Εύρεση νέας κεφαλής

Reaction score
42
Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους.

Μετά από ένα ατύχημα με την κεφαλή AT 150MLX που είχα και έσπασε, ψάχνω για καινούργια πλέον. Θα ήθελα την άποψή σας για την OC9ML/II την οποία την έχουν και σε καλή τιμή.
Θα μου πείτε γιατί ΑΤ? Μου άρεσε ο ηχητικος της χαρακτήρας, εκτός κι αν ρισκάρω για κάτι διαφορετικό.
Πικάπ, Rega Planar3, phono Trichord Dino +, LFD, harbeth SHL5.

ευχαριστώ και Καλή Χρονιά

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μια AT33EV ακουγεται διαφορετικα απο μια OC-9ML επομενως η προτιμηση στον ηχο των ΑΤ οπως το λες ειναι καπως γενικη.Η ΑΤ-33 πχ ακουγεται πιο γεματη απο την OC9,πιο καντα στην AT150 ειναι η OC9 .
Tι οριο τιμης θα σκεφτοσουν?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν προτιμας audio-technica δες και την ΑΤ-33EV.Εξαιρετικη ανκαι λιγο πιο ακριβη νομιζω.Προσωπικα την θεωρω καλυτερη απο την OC9

Reaction score
42
Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο εκτός από AT? αλλά όχι πάνω από το ποσό που προανέφερα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μαλλον οχι,διοτι και η OC9 και η ΑΤ150 που εχεις ειναι πολυ καλες στις τιμες τους. Στην θεση σου θα σκεφτομουν να μεινω με καινουργια βελονα στην ΑΤ150.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τις θεωρω περιπου ισαξιες σαν πολυ καλα παραδειγματα η καθε μια στον τυπο και την τιμη της.Ρολο θα παιξει και η δυνατοτητα του phono και που αποδιδει καλυτερα στις ΜΜ η MC.
Να προσθεσω, οτι η ΑΤ150 δεν ειναι η κεφαλη που θα παροπλιζα για μια OC9.Θα το σκεφτομουν ομως για μια AT33 (EV η ML)για τους λογους και διαφορες που σου ειπα πιο πανω,βεβαια συμφωνα με την προτιμηση μου.Ακομη καλυτερα,θα κρατουσα και τις δυο,ως καλα παραδειγματα MM & MC

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Να κανω μια διορθωση σχετικα με την ΑΤ33, η νεα εκδοση ειναι η AT33PTGII και οχι η ML.H AT33EV υπαρχει επισης ακομη.
Δες και την dynavector 10x5 h/o mc ταιριαζει γαντι με το πικαπ σου

Last edited:

Reaction score
42
Για Dynavector όντως είναι και αυτή μέσα στην λίστα μου, για τις NAGAOKA έχεις άποψη;

Reaction score
390
Για Dynavector όντως είναι και αυτή μέσα στην λίστα μου, για τις NAGAOKA έχεις άποψη;
Καλησπέρα,
Η γνώμη ενός σχετικά αδαούς είναι η εξής:
Πρόσφατα αγόρασα την ΑΤ440 MLa και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.πρόκειται για μία εξαιρετική κεφαλή.Φαντάζομαι λοιπόν τι θα γίνεται με την 150 που είναι πολύ καλύτερη από την ΜLa.
Oι κεφαλές έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα,ότι δεν μπορείς να τις ακούσεις,ώστε να αποφασίσεις μόνος σου.Βασίζεσαι λοιπόν στα διάφορα reviews και στις γνώμες άλλων.
Αποψη μου είναι ,ότι εφόσον είσαι ευχαριστημένος με την 150,την κρατάς και αλλάζεις βελόνα.
Επιπλέον παρέμεινε στην ΑΤ και μην ψάχνεις για άλλες μάρκες.
"βεβαίως υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές πλήν όμως δεν μπορείς να τις ακούσεις.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η ΜΡ200 & ΜΡ150 που ειναι κοντα στις τιμες που ενδιαφερεσαι ειναι ιδιαιτερα καλες.Θα επαναλαβω ομως αυτο που ειπα ξανα.Εχεις ηδη την ΑΤ150 που ειναι εξαιρετικη και ανετα με μια καινουργια βελονα και αφου σου αρεσει,ειναι δυσκολο να βρεις καλυτερη στα λεφτα της καινουργιας βελονας.Τωρα αν εισαι αποφασισμενος για καλη αναβαθμιση,πιστευω οτι πρεπει να ανεβεις κατηγορια,οπως BENZ ACE,Glider, καποια ΖΥΧ R50,R100,ολες οι πιο πανω καλοι συνδιασμοι με τον rb300 και θα σπρωξουν το rega πικαπ κοντα στο οριο/maximum των δυνατοτητων του.
Το phono θα αναλαβει μετα και να δειξει τι μπορει να κανει,πιστευω οτι και αυτο θα φτασει τα ορια του.
Nα πω οτι αυτα που σου προτεινω ειναι κεφαλες που εχω ακουσει εκτεταμενα και σε rega p3-24 που τυγχανει να εχω και ακουω σε ενα συστημα μου.

Reaction score
42
Τελικά παράγγειλα ανταλλακτικη βελόνα για την ΑΤ 150, μιας και η AT33PTGII ήταν εκτός budget. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo