Εως 40w λαμπα η τρανζιστορ?

Reaction score
1.019
Λοιπον αφου τελειωσα μα τα ηχεια http://www.avsite.gr/forum/threads/first-project.136248/ καιρος για ενισχυση.
Οι περισσοτεροι υποστιριζουν κορνα και λαμπα = καλυτερο αποτελεσμα αλλα τωρα που παιζω με ενα παλιο onkyo
και λαμπα στο phono δεν με χαλαει και πολυ το αποτελεσμα,να πω οτι κυριως μονο με πικ απ ακουω.τα ηχεια ειναι περιπου στα 97 db.
Κοιταζω προς jadis ,audio note ( λιγα watt βεβαια ) , σε τρανζιστορ δεν εχω ιδεα!
Εως 1500 αντε 2000 τι εχετε να προτεινετε??

Reaction score
1.019
sugden a21 ισως...
πολυ καλος φενεται αλλα απο τι βλεπω φτανει τα 3.000,
Class A προτιμω και εγω!Παλι καλα που ανοιξα το thread γιατι υπαρχουν τοσα μηχανακια που δεν ξερω!!!
υπαρχει αντιπροσωπος εδω?
ευχαριστω και περιμενω να βοηθησουν να πουν και αλλοι την γνωμη τους...οσες περισσοτερες επιλογες...

Reaction score
1.147
O εδω αντιπροσωπος ειναι το studio 17.
Mια αλλη επιλλογη ,αν πιανουν τα χερια σου , ειναι να εφτιαχνες εναν pass aleph.

Reaction score
1.019
Η αληθεια ειναι οτι δεν με χαλαει να γλιτωσω και κανα φραγκο!!Βγαζει και ολοκληρωμενο με 300b?Ξερετε?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Ολοκληρωμενο βγαζει αλλα νομιζω, όχι με 300Β.

Reaction score
12
845/811/807/300B/2A3
Απ όλα έχει ο μπαξες σε τελικούς ομως
Δύσκολα τα πραγματα μπαίνουν έξτρα έξοδα για προ

Reaction score
1.019
845/811/807/300B/2A3
Απ όλα έχει ο μπαξες σε τελικούς ομως
Δύσκολα τα πραγματα μπαίνουν έξτρα έξοδα για προ
Και εγω αυτο λεω για αυτο σκεφτομαι ολοκληρωμενο..

Reaction score
12
Πάντως κάπου έπεσε το μάτι μου στον προ των τσακιριδαιων σε αγγελία σε καλη τιμή
Τσεκαρε κ αυτή την εκδοχη

Reaction score
372
Φίλε XAKOU, με τα ηχεία που έχεις φτιάξει (ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα), νομίζω ότι ο ενισχυτής με λάμπα είναι μονόδρομος.

Πρέπει να προσέξεις όμως, γιατί λόγω μεγέθους του woofer (φαίνεται αρκετά μεγάλο) αλλά και πιθανά της αντίστασης που δε γνωρίζω, μπορεί ένας single ended ενισχυτής με 300Β να μην τα οδηγήσει καλά, παρ' όλα τα 97db του ηχείου. Υπάρχουν πολλοί ενισχυτές με 300Β και οι διαφορές σε ποιότητα και οδήγηση είναι μεγάλες.

Αν πας σε μηχάνημα των Αφων Τσακιρίδη, να κάνεις οπωσδήποτε τις αναβαθμίσεις (ειδικά στα τροφοδοτικά, τους μετασχηματιστές εξόδου και τους πυκνωτές) που θα σου προτείνουν και οι ίδιοι.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και τις 845 ή 211(τις προτιμώ).

Reaction score
1.019
Φίλε XAKOU, με τα ηχεία που έχεις φτιάξει (ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα), νομίζω ότι ο ενισχυτής με λάμπα είναι μονόδρομος.

Πρέπει να προσέξεις όμως, γιατί λόγω μεγέθους του woofer (φαίνεται αρκετά μεγάλο) αλλά και πιθανά της αντίστασης που δε γνωρίζω, μπορεί ένας single ended ενισχυτής με 300Β να μην τα οδηγήσει καλά, παρ' όλα τα 97db του ηχείου. Υπάρχουν πολλοί ενισχυτές με 300Β και οι διαφορές σε ποιότητα και οδήγηση είναι μεγάλες.

Αν πας σε μηχάνημα των Αφων Τσακιρίδη, να κάνεις οπωσδήποτε τις αναβαθμίσεις (ειδικά στα τροφοδοτικά, τους μετασχηματιστές εξόδου και τους πυκνωτές) που θα σου προτείνουν και οι ίδιοι.

Ευχαριστω πολυ για την συμβουλη,αλλαξα τον oνκyo που ειχα με ενα red wine 30.2.
Σημερα ηρθαν και κατι φιλοι και καναμε καποιες ρυθμισεις στα ηχεια με αρκετα καλα αποτελεσμα..οντως εχεις δικιο,θελουν τα ρευματα τους και θελει ψαξιμο...
Παντως ειμαι ευχαριστημενος στο τωρα αποτελεσμα στις εντασεις και τις μουσικες που ακουω.Καποια παιδια απο εδω προσφερθηκαν και τους ευχαριστω να φερουν τα ενισχυτηκα τους προς ακροαση,οταν βρω χρονο....

Reaction score
1.019
Επειδή ποτέ δεν είχα προ - τελικό ,θα ήθελα να ρωτήσω,τι διαφορά έχει ο παθητικός προενισχυτής?
Από τι βλέπω ο red wine λειτουργεί και σαν παθητικός,δηλαδή αν αργότερα πάρω ένα τελικό λαμπατο η μονομπλοκ,τι γίνεται?
δεν θα έχω τις εντάσεις που πρέπει?Ο τελικός δεν διαμορφώνει το αποτέλεσμα(όχι ηχητικά)?μπορεί να λέω και βλακείες αλλά ρωτώ να μάθω και εγώ!

Reaction score
29
Ο παθητικός προ στην ουσία δεν είναι καν προενισχυτής αφού δεν προενισχύει κανένα σήμα απλά δίνει την δυνατότητα σύνδεσης και επιλογής εισόδων και την ρύθμιση της έντασης.
Γι αυτό που ρωτάς αν θα έχεις τις εντάσεις που πρέπει δεν παίζει κανένα ρόλο ο προ. Ο παθητικός έχει καλύτερα αποτελέσματα με τελικούς που είναι ευαίσθητοι στην είσοδο και οι λαμπάτοι συνήθως είναι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON