ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 2.000€ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ 2.1

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους σας! Είμαι χρόνια στο forum, διαβάζω πολλά, αλλά κατέχω λίγα! Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα στο σαλόνι του σπιτιού μου με 2 ενεργά ηχεία και 1 sub, αργότερα μπορεί να προσθέσω άλλο ένα sub, όχι όμως τώρα λόγω χρημάτων. Ίσως να σκεφτόμουν και μια επιλογή 2 ακριβότερων ηχείων τώρα και μετάθεση αγοράς του sub για αργότερα, αν και θα προτιμούσα να τελειώνω από την αρχή, γιατί δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το "αργότερα"! Η απόσταση ακρόασης είναι στα 2,6 μέτρα, ενώ ο συνολικός χώρος είναι 10μ x 5μ (εγώ κάθομαι στην στενή πλευρά του χώρου και δεν έχω απαιτήσεις για κάλυψη όλου του χώρου). Η πηγή μου είναι ΗΥ, μέσω usb στέλνω στο dac, που είναι το Topping E30 και το οποίο δεν προτίθομαι να αλλάξω. Τώρα έχω τα Edifier S350DB 2.1 τα οποία θέλω να αντικαταστήσω. Η μουσική που ακούω περιλαμβάνει όλα τα είδη, από ροκ και όπερα μέχρι δημοτικά και τζαζ. Θα ήθελα προτάσεις μέχρι τα 2.000€ αυστηρά, διότι έστω και 150€ να υπερβούν τον προϋπολογισμό δεν θα μπορέσω να αγοράσω τις βάσεις. Βλέπω διάφορα ηχεία Adam, Kali, Focal, κτλ. αλλά πως να διαλέξω; Το μόνο που έχω ακούσει ζωντανά είναι το Focal Shape 65, σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μου άρεσε και εκεί μου πρότειναν και το sub της ίδιας εταιρείας Focal Sub One το οποίο όμως δεν άκουσα. Παρακαλώ θα ήθελα τις προτάσεις σας!

Reaction score
3.598
Καλησπερα. Κοίτα και τα Tannoy Gold 8 στον Thomann. Εξαιρετικό ηχειο με ομοκεντρικη λογική.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.210
Ότι πάρεις από ηχεία, καλό είναι να στοχεύεις και στο αντίστοιχο sub (subs!!!!) της εταιρίας ώστε να κάνουν σωστά το κροσάρισμα.

Reaction score
2.660
2 x Focal Alpha 80 Evo + 2 x Focal Sub One.
Τα στηνεις πανω στο sub και εισαι ετοιμος.
Αν οχι τα 80, δες τα 65 και εισαι μεσα στο μπατζετ.

Reaction score
1.243
Ριξε μια ματια σε KRK ROKIT GEN5,τα 8ιντσα λογω της αποστασης ακροασης που θελεις, και το αναλογο sub βεβαια.

Εντος του μπατζετ σου. Εγω πηρα τα 5ιντσα για το γραφειο μου και εχω παθει πλακα με τα σκατουλια.

gid

Reaction score
10.339
Οπωσδήποτε τα κύρια ηχεία σου να έχουν 8άρι γούφερ, έστω κι αυτό σημαίνει μετάθεση του 2ου σαμπ για αργότερα. Αν και νομίζω πως βγαίνει η εξίσωση.

Reaction score
7.190
Κρατάς το dac,αγοράζεις ενα wiim pro για streamer,ο υπολογιστής φεύγει από τη μέση και έχεις αλλά 1800 για ενισχυτή και ηχεία (όχι ενεργά....μάλλον όχι studia-κα, γιατί αν μπορούσες να πας σε καλά ενεργά θα ήταν αλλιώς αλλά χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα). Με 1800 αγοράζεις αρκετά καλό συνδυασμό ενισχυτή και ηχείων,χωρίς να έχεις ανάγκη υπογούφερ,μεγαλύτερη ευελιξία κλπ.

Reaction score
25.969
,χωρίς να έχεις ανάγκη υπογούφερ,
αυτό δεν ισχύει , έχει εξηγηθεί πολλές φορές γιατί πάντα θα παίζουν καλύτερα τα κύρια ηχεία με subs , αλλά δεν είναι του παρόντως.
ακόμα και perlisten main monitors παίζουν πολύ καλύτερα με subs και ας κατεβαίνουν 20 βγάλε Hz με στάθμες

Reaction score
2.345
Γιατι συγκεκριμενα ενεργα και οχι κλασσικο σετ απ με ενισχυτη και ηχεια; Εγω θα σου προτεινα τα monitor audio bronze 7g 300 τα καινουρια.

Κρατας το topping e30 προσθετεις τον ενισχυτη wiim vibelink https://www.avforums.com/reviews/wiim-vibelink-amplifier-review.22737/

και σου μενουν και ρεστα.

Για all in one με streaming τον wiim amp ultra.

Last edited:

Reaction score
7.190
αυτό δεν ισχύει , έχει εξηγηθεί πολλές φορές γιατί πάντα θα παίζουν καλύτερα τα κύρια ηχεία με subs , αλλά δεν είναι του παρόντως.
ακόμα και perlisten main monitors παίζουν πολύ καλύτερα με subs και ας κατεβαίνουν 20 βγάλε Hz με στάθμες
προφανώς και παίζουν όλα τα ηχεία καλύτερα παρέα με ένα υπογούφερ (σωστά στημένα και ματσαρισμένα όμως),αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίς αυτο δεν κάνουμε. Απλά με ένα ηχείο δαπέδου δεν θα του λείψει τόσο όσο με ένα αυτοενισχυόμενο μόνιτορ και θα μπορέσει να στήσει ενα πιο ευέλικτο σύστημα (και πιο εύκολα αισθητικά αποδεκτό.....ειδικα αν υπάρχει και παντόφλα σπίτι).

Επίσης λέμε για συνδυασμούς ενεργών και υπογούφερ,αλλά πουθενά δεν βλέπω προενισχυτή........

Last edited:

Reaction score
4
Αυτά βγαίνουν στο σύνολο πιο φθηνά από τα 2.000€ δεν θα έβλεπα διαφορά με κάποια ακριβότερα;
Γιατι συγκεκριμενα ενεργα και οχι κλασσικο σετ απ με ενισχυτη και ηχεια; Εγω θα σου προτεινα τα monitor audio bronze 7g 300 τα καινουρια.

Κρατας το topping e30 προσθετεις τον ενισχυτη wiim vibelink https://www.avforums.com/reviews/wiim-vibelink-amplifier-review.22737/

και σου μενουν και ρεστα.

Για all in one με streaming τον wiim amp ultra.
Είμαι αποφασισμένος για ενεργά, δεν θέλω άλλη λύση συνειδητοποιημένα, ευχαριστώ πάντως.
προφανώς και παίζουν όλα τα ηχεία καλύτερα παρέα με ένα υπογούφερ (σωστά στημένα και ματσαρισμένα όμως),αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίς αυτο δεν κάνουμε. Απλά με ένα ηχείο δαπέδου δεν θα του λείψει τόσο όσο με ένα αυτοενισχυόμενο μόνιτορ και θα μπορέσει να στήσει ενα πιο ευέλικτο σύστημα (και πιο εύκολα αισθητικά αποδεκτό.....ειδικα αν υπάρχει και παντόφλα σπίτι).

Επίσης λέμε για συνδυασμούς ενεργών και υπογούφερ,αλλά πουθενά δεν βλέπω προενισχυτή........
Ένταση ήχου έχει και το dac με τηλεχειριστήριο, εν εννοείς πρίμα, μπάσα κτλ. η αναπαραγωγή θα γίνεται από το foobar
2 x Focal Alpha 80 Evo + 2 x Focal Sub One.
Τα στηνεις πανω στο sub και εισαι ετοιμος.
Αν οχι τα 80, δες τα 65 και εισαι μεσα στο μπατζετ.
Θεωρείς ότι τα Focal Alpha 80 Evo είναι καλύτερα από τα Shape 65, επειδή έχει 8'' woofer;

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.568
Members
38.574
Νεότερο μέλος