιγά μαθαίνουμε.

Καλά κινηματογραφικά ταξίδια! :)

Reaction score
1.999
Μια απορία: Όταν έκανα το auto setup ο ενισχυτής μου όρισε όλα τα ηχεία large, συχνότητα αποκοπής τα 40Hz και φάση normal. Εγώ τα άλλαξα μετά και έβαλα αντίστοιχα small, 80Hz και reverse (τις ρυθμίσεις δλδ που είχα ορίσει στο ίδιο το sub). Θεωρώ οτι καλώς έπραξα αλλιώς τι το πήρα το sub, να βαράει μια στο τόσο και να τρώνε όλο το ζόρι τα υπόλοιπα ηχεία...?

Reaction score
1.999
Αφού πλέον έχω δεί κάποιες ταινείες, έχω την εντύπωση ότι δουλεύει καλά με τις ρυθμίσεις αυτές. Βέβαια έχουμε πολύ δρομο ακόμα....οπότε έχουμε να λέμε.....

Reaction score
51
Καλορίζικα & καλές ακροάσεις/θεάσεις!! :D :D

Και μην ξεχνάς και κάτι επίσης σημαντικό (πέρα από ρυθμίσεις κ.ο.κ.)
Αρέσουν στην σύζυγο, οπότε ο δρόμος για αναβαθμίσεις και αλλαγές είναι ανοικτός!! :wink: :roll: :D

Reaction score
0
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου. Εχω μιά απόρεία διαβάζοντας τα παραπάνω... Εδω και χρόνια (4) είχα φτιάξει ενα ΗC με 36'' PHILIPS Sony entry level ΑV και το σετ ΗΤ2000 της Roister.(Πρόσφατα αγόρασα και τον 900 Pana) Πολύ ικανοποιημένος. Τα ηχεία απο τότε που τα πήρα τα έχω συνδέσει απευθείας στον ΑV και όχι πάνω στο sub στις ανάλογες υποδοχές. Είναι σωστό αυτό που έχω κάνει ή τόσα χρόνια ακούω λάθος?

Reaction score
0
Και μην ξεχνάς και κάτι επίσης σημαντικό (πέρα από ρυθμίσεις κ.ο.κ.)
Αρέσουν στην σύζυγο, οπότε ο δρόμος για αναβαθμίσεις και αλλαγές είναι ανοικτός!
Ντροπη σου Δημητρόπουλε !!!!!!
Μακιαβελλι!!
Ε Μακιαβελλι !!!!
:mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.398
Members
38.554
Νεότερο μέλος
kosmidhsn