Εric Clapton

Reaction score
4.188
Η 1η αγάπη απο το Backless μαζί με το "I'll Make Love to You Anytime"(που τότε δεν ήξερα οτι είναι του JJ Cale).
Tον 1ο μου δίσκο του Eric και από τους πρώτους μου δίσκους γενικά.

ERIC CLAPTON - Golden Ring

Reaction score
4.188
Όλως περιέργως, αυτή η πιό γρήγορη διασκευή στον JJ Cale μου άρεσε πάντα περισσότερο.
Άλλη αίσθηση στο κομμάτι απο τον Eric

Eric Clapton-After Midnight

Reaction score
4.188
Και η επιστροφή του Γίγαντα το 1981.
3 χρόνια μετά το Backless.
Θυμάμαι τον είχε πάρει δώρο τον δίσκο ένας ξάδερφός μου σε μία θεία μου (χα χα! Τι να καταλάβει η κακομoίρα από Eric Clapton?) όταν εγκαινίαζε το 1ο της ηχοσύστημα φυσικά "χτισμένο" από μένα
Luxman L 200 ενισχυτή, PD 284 Luxman πικάπ, Hitachi κασσετόφωνο και Luxman MS-11 ηχεία. Αυτά που έχω ακόμα εγώ και απολαμβάνω και λατρεύω ;)

Eric Clapton - I Can't Stand It

Reaction score
4.188
Ο θρήνος στον χαμένο του γιό.
Άγγιξε τις καρδιές μας τότε ο Eric.
Ποιά εκτέλεση τώρα βαζουμε;...
Την unplugged ή την κανονική;
Εδώ σας θέλω.
Βάζω και τις 2 να μην αδικήσω καμμία

Eric Clapton - Tears In Heaven

Eric Clapton - Tears In Heaven - Unplugged

Reaction score
4.188
Μπορεί να λείπει το Layla;
Την κοπέλλα (Pattie Boyd) που είχε παντρευτεί άλλον ((τον George Harrison δλδ) απ αυτόν που αγαπούσε. Εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Nizami Ganjavi.

Ο Eric την παντρεύτηκε και αργότερα της έγραψε και το Wonderful Tonight.

Σίγουρα όλοι μας δεν ξέρουμε ποιά εκτέλεση να ξεχωρίσουμε.
Αν και οι περισσότεροι πάμε μάλλον προς την unplugged...
Σωστά;

Eric Clapton - Layla

Eric Clapton - Layla Unplugged)

Reaction score
3.967
...πήγαινα Λύκειο στα Τρίκαλα -εκεί στα μέσα του '70- όταν πρωτοάκουσα το Layla απο χιλιοταλαιπωρημένη κασσέτα και τα πράγματα που αισθάνθηκα, απλά με ξεπερνούσαν.
Δεν ήξερα το μπαγκραουντ-στορυ, δεν ήξερα τι έλεγε, αλλά το μεγαλειώδες των συναισθημάτων ήταν πάντα εκεί.
Αργότερα, με δέος κατέβηκα τα σκαλοπάτια του Music Corner στην Πανεπιστημίου και αγόρασα "επίσημη" κασσέτα του Eric, στυλ επιτυχίες καιτσ'.
Στο μεταξύ - η παληοπαρέα - είχαμε κάνει τιτάνιες προσπάθειες να εξιχνιάσουμε τη δισκογραφία του kai οι βραδυνές κουβέντες έδιναν και έπαιρναν για τα κατορθώματα του "ήρωα"- "δικού μας ανθρώπου".
Αυτή νομίζω ήταν και η μεγάλη του διαφορά απο άλλους υπέροχους κιθαρίστες της μλουζ-ροκ: το στυλ του εκμηδένιζε την απόσταση απο τον ακροατή και γιαυτό εύκολα τον αγαπούσες ή όχι.
Νομίζω ότι περίπτωση να σου αρέσει -απλά- είναι λίγο δύσκολη για τον συγκεκριμένο!!!

Reaction score
578
Eric Clapton Drifting Blues [Lp ...... EC was Here]

Θυμάμαι την στεναχώρια μου που το κομμάτι στο δίσκο τελείωνε με fade out στα 4 λεπτά, ευτυχώς που το cd αποκατέστησε την αδικία [μια από τις σπάνιες φορές]

Reaction score
4.188
...πήγαινα Λύκειο στα Τρίκαλα -εκεί στα μέσα του '70- όταν πρωτοάκουσα το Layla απο χιλιοταλαιπωρημένη κασσέτα και τα πράγματα που αισθάνθηκα, απλά με ξεπερνούσαν.
Δεν ήξερα το μπαγκραουντ-στορυ, δεν ήξερα τι έλεγε, αλλά το μεγαλειώδες των συναισθημάτων ήταν πάντα εκεί.
Αργότερα, με δέος κατέβηκα τα σκαλοπάτια του Music Corner στην Πανεπιστημίου και αγόρασα "επίσημη" κασσέτα του Eric, στυλ επιτυχίες καιτσ'.
Στο μεταξύ - η παληοπαρέα - είχαμε κάνει τιτάνιες προσπάθειες να εξιχνιάσουμε τη δισκογραφία του kai οι βραδυνές κουβέντες έδιναν και έπαιρναν για τα κατορθώματα του "ήρωα"- "δικού μας ανθρώπου".
Αυτή νομίζω ήταν και η μεγάλη του διαφορά απο άλλους υπέροχους κιθαρίστες της μλουζ-ροκ: το στυλ του εκμηδένιζε την απόσταση απο τον ακροατή και γιαυτό εύκολα τον αγαπούσες ή όχι.
Νομίζω ότι περίπτωση να σου αρέσει -απλά- είναι λίγο δύσκολη για τον συγκεκριμένο!!!

Music Corner ε; Μαζί με το Pop Eleven τα καλύτερα δισκάδικα. Εκεί μόνο ψώνιζα.
Με την "επίσημη" κασσέττα, μου θύμισες την "επίσημη" κασσέττα του Another Ticket που αγόρασα τότε και έχω ακόμα (την μόνη "επίσημη" που πήρα ποτέ) . Εκει κατάλαβα ότι οι δισκογραφικές δεν σέβονταν τα κασσετόφωνα και ο ήχος ήταν απαίσιος.
Ευτυχώς ειχα το βινύλιο από αλλού και το είχα γράψει σε κασσέττα μετάλλου ;)

Reaction score
578
ERIC CLAPTON STEPPIN' OUT (1966) by John Mayall's Bluesbreakers

Στην συνέχεια το καλοκαίρι του 66 εγκατέλειψε τους Bluesbreakers και ήλθε στην Αθήνα να παίξει με τους Juniors. Στην συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην Αγγλία για να παίξει στους Cream.

Reaction score
4.188
Πόσοι άραγε να θυμούνται ότι ήταν μουσική επένδυση σε μιά παλιά διαφήμιση;
Τέλη 70's, αρχές 80's
Θυμάμαι ακόμα και πού κοβόταν το τραγούδι. Χα χα!

"There are times when I don't see the light
Well I don't know if what I do is right"

Πόσες φορές το σιγοτραγούδησα...

Yvonne Elliman παρακαλώ στα φωνητικά ;)

Eric Clapton - We're All the Way

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members