ΗΧΕΙΑ ΣΕ 7.1

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχει συνδεσει κανενας τα ηχεια του σε 7.1; Αν ναι τι διαφοροποιηση στον ηχο ειδε, και αξιζει τον κοπο (και τα εξοδα ΚΑΙ την πιθανη...γκρινια) να το κανουμε;

Reaction score
6
Κατά τη γνώμη μου όχι μόνο αξίζει, αλλά επιβάλλεται.

Εκτός από τα προγράμματα επεξεργασίας του ήχου όπως το DPLIIx αλλά και το DPLIIz (αυτό με πρόβλεψη για 9.1) τα νέα HD formats υποστηρίζουν 7.1 διακριτά κανάλια.
Ας μην ξεχνάμε και τα "απλά" DTS ES discrete (6.1 διακριτά κανάλια) αλλά και τα matrix DTS ES mtx και Dolby Digital EX.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΣΕ 7.1

Ναι, αλλα εχουμε εμπειρικες ακουστικες εντυπωσεις;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΣΕ 7.1

Ναι, με DPL IIx το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Έχω πειραματιστεί και με τα πίσω off και το 7.1 δίνει ένα αποτέλεσμα καλύτερης κάλυψης όλων των θέσεων θέασης.

Με εγγενές 7.1 σήμα φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμα καλύτερο.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΣΕ 7.1

Αμέσως!

Κατ' αρχήν το πίσω πεδίο το αισθάνεσαι πιο ενιαίο και αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά. Σε ότι αφορά τα DSP που "δημιουργούν" τα extra κανάλια (DPLIIx έως 7.1 σε σχέση με το DPLII έως 5.1). DPLIIz δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά και αυτό υποστηρίζεται ως 9.1 σε ενισχυτές που θα έρθουν. Μέχρι στιγμής επιλέγεις αν τα S.Back γίνονται Front Height.

Όταν υπάρχει δίσκος DTS ES discrete η πληροφορία από το πίσω κεντρικό είναι απολύτως διακριτή (και αν έχεις 2 S.Back ο ήχος βγαίνει και από τα δύο).

Τώρα σε HD formats φαντάσου ότι η παραπάνω αίσθηση πολλαπλασιάζεται, βοηθούμενη και από τον επιπλέον "αέρα" που έχει ο ήχος.

Λύση για τη γκρίνια: Κάνε δύο βήματα εμπρός και ένα πίσω. Πες ότι θες να βάλεις 4 ακόμα ηχεία και διαπραγματεύσου μέχρι να πετύχεις να έχεις τα 2 που θες. :116:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΣΕ 7.1

Μαλλον θα παω σε ενα πισω κεντρικο, ελπιζοντας να μην "χανει" πολυ. Εκτος κι αν τα κολλησω μεταξυ τους αλλα με διαφορετικη κλιση (αντιθετη μεταξυ τους). Δεν με "παιρνει" για αλλα δυο μεσα στο χωρο!

Reaction score
6
Πάρ' το ζευγάρι και στην τελική βάλε μόνο το ένα.

Το λέω γιατί είναι σημαντικό να έχει τον ίδιο ήχο και μπορεί να μη βρίσκεις το έβδομο όταν το χρειαστείς.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΣΕ 7.1

Πάρ' το ζευγάρι και στην τελική βάλε μόνο το ένα.

Το λέω γιατί είναι σημαντικό να έχει τον ίδιο ήχο και μπορεί να μη βρίσκ'κολπου"εις το έβδομο όταν το χρειαστείς.
Εχω τα B&W M1 οποτε μαλλον για ζευγαρι παω. Εν πασει περιπτωσει αν και αλλος εχει ακουσει σε 7.1 ας μας πει εντυπωσεις περι του νεου "κολπου"!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.293
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale