Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Reaction score
4
Ζητήται Τελικός Ενισχυτής να οδηγήσει ζεύγος Focal Chorus 726V

Έχω στο μυαλό μου τον Usher R1.5 σε μια τιμή της τάξης των 700E, αλλά οποιαδήποτε πρόταση σε 150Wpc ας ακουστεί και βλέπουμε.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
188
Απάντηση: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Εχω αγγελια ΧΤΖ 100 στα 500 ευρω και επειδη παλαιοτερα ειχα τον Usher σου λεω οτι ειναι και καλυτερος.

Reaction score
4
Γεια χαρά.

Τον AP100 λες ε; Είχα την ευκαιρία να δανειστώ τον ολοκληρωμένο A100 D3 για ακρόαση στο σπίτι μου με το σύστημα μου γιατί τον είχα στα υπόψιν για αγορά και ενώ σε drive τα πήγε ΑΡΙΣΤΑ με τα Focal στις ψηλές είχα θέμα, καθότι είναι λαμπρό το ηχείο και αναλυτικός ο ενισχυτής και ο συνδυασμός με κούραζε πολύ σε υψηλές στάθμες.

Το ενδεχόμενο να ακούγεται διαφορετικά ο AP100 λόγω βελτιωμένης σχεδίασης του κυκλώματος δεν το γνωρίζω...

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
188

O ενισχυτης ειναι smooth, δηλαδη ηχητικα πλουσιος και οχι αιχμηρος.

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Απ: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Tsakiridis devices powerhouse λαμπατος τελικός κομπλέ με τα χαρτιά του με ελάχιστη χρήση εάν σε ενδιαφέρει πμ.

Στάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Reaction score
4
Απ: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

συνονοματε vassilis1984 ευχαριστω πολυ για την προταση αλλα οσον αφορα τελικο προτιμαω ss και ισως στο μελλον ψαχτω για λαμπα pre και tuning αν και παιζει και το σεναριο dac/pre

ευχαριστω πολυ παντως

Reaction score
4
Re: Απ: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω και εδώ μιας και το έχω συζητήσει και με κάποιους σε μηνύματα ότι ενδιαφέρομαι και για ολοκληρωμένο με HT Passtrough/Direct in απλά νομίζω ότι είναι πολύ πιο σπάνια η πιθανότητα εύρεσης του ως μεταχειρισμένο. Just in case πάντως...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απ: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω και εδώ μιας και το έχω συζητήσει και με κάποιους σε μηνύματα ότι ενδιαφέρομαι και για ολοκληρωμένο με HT Passtrough/Direct in απλά νομίζω ότι είναι πολύ πιο σπάνια η πιθανότητα εύρεσης του ως μεταχειρισμένο. Just in case πάντως...
Επειδη το ψαχναμε με φιλο το θεμα, η φθηνοτερη λυση ειναι ο Marantz PM7003 λιγο κατω απο τα 600 ευρω καινουριος. Ο μαλακος χαρακτηρας του μαλλον θα ταιριαξει με τα ηχεια σου, τωρα απο οδηγηση..

Reaction score
4
Φίλτατε Tyler δε μπορείς να φανταστείς πόσο με έχουν ταλαιπωρήσει αυτά τα Focal. Λαμπρά μεν και low end για τρίδρομο δαπέδου, έλα όμως που μου αρέσουν τα δυναμικά τους, το μπάσο τους αλλά και πάρα μα πάρα πολύ η αισθητική τους. Αντί λοιπόν να ψάχνω να διευκολύνω τον εαυτό μου πουλώντας τα και πηγαίνοντας σε κάτι πιο νορμάλ σε δίδρομο + ολοκληρωμένο έχω φάει τον κόσμο να τα ταΐσω ποιοτικό ρευματάκι.

Σε καινούργια έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τον Roksan Kandy K2 που μου έχεις προτείνει και τον Xindak 6950(09) που έχω ακούσει και μου αρέσει πολύ, ας όψεται η κρίση όμως που κάνει τα ανοίγματα στις αγορές πολύ σφιχτά και γι αυτό είπα να δώσω μια ευκαιρία σε προτάσεις για μεταχειρισμένα.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όσους έχουν επικοινωνήσει μαζί μου με pm με προτάσεις, γιατί κάποιες είναι πολύ ενδιαφέρουσες και δεν είχε πάει καν το μυαλό μου. Αυτά είναι η ομορφιά ενός forum με κοινή αγάπη για κάτι, το ότι μαθαίνεις πράγματα!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το ξερω ειναι δυστροπο ηχειο και αυτο ειναι το τιμημα αυτης της αμεσοτητας που εχει το τουιτερ του , αλλα πιστευω θα τη βρεις την ακρη.

Reaction score
4
Είναι αυτό το γλυκό μπλέξιμο του ψαξίματος που... μου έχει βγάλει το λάδι.

Ο άνθρωπος στο κατάστημα που τα αγόρασα, μου είχε προτείνει χαρακτηριστικά τον Vincent SV-236MK για την οδήγηση τους, αλλά το τίμημα για την απόκτηση του είναι εντελώς φευγάτο για τις δυνατότητες μου!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Είναι αυτό το γλυκό μπλέξιμο του ψαξίματος που... μου έχει βγάλει το λάδι.

Ο άνθρωπος στο κατάστημα που τα αγόρασα, μου είχε προτείνει χαρακτηριστικά τον Vincent SV-236MK για την οδήγηση τους, αλλά το τίμημα για την απόκτηση του είναι εντελώς φευγάτο για τις δυνατότητες μου!
Ενισχυτες με το καταλληλο ηχοχρωμα υπαρχουν, αλλα δυστυχως ht-passthrough ειναι μια δυνατοτητα που οι περισσοτεροι δεν την εχουν.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: Απ: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Επειδη το ψαχναμε με φιλο το θεμα, η φθηνοτερη λυση ειναι ο Marantz PM7003 λιγο κατω απο τα 600 ευρω καινουριος. Ο μαλακος χαρακτηρας του μαλλον θα ταιριαξει με τα ηχεια σου, τωρα απο οδηγηση..
Πολυ καλη η προταση σου, το συγκεκριμενο ενισχυτη τον αγορασα το 2012
για το γραφειο με το pc οπου στην πορεια ανακαλυψα το direct in
Τον εβαλα να δουλεψει πρωτη φορα τωρα τις γιορτες στον home cinema του σαλονιου μιας και ειχα παρει
και τους 3 πολυκαναλους που εχω για τεστ στο dedicate χωρο.
Μπορω να πω οτι δεν κουραζει καθολου στις υψηλες και το λεει η καρδουλα του και στις χαμηλες.
Αν θες θα τον δοκιμησω με κατι δυστροπα ηχεια που εχω και θα σου στειλω πμ
Παντως μεγαλη υποθεση to direct in ουτε βγαλε βαλε ουτε τιποτα....

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι στο ηχείο σου, όχι στον ενισχυτή. Αντί να ψάχνεις για ενισχυτή που δεν έχει πρίμα γιατί δεν διορθώνεις το crossover του tweeter ώστε να το φέρεις στα γούστα σου. Θα σου στοιχίσει σίγουρα πολύ λιγότερο από καινούργιο ενισχυτή και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα.

Reaction score
6.595

Εχω την αμυδρα εντυπωση οτι το γνωριζει αυτο :107:

Reaction score
4
PPG δεν αμφιβάλω ότι ο Marantz PM7003 είναι εξαιρετική Value for money αγορά (μάλιστα εμφανίζεται στο skroutz με χαμηλότερη τιμή 425Ε που τον καθιστούν εξαιρετική αγορά), δεν τον κοιτάζω όμως γιατί όπως έχω γράψει και παλιότερα έχω δοκιμάσει στο χώρο μου με τα ηχεία μου τον CREEK Evolution 2 από τον οποίο ναι μεν πήρα το ακριβώς το ηχόχρωμα που ήθελα μέχρι όμως το 1/3 του ποτενσιόμετρου. Από εκεί και πέρα ήταν ολοφάνερο ότι η ισχύς του ήταν λίγη και το ηχείο ρουφάει.

zakman35 δεν έχω αισθανθεί σε καμία περίπτωση ότι το ηχείο που έχω είναι προβληματικό. Έχω αισθανθεί ότι έχω πολύ ιδιαίτερο ηχείο με τα ελαττώματα του και τα προτερήματα του, όπως και αυτιά ξεκάθαρα ως προς τον ήχο που ψάχνω να πάρω και μάλιστα σε βατή τιμή ως προς την τσέπη μου. Πριν κανένα χρόνο είχα μπει σε ένα thread κατόχων ΧΤΖ Α100D3 σε forum του εξωτερικού κάνοντας κάποιες ερωτήσεις και όταν τους είπα ότι στα δικά μου αυτιά ακούστηκε σκληρός στις υψηλές (τον έχω δοκιμάσει και αυτόν όπως έγραψα επίσης και μου έπεσε το σαγόνι κάτω από το drive που έδωσε στα ηχεία) μόνο που δε με γιουχάρανε λέγοντας να πετάξω τα ηχεία μου. Ο νοών νοείτω λοιπόν.

SOCO το γνώθι σαυτόν είναι σημαντική αρετή

Τέλος πάντων δεν έχω καμία πρόθεση να διαπληκτιστώ με κανέναν απλά προσπαθώ να βρω τον ήχο που θα με ικανοποιήσει.

Reaction score
677

Νομίζω πως κάπου είδα ένα Densen b300 στις αγγελίες.Εχει HTPT και ως κάτοχος τον συστήνω.
Δεν δοκιμάζεις να δεις;Δεν χάνεις τίποτα.

Ακυρο,ο προ έχει το PT

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Τέλος πάντων δεν έχω καμία πρόθεση να διαπληκτιστώ με κανέναν απλά προσπαθώ να βρω τον ήχο που θα με ικανοποιήσει.
Δεν τίθεται θέμα διαπληκτισμού, το ότι ακούγονται διαφορετικές απόψεις είναι και θεμιτό και υγιές. Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα δεν θα υπήρχε λόγος κουβέντας.
Ο καθένας σύμφωνα με τις γνώσεις του, την εμπειρία του και το προσωπικό του γούστο προτείνει αυτό που νομίζει καλύτερο και σωστό.

Η γνώμη μου είναι πως για να λύσεις ένα "πρόβλημα" θα πρέπει να γνωρίζεις πιο ακριβώς είναι, σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά σου:

καθότι είναι λαμπρό το ηχείο και αναλυτικός ο ενισχυτής και ο συνδυασμός με κούραζε πολύ σε υψηλές στάθμες.
επίσης

ΧΤΖ Α100D3 σε forum του εξωτερικού κάνοντας κάποιες ερωτήσεις και όταν τους είπα ότι στα δικά μου αυτιά ακούστηκε σκληρός στις υψηλές μόνο που δε με γιουχάρανε
Η απόκριση συχνότητας του ηχείου σου που βρήκα στο νετ είναι αυτή.

http://www.forodvd.com/tema/103825-jbl-es90-100-vs-polk-audio-rti-a7-a9/index3.html

max_focal_chorus_726V_lab01.jpg

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και με την προϋπόθεση ότι η παραπάνω μέτρηση είναι σωστή, πιστεύω πως αυτό που θες να διορθώσεις είναι η περιοχή 5000 - 9000 hz στην οποία το tweeter σου παρουσιάζει μια σημαντική κορύφωση περίπου 5 db.

Αυτή η κορύφωση διορθώνεται μόνο από το crossover του ηχείου και όχι με την αλλαγή ενισχυτή.

Reaction score
6.595

Για να ξεδιψασεις μπορεις ητε πινοντας νερο (σωστες μετρησεις) ητε αναψυκτικο και στις 2 περιπτωσεις το πετυχαινεις στο τελος ομως θα καταπαβεις οτι υστερα απο πολλα αναψυκτικα στο νερο θα καταληξεις ...
Πολλοι βεβαια τα καταφερνουν και με μπυρες και μακροχρονια , αλλα αυτο ειναι και θεμα συνηθειας γουστου οποτε ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός