Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Reaction score
4
zakman35 η τεκμηρίωση με μετρήσεις είναι πάντα θεμιτή καθότι εκφράζει ποσοτικά τις εντυπώσεις μιας ακρόασης οι οποίες είναι υποκειμενικές καθότι πάντα υπάρχει κίνδυνος να συμπεριλαμβάνουν το προσωπικό γούστο ή προτίμηση του γράφοντα.
Ένα από τα review που έχω βρει στο οποίο τα λόγια του γράφοντα εκφράζουν ακριβώς την άποψη μου είναι το παρακάτω:
Focal.jpg
Από εκεί και πέρα πέρα εκτός από το tuning του hardware κομματιού βλέπε πείραγμα στο crossover, ενδεχόμενη αλλαγή σε soft dome tweeter ή κατά την χρυσή εποχή των αείμνηστων πατεντών στα review του High-Tech tuning του tweeter με μπαμπάκι (!) υπάρχει και το ζήτημα του matching των συσκευών.

Δηλαδή πολύ απλά σε αυτή την περιοχή των 5000 με 9000 hz άλλο ήχο δίνει ο Creek και άλλο ήχο ο XTZ εξού και το ψάξιμο στον ήχο...

SOCO έχω να πω απλά ότι είμαι απόλυτα σύμφωνος και με τους δυο σας...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Απάντηση: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Αν και δεν πιστεύω πως είναι θέμα matching, γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο τις Creek αφού σου άρεσε ο ήχος της.

Επίσης θα μπορούσες να ανοίξεις ένα νέο νήμα με τίτλο τα ηχεία σου, προκειμένου να δουν όσοι έχουν τα ίδια ηχεία και εκεί πιστεύω πως θα ακουστούν πολλές απόψεις γύρω από το θέμα του ενισχυτή.

Reaction score
4
Runing out of budget...

Creek Evolution 2 (2x75W@8Ω 8.6Kg 890€ )
Creek Evolution 5350 (2x120@8Ω 10.5Kg 1480€)

Τρελή διαφορά στην τιμή που ούτως ή άλλως σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουνα αν δεν τον άκουγα πρώτα με τα ηχεία μου.

Υπόψιν ότι

Roksan Kandy K2 (2x125@8Ω 14Kg <1000€)

Θέλω απλά να πω ότι όταν πασχίζεις να κινηθείς κάτω από τα 1000€ (και αν γίνεται ακόμα λιγότερα) είναι λογικό ότι κοιτάς τα πάντα.

Έχω ψάξει σε πολλά forum για Focal 700V Series και βλέπω να προτείνουν Hegel που είναι απλά εκτός budget για μένα. Παρεμπιπτόντως έχω δει στα ίδια forum κάποιους χρήστες να δηλώνουν ευχαριστημένοι από τον Yamaha πολυκάναλο τους σε συνδυασμό με τα Focal πράγμα που μας θυμίζει ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά. Είναι φορές που και μένα με εκνευρίζει το γεγονός ότι έρχονται φίλοι μου σπίτι (κυρίως για να δούμε ταινία βέβαια) και τα ηχεία τους ακούγονται τέλεια... Άτιμο μικρόβιο του hi-fi...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.503
Οι Audiolab μονομπλόκ που πουλάει ο philosopher δεν θα ήταν καλός συνδυασμός με τα ηχεία?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μπα... Το ηχειο του φωναζει απο μακρια "Nad" αλλα δεν εχει passthrough που θελει.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

και οι Cyrus είναι γλυκοί ενισχυτές.

Reaction score
4
Βρε μια χαρούλα θα ήτανε κάτι σε 356BEE αν είχε PT θα έβαζα και το dac του και θα ξεμπέρδευα. Πάντα τα θυμάμαι σαν τίμια μηχανάκια τα NAD στα review αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει και διφορούμενες κριτικές σχετικά με τον ήχο τους. Φαντάζομαι ότι μιας και αυτή η σειρά έχει main/pre με γέφυρα λογικά στην επόμενη θα κάνουν το βήμα.

Από Cyrus δεν κατέχω καθόλου αν και είχα χρόνια Mission και τα κρατάω σαν την τυχερή μου δεκάρα.

Παρεμπιπτόντως άκουσα και τον Bada Purer 3.3 που έχει ο φίλος skokman στις αγγελίες και μου άρεσε ο ήχος του, αεράτος και διακριτικός και νομίζω σε οποιοδήποτε παράπτωμα τα Klipsch θα τον είχαν καταμαρτυρήσει. Έλα όμως που λες που να δίνω λεφτά και να μπαίνω πάλι σε διαδικασία βάζε βγάζε καλώδια...

Reaction score
4
Απ: Ζητήται Τελικός Ενισχυτής

Τον εχεις ακουσει; ειναι καλος;

Θα ηθελα να ενημερωσω το θεμα αναφεροντας οτι εχω παρει ηδη εναν Roksan Kandy K2 απο τον οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τον ηχο του και το ταιριασμα του με τα Focal. Παρολα αυτα αφηνω ανοιχτη την αγγελια γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι, ολο και καποια τρελη ευκαιρια μπορει να προκυψει και δεν κλεινω ποτε την πορτα σε προτασεις και ακροασεις!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός