Ευχάριστο τέλος για το 2005!!!

Reaction score
2.000
Καλορίζικα & καλές ακροάσεις/θεάσεις!! :D :D

Και μην ξεχνάς και κάτι επίσης σημαντικό (πέρα από ρυθμίσεις κ.ο.κ.)
Αρέσουν στην σύζυγο, οπότε ο δρόμος για αναβαθμίσεις και αλλαγές είναι ανοικτός!! :wink: :roll: :D
:D Ευχαριστώ Γιάννη. :!:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!

Reaction score
51
Αρέσουν στην σύζυγο, οπότε ο δρόμος για αναβαθμίσεις και αλλαγές είναι ανοικτός!
Ντροπη σου Δημητρόπουλε !!!!!!
Μακιαβελλι!!
Ε Μακιαβελλι !!!!
:mrgreen:
Eσύ γιε μου, μη μιλάς γιατί θα σε βάλω τιμωρία........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(μου 'χεις βάλει και avatar τον....τιμωρό!!! :roll: :lol: )

GTX

Reaction score
39
Μια απορία: Όταν έκανα το auto setup ο ενισχυτής μου όρισε όλα τα ηχεία large, συχνότητα αποκοπής τα 40Hz και φάση normal. Εγώ τα άλλαξα μετά και έβαλα αντίστοιχα small, 80Hz και reverse (τις ρυθμίσεις δλδ που είχα ορίσει στο ίδιο το sub). Θεωρώ οτι καλώς έπραξα αλλιώς τι το πήρα το sub, να βαράει μια στο τόσο και να τρώνε όλο το ζόρι τα υπόλοιπα ηχεία...?
Καλά ρε παιδιά γιατί του ανθρώπου του λέτε οτι έκανε καλά που άλλαξε τα settings του :shock: ????? Καταλάβατε δηλαδή χωρίς κιόλας να το ακούσετε οτι το phase ήθελε αλλαγή :shock: :shock: Δηλαδή το μικρόφωνο δεν ήξερε αν είναι το sub στη σωστή φάση?
Λοιπόν προφανώς το Phase πρέπει να το βάλεις στο Normal και όχι στο reverse, αφου το μικρόφωνο το βρήκε οτι είναι στη σωστή φάση έτσι είναι.
Δεύτερον τα ηχεία σου κατεβαίνουν στα 36Hz αφού σύμφωνα με το site της Monitor Audio η απόκριση τους είναι 36Hz-22KHz. Αυτό σημαίνει οτι και πάλι ο Yamaha σωστά έβαλε το crossover στα 40Hz ώστε το sub να μπαίνει λίγο πριν απο εκεί που φτάνουν τα ηχεία σου (μιλάω για τα L&R). Το ίδιο πρέπει να βάλεις και στο sub επάνω όσον αφορά το crossover (αν και στα 80Hz να το αφήσεις που το'χεις ηχητικά δε πρέπει να κάνει διαφορά αφού από 40Hz και πάνω θα τα κόβει ο AV, καλό είναι να το βάλεις και αυτό στη σωστή του θέση πάντως). Το phase πάνω στο sub άστο ήσυχο, σε ένα απο τα 2 πρέπει να το αλλάξεις μόνο ή στο sub ή στον AV.
Τέλος αναφορικά με το Small ή Large σίγουρα τα Β4 πρέπει να τα βάλεις Large. Με το να τα έχεις βάλει Small είναι σα να τα πήρες για να ακούς μόνο τα tweeters τους. To κεντρικό θα το βάλεις small σίγουρα αφού κατεβαίνει μόνο μέχρι τα 60Hz και εκεί που ίσως να πειραματιστείς είναι τα πίσω αφού κι αυτά κατεβαίνουν αρκετά μέχρι τα 42Hz. Δοκιμασέ τα σε small και large και αποφάσισε τί σου ακούγεται καλύτερα, εγώ μάλλον large θα τα έβαζα και αυτά.
Να τονίσω τέλος οτι αμα βάλεις τα ηχεία σου large δεν είπε κανένας οτι το Sub δε θα παίζει. Στο Dolby Digital και DTS κτλ το .1 είναι το LFE το κανάλι που είναι ειδικά γραμμένο για να παίζεται απ'το sub, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν τα μπάσα που
πρέπει ν'ακούγονται απο κεί θα τα ακούς μην ανησυχείς. Όσον αφορά το crossover θα δείς πιστεύω και μόνος σου άμα πειραματιστείς λιγάκη με τις 2 ρυθμίσεις (το 80 που έβαλες και το 40) οτι στο 80 θα ακούς μόνο το subwoofer στο 40 to sub θα ακούγεται πολύ πιο ενσωματωμένο και σωστό με τον υπόλοιπο ήχο. Άμα το αφήσεις στο 80 θα δείς οτι άμα δείς ολόκληρη ταινία θα σε κουράσει πολύ το μπάσο.

Αυτά για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε :D :wink:

Reaction score
2.000
Το ΣΚ θα πέσει πολυ ψάξιμο..... :D
Θα ξανακάνω auto setup και θα κάνω τις συγκρίσεις. :wink:

Ελπίζω μόνο να είμαι σε θέση να καταλάβω τις διαφορές... :oops:

Ευχαριστώ!!!! :D

minas

Πισιά
Reaction score
4.317
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ήθελε αλλαγή...
Απλά με τον ενισχυτή που έχει, και αφού διαθέτει sub, δεν είναι καθόλου άσχημη κίνηση να τα ρυθμίσει σαν small.
Στο θέμα της φάσης, έχεις δίκιο ότι πρέπει να εμπιστευτεί το μικρόφωνο, ειδικά αν δεν έχει κάνει ο ίδιος εκτενείς δοκιμές.
Να τονίσω επίσης ότι με την ίδια λογική που παίζει ΚΑΙ ο sub αν ρυθμίσεις τα ηχεία large, παίζουν ΚΑΙ τα woofers των ηχείων όταν τα ρυθμίσεις small -απλά όχι full spectrum. Δεν είναι το ίδιο με το να λες ότι ακούει μόνο τα tweeters.

Σε κάθε περίπτωση, εξ αποστάσεως μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς. Τα αυτιά του είναι ο καλύτερος κριτής...

GTX

Reaction score
39
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ήθελε αλλαγή...
Απλά με τον ενισχυτή που έχει, και αφού διαθέτει sub, δεν είναι καθόλου άσχημη κίνηση να τα ρυθμίσει σαν small.
Στο θέμα της φάσης, έχεις δίκιο ότι πρέπει να εμπιστευτεί το μικρόφωνο, ειδικά αν δεν έχει κάνει ο ίδιος εκτενείς δοκιμές.
Να τονίσω επίσης ότι με την ίδια λογική που παίζει ΚΑΙ ο sub αν ρυθμίσεις τα ηχεία large, παίζουν ΚΑΙ τα woofers των ηχείων όταν τα ρυθμίσεις small -απλά όχι full spectrum. Δεν είναι το ίδιο με το να λες ότι ακούει μόνο τα tweeters.

Σε κάθε περίπτωση, εξ αποστάσεως μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς. Τα αυτιά του είναι ο καλύτερος κριτής...
Ναι ρε συ μην παρεξηγείσαι, sorry ήμουν κάπως υπερβολικός αλλά δεν ήθελα να θίξω κανέναν πλάκα κάνουμε πάντα φιλικά.
Στο θέμα μας τώρα, και πάλι ήμουνα υπερβολικός, εννοείται οτι στο small παίζουν τα woofers και οχι μόνο τα tweeters. Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος (επιφυλάσομαι γιατί δεν το έχω ακούσει από κοντά το σύστημα) οτι τα L&R πρέπει να τα βάλει large. Το setting small υπάρχει ουσιαστικά για τα πακέτα ηχείων satellites με sub οπού τα satellites δε βγάζουν καθόλου μπάσο. Αλίμονο αν έπρεπε ηχεία floorstanders να τα βάζουμε small. Όταν το χαμηλό βγαίνει απο όλα τα ηχεία αν ο χώρος δε δημιουργεί προβλήματα ο ήχος ακούγεται σαφώς πιο συμπαγής και ομοιόμορφος.
gbeg πάντως σε παρακαλώ πειραματίσου και με το crossover για μένα το 80Hz είναι πολύ λάθος.
Για να μη το κουράζουμε πάντως και άμα χαθείς με τις ρυθμίσεις κάνε πάλι ένα auto configuration και είσαι οκ, το επίπεδο ρύθμισης που πετυχαίνεις με το μικρόφωνο είναι πολύ καλό δε χρειάζεται να το αλλάξεις, πειραματίσου ομως οποσδήποτε!

Άντε καλές θεάσεις και ακροάσεις με το καινούργιο συστημά σου :D

minas

Πισιά
Reaction score
4.317
Δεν παρεξηγήθηκα ρε συ...μην αγχώνεσαι!
Εξάλλου έχεις παρατηρήσει ότι συνήθως συμφωνούμε :wink:

Reaction score
0
Αρέσουν στην σύζυγο, οπότε ο δρόμος για αναβαθμίσεις και αλλαγές είναι ανοικτός!
Ντροπη σου Δημητρόπουλε !!!!!!
Μακιαβελλι!!
Ε Μακιαβελλι !!!!
:mrgreen:
Eσύ γιε μου, μη μιλάς γιατί θα σε βάλω τιμωρία........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(μου 'χεις βάλει και avatar τον....τιμωρό!!! :roll: :lol: )
Και τι θα προτιμουσες για avatar "πατερουλη" ;;;
Mηπωωωωωωωωως αυτο ???

ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ!!!

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
2.000
Τελικά δεν πρόλαβα να κάνω και πολλά πράγματα μεσα στο ΣΚ!
Έχω πάρει το Blade Trinity όμως και λέω να το δώ απόψε.......(αν προλάβω.....).
Ελπίζω αύριο να έχει ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο και να αρχίσω να κατασταλλάζω σιγά

Reaction score
7
....... Τα ηχεία απο τότε που τα πήρα τα έχω συνδέσει απευθείας στον ΑV και όχι πάνω στο sub στις ανάλογες υποδοχές. Είναι σωστό αυτό που έχω κάνει ή τόσα χρόνια ακούω λάθος?

Καλα κανεις. Ετσι "πρεπει".
Τα συνδεεις πανω στο sub μονο αν ο ενισχυτης σου δεν εχει εξοδο για sub, ωστε το sub να παιρνει τις χαμηλες απο το σημα των ηχειων’.

Reaction score
2.000
Είδα εχτές το Blade Trinity με τις αρχικες ρυθμισεις που είχαν προκύψει απο το auto setup. Μπορώ να πώ οτι το σύστημα ακουγόταν καλύτερα στα αυτιά μου.

Ουσιαστική διαφορά στην ηχητική εικόνα έκανε το γεγονός ότι το sub πλέον μόνο το ''ένιωθα'' όποτε η ταινία το απαιτούσε, και με το volume πάντα κάτω από την μέση, ενώ στον ενισχυτή σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασα τα -25db( αφού σκοπός μου δεν είναι να ανακαλύψω τα όρια των μηχανημάτων και των αυτιών μου, αλλα να βρώ κάποιες ρυθμίσεις με τις οποίες θα ευχαριστιέμαι....)

Θα υπάρξει και συνέχεια, ΄με τα πίσω να παιζουν πλέον ως ''μικρά'', και βλέπουμε πάλι.

Thanks!!!

Reaction score
2.000
Μια ερωτησούλα ακόμα: Έχω το Pioneer HDD530 ως player/recorder και audio player. Δεν μπορώ να γράψω mp3 από CD/DVD στον σκληρό δίσκο και δεν διαβάζει καθόλου mp3 DVD.
Το manual αναφέρεται μόνο σε αντιγραφή audio CD, η οποία κ γίνεται κανονικά.
Μπορώ να κάνω κάτι πάνω στο θέμα ή συνεχίζω την ζωή μου έτσι?
!!!!!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.399
Members
38.555
Νεότερο μέλος
Marinos Pothitos