Ζήτηση Luxman L-505 ή Leben cs300

Status
Not open for further replies.
Reaction score
168
Καλημέρα σας,ζητούνται οι παρακάτω ενισχυτές στα απλά ή στα αναβαθμισμένα τους μοντέλα(Luxman L-505 silver οχι το σαμπανιζε,L505u ή ux.
Leben cs300 ή cs300x).

Αγορά μετρητοίς ή μερική ανταλλαγή με αυτά:

http://www.avsite.gr/forum/threads/primare-a30-1-mkii-ολοκληρωμένος.143270/#post-19377

http://www.avsite.gr/forum/threads/tuner-primare-t-21.142596/#post-1939890

Λόγω οτι μένω επαρχια αν κάποιο μέλος ξέρει κάποιο κατάστημα που τα έχει demo ή εκθεσιακα ας με ενημερώσει,ευχαριστώ πολύ...

Reaction score
168
Η αναζήτηση συνεχίζεται......Ούτε η Αγγελική Νικολιούλη δεν έχει καταφέρει να μου βρεί κάτι.

Προτεραιότητα στον μικρούλη leben...

Μετρητοίς .

Ευχαριστωωωώ.

Reaction score
596
Η αναζήτηση συνεχίζεται......Ούτε η Αγγελική Νικολιούλη δεν έχει καταφέρει να μου βρεί κάτι.

Προτεραιότητα στον μικρούλη leben...

Μετρητοίς .

Ευχαριστωωωώ.
Δεν ρωτάς τον αντιπρόσωπο?
Πριν κάτι μήνες είχε έναν 300 μεταχείρισμενο, δεν ξέρω εάν υπάρχει ακόμα.

Reaction score
209
Μην τρελαίνεσαι και τόσο πολύ γιατί θα απογοητευθείς, τον είχα τον Leben (CS300XS) πριν πολλά φεγγάρια παλιά και δεν.... Βεβαια ειναι καλυτερος απο τον Primare αλλά οχι όσο νομίζεις. Εαν θέλεις ντε και καλά λάμπα διεύρυνε λιγο τις επιλογές σου ...

Last edited:

Reaction score
168
Δεν παίζω ποια με Primare αλλα με τον εξαιρετικό μικρούλη Rega brio-r,τα ηχεία ειναι τα shl-5 και με τρώει το μαμούνι...

Reaction score
209
Είχα τον συνδυασμό Leben & Harbeth ps3esr για αρκετούς μήνες παλιά και πάλι δεν... (ο Leben δόθηκε ... - μάλιστα αγορασμένος καινούργιος συμπέρασμα αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις). Τα sll-5 τα έχω εδώ και μια εβδομάδα, καταπληκτικό ηχείο μάλλον θα έλεγα περισσότερο καταπληκτικό μουσικό όργανο και εργαλείο. Τώρα η εμπειρία μου με τα δυο Harbeth:τα Harbeth ειναι πολύ επιλεκτικα στο ταίριασμα τους με ενισχυτή (για αυτό νομίζω και τα παράπονα από μερικούς) ούτε καν ο κλασσικός συνδυασμός Sugden-Harbeth ειναι ικανοποιητικος (τον εχω). Η γνώμη μου είναι οχι λάμπα πήγαινε σε κάποιο βινταζ Sansui η/και Kenwood. Μια δευτερη εναλακτικη ειναι καποιος εγγλεζικης νοοτροπιας ενισχυτης (παραδειγμα Audiolab 8000A η ακομα και NAD). Είναι ηχείο πάντως που αξίζει να ψάξει καποιος να βρει τον ενισχυτή που του ταιριάζει, κατά την γνώμη πολλών είναι το καλύτερο ηχείο της Harbeth. Καλό κουράγιο ...

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επειδη τυχαινει να εχω εναν 300XS θα ελεγα οτι για καποιον που μπορει να ζησει με τον περιορισμο σε θεμα ισχυος του, ο Leben ειναι εξαιρετικος ενισχυτης.Με λιγο ψαξιμο στην επιλογη λυχνιων ειναι ενας απο τους 3 ενισχυτες που κρατησα και δεν λογαριαζω να πουλησω ποτε.Πολυ καλος με νεες λαμπες,υπεροχος με καλες 5751 RCA black plate και επιλεγμενες EL84,καθως επισης και ενα καλο μονοκλωνο καλωδιο ηχειων περιπου 14-12 awg.

Z

Zdimis

Guest
αν ακους απο κοντα μεσαιες το πολυ εντασεις κ απαλες μουσικες προχωρα μαγεια.Αλλιως δεν θα καλυφθεις με τον μικρουλη σε γεμισμα ηχειου ογκο (πολυ λεπτοφυης σαν αλαμπος ο συγκεκριμενος απο ογκο ) και κρεσεντος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Συμπεριφερεται αναλογα με τις επιλογες του υπολοιπου συστηματος.
Στο συστημα που τον ακουω δεν εχει τετοια προβληματα αλλα ακουγεται γεματος και με εξαιρετικο ογκο χωρις "ισχνοτητα" κλπ.

Reaction score
281
Εχω εναν L-550AII σε κατασταση καινουργιου (10/10) με απειροελαχιστη χρηση και σε πληρη συσκευσια τον οποιο σκεφτομαι να δωσω

Reaction score
209
και μένα το ίδιο μου φάνηκε ο Leben λεπτοηχος (αν υπαρχει τετοια ορολογια) την μαγεία στο δικό μου σύστημα δεν την άκουσα. Είναι βεβαία και θέμα ταιριάσματος ηχείου ενισχυτή και πηγής (στα καλώδια δεν πιστεύω). Επίσης το σημαντικοτερο εναι η απόφαση : θα χτίσω το σύστημα γύρω απο τον ενισχυτή η γύρω απο το ηχείο και απο οτι καταλαβαίνω ο φιλος με ta Harbeth προσπαθεί να κάνει το τελευταίο

Reaction score
137
Η γνώμη μου είναι οχι λάμπα πήγαινε σε κάποιο βινταζ Sansui η/και Kenwood. Μια δευτερη εναλακτικη ειναι καποιος εγγλεζικης νοοτροπιας ενισχυτης (παραδειγμα Audiolab 8000A η ακομα και NAD).
Ενδιαφέρουσα άποψη. Έχω τον συνδυασμό Harbeth ps3esr + NAD3020 (τον πρώτο). Όλοι απορούν για το πως τα οδηγεί αλλά εμένα το αποτέλεσμα μου αρέσει. Ειδικά στις πιο απαλές μουσικές, φέρνει τις φωνές, τα πιάνα και τις κιθάρες μπροστά με έναν πολύ φυσικό τρόπο. Είχα την αίσθηση όμως ότι με έναν ενισχυτή όπως o Leben ή ο Luxman θα τα απογείωνα. Αλήθεια, γιατί όχι λάμπα με τα Harbeth;

Reaction score
209
Με Harbeth ps3esr + NAD3020 είσαι μια χαρά, πίστεψε με μπορεί να δώσεις πολύ περισσότερα λεφτά και να πάρεις πολύ χειρότερα αποτελέσματα.
Όσο για οδήγηση είχα τον NAD3020 με τα magnepan smga και τα πήγαινε θαυμάσια ... τι αλλο να ζητήσει κανείς ? μουσικότητα ?, οδήγηση ? απίστευτα , θέλει βέβαια το service του λόγω ηλικίας

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Παντως παιδια , το οτι ο cs300x εχει ισχνο ηχο,πρωτη φορα το ακουω.Σε οσες περιπτωσεις τον ακουσα, δεν προσεξα τετοιο θεμα.Και με harbeth ο συνδιασμος ειναι εξαιρετικος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ε εντάξει λιγο δύσκολο να ειναι το ηχειάκι, τον ξεβρακώνει
To shl-5 δεν θα το ελεγα δυσκολο. Θα ελεγα οτι με εξαιρεση τις πολυ ψηλες σταθμες που δεν θα φτασει (λογω σχετικα χαμηλης ευαισθησιας) με τον 300 δεν βλεπω αλλο προβλημα με το harbeth.Aν δεν τον ικανιποιουν οι σταθμες,οκ θα πρεπει να παει σε πιο δυνατο ενισχυτη.

Reaction score
296
Σε καποια εκθεση τον ειχα πετυχει να παιζει σε ενα δωματιο. Δεν θυμαμαι τα ηχεια αλλα το αποτελεσμα ηταν αρκετα υποτονικο, δειγμα κυριως ελλιπους οδηγησης.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.082
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo