ΗΧΕΙΑ-ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Reaction score
4
Γεια σε όλους. Σαν ασχετος που είμαι θελω να ρωτησω το εξης. Εχω τα ηχεια της yamaha NS 525F τα οποία είναι στα 6ohm. Επείδη είμαι στο ψάιμο για ενισχυτή, τι πρέπει να κοιτάξω σε ohm και σε watt για να μην έχω καποιο πρόβλημα. Πχ οι 8ohm ενισχυτες θα είναι ΟΚ ή θα δημιουργησουν θεμα στα ηχεια.
Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.799
Θέμα δε θα δημιουργήσουν, αλλά σε υψηλή ένταση θα ζορίζεται ο ενισχυτής αν δεν κατεβαίνει στα 4Ω.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ-ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Άρα είναι καλύτερα να έχω ενισχυτή που να κατεβαίνει και στα 4 ohm.
Ευχαριστώ πολύ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ-ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Γεια σε όλους. Σαν ασχετος που είμαι θελω να ρωτησω το εξης. Εχω τα ηχεια της yamaha NS 525F τα οποία είναι στα 6ohm. Επείδη είμαι στο ψάιμο για ενισχυτή, τι πρέπει να κοιτάξω σε ohm και σε watt για να μην έχω καποιο πρόβλημα. Πχ οι 8ohm ενισχυτες θα είναι ΟΚ ή θα δημιουργησουν θεμα στα ηχεια.
Ευχαριστώ
Δεν υπαρχουν συγχρονοι ενισχυτες που να μην οδηγουν 6ωμα ηχεια, προχωρα αφορα στον ενισχυτη που σ'αρεσει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.943

... προχωρα αφορα
Παντελή, μήπως να προχωρήσει άφοβα? :tongue:

ΥΓ. Κάτι μ' έχει πιάσει σήμερα και πέφτει το μάτι μου στα λάθος γράμματα. Έ, Βασίλη? :biggrin:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αφοβα ναι αγορινα μου, διορθωνε, απο μενα ειναι θεμιτο, τωρα τελευταια ρεταρω...:thumbsup:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.799
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ-ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Παντελή, μήπως να προχωρήσει άφοβα? :tongue:

ΥΓ. Κάτι μ' έχει πιάσει σήμερα και πέφτει το μάτι μου στα λάθος γράμματα. Έ, Βασίλη? :biggrin:
Ναι άλλε Γιάννη μου... :mad:

Reaction score
6
καλησπερα σε ολους,ειμαι καινουργιος στο φορουμ αλλα διαβαζω σαν επισκεπτης πολλα χρησιμα πραγματα.εχω μια απορια και θελω την βοηθεια σας.εχω ενα ενισχυτη sony τον ta-a400 στον οποιο ειχα επανω 2 ηχεια.προσφατα απεκτησα αλλα δυο ηχεια.ο ενισχυτης ειναi δικαναλος 4-16ohm και τα ηχεια κ τα 4 ειναι 8ohm.μπροστα ο ενισχυτης εχει επιλογεα για ηχεια A η Β η Α+Β. το προβλημα μου τωρα ειναι πως οταν παιζουν κ τα 4 ακουγονται πιο σιγα απο οταν παιζουν μονο τα A.(τα 2 μονα τους δηλαδη)ειναι φυσιολογικο αυτο?ελπιζω να μην σας κουρασα.ευχαριστω!

Reaction score
460
δεν γνωριζει καποιος πως γινεται αυτο?
Αυτό γίνεται γιατι το φωρτιο που βλέπει ο ενισχυτης σου με τα τέσσερα ηχεια συνδεδεμένα είναι κατα πάσα πιθανότητα κάτω απο 4 ohm και δεν μπορεί να τα οδηγήσει σωστά. Το οτι τα ηχεια σου γράφουν 8 ohm δεν σημαίνει οτι δεν πέφτουν στα 4ohm ή και παρακάτω στις χαμηλές συχνότητες

Reaction score
6
αρα δεν μπορω να αφησω και τα 4 επανω? σε ενα δικαναλο ενισχυτη δηλαδη,δεν μπορουμε να βαλουμε 4 ηχεια?αν οχι τι νοημα εχουν οι δικαναλοι?συγνωμη αν σας φαινονται χαζες οι ερωτησεις μου.μαθαινω ακομα....

Reaction score
460
αρα δεν μπορω να αφησω και τα 4 επανω? σε ενα δικαναλο ενισχυτη δηλαδη,δεν μπορουμε να βαλουμε 4 ηχεια?αν οχι τι νοημα εχουν οι δικαναλοι?συγνωμη αν σας φαινονται χαζες οι ερωτησεις μου.μαθαινω ακομα....
Μπορούμε εάν έχουν πανισχυρα τροφοδοτικά κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του ολοκληρωμένου της sony.δικαναλος σημαίνει 2 κανάλια άρα 2 ηχεια οι έξτρα έξοδοι ηχειων που έχουν οι ολοκληρωμένοι ενισχυτες αυτής της κατηγορίας είναι περισσότερο θέμα μάρκετινγκ

Reaction score
6
καθε καναλι δεν παιρνει 2 ηχεια?δεν μιλαω για μενα τωρα,αλλα απο οσο ξερω καθε καναλι οδηγει 2 ηχεια.2 καναλια οδηγουν 4 ηχεια.κανω λαθος?καλα και το radio cd του αυτοκινητου πως μπορει κ παιζει 4 ηχεια χωρις να επιρεαζεται η ενταση αν συνδεσεις 2 ηχεια η τεσσερα?ολα 4ohm ειναι.κ αποκλειεται να ειναι δυνατο σε ρευματα.

Reaction score
1.173
Τα radio cd αυτοκινήτου έχουν 4 ξεχωριστά κανάλια ενίσχυσης. Για αυτό έχουν και την επιλογή front rear μεταφοράς της έντασης.
Και δεν είναι όλα τετρακάναλα...

Reaction score
6
ναι,ετσι το καταλαβαινω.τι παρατηρησα τωρα,εχω κ τα 4 ηχεια συνδεμενα να παιζουν, αν ξεσυνδεσω το ενα ηχειο (το left για παραδειγμα απο το Α καναλι)σταματαει να παιζει και το left απο το Β καναλι.αρα τα συνδεει ουσιαστικα σε σειρα μεταξυ τους? παει δηλαδη για 16 ohm?κ κατι αλλο που ακουσα κ τρελαθηκα,λιγο πριν φτασει η ενταση του ενισχυτη στη μεση,ακουγεται θορυβος απο τα ηχεια σαν να βραχυκυκλωνουν!!!εκανα τραμπα τα ηχεια κ κανει παλι το ιδιο.τον αφησα μονο με τα δυο ηχεια τωρα κ παιζει κανονικα.θα τον αφησω μονο με τα δυο,δεν θελω να καψω τιποτα.ζητω συγνωμη αν σας εχω κουρασει!

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107