Ζεστη και ο Marantz 7400

Reaction score
1
Απάντηση: Ζεστη και ο Marantz 7400

Μετασχηματιστή? Δεν θέλει DC τάση 12 V? Αν ναι, τότε έχει κάτι τροφοδοτικά πρίζας 1Α με ρυθμιζόμενη τάση εξόδου σε 5-6 βήματα, ώστε να δοκιμάσει και χαμηλότερες τάσεις από 12V για να μην κάνουν οι ανεμιστήρες θόρυβο...
Λοιπον οντως στα 12v υπαρχει ενα φυσημα, δεν ακουγεται σε ταινιες αλλα στην χαμηλη μουσικη ειναι ενα μικρο θεμα.

Στα 6 V δεν ακουγεται τιποτα, αλλα να δω αν εχει και αποτελεσμα στην ψυξη.

Παντως στα 12V η ψυξη ειναι καλη, βγαζει αερα και απο πανω αλλα και απο τα πλαγια των ανεμηστηριων.

αυτα.

Reaction score
29.654

Βάλε τους να δουλέψουν με τάση 3-4,5 vdc. Δεν θα κάνουν θόρυβο, και θα δημιουργούν μια ελαφρά αύρα απάγοντας την θερμότητα .Το σημαντικό , δεν θα γεμίσει γρήγορα με σκόνη ο ενισχυτής. Φυσικά μην περιμένεις να τον δείς τελείως κρύο. Ο αέρας που θα βγαίνει θα είναι λίγο ζεστός. Φυσιολογικό.

Reaction score
1

Τελικα παρολη την λυση μου, η ζεστη του ενισχυτη ειναι υπερβολικη.

Ειναι αραγε φυσιολογικο η υπαρχει προβλημα ; Ειναι φυσιολογικο μετα απο ενα διωρο μια ταινιας με δραση να βραζει και το δεξι και το αριστερο μερος του ;

Το θερμομετρο που εβαλα πανω εδειξε περιπου 50 βαθμους C. Διαβασα οτι μεχρι 120 F ειναι φυσιολογικο ; Ισχυει ;

Y

Yiannis_B

Guest

Ποια ηχεία οδηγείς? Μήπως είναι 4 Ohms ή πολύ αναίσθητα?

Αν δεν φταίνε τα ηχεία, ή αν παρατηρείς ότι είναι αρκετά ζεστός όταν είναι On χωρίς να παίζει μουσική,
σκέφτομαι μήπως έχουν ξεφύγει τα ρεύματα ηρεμίας των τελικών σταδίων ενίσχυσης.

Κατέβασε από εδώ το service manual (κατέβασε και τα 6 parts και μετά κάνε unzip το πρώτο), και κοίτα στην σελίδα 57 - Idling Current Alignment.

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=38444

Αν δεν το έχεις με τα ηλεκτρονικά, πάρε το service manual και βρες ένα φιλαράκι να σε βοηθήσει - προσοχή μην ανεβάσεις κατά λάθος πολύ τα ρεύματα ηρεμίας, θέλει μικρομετρικές αλλαγές και ένα set πλαστικά κατσαβίδια ρύθμισης RF.

Reaction score
1

Τα ηχεια μου ειναι Roister (2 + κεντρικο ) στα 6ωμ. Status 7, 91db.

Το "Idling Current Alignment" εχει καμια σχεση με το "bias" μια και αυτο φαινεται να γραφουν οτι ειναι το προβλημα.

Y

Yiannis_B

Guest

Τα ηχεια μου ειναι Roister (2 + κεντρικο ) στα 6ωμ. Status 7, 91db.

Τα ηχεία σου φαίνονται σχετικά εύκολα φορτία αν δεν βουτάει η αντίστασή τους πολύ χαμηλά σε κάποια περιοχή συχνοτήτων...

Το "Idling Current Alignment" εχει καμια σχεση με το "bias" μια και αυτο φαινεται να γραφουν οτι ειναι το προβλημα.
Ναι, είναι η ίδια ρύθμιση.

Reaction score
1

Αν δεν φταίνε τα ηχεία, ή αν παρατηρείς ότι είναι αρκετά ζεστός όταν είναι On χωρίς να παίζει μουσική,
σκέφτομαι μήπως έχουν ξεφύγει τα ρεύματα ηρεμίας των τελικών σταδίων ενίσχυσης.
Λοιπον και Standby (economy mode ON) αλλα και ανοικτος χωρις μουσικη ο ενισχυτης ζεσταινεται. Οχι υπερβολικα αλλα αρκετα.

Αυτο ενισχυει την συσταστη σου για την συγκεκριμενη ρυθμιση ;

Και προσωπικα δεν εχω ιδεα απο ολα αυτα, που θα μπορουσα να απευθυνθω ; Ο ενισχυτης ειναι εξαιρετικός στην μουσικη και δεν θαθελα να το επιστρεψω πισω.

Ευχαριστω για τον χρονο σου !

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν έχω εμπειρία από τεχνικούς, (ή μάλλον έχω αλλά δεν είναι και η καλύτερη...:205:)

Σωστή μαστοράτζα θέλουμε, ακούει κανείς?

(δώστου καλού-κακού και το service manual)

Y

Yiannis_B

Guest

...εγώ του το μαύρισα το μάτι του Ben, ...ήθελε να μου κάνει και εσωτερική ανακαλωδίωση χάλι εντ στο ραδιόφωνο της γιαγιάς...:116:

...δισκάρα όμως!

Reaction score
1

Τελικα ο Marantz επεστραφη στον ιδιοκτητη μια και προφανως ειχε προβληματα με την ζεστη, ανεξαρτητα ηχειων κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.958
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988