ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IOYΛΙΟΣ 2007

Reaction score
0
Διεκδικήστε το τεύχος Ιουλίου στο περίπτερο σας...

Απο ποιον να το διεκδικισω??????????
:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
Με τετοιο καταντημα δε νομιζω να το παιρνουν και πολλοι.....Εδω μιλαμε πια για το αποκορυφωμα του ξεπεσμου ενος καποτε καλου εντυπου. Σα διαφημιστικη μπροσουρα παντως των καθε λογης πολυεθνικων/διαφημιστικων αιμοδοτων , με τα διαφορα πιρπιτσολια τους , κατι λεει....
Αλλα οχι και να φτασουμε στο σημειο να το διεκδικουμε:crazy_2: :crazy_2: :crazy_2: ΕΛΕΟΣ !!!

Reaction score
180
To προηγούμενο μήνα που το αγορασα, πραγματικα στεναχωρεθηκα. Τοσα χρονια "ηχος" πηγαν κατα διαόλου. Δεν με απασχολησε τοσο η αλλαγη της υλης του περιοδικου οσο η αλλαγη ύφους γραφής. Και αν ειναι να στεναχωριέμαι, προτιμώ να μην το αγοράζω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IOYΛΙΟΣ 2007

Επίσης είναι προφανές ότι τελευταία έκαναν κάποια ανοίγματα στον χώρο της εικόνας. Καλό θα ήταν στο να επενδύσουν σε άτομα να στηρίξουν αυτό το άνοιγμα αλλιώς τους βλέπω χαμένους.

Τέλος το κερασάκι στην τούρτα, το συγκριτικό των προβολέων το διάβασε κανείς; Τις βαθμολογίες τις είδε; Εμένα μου προκάλεσαν πολλά γέλια. Πριν 3-4 χρόνια μπορεί κάποιος να είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο αλλά δεν θα τολμούσε να το υλοποιήσει λόγω της κατακραυγής, ενώ πριν καμιά δεκαριά χρόνια δεν θα είχε διανοηθεί καν να το σκεφτεί.

Σήμερα φαίνεται το αναγνωστικό κοινό έγινε πιο ανεκτικό σε τέτοια παρατράγουδα...
Εχουνε τον Μανώλη τον Καστρούνη που είναι απο τους καλύτερους στο είδος του και με διεθνή αναγνώριση.. Δεν είναι τυχαίο η παγκόσμια αποκλειστικότητα πριν 2 μήνες του περιοδικού!!!!

Οσο για τις βαθμολογίες στο συγκριτικό αν μπείς στον κόπο και διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά στην εισαγωγή θα διαπιστώσεις ότι αφορούν το συγκεκριμένο τέστ και μόνο..

:respect:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IOYΛΙΟΣ 2007

Εχουνε τον Μανώλη τον Καστρούνη που είναι απο τους καλύτερους στο είδος του και με διεθνή αναγνώριση.. Δεν είναι τυχαίο η παγκόσμια αποκλειστικότητα πριν 2 μήνες του περιοδικού!!!!

Οσο για τις βαθμολογίες στο συγκριτικό αν μπείς στον κόπο και διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά στην εισαγωγή θα διαπιστώσεις ότι αφορούν το συγκεκριμένο τέστ και μόνο..

:respect:
Λοιπόν για να μπούμε σε λεπτομέρειες έχουμε ένα συγκριτικό με 10 προβολείς εκ των οποίων οι τέσσερις είναι data και οι υπόλοιποι home cinema.

Οι 4 data προβολείς έχουν βαθμολογίες από 3,8 έως 4,1 με άριστα το 5, δηλαδή αποκλίσεις της τάξης του 6%.

Οι 6 home cinema προβολείς έχουν βαθμολογίες από 4,6 έως 4,62 με άριστα το 5, δηλαδή αποκλίσεις της τάξης του 0,4%.

Τέτοιο τεστ δεν πάει να το έγραψε και ο Αβραάμ Πάπας, στερείτε οποιασδήποτε σοβαρότητας σε όλα τα επίπεδα...

Επίσης όλα τα τεστ του περιοδικού έχουν γραφεί από 7 άτομα που εναλλάσσονται σε ρόλους (από την εικόνα στον ήχο και τούμπαλιν). Υπάρχουν 41 συσκευές υπό δοκιμή ομαδική ή ατομική οπότε κατά μέσω όρο ο καθένας τους δοκιμάζει 6 συσκευές τον μήνα. Αν τώρα ξεφύγουμε από τους μέσους όρους, ο ένας reviewer δοκιμάζει 12 συσκευές και ο άλλος 8.
Με δεδομένο ότι το περιοδικό είναι μηνιαίο καταλαβαίνουμε πόσο ασχολήθηκαν με τις υπό εξέτασιν συσκευές.

Τέλος με εξαίρεση 2 δοκιμές προβολέων όπου υπάρχουν κάποια διαγράμματα (χρωματικό, gamma, RGB) και το συγκριτικό των προβολέων όπου για κάθε συσκευή υπάρχει μόνο το διάγραμμα RGB οι μετρήσεις απουσιάζουν από παντού.

Πάντα τέτοια λοιπόν. Αν συνεχίσουν έτσι σε λίγο καιρό το Stereophile θα πουλάει περισσότερα τεύχη στην Ελλάδα από όλο τον "ειδικό τύπο" μαζί...

Reaction score
0
Μήπως επειδή είναι ελληνικό περιοδικό κ ένα από τα λίγα, μήπως θα έπρεπε να το αγοράζουμε μόνο κ μόνο για την στηριξή του, λέω τώρα εγώ.......????.......ανεξάρτητα αν μας ικανοποιεί το περιεχομενό του....???....

Reaction score
3
Μιχάλη,πρέπει επιτέλους να μάθουμε να είμαστε αξιοκρατικοί, σωστοί και ανταγωνιστικοί.

Υ.Γ. Για σκέψου πόσα παρόμοια Ελληνικά περιοδικά υπάρχουν ?!!!

Reaction score
0
Μήπως επειδή είναι ελληνικό περιοδικό κ ένα από τα λίγα, μήπως θα έπρεπε να το αγοράζουμε μόνο κ μόνο για την στηριξή του, λέω τώρα εγώ.......????.......ανεξάρτητα αν μας ικανοποιεί το περιεχομενό του....???....
+1000........:bravo:

Reaction score
164
+1000........:bravo:
-10000!!!
Να στηρίζουμε ποιούς ακριβώς; Τους μεγαλοεκδότες που δεν μπορούν να βγάλουν ένα περιοδικό της προκοπής; Ή πιο σωστά που δεν θέλουν να βγάλουν, αλλά κοιτάζουν την τσέπη τους;
Προσωπικά τα λεφτά μου τα δουλεύω και προτιμώ να τα κάψω παρά να στηρίζω προσπάθειες που δεν αξίζουν επειδή αυτός που τα παίρνει είναι Έλληνας.
Με την ίδια λογική, να αγοράζουμε κάθε σαβούρα που βγαίνει από Ελληνικά χέρια. Σε κάθε επίπεδο: Να πηγαίνουμε να βλέπουμε το Δοξόμπους, αντί για ξενόφερτες ταινίες, να ακούμε Βέρα Λάμπρου αντί για Dire Straits, να βλέπουμε και "Ρετιρέ", αντί για "Lost"...:crazy_1:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IOYΛΙΟΣ 2007

Τι σημαίνει στηρίζω;

Αγοράζω ότι μου δίνουν αδιακρίτως και χωρίς να έχω απαιτήσεις;

Θα ήταν χιλιάδες φορές προτιμότερο ένα μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κανείς να μην αγοράσει το περιοδικό. Αυτό θα προβλημάτιζε τον εκδοτικό οίκο και θα άλλαζε πορεία. Από την άλλη η τυφλή στήριξη το μόνο που μπορεί να αποφέρει είναι σταδιακή υποβάθμιση της ύλης μιας που δεν θα έχουν κίνητρο να προσπαθήσουν περισσότερο.

Διαβάζω τον Ήχο από το 1990 και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που τον διαβάζουν από παλιότερα. Σίγουρα το περιοδικό δεν είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν 15 χρόνια αλλά αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία για πιο λόγο να συνεχίσω να το αγοράζω;

Έτσι κι αλλιώς συνειδητά επί μία 2ετία δεν τον αγόραζα γιατί θεωρούσα ότι δεν με ικανοποιούσε (1998-1999). Γιατί να μην το ξανακάνω και τώρα...

Τα παραπάνω γραφόμενα φυσικά δεν ισχύουν μόνο για τον Ήχο αλλά και για το κάθε έντυπο ειδικού τύπου.

ΥΓ. Τα καλύτερα τεύχη του Ήχου την τελευταία 20ετία ήταν την εποχή που είχε ισχυρό ανταγωνισμό από το Audio (οι παλιότεροι θα το θυμόσαστε ήταν ένα βήμα πάνω από τον Ήχο τότε τόσο σε ποιότητα ύλης όσο και σε επίπεδο συντακτών). Ο βλέπετε ανταγωνισμός σε αναγκάζει να γίνεσαι καλύτερος. Σήμερα ποιος είναι ο ανταγωνισμός; Δυστυχώς όλα τα "ειδικά έντυπα" έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο, χαμηλότερο ίσως από του Ήχου, και αυτό είναι που τους έχει κάνει να επαναπαύονται και να μην προσπαθούν ειλικρινά...

Reaction score
0

Για την κατάντια του Ήχου, ευθύνεται ένα και μόνο άτομο, ο οποίος δεν ήταν ικανός να χωρίσει 2 γαϊδάρων άχυρα.
Ο νοών νοείτω.
Δεν αναφέρομαι (για να μην παρεξηγηθώ) στον Κωτσή.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.733

Το διάβασα κι εγώ και έχω να πω στους ανθρώπους του Ήχου ότι αυτό που δίνουν στο κοινό σαν ομαδική δοκιμή προβολέων, είναι απλώς παρουσίαση και τίποτα παραπάνω.
Για τον κάθε προβολέα γράφουν 5 σειρές με τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά.
Τα περισσότερα απ΄αυτά μπορεί κανείς να τα βρει και στο διαδίκτυο δωρεάν.
Αυτό γίνεται και με άλλες συσκευές βεβαίως και όχι μόνο σ΄αυτό το τεύχος.
Το να αναλώνει τις 2 από τις 5 σειρές για να μου πει ότι "είναι όμορφη η τάδε συσκευή σε γυαλιστερό μαύρο που εντυπωσιάζει" είναι εκνευριστικό.
Αυτό το βλέπω και το κρίνω μόνος μου σαν αναγνώστης.
Θέλω να διαβάσω για αυτά που δεν βλέπω στο νετ και στην εξωτερική εμφάνιση της συσκυεής.
Θέλω να δοκιμάσουν σοβαρά μια συσκευή και να μου πουν πως ακούγεται, ή πως δείχνει, αν κλειδώνει το σήμα, αν δέχεται το τάδε κ.λ.π.
Αυτές δεν λέγονται δοκιμές.

Και κάτι άλλο. Το είχα πει στον Μανώλη Καστρουνή όταν ήρθε στα μέρη μας για να τους το πει.
Οι συνδυασμοί χρωμάτων που επιλέγουν.
Π.χ. στα μικρά γραματάκια που χρησιμοποιούν σε μια γωνία της σελίδας για να πουν τον κωδικό συσκευής, τον αντιπρόσωπο, κάποιο τηλέφωνο και την τιμή.
Ανοιχτό γκρί σε άσπρο φόντο.
Έλεος ρε παιδιά. Πιο δυσδιάκριτο συνδυασμό δεν μπορούσατε να βρείτε; Υπάρχουν και άσπρα γράμματα που δένουν τέλεια με την λευκή σελίδα !!!
Διακοσμητή φωνάξατε για τον χρωματισμό;
Στο τρέχον τεύχος π.χ. η φράση "Κείμενο Μανώλης Καστρουνής" είναι με σκούρα μωβ γραμματάκια σε μπλε φόντο αν θυμάμαι.
Πήρα μεγεθυντικό φακό για να το διαβάσω. Απλά πράγματα, τόσο δύσκολο είναι;

Reaction score
0
Το δικο μου τευχος εχει δυο φορες την παρουσιαση του Linn και κατι αλλα,του λειπει μια σελιδα και η φωτο των Hooverphonic εκει που ειναι τι θελει να πει???

Reaction score
3
Exω σταματήσει να ασχολούμε μαζί του,εδώ και κάποιους μήνες,αν και το παρακολουθούσα κάθε μήνα για πολλάααααα χρόνια.
Εκανα υπομονή μήπως και βελτιωθεί,όμως και αυτή έχει τα όριά της.:mad_3:
Εαν κάνουν κανα καλό δωράκι,τότε θα το αγοράσω...για το δωράκι φυσικά...:happy_9: :happy_9: :happy_5:

Reaction score
62
Ο Ηχος έχει πρόβλημα. Δεν έχω καθόλου την παρουσίαση του Benq, έχω τη μισή παρουσίαση του Toshiba HD-DVD και το μισό περιοδικό είναι διπλοτυπωμένο... Φυσικά ο περιπτεράς δεν το δέχτηκε πίσω και έχασα 5€ με το να μη διαβάσω τίποτα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...:mad_3:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Και μάλλον θα περιμένει για πολύ ακόμη. Τους έπιασε η θερινή ραστώνη μάλλον. Είπαν οι άνθρωποι είμαστε 1-2 μήνες μπροστά, ας ξεκουραστούμε κιόλας. Απ' ότι βλέπω ακόμη και το site τους το ενημερώνουν με το ζόρι πλέον...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp