ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ MAIOΣ 2009

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

KONTΡΑ ΣΤΑ 200Ηz
Samsung vs. Sony

Το πιο ενημερωμένο τεύχος Mαίου 2009 στο κόσμο των consumer electronics!
Panasonic ΤΧ-P42V10E
Aποκλειστικό: Plasma για φίλημα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Sennheiser HD800
Ηigh-end ακουστικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
LG 47LH7030
Τηλεόραση που παίζει Matroska

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Tannoy Definition DC10T
Ηχείο δαπέδου

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
JVC Everio GZ-X900
High definition τσέπης

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Μεγάλο συγκριτικό τεστ συστημάτων home cinema με Blu-ray Disc!
Tο πρώτο στην Ελλάδα

Μεγάλο συγκριτικό CD/SACD players.
Ψηφιακές πηγές... με νόημα!

Βιντεοπροβολείς
LG AF115
Sanyo PVL-Z700

ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Samsung LE40B750
LCD TV
JVC LT-42WX70
Photo LCD TV
Unison Research Giro
Πικάπ

Eπίσης δοκιμές: Canin, Spendor, Luxman, Micromega, System Audio!
KAI ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΚΟΜΗ
Μη χάστε το τεύχος αυτό!
ENΘΕΤΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Ο...Σωπέν των Αμνών

Κι ας μην περάσει απαρατήρητο το ματωμένο διαμάντι από τη στήλη επικοινωνίας του τεύχους.
Με τί καρδιά θ'απολαμβάνουν πλέον τις πολωνέζες οι μέχρι πρότινος ευτυχείς κάτοχοι Lamm γνωρίζοντας ότι το εργαλείο τους στερείται πέντε ολόκληρα εκατοστά(βαθμολογίας);:137:
Τελικά η βαθμολόγηση γιά τα χαιενδ είναι πεντάστερη ή...πεφτάστερη;
''Πρέπει να κλείσω...Έχω ένα φίλο γιά δείπνο...'' (Άντονι Χόπκινς from Jonathan Demme's ''Silence of the Lambs'')

Reaction score
4.286
Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ MAIOΣ 2009

Αυτο το μηνα ο "Ηχος" κερδιζει κατα κρατος σε εντυπωσεις το "HITECH".

Reaction score
141
Re: Ο...Σωπέν των Αμνών

Κι ας μην περάσει απαρατήρητο το ματωμένο διαμάντι από τη στήλη επικοινωνίας του τεύχους.
Με τί καρδιά θ'απολαμβάνουν πλέον τις πολωνέζες οι μέχρι πρότινος ευτυχείς κάτοχοι Lamm γνωρίζοντας ότι το εργαλείο τους στερείται πέντε ολόκληρα εκατοστά(βαθμολογίας);:137:
Τελικά η βαθμολόγηση γιά τα χαιενδ είναι πεντάστερη :111:

Reaction score
141

''Πρέπει να κλείσω...Έχω ένα φίλο γιά δείπνο...'' (Άντονι Χόπκινς from Jonathan Demme's ''Silence of the Lambs'')
Εγω θα τονισω :αλλος ακουει και αλλος βαθμολογει...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

kαι το πιό σημαντικό, ά λ λ ο ς το αγοράζει:137:

Reaction score
0

εγω δεν καταλαβαινω το πνευμα του post του Bhutia -ποιες ειναι οι πολωνεζες ? ειρωνευεται ?
και ποιον ?

επισης δεν καταλαβαινω την βαθμολογηση του ηχου..." δημοκρατικες διαδικασιες...ολη η συντακτικη ομαδα...αντιπαραθεση..." - δηλαδη ολοι μετα απο την δοκιμη απο ενα συντακτη καθονται ξανα και ακουν και ψηφιζουν αστερακια?
και την ιστορια με τα δεκαδικα 4,ΧΧ - ??

οπως και η ανετη αγενης "μαγκια" στην απαντηση του ηχου.." tough luck"

Reaction score
8

εγω δεν καταλαβαινω το πνευμα του post του Bhutia -ποιες ειναι οι πολωνεζες ? ειρωνευεται ?
και ποιον ?
ακριβως

διοτι αυτη η επιστολη διαμαρτυρια για το 4,95 που δεν ηταν 5 μου θυμιζει την λαικη παροιμια - πληρωμενος γατος γαμει, πληρωμενος γατος σκουζει.

ιδιαιτερα οταν ο αντιπροσωπος σκιζει τα ιματια του και κρινει απο μονος του οτι ο εν λογω ενισχυτης του τεστ ειναι ο καλυτεροτερος του κοσμου και ολοι πρεπει να το δεχτουμε επειδης το λεει ο αντιπροσωπος

Και αν απο μενα παρει τρια ο εν λογω ενισχυτης τι θα μου κανει εμενα ο αντιπροσωπος, μυνηση επειδη το πενταρι θα τοδινα στον κρελ η στον μαρκ λεβινσον η στον χαλκρο η οπου τελικα γουσταρω;

Ημαρτον επιτελους με το - τα μηχανηματα που αντιπροσωπευω ειναι τα καλυτερα του κοσμου

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ MAIOΣ 2009

ακριβως

διοτι αυτη η επιστολη διαμαρτυρια για το 4,95 που δεν ηταν 5 μου θυμιζει την λαικη παροιμια - πληρωμενος γατος γαμει, πληρωμενος γατος σκουζει.

ιδιαιτερα οταν ο αντιπροσωπος σκιζει τα ιματια του και κρινει απο μονος του οτι ο εν λογω ενισχυτης του τεστ ειναι ο καλυτεροτερος του κοσμου και ολοι πρεπει να το δεχτουμε επειδης το λεει ο αντιπροσωπος

Και αν απο μενα παρει τρια ο εν λογω ενισχυτης τι θα μου κανει εμενα ο αντιπροσωπος, μυνηση επειδη το πενταρι θα τοδινα στον κρελ η στον μαρκ λεβινσον η στον χαλκρο η οπου τελικα γουσταρω;

Ημαρτον επιτελους με το - τα μηχανηματα που αντιπροσωπευω ειναι τα καλυτερα του κοσμου
λιγο αστοχο.
μαλλον αρκετοι λενε πολλα για τον m1.2 reference
βλεπε διαφορα βραβεια ( TAS golden ear 2009 κλπ
διαβαζοντας την επιστολη ξανα, δεν βλεπω να ισχυριζεται ο αντιπροσωπος οτι ειναι το καλυτερο πραγμα που εμφανιστηκε στον πλανητη...ρωταγε που χαθηκαν οι βαθμοι και εισεπραξε το tough luck.
επισης απο την αλλη στην απαντηση του ηχου υπηρχαν τα γλοιωδη "¨διαβιβαστε τα συγχαρητηρια στον κατασκευαστη... ευχαριστουμε που τιμησατε το εξωφυλλο..."

τωρα σαν καταναλωτης δινεις οπου θες 3 ,4 ,5 αστερακια και οπου νομιζεις τα 22 χιλιαρικα

η δικια μου ενσταση ηταν στο υφος του post του Bhutia και στην απαντηση του ηχου

με την ιδια αλαζονεια θα μιλαγαν στον lamm ?

τουλαχιστον αυτος στον τομεα του εφτασε κορυφη. εμεις?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ MAIOΣ 2009

με την ιδια αλαζονεια θα μιλαγαν στον lamm ?

τουλαχιστον αυτος στον τομεα του εφτασε κορυφη. εμεις?

Κορυφη?

Δηλαδη ,οπου ναναι κλεινουν ολες οι εταιρειες πλην lamm.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

-
thanasis k.

Αυτό κατάλαβες;
Αν κατάλαβες αυτό τι βαθμολογία πρέπει να βάλω εγώ στο δικό σου -και στου οποιουδήποτε άλλου που κατάλαβε το ίδιο- IQ;

Σε σένα δεν θα κάνει τίποτα ο αντιπρόσωπος γιατί απλά δεν είσαι reviewer. Και έτσι μπορεί να έχεις αυτό που γουστάρεις.

Εάν ήσουν όμως -reviewer- θα έπρεπε να αιτιολογήσεις τη βαθμολογία σου.

Αυτό δηλ. που ρώτησα στην επιστολή μου.

Aν όμως γράφεις 'παπάδες' (ULTRA Hi End κ.λπ. κ.λπ), χωρίς να βρεις ψεγάδι πλην της συντηρητικής εμφάνισης, -εάν είναι αυτό γράψτο- Συ είπας! -δηλ. ο reviewer- όχι εγώ!

Διότι έτσι μου δίνεις το δικαίωμα να σε ρωτήσω που 'χάθηκαν' -έστω αυτά τα πέντε εκατοστά- της βαθμολογίας.

π.χ. χάθηκαν στη διαφήμιση; χάθηκαν στη γνωριμία; χάθηκαν κάπου αλλού; ... Που χάθηκαν;

Τέλος, σχετικά με τo:

Δεν νομίζω να έχω ενοχλήσει εσένα -ή κανέναν άλλο- το forum -ή κανένα άλλο- με τα μηχανήματα που αντιπροσωπεύω. Ίσα-ίσα νομίζω...

Διάβασε όμως την τελευταία παράγραφο της επιστολής μου γιατί ισχύει και για σένα! –και για οποιοδήποτε άλλον!
(όπως π.χ. στον αμέσως προηγούμενο του post αυτού)

Μιχάλης Φουάσης.
(MF AUDIO)
-

Reaction score
141
Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ MAIOΣ 2009

kαι το πιό σημαντικό, ά λ λ ο ς το αγοράζει:137:
...και εχοντας εμπιστοσυνη στο υπευθυνο και αντικειμενικο κριτηριο των υπαληλων του περιοδικου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δεν αντιλεγω , μπορει να ειναι κορυφαια και καλυτερα ολων τα lamm.

Απορω ομως γιατι υπαρχουν οι αλλοι κατασκευαστες ακομη.

Μ.Φ. δεν βλεπω καμια επιστολη.

Reaction score
8

να σας απαντησω λοιπον γιατι ο ενισχυτης σας μαλλον υπερτιμηθηκε, οπως σχεδον ολα τα μηχανηματα που παρουσιαζει ο ηχος αλλωστε και δεν αδικηθηκε με την βαθμολογια που του εδωσε ο ηχος με το 4,95.
Ελπιζω να θεωρειται το stereophile αρκετα εγκτρο μιας και εκφραζεται με πολυ καλα λογια για τον ενισχυτη σας. Στο τεστ του Lamm Industries M1.2 Reference monoblockμιας και τον αναφερει ο φιλος παραπανω, που εγραψε ο Paul Bolin τον Φεβρουαριο του 2005 αναφερεται

But if dynamics could be measured on a 1–100 scale, the Lamm was just as good at making clear the difference between 35 and 36 or 81 and 82 as it was at contrasting 40 and 60.

Καταλαβατε γιατι δεν αξιζε οχι μονον το 5, αλλα ουτε και το 4,95 του ηχου;

Γενικα οταν βλεπω βαθμολογιες ηχου που πλησιαζουν το απολυτο σε βαθμολογια συνηθιζω να γελω γοερα, γνωριζοντας οτι δεν μπορουν τα σημερινα μηχανηματα ηχου να πιασουν ουτε το 60% της αληθιμης αναπαραγωγης του και σκεφτειτε με ποιον τροπο θα γελουν σε δεκα χρονια οσοι μας διαβαζουν τοτε, οτι για την εποχη μας ειχαμε την απαιτηση τα μηχανηματα μας να βαθμολογουνται με το απολυτο της ηχητικης αναπαραγωγης.
Καταλαβατε τωρα γιατι ενισταμε εστω και ακομψα οταν μου μιλανε για τελειους αναπαραγωγεις και κορυφες απο οπου και αν προερχονται;

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

-
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

Κορυφη?
Δηλαδη ,οπου ναναι κλεινουν ολες οι εταιρειες πλην lamm.

Όχι μη φοβάσαι! Δεν θα εστιαστώ στο 'Κορυφή'. Είναι άλλο θέμα αυτό…

Θα εστιαστώ στο πως καταλαβαίνουμε τα Ελληνικά!

Εσύ δηλ. κατάλαβες ότι όταν κάποιος -ο οποιοσδήποτε- φθάσει, γίνει, τον ονομάσουν (δεν έχει σημασία ποιοι και που -άλλοι, έξω… ) Κορυφή, οι άλλοι θα κλείσουν;

Kαι αυτός είναι ο φόβος σου;
-

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δεν εχω κανενα φοβο γιατι δεν πουλαω χαι εντ.

Οταν κατι ειναι εμφανως ανωτερο απ τον ανταγωνισμο, μονο κοροιδα δεν θα το προτιμουσαν.

Μην γινομαστε απολυτοι.

Reaction score
8

Θα σας αναφερω λοιπον ενα απλο παραδειγμα περι του μυθου των κορυφων και των αριστων βαθμολογιων και μηχανηματων, πραγμα που εγω δεν ασπαζομαι, παρα πιστευω στο ταιριασμα των μηχανηματων και κατι που καταριπτει την χρησιμοτητα των τεστ ακομη και των πιο αξιολογων ριβιουερς.

Σε ενα παλιοτερο τεστ του HITECH - δεν το ασπαζομαι απλα το αναφερω ως παραδειγμα - οπου υπηρχαν καποια αποτελεσματα ταιριασματος 4 ενισχυτων λυχνιας με τεσσερα διαφορετικα ηχεια. Θα σας αναφερω τα αποτελεσματα δυο ενισχυτων με δυο ηχεια ο καθενας απλα ως ενδειξη.
Ο εξαιρετικος λοιπον TLA AXIS εφερε βαθμολογια 9,8 με τα AVANTGARDE DUO και μολις 6 με τα ARTIN LOGAN SUMMIT. Aντιθετα ο VTL S-400 εφερε το 10 με τα SUMMIT και το 7,2 με τα DUO.
Mε αυτο θελω να πω οτι ενας ριβιουερ με SUMMIT θα εδινε αριστη βαθμολογια στον VTL και μετριοτατη στον TLA και το αντιστροφο θα εκανε ενας ριβιουερ με DUO. Καταλαβαινετε τωρα γιατι οι βαθμολογιες ειναι τελειως υποκειμενικες και πως ενοιωσα οταν διαβασα στην επιστολη για το 4,95 και το 5;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

... που εγραψε ο Paul Bolin τον Φεβρουαριο του 2005 αναφερεται

But if dynamics could be measured on a 1–100 scale, the Lamm was just as good at making clear the difference between 35 and 36 or 81 and 82 as it was at contrasting 40 and 60.
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως ο συντάκτης εννοεί το αντίθετο από αυτό που έχει καταλάβει ο Θανάσης;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67