ΗΧΕΙΑ Ρ.Α. ΚΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Reaction score
313
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ Ρ.Α. ΚΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Νταρα ντα νταααααν!!!!
Κατεληξα τελικα ποια ηχεια θα αγορασω....πολυ ομορφο design παθητικα 200watt rms το ενα 12'' woofer!!!

Laney cx-12

Τι λετε λοιπον;;σιγουρα καμια σχεση με τα προηγουμενα
αλλα απο βδομαδα θα τα εχω στα χερια μου....
Θα ανεβασω και φωτογραφιες!!
Καλορίζικα!
Να είσαι προσεκτικός στη χρήση τους :126:

Reaction score
1

Καλορίζικα!
Να είσαι προσεκτικός στη χρήση τους
Yπονοεις κατι;;;κατι που πρεπει να προσεξω;;

Κατι αλλο τωρα:
Αυτα τα ηχεια θα συνοδευονται με τον εξης ενισχυτη:

http://www.google.gr/imgres?imgurl=...pGZBA&esq=1&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:4,s:0

Η συνδεση ηχεια ενισχυτης θα γινει λογικα με βυσμα speakon σωστα;;
οριστε και το ηχειο απο πισω:

http://www.google.gr/imgres?imgurl=...page=1&ndsp=33&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=60&ty=64

Γινεται να συνδεθει καπως αλλιως;;;γτ βλεπω και κατι βυσματα "καρφια"
Να βαλω καρφι στον ενισχυτη και στα ηχεια η μονο speakon to speakon;;;
Επισης για να τα συνδεσω με τον μικτη μου πως θα γινει;;
Βοηθηστε!!

Reaction score
313

Η συνδεση ηχεια ενισχυτης θα γινει λογικα με βυσμα speakon σωστα;;
Σωστά!

Γινεται να συνδεθει καπως αλλιως;;;γτ βλεπω και κατι βυσματα "καρφια"
Να βαλω καρφι στον ενισχυτη και στα ηχεια η μονο speakon to speakon;;;
Ο ενισχυτής σου έχει τις εξής εξόδους προς ηχεία:
1. Speakon
2. Γυμνό καλώδιο ή ακροδέκτης μπανάνα

Ο ενισχυτής σου έχει επίσης, τις εξής εισόδους, για να δέχεται σήμα από μίκτη/κονσόλα:
1. XLR (ή canon)
2. Jack (ή "καρφί")

Να χρησιμοποιήσεις τις εξόδους speakon προς τα ηχεία.

Επισης για να τα συνδεσω με τον μικτη μου πως θα γινει;;
Βοηθηστε!!
Από την έξοδο (master/main) του μίκτη, θα συνδέσεις δύο καλώδια (Left & Right) στις εισόδους του ενισχυτή.
Αν ο μίκτης έχει εξόδους σε XLR, θα τις συνδέσεις στις XLR εισόδους του ενισχυτή.
Αν ο μίκτης έχει εξόδους σε Jack, θα τις συνδέσεις στις εισόδους Jack του ενισχυτή.

Reaction score
0

Αχ βρε Σταύρο μου,

Οι οδηγίες για το λεβεντη μας, τέλειες...

Αλήθεια, πιστεύεις ότι θα βγάλει παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου μ' αυτά τα πράγματα?

Αν γιορτάζει κάποιος δικό σου σήμερα να τον χαίρεσαι.:144:

Reaction score
1

Ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα μολις σημερα ειδα ενα βιντεακι και ο τυπος εκει συνενδεε τα ηχεια με τον ενισχυτη με ενα καλωδιο jack
σαν αυτο που βαζουμε στις κιθαρες...jack απ την Μια στο ηχειο jack απ την αλλη μεσα στο βυσμα speakon... γινεται κατι τετοιο;;

Συγνωμη αλλα για ποια παρελαση μιλατε;;;;:108::108::108::108:

Χρονια πολλα στους εορταζοντες!

Reaction score
313

...jack απ την Μια στο ηχειο jack απ την αλλη μεσα στο βυσμα speakon...
Ναι, γίνεται να έχεις στη μία άκρη του καλωδίου speakon και στην άλλη άκρη jack.
Για ποιο λόγο, όμως; Αφού τόσο ο ενισχυτής όσο και τα ηχεία δέχονται speakon, χρησιμοποίησέ το.

Θα σου θέσω πολύ απλά το "γιατί":
Το jack μπορεί να αποσυνδεθεί πολύ εύκολα, κατά λάθος.
Μπορεί ακόμη να αποσυνδεθεί από τους κραδασμούς του ίδιου του ηχείου!
Το speakon είναι σίγουρα πολύ πιο ασφαλές σε αυτόν τον τομέα...

Άσε που χρειάζεσαι μόνο ένα κατσαβίδι και έναν απογυμνωτή καλωδίων (ή κοφτάκι ή και...ψαλίδι) για να ενώσεις το καλώδιο στο speakon. Ούτε κολλητήρι, ούτε καλάϊ...

Reaction score
1

Ε ενταξει μαλλον μπορει να καταφυγω σε jack καλωδιο γτ ουτως η αλλως για μονιμη εγκατασταση θα το εχω στο δωματιο...αργοτερα ισως παρω και speakon αν και απ οτι ιδα τζουζουν παρα πολυ οι τιμες.... 3μετρα speakon 20 και 30π ευρω;;;
Στην αρχη θα παρω Jack να τα λειτουργησω και βλεπουμε....

Reaction score
0

Φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψη ότι για να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα σε κοσμικές εκδηλώσεις ποικίλου αριθμού καλεσμένων θα πρέπει να υπολογίζεις "θεωρητική ισχύ" περίπου 8-10watt/άτομο οπότε να μπορείς να έχεις & λίγο γκαζάκι παραπάνω.

makisntres1971 οταν λες "8\10 watt" ανα ατομο, θελεις να μας εξηγησεις το που στηριζεται αυτη η θεωριτικη ισχυ? διοτι μου φανηκε αρκετα περιεργο το οτι με ενα συστημα των 1000w θα μπορουσα να καλυψω μονο 100 ατομα.. Δηλαδη εαν ηδελα να καλυψω 1000 ατομα θα χρειαζομουν συστημα 10Kw? Τα 10Kw θα ηταν watt ενισχυσης η watt αντοχης του ηχειου? Με sub η χωρις? Θα καλυπτα τον ιδιο κοσμο με ενα συστημα μικρης ευαισθησιας στην ισχυ των 10Κw (90-92db\1w\1m) και τον ιδιο με ενα μεγαλης στην ισχυ των 10Κw (99-102db\1w\1m) ?

Reaction score
0

Φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψη ότι για να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα σε κοσμικές εκδηλώσεις ποικίλου αριθμού καλεσμένων θα πρέπει να υπολογίζεις "θεωρητική ισχύ" περίπου 8-10watt/άτομο οπότε να μπορείς να έχεις & λίγο γκαζάκι παραπάνω.

makisntres1971 οταν λες "8\10 watt" ανα ατομο, θελεις να μας εξηγησεις το που στηριζεται αυτη η θεωριτικη ισχυ? διοτι μου φανηκε αρκετα περιεργο το οτι με ενα συστημα των 1000w θα μπορουσα να καλυψω μονο 100 ατομα.. Δηλαδη εαν ηδελα να καλυψω 1000 ατομα θα χρειαζομουν συστημα 10Kw? Τα 10Kw θα ηταν watt ενισχυσης η watt αντοχης του ηχειου? Με sub η χωρις? Θα καλυπτα τον ιδιο κοσμο με ενα συστημα μικρης ευαισθησιας στην ισχυ των 10Κw (90-92db\1w\1m) και τον ιδιο με ενα μεγαλης στην ισχυ των 10Κw (99-102db\1w\1m) ?

Καλημέρα,

Δώσε λίγη προσοχή σ' αυτό που θα σου πω.
Δεν υπάρχουν ηχεία P.A. με ευαισθησία 90 ή 92 db/watt/m. Ένας μέσος όρος ήχείων P.A είναι περίπου 97-99 db για bass reflex καμπίνες & πολύ περισσότερο για καμπίνες horn loaded, που φτάνουν από 103 db/w/m & πάνω. Βλέπε παράδειγμα 1 & στη δεύτερη περίπτωση 2
Υπολογίζεις τιμές ευαισθησίας full space (καθαρή ευαισθησία σε εξωτερικό π.χ. χώρο), half space (μέτρηση ευαισθησίας ηχείου σε τοίχο, ενισχύει την ευαισθησία κατά +3db) & quarter space (μέτρηση ευαιθησίας ηχείου σε γωνία 90 μοιρών, ενισχύει την ευαισθησία του ηχείου κατά +6db).
Αν κοιτάξεις σε διάφορα spec sheets, ανάλογα, τιμές ευαισθησίας κοιταξε προσεκτικά τις συνθήκες μέτρησης σε τι περιβάλλον πραγματοποιήθηκαν (full, half ή quarter space). Οι περισσότεροι αμερικάνοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τιμές σε quarter space στα specifications sheets & βλέπεις κάτι τιμές ευαισθησίας 100db, 103db κλπ από bass reflex καμπίνες πράγμα λίγο άτοπο γενικώς.

Τώρα που φύγαμε από την ευαισθησία τα 10ΚW για 1000 άτομα είναι καλά για κάλυψη live ή dj set.

Μπορείς να υπολογίσεις την θεωρητική πίεση που απαιτείται για ένα event με τον παρακάτω τύπο: max.SPL/1m = SPL/FOH + ( 20 x log distance / m )

Όπου max SPL (η συνολική peak πίεση)
SPL FOH ή DJ (πίεση που θέλουμε να επιτύχουμε στο σημείο ακρόασης)
20 (10 φορές η απόσταση)
log distance (λογαριθμος αποστασης)

(ο παραπάνω τύπος μπορεί να υπολογίσει όλους σχεδόν τύπους μεγαφώνων.
Τώρα για να ξέρεις την πίεση κάθε καμπίνας που έχεις, ώστε να μπορείς να υπολογίσεις το συνολικό αριθμό καμπινών που θα χρειάζεσαι για κάθε event.

max.SPL/1m = SPL 1W / 1m + ( 10 x log Cont. Program in watts )

Οπότε τώρα θα γνωρίζεις αν σου φτάνουν τα ηχεία σου ή χρειάζεσαι περισσότερα.:126:

Reaction score
0

Αααα.... Εγω εβοσκα σε τελειως αλλον δρομο! λιγο τα "περι ευαισθησιας" λιγο καποια αρθρα περι των watt τα οποια αλλιως τα διαβασα κ αλλιως τα καταλαβα κ εχει δημιουργηθει ενα κομφουζιο στο κεφαλι μ! Αλλα ως νεος στον χωρο του ΡΑ πρεπει να μαθω κ εγω απο τους παλιους! makisntres1971 ευχαριστω για την εξηγηση!

Reaction score
0

Αααα.... Εγω εβοσκα σε τελειως αλλον δρομο! λιγο τα "περι ευαισθησιας" λιγο καποια αρθρα περι των watt τα οποια αλλιως τα διαβασα κ αλλιως τα καταλαβα κ εχει δημιουργηθει ενα κομφουζιο στο κεφαλι μ! Αλλα ως νεος στον χωρο του ΡΑ πρεπει να μαθω κ εγω απο τους παλιους! makisntres1971 ευχαριστω για την εξηγηση!
Επίσης κάτι που ξέχασα, κάθε διπλασιασμός αριθμού ίδιου τύπου καμπινών σου δίνει +6db πίεση στη συνολική έξοδο.
π.χ. 1 καμπίνα σου αποδίδει πίεση 130db, 2 καμπίνες 130+6=136db, 4 καμπίνες 136+6=142db.
Προϋπόθεση για να το επιτύχεις είναι να βρίσκονται σε array (cluster)
Οπότε 2 clusters που το καθένα έχει συνολική πίεση π.χ. 140db δίνουν στο σημείο ακρόασης διπλάσια τιμή db. Πρέπει απλά να υπολογίσεις με το συντελεστή απόστασης την τελική τιμή.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef