Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.292
Reaction score
56.046
Το μόνο μειονέκτημα στο αλουμίνιο είναι ο κραδασμός που περνάει στον αναβάτη από τη αντιγραφή του δρόμου, και το γεγονός ότι άμα είσαι δυνατός θα είναι κάπως εύκαμπτο το πλαίσιο.
Μπορείς να εξισορροπήσεις λίγο όλα τα παραπάνω με τη ανάλογη επιλογή τροχών, αλλά όσο πχιο απορροφητικό ένα σετ τροχών, τόσο πχιο εύκαμπτο όλο το σύνολο.
 

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Μηνύματα
27.557
Reaction score
21.513
Βασικά ένα άλλο που δεν με γέμιζε, είναι ότι είναι gravel με την ανάλογη γεωμετρία, συνήθως μεγαλύτερο μεταξόνιο, και πιο μακρύ από road σκελετούς, ενώ εγώ δεν τρελαίνομαι τόσο για διαδρομές gravel αφού πάω και με το ΜΤΒ αν είναι. Που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βάλω λάστιχα road (28αρια που βάζω), και θα μου χτύπαγε στο μάτι ακόμα κι η εμφάνιση (όπως μου χτύπαγε όταν έβαλα τα 40αρια στο ΜΤΒ, που κανονικά είχε 50αρια). Πολύ άσχημο...
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.292
Reaction score
56.046
Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο ένα ποδήλατο gravel, άσε που πιστεύω ότι θα χορτάσει το τομάριμ τούμπα με ένα τέτοιο ποδήλατο στο χώμα.
Τα gravel είναι ένα τέχνασμα της βιομηχανίας να μας προωθήσει για μια ακόμη φορά μια αχρείαστη κατηγορία ως απαραίτητη, απευθυνόμενη κυρίως στη κατηγορία αναβατών της κούρσας, με γεωμετρία όμως γκαραντάνας...
Έχω το mtb για αυτή τη δλεια, το οποίο είναι και διασκεδαστικό αλλά και ελεγχόμενο ποδήλατο.

είδες για το λαιμό που έβαλες στη κούρσα δεν είπα τίποτα, σέβομαι τα βίτσια του καθενός :tongue:
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.292
Reaction score
56.046
:geek:

Δεν άντεξς όμως στο τέλος! 😁👀
Πώς θα μπορούσε να μείνει καλέ μου φίλε ασχολίαστο κάτι τέτοιο.
Με φαίνεται πως γέρασες και σκέβρωσες :lolsign:
Πάρε επιτέλους ένα σκελετό στα μέτρας ώστε να μπορείς να ξεδιπλώσεις τα κρυμμένα βάτ ;)
 

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Μηνύματα
27.557
Reaction score
21.513
Δεν πήρα αύξηση από τον Κυριάκο εγώ... :roflmao: :p :party:

2K o σκελετός, και τουλάχιστον άλλα 2 τα περιφερειακά... δεν πάμε καλά! :geek: 🍿
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.292
Reaction score
56.046
Δεν πήρα αύξηση από τον Κυριάκο εγώ... :roflmao: :p :party:
Μη μου το θυμίζεις αυτό... Άνθρακας τελικά ο χρυσός, σήμερα έμαθα τη πραγματική αύξηση, τον κερατά, μας ξεγέλασε για ακόμη μια φορά.

2K o σκελετός, και τουλάχιστον άλλα 2 τα περιφερειακά... δεν πάμε καλά! :geek: 🍿
Ναι αλλά θα είσαι πρώτη μούρη στη Σούδα :lolsign:
 

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Μηνύματα
27.557
Reaction score
21.513
Δεν με νοιάζει, οι βόλτες μου είναι αλλού! :roflmao: :party: :geek:

...άσε που όσο πιο "γυαλιστερό" το ποδήλατο, τόσο περισσότεροι οι ενοχλητικοί που σε ρωτάνε, τι είναι, πόσο κάνει, τι βάρος έχει, κι όλα αυτά! Τα ξέρεις, τα έχεις γράψει κι ο ίδιος! :lolsign:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.292
Reaction score
56.046
Ααααα πλέον στους ενοχλητικους και στους περίεργους δίνω αποστομωτικη απάντηση στη ερώτηση πόσο κάνει.
"ποδήλατο είναι, πόσο να κάνει... 500€"
Οσοι ρωτάνε δεν ξέρουν από ποδήλατα, οπότε είναι κομπλέ με το πεντακοσάρικο. :roflmao:
 

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Μηνύματα
27.557
Reaction score
21.513
Ευτυχώς λίγοι με ρωτάνε πλέον... αυτό συνήθως γινόταν σε απομακρυσμένα χωριά αν σταματούσα... που δεν βλέπουν και πολλά τέτοια ποδήλατα! :geek: :roflmao:
 

Μηνύματα
209
Reaction score
168
Sotos vs Garmin, 1-1 :roflmao: :party:

Την πάτησε η Garmin, έκανα παραγγελία το Karoo 3 μετά από σκέψη (το 530 πρέπει να το έχω συνέχεια σε φόρτιση, αλλιώς την επόμενη... θα είναι μηδενική! ). Έλεγα να πάρω Edge 840, αλλά δεν γμτ η Garmin... μας τα έπρηξε!
Άντε, ακόμη το πλήρες in depth review; 😆

Btw, έχετε να προτείνετε clipless σέλα, μπας και βρω μια θέση σταθερή να κάθομαι και να μη πηγαίνω πέρα δώθε;
Χιουμοριστικά αυτό,είναι δικό μου θέμα, μέχρι να συνηθίσω και να κάθομαι σωστά.
Για τα άλλα τα clipless, θα ακολουθήσω την συμβουλή σας. Μπορεί τα XTR να μου αρέσουν περισσότερο, αλλά αυτά είπαμε θα εξυπηρετούν και 2ο σκοπό. Παπούτσι δεν ξέρω φυσικά τι να επιλέξω γιατί έχει άπειρα, αλλά θα το βρω κι αυτό.
 

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Μηνύματα
27.557
Reaction score
21.513
Βιαστικός είσαι... κάτσε να έρθει πρώτα σε καμιά βδομάδα! Και βλέπουμε για... review (γιατί τα βαριέμαι) :roflmao: :geek:

Παραλίγο να την πατήσω, και να σε ρωτήσω τι είναι... η clipless σέλα! Ευτυχώς διάβασα την επόμενη πρόταση και γλίτωσα! :party::geek:

Στο MTB έχω αυτά, https://www.bike24.com/p2324378.html

Δεν κάνω βέβαια διαδρομές μεγάλες με απλά παπούτσια, αλλά για μικρές αποστάσεις δεν έχω πρόβλημα, όπως και με τα SPD στο road (χωρίς την επιπλέον "επέκταση").
 

Μηνύματα
209
Reaction score
168
@Sotos65 δεν νομίζω αυτό από μόνο του να σου άλλαζε γνώμη, αλλά γενικά είναι καλό που το κάνουν (ή μάλλον, που τους υποχρεώνουν να το κάνουν) και ελπίζω να το ξεκινήσουν κι άλλες εταιρίες. Από την άλλη, είναι άλλος ένας λόγος να ακριβύνουν οι συσκευές γιατί "θα πρέπει να τις σχεδιάσουν διαφορετικά".

 

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Μηνύματα
27.557
Reaction score
21.513
Ναι το είδα, το είχα δει και νωρίτερα όταν έκαναν αναφορά στην αρχική παρουσίαση ότι έχει βιδάκια από κάτω, προφανώς για να αλλάζει η μπαταρία. Αυτό είναι βέβαια πολύ καλό, και τα εύσημα βέβαια πρέπει να δοθούν στην ΕΕ που έφτιαξε αυτόν τον κανονισμό που υποχρεώνει τις εταιρείες να δίνουν αυτή την δυνατότητα. Και ντροπή που δεν υπήρχε τόσα χρόνια η υποχρέωση, να πετάς συσκευή που λειτουργεί άψογα κατά τα άλλα, επειδή τα έπαιξε η μπαταρία. Πχ το Coros Pace 2 που είχα πάρει, και λίγο μετά τα 2 έτη - μετά την εγγύηση - σταμάτησε να φορτίζει (είχε κι ένα άλλο θέμα βέβαια, στην οθόνη, περισσότερο αισθητικής φύσεως όμως, γιατί δεν το εμπόδιζε να λειτουργεί σωστά).

Τώρα για την δικιά μου περίπτωση, δεν θα το αγόραζα, τώρα τουλάχιστον, με την τιμή που έχει. Μπορεί αργότερα να το έκανα, σε προσφορές κλπ, αλλά τέτοιες έρχονται συνήθως τουλάχιστον μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας (Black Friday και τέτοια). Η μπαταρία έτσι κι αλλιώς πάντως, θέλει "αναβάθμιση", 12 ώρες στην αρχή σημαίνει ότι μετά από ένα χρόνο θα είναι 10, κλπ... Δεν μπορείς να αλλάζεις και μπαταρία κάθε λίγο.
 


Μηνύματα
209
Reaction score
168
Πρώτη φορά είπα να μπω, να δω τι παίζει. Λέω όλο και κάποιος θα είναι λίγο πιο πίσω, σας είχα δει τα θηρία που ήξερα θα ήσασταν μπροστά.
Μπαίνω λοιπόν, ξεκινάει και στα 10 δευτερόλεπτα κλείνει η οθόνη, γιατί είχα κάνει την χαζομάρα να έχω πατήσει στην άλλη να παίξει μουσική, οπότε το rouvy ήταν λες και ήταν στο background και μπήκαν οι οθόνες σε sleep mode.....
Όπως είναι λογικό, με αφήσατε κάτι χιλιόμετρα πίσω και πήγαινα μόνος. Όχι πως θα κρατιόμουν πολύ έστω και με τους τελευταίους. Τουλάχιστον ανέβασα FTP στο ~130 😆
Δεν έχει race για αρκετό καιρό ακόμη, challenges και just ride!
 


Μηνύματα
209
Reaction score
168
Α, καλά. Κοιμόμουν όρθιος χθες. Workouts ήθελα να πω, challenges είπα. Έχω επιλέξει ένα endurance easy. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσω αυτό σήμερα ή κάποιο άλλο βέβαια. Αλλά τώρα που μπήκε και η δουλειά λίγο σε μια σειρά, θα μπορώ να το οργανώσω και χρονικά καλύτερα.

Κάτι γίνεται πάντως γενικά, για ένα μεγάλο διάστημα και μέχρι τέλος του '24 περίπου, δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλιά να πάω σπίτι μου χωρίς να νιώθω πως θα ψάχνω τα πνευμόνια μου.
Ανέβηκα VO2 max χθες, πήγα 34, μιλάμε επαγγελματικές επιδόσεις 😆
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.292
Reaction score
56.046
Τα workouts του rouvy είναι πολύ καλά, θα σε βοηθήσουν, ξεκίνα με τη κατηγορία easy και ανέβα δυσκολία σε βάθος χρόνου.
Η πρώτη μέτρηση (αν θυμάμαι καλά) vo2 που μου έδωσε το connect ήταν 52, μετά που έβαλα βατόμετρο και ήταν πχιο ακριβής η μέτρηση εκτινάχθηκε πάνω από 60, με κάποιες δυνατές προσπάθειες ανέβηκα πάνω από 70.
Μη σε αγχώνουν τα νούμερα, είναι απλά μια ένδειξη της φυσικής κατάστασης. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και μοναδικός ;)
 

Μηνύματα
209
Reaction score
168
Βρήκα αυτό και μπήκα
1757924336940.png

Έχει λίγο από όλα. Θα δω πως πηγαίνει και συνεχίζουμε. Δεν έχω θέμα.
Όσο για τα νούμερα, αυτά είναι σίγουρα που δεν τα δίνω σημασία. Τα διακωμωδώ συνήθως, κοινώς με δουλεύω που έχω καταντήσει έτσι 😆 Από τότε που από την μια στιγμή στην άλλη τα 11"/100m έγιναν "ανεβαίνω 10 σκαλιά και ψοφάω", απλώς τα βλέπω για να δω αν υπάρχει κάποια αλλαγή.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Μηνύματα
3.066.331
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain
Top