ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΗΧΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Reaction score
0
παιδια θέλω να κάνω μια ταινία μικρού μήκους με 95% εσωτερικό γύρισμα και θέλω να βρω μια καλή λύση για τον ήχο . θέλω μια μονάδα ανεξάρτητη της όποιας κάμερας και ψάχνοντας βρήκα οτι μαλλον χρειαζομαι ενα Mobile digital recorde. Θα χαρω πολύ να μου πείτε απόψεις!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.993
Απάντηση: ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΗΧΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα ένα laptop, έστω και με εξωτερική κάρτα ήχου, για καλύτερη ποιότητα. Αν υπάρχει ανάγκη για κάποιες ηχογραφήσεις επί τόπου, μια φθηνή λύση είναι αυτοί οι εγγραφείς της Olympus (και οι φθηνότεροι, αν το πρόβλημα είναι το κόστος, με υποχωρήσεις ποιότητας βεβαίως).

Reaction score
0

den katalabaino ti ennoeis legontas laptop file moy..

oson afora ton deytero filo poy leei gia to mixanaki ton 380 eyro fainetai arketa kalo kai se efxaristw. alla an prostheso kai mikrofono poy xreiazomai ktl. tha moy anebasei distixos poli to kostos, alla anagastika tha kinitho pros kati tetoio

Reaction score
0

kosta aytoi oi olympus pou proteineis mipos einai ligo eksidikeymenoi gia sinedreia ktl??? pisteyeis einia kaloi gia na piasoyn katharo ixo se mia tainia poy tha exei perpatima mesa sto spiti ktl??

Reaction score
0

Επειδή με έχει απασχολήσει κι εμένα το ζήτημα ...φορητού εγγραφέα για μικρού μήκους, θα πρότεινα δύο συσκευές. Fostex FR-2LE, Marantz PMD 660. Υποτίθεται ότι έχουν (στην κατηγορία τιμής) τους καλύτερους προενισχυτές, πολύ βασικό χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη δουλειά. Επίσης διαθέτουν XLR με Phantom Power. Υποδεέστερη, φτηνότερη κ δημοφιλέστερη συσκευή το zoom H4N.
Προσιτά μικρόφωνα τα Rode ntg1, 2,3.
Αν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα του θορύβου, το laptop (με εξωτερική κάρτα ήχου) είναι μια λύση. Πολυπλοκότερη σαν στήσιμο, βέβαια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.573

Φίλε @RIRI παράκληση να γράφεις ελληνικά.

Reaction score
0

"Αν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα του θορύβου, το laptop (με εξωτερική κάρτα ήχου)" - Μπορείς να μου το διευκρινίσεις αυτό λίγο;

Reaction score
0

"Αν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα του θορύβου, το laptop (με εξωτερική κάρτα ήχου)" - Μπορείς να μου το διευκρινίσεις αυτό λίγο;
Εννοώ το θόρυβο από τον ανεμιστήρα του laptop κλπ. Αν φυσικά είσαι σε ένα μικρό χώρο.

Reaction score
0

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα....
Εχουμε σκαρωσει μια μικρη ορχηστρουλα στην παρεα (μπουζουκι-κιθαρα-τουμπερλεκι-ντεφι) και θελουμε να ακουμε τα ...κατορθωματα μας.

Τι μου συνιστάτε να παρω σε ψηφιακο εγγραφεα με καρτα sd (ή οτι αλλη καρτα)????
Μας ενδιαφερει μονο η μουσικη.

Reaction score
0

και πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο λάπτοπ με το γύρισμα της ταινίας. ή με τον ήχο. η ταινια θα γυριστεί με κάμερα. και ο ήχος θα ηχογραφηθει με digi recorder. o λαπτοπ που κολλάει??:101:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.534

Με το laptop και μία εξωτερική κάρτα ήχου μπορείς να κάνεις απ' ευθείας hard disk recording, μέσω κάποιας εξειδικευμένης εφαρμογής.
Είναι εναλλακτική μέθοδος του digi recorder.

Reaction score
4

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα....
Εχουμε σκαρωσει μια μικρη ορχηστρουλα στην παρεα (μπουζουκι-κιθαρα-τουμπερλεκι-ντεφι) και θελουμε να ακουμε τα ...κατορθωματα μας.

Τι μου συνιστάτε να παρω σε ψηφιακο εγγραφεα με καρτα sd (ή οτι αλλη καρτα)????
Μας ενδιαφερει μονο η μουσικη.
oτιδηποτε του επιπεδου Olympus LS-10 πιστευω θα ειναι αρκετο για αρχη

σιγουρεψε πως ο,τι και να παρεις να εχει και εισοδο για εξωτερικο μικροφωνο γιατι ισως στο μελλον να θελετε ακομη καλυτερη ποιοτητα.

Reaction score
0

σιγουρεψε πως ο,τι και να παρεις να εχει και εισοδο για εξωτερικο μικροφωνο γιατι ισως στο μελλον να θελετε ακομη καλυτερη ποιοτητα.
Εδω τελικα εναι το μυστικο....τα εξωτερικα μικροφωνα.
Ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι συντομοτατα θα τα χρειαστεις.
Αποκλειεται να κανεις κατι της προκοπης με τα ενσωματομενα
Και τα Olympus δυστυχως δεν...

Reaction score
0

eksipakoyete pos tha balo kai mikrofono epano k pos den tha kano apli ixografisi mono me to recorder. efxaristo poli paidia. ok tora einai safes ayto gia laptop k eksoteriki karta. protimo na ependiso se ena psifiako recorder giati o laptop periorizei sta eksoterika gyrismata:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7