Ζητείται σχέδιο για κατασκευή Ενισχυτή με Λυχνίες!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Αγαπητοί συνφορουμίτες αποφάσισα να ασχοληθώ με την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή και επειδή έχω βρεί πάμπολα σχέδια, άλλα δύσκολα, άλλα εύκολα άλλα με δυσεύρετες λυχνίες θα ήθελα τις προτάσεις σας μιας και είμαι μπερδεμένος. Η ισχύς εξόδου να είναι κοντά στα 50 Watt ανά κανάλι. Επειδή έχω καταλάβει ότι εδώ μέσα υπάρχουν Γκουρού του είδους ας δώσουν τα φώτα τους. Για το θέμα του Μ/Σ εξόδου που είναι και το πιο κύριο και ευαίσθητο είμαι διατεθημένος να τον τυλίξω με το χέρι εκτός αν τα υλικά που χρειάζονται είναι δύσκολα ή συμφέρει να τον αγοράσω έτοιμο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.
Φιλικά,
Γιάννης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Νομίζω πως αυτός ο Velleman είναι ό,τι πρέπει. Κατασκευή αρκετά εύκολη ως προς την ασφάλεια του αποτελέσματος, αλλά και ευλόγως δύσκολη, ώστε να σου δώσει την ικανοποίηση του επιτεύγματος. Και σωστή ηχητικά, με τοροειδείς μετασχηματιστές.

Reaction score
36
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Αν θυμάμαι καλά τα Velleman κάποτε κυκλοφορούσαν και σε Kit.
Σωστός ... :lol:
Ο συγκεκριμένος είναι πολύ μαμάτος ...

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Re: Ζητείται σχέδιο για κατασκευή Ενισχυτή με Λυχν

Μαμάτος και χλιδάτος! Πρώτη τιμή, λιανική εννοώ, είναι 1670 € σε κιτ! Δηλαδή να τον συναρμολογήσεις εσύ. Καλή βέβαια η εμπειρία της συναρμολόγησης αλλά με 400 € λιγότερα υπάρχει ο αντίστοιχος της Primaluna (βλέπε διαφήμιση σε γνωστό περιοδικό) και επώνυμος και Hi End entry Level και όμορφος. 
Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί... αλλά το ψάχνω...
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Πληροφορίες και σχέδια σχετικά με το τύλιγμα του Μ/Σ εξόδου στο χέρι και τα απαιτούμενα υλικά έχει κανείς ή ξέρει που θα τα βρώ;

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Και μια τελευταία ερώτηση. Έχω βρει σχέδια κατασκευής Μ/Σ toroidal αλλά και κλασικών. Στην Ελλάδα υπάρχουν και οι δύο τύποι από ντόπιους κατασκευαστές. Ποιος τύπος θα ήταν ο καλύτερος, κλασικός ή τοροειδής; Τι λένε οι γκουρού του είδους;
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
298
Βρε παλληκάρια, αν και δεν ασχολούμαι με το θέμα, πείτε μου: είναι δυνατόν να τυλιχτεί υψηλών προδιαγραφών Μ/Σ με το χέρι? :shock:

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Τα λέτε σαν την πυθία λίγο...
Τι σημαίνει υψηλών προδιαγραφών; Πάντως υπάρχει κατασκευαστής στην περιοχή της Αθήνας που τυλίγει Μ/Σ τοροειδείς αξιώσεων. Όπως και άλλος που τυλίγει απλούς, με σχετικά καλή εμπειρία από ότι κατάλαβα στο τηλέφωνο και σχετικά φτηνούς.
Ιδωμεν...
Ότι θα γίνει πάντως θα είναι μετά το τέλος Αυγούστου που θα ανοίξουν ξανά.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
3.497
Οι καλύτεροι Μ/Σ τυλίγονται στο χέρι. Μέχρι να μάθεις όμως πως τους τυλίγει ο γεράκος γκουρού (???) θα χαλάσεις όλα τα αποθέματα χαλκοσύρματος της Ελλάδας.

Η λύση για M/Σ εξόδου είναι πλέον μονόδρομος . Hammond . Αρκετα οικονομικοί.
δες κι αυτό : http://www.hammondmfg.com/clsover.htm

Για M/Σ τροφοδοσίας στον Γιατρά στην Καλλιθέα.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Καλώς. Καταλήγω, χωρίς αυτό να είναι και τελεσίδικο, ότι η χρήση δύο EL-34 σε τοπολογία Push-Pull και Ultralinear είναι η βέλτιστη λύση για την παρούσα φάση τουλάχιστο. Ισχύς ικανοποιητική, γύρω στα 40 Watt ανά κανάλι, πολύ καλή γραμικότητα και μουσικότητα με χαμηλή παραμόρφωση. Για τον Μ/Σ εξόδου συμφωνώ με τον φίλο g.kar αν και τα σχόλια για τους Ελληνικούς είναι αρκετά καλά.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Που μπορώ να προμηθευτώ τους εν λόγω μετασχηματιστές μιας και στην διεύθυνσή τους λένε ότι αντιπροσωπεύονται από την Farnel και την RS Components αλλά αυτές δεν έχουν ιδέα σχετικά με την Hammond!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
ΟΚ. φίλε G.kar το έλαβα και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
3.497
Γιάννη, δες και την περίπτωση με λυχνίες ισχύος 6550 . Θα μπορούσες, εκτός από τις EL34, να χρησιμοποιήσεις και αυτές. Aυτες΄έχουν μεγαλύτερη ισχύ και θα πάρεις σίγουρα τα 40-45W σε Push-Pull Ultralinear mode. Με τις EL34θα πάρεις περίπου 30W-35W. Υπαρχει και η περίπτρωση να ρυθμίζεις μόνος σου το bias και να βάζεις επάνω όποια πέντοδο λάμπα θέλεις.

Για 6550 σου προτείνω τις Svetlana (6550C Winged C).

Μόλις τελειώσεις την κατασκευή σου, θα κάνουμε κόντρες με δύο δικά μου μονομπλόκια με λυχνίες 6550C. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις τη δυνατότητα να διαπιστώσεις εάν αποδίδει καλά και ο δικός σου.

Reaction score
13
Re: Ζητείται σχέδιο για κατασκευή Ενισχυτή με Λυχνί

jpaudio said:
Μαμάτος και χλιδάτος! Πρώτη τιμή, λιανική εννοώ, είναι 1670 € σε κιτ! Δηλαδή να τον συναρμολογήσεις εσύ. Καλή βέβαια η εμπειρία της συναρμολόγησης αλλά με 400 € λιγότερα υπάρχει ο αντίστοιχος της Primaluna (βλέπε διαφήμιση σε γνωστό περιοδικό) και επώνυμος και Hi End entry Level και όμορφος.
Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί... αλλά το ψάχνω...

Ψαξτο καλα. Για τον ΠΡΟΛΟΓΟ δες και εδω : http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/china.htm

Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Πληροφορίες και σχέδια σχετικά με το τύλιγμα του Μ/Σ εξόδου στο χέρι και τα απαιτούμενα υλικά έχει κανείς ή ξέρει που θα τα βρώ;

Reaction score
13
jpaudio said:
Αγαπητοί συνφορουμίτες αποφάσισα να ασχοληθώ με την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή και επειδή έχω βρεί πάμπολα σχέδια, άλλα δύσκολα, άλλα εύκολα άλλα με δυσεύρετες λυχνίες θα ήθελα τις προτάσεις σας μιας και είμαι μπερδεμένος. Η ισχύς εξόδου να είναι κοντά στα 50 Watt ανά κανάλι. Επειδή έχω καταλάβει ότι εδώ μέσα υπάρχουν Γκουρού του είδους ας δώσουν τα φώτα τους. Για το θέμα του Μ/Σ εξόδου που είναι και το πιο κύριο και ευαίσθητο είμαι διατεθημένος να τον τυλίξω με το χέρι εκτός αν τα υλικά που χρειάζονται είναι δύσκολα ή συμφέρει να τον αγοράσω έτοιμο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.
Φιλικά,
Γιάννης
Γιαννη γεια σου.
Εαν δεν κανω λαθος και εισαι αυτος που νομιζω, ακομα σε περιμενω για τις μοντουλες Α5 της Amplimo.
Θα μπορουσες να μου πεις οτι δεν σε ενδιαφερουν και οχι φυλαξε μου τις. ερχομαι να τις παρω.
Τι εγινε με την ταξη D ? Αλλαξες γνωμη ?
Δεν ειναι αρκετα Hi -End και το γυρισες στην λαμπα ?
Στο πνευμα των παραπανω σου προτεινω ανεπιφυλακτα
τον Velleman που ειναι οτι ακριβως αρμοζει σε καποιον σαν και σενα.
( Συγνωμμη Κα. Κλεοπατρα - Τιποτε προσωπικο )
Τωρα για σχεδια, Μετ/στες, Κιτ κλπ, αν εισαι εσυ, σε παρακαλω ΜΗΝ δεις εδω : http://www.Audiocraftworks.gr/gr

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis