ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ SHOW 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

gonis

Luger
Reaction score
12.589
Τα Kii αισίως τα εχω 9 χρόνια.5 τα Kii 3 και 4 το τρέχον σετ 3+ BXT γιατί όταν είχα παρελαβα τα BXT μου ειχαν αντικαταστησει και το πανω χωρις επιπλέον κοστος
Το πρώτο ζευγαρι είχε κάνει τσαφ μετά από διακοπή ρευματος και επαναφορά του ρεύματος, πιθανως με μεγαλύτερη τάση.Η ζημιά είχε γίνει ενω έλειπα Εσταλησαν Γερμανία για επισκευή με μηδενική επιβάρυνση από τη μεριά μου.
Αν στο μέλλον πάθουν κάτι,εκτός εγγύησης πλέον,πακετάρισμα στην αρχική συσκευασια και επισκευή στο εργοστάσιο παραγωγής τους στη 🇩🇪
Σίγουρα ο χρόνος επισκευής θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με ένα τοπικό service (που δεν υπάρχει ή δεν θα προτιμησω).

Reaction score
2.086
Tι εννοεις?
Εννοώ ότι άμα ένα ηχείο ότι και να του βάλεις παίζει με ενα συγκεκριμένο τρόπο, σημαίνει ότι καπελώνει όλα τα υπόλοιπα συνοδά άρα έχει πολύ έντονο χαρακτήρα - κάτι που δεν είναι σωστό και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Γιατί όπως καπελώνει όλα τα υπόλοιπα συνοδά έτσι θα καπελώνει και της ηχογραφήσεις και αντί να ακούς την ηχογράφηση θα ακούς τον έντονο χαρακτήρα του ηχείου.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.811
Δεν είναι και πολύ τιμητικό για το Revival το σχόλιο ότι θα έπαιζε καλά και με ένα Yamaha, ασχέτως αν θεωρεί ότι το εκθειάζει λέγοντας κάτι τέτοιο.
Τι έχουν ρε παιδιά οι Yamaha?
Έτυχε να τύχω ακρόασης του S A 2200 . Μια χαρά έπαιζε…

Reaction score
23.742
Το χειρότερο που μπορεί να τους κάνει κάποιος τέτοιων ηχείων είναι να παίζει συμπιεσμένα αρχεία και δυνατά. Αυτό είναι όμως και το κοινό στο οποιο απευθύνονται αυτά τα ηχεία. Οπότε λιγο προσοχή σε αυτό για να ζήσουν πολλα χρόνια καθώς ακόμη και να έχει σχεδιαστεί το dsp (σωστά και καλά απο τον σχεδιαστη, σπάνιο και αυτό) ώστε να προφυλάσσει τουλάχιστον τα μεγάφωνα απο καγκουριές .... ακόμη και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να τα προφυλάξει απο τέτοιους ανθρώπους. .

Παλιά ήταν κοινη πρακτικη να μην βάζουν ισχυρά ενισχυτικά μέσα για αυτους τους λόγους. Τα σημερινά ενεργά έχουν πολλά watt και δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν απο απόψη ζημιών στο μέλλον. Θα δειξει. Αυτά που είναι για χρήση στο pro audio είναι πιο σωστά και τίμια υπολογισμένα και σχεδιασμένα για μακροζωία. Το ότι ανέλαβε το Hi Fi και το HI End να προσχωρήσει σε αυτή την επιλογή θέλει λίγο προσοχή.

Reaction score
4.447
Τα Kii αισίως τα εχω 9 χρόνια.5 τα Kii 3 και 4 το τρέχον σετ 3+ BXT γιατί όταν είχα παρελαβα τα BXT μου ειχαν αντικαταστησει και το πανω χωρις επιπλέον κοστος
Το πρώτο ζευγαρι είχε κάνει τσαφ μετά από διακοπή ρευματος και επαναφορά του ρεύματος, πιθανως με μεγαλύτερη τάση.Η ζημιά είχε γίνει ενω έλειπα Εσταλησαν Γερμανία για επισκευή με μηδενική επιβάρυνση από τη μεριά μου.
Αν στο μέλλον πάθουν κάτι,εκτός εγγύησης πλέον,πακετάρισμα στην αρχική συσκευασια και επισκευή στο εργοστάσιο παραγωγής τους στη 🇩🇪
Σίγουρα ο χρόνος επισκευής θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με ένα τοπικό service (που δεν υπάρχει ή δεν θα προτιμησω).
Χρειαζεσαι εναν σταθεροποιητη τασης. Ετσι οταν πεφτει το ρευμα και ξαναρχεται σε δευτερολεπτα δημιουργει προβλημα. Αυτο το προβλημα ο σταθεροποιητης το λυνει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.009
Τα Neumann που έχω, αν μπορούσαν να καούν θα τα είχα κάψει, είτε από μπιστολιές στον John wick είτε από εκρήξεις σε διάφορες ταινίες, με τέρμα τα γκάζια.

Οι προστασίες τους είναι εξαιρετικά μελετημένες, δεν επιτρέπουν βλάβες από τέτοια πράγματα.

Λόγω περιοχής, οι διακοπές ρεύματος και οι στιγμιαίες υπερτάσεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αυτά δεν έχουν πάθει τίποτα. Όλον τον υπόλοιπο εξοπλισμό τον έχω πάνω σε ΣΟΒΑΡΌ ups, αλλά τα ηχεία, όχι, δεν γίνεται.. 15 ηχεία και 5 σαμπ, έχουν τεράστια κατανάλωση, δεν παλεύεται με ups.

Reaction score
5.649
Πολύ μελετημένες, τι να σου πω.
Ένα Neumann KH80 με το που το έβαλα στο ON, άρχισε να βγάζει καπνούς και ξεψύχησε.

Κι έχω και δύο Hypex τελικούς χαλασμένους, που δεν επισκευάζονται.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.599
Λόγω περιοχής, οι διακοπές ρεύματος και οι στιγμιαίες υπερτάσεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αυτά δεν έχουν πάθει τίποτα. Όλον τον υπόλοιπο εξοπλισμό τον έχω πάνω σε ΣΟΒΑΡΌ ups, αλλά τα ηχεία, όχι, δεν γίνεται.. 15 ηχεία και 5 σαμπ, έχουν τεράστια κατανάλωση, δεν παλεύεται με ups.
Βάλε επιτηρητη τάσης στον πίνακα, και αντικεραυνικά. Κατά προτίμηση Raycap.

Reaction score
11.940
Πολύ μελετημένες, τι να σου πω.
Ένα Neumann KH80 με το που το έβαλα στο ON, άρχισε να βγάζει καπνούς και ξεψύχησε.

Κι έχω και δύο Hypex τελικούς χαλασμένους, που δεν επισκευάζονται.
Ε, δε στο αντικατέστησαν αμέσως, ως Dead On Arrival;

Reaction score
23.742
Τα Neumann που έχω, αν μπορούσαν να καούν θα τα είχα κάψει, είτε από μπιστολιές στον John wick είτε από εκρήξεις σε διάφορες ταινίες, με τέρμα τα γκάζια.

Οι προστασίες τους είναι εξαιρετικά μελετημένες, δεν επιτρέπουν βλάβες από τέτοια πράγματα.

Ούτε το κλιπάρισμα , ούτε οι αρμονικές (πολύ μικρό ποσοστό συμβολής μπορεί να οφείλεται σε αυτές) , ούτε η υποοδήγηση (plus κλιπάρισμα λόγω αυτής και που πηγαίνουν όλοι σε υψηλής ισχύος ενισχυτικα για να δήθεν προστατεύσουν τα μεγάφωνα) οδηγούν σε ζημιά και καταστροφή τα μεγάφωνα. Όλα αυτά ειναι μύθοι των audio people, πολυσυζητημένα και αέναα αναπαραγώμενα στο ιντερνετ λάθη ακόμη και απο γνώστες και γκουρού των ηλεκτρονικών (και εδω μόνιμα προτεινόμενα ως λύσεις) και τα οποία συντηρούνται και γνωρίζουν ως σωστά και 100 % αποεδεκτά ως αλήθεια απο το 95 % κυριολεκτικά των ασχολουμένων με το audio.

Τα κυριότερα προβλήματα είναι απο την υψηλή ισχύ και το να παιζεις δυνατά κλιπαρισμένο περιεχόμενο.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αφορούν σχεδιαστικές επιλογές αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας (άπαξ και τα αγοράσαμε καθώς δεν ξέραμε).

Ένας χαμηλής ισχύος ενισχυτής π.χ. 50 watt συν και το κλιπάρισμα του η ισχύς που θα δώσει στο μεγάφωνο είναι μικρότερη απο έναν των 500 π.χ. watt. Τα πηνια είναι αποδεδειγμένο ότι καίγονται η φθειρονται σταδιακά (μεχρι μια ημέρα να καούν) με το να δεχονται χρονικά συνεχώς μεγαλύτερη ισχύ (και σταθερή να είναι χωρίς υπερβολες ή κλιπάρισμα) στα πηνία τους. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται σε αυτά έτσι ή επιπρόσθετα εάν δεν είναι και καλά αεριζόμενα (όπως π.χ. εντός ενός ενεργού ηχείου) μειώνει την αντισταση τους, ρεύμα περνάει απο αυτά ανεξέλεγκτα και επειδή μειώνεται η εντάση και τα δυναμικά καθώς δεν πανά χεις 700 watt αυτά γίνονται 300 w ατην πράξη σε οδηγούν να ανοιξεις περισσότερο ακόμη την ένταση κ.ο.κ, φαύλος κυκλος .... και φτάνεις σε ένα σημείο που χωρίς να το έχεις καταλάβει (ούτε ακουστικά) τα καις ή μειώνεις πολυ την ζωή τους (και ας μην έχεις φτάσει σε σημείο να τα κάψεις). Το headroom είναι καλό και επιθυμητό αλλά θέλει γνώση απο τον χρήστη. Όλοι νομίζουν ότι μπορεί να το ελεγξουν αλλά δεν μπορούν . Παραμυθια πλεον (με τις συγχρονες καλές σχεδιάσεις στα πηνία και στους κώνους δεν θα το ακούσεις) ότι θα το ¨ακουσεις" πριν ... δεν ισχύουν πλέον κιόλας.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αφορούν σχεδιαστικές επιλογές αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας (άπαξ και τα αγοράσαμε καθώς δεν ξέραμε). Μιλάμε για τους δυο κύριους λόγους που είναι στο χέρι μας σαν χρήστες να τα προστατεύσουμε.

Last edited:

Reaction score
11.940
Ούτε το κλιπάρισμα , ούτε οι αρμονικές (πολύ μικρό ποσοστό συμβολής μπορεί να οφείλεται σε αυτές) , ούτε η υποοδήγηση (plus κλιπάρισμα λόγω αυτής και που πηγαίνουν όλοι σε υψηλής ισχύος ενισχυτικα για να δήθεν προστατεύσουν τα μεγάφωνα) οδηγούν σε ζημιά και καταστροφή τα μεγάφωνα. Όλα αυτά ειναι μύθοι των audio people, πολυσυζητημένα και αέναα αναπαραγώμενα στο ιντερνετ λάθη ακόμη και απο γνώστες και γκουρού των ηλεκτρονικών (και εδω μόνιμα προτεινόμενα ως λύσεις) και τα οποία συντηρούνται και γνωρίζουν ως σωστά και 100 % αποεδεκτά ως αλήθεια απο το 95 % κυριολεκτικά των ασχολουμένων με το audio.
Πρώτη φορά διαβάζω κάτι παρόμοιο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πες μας πιο πολλές πληροφορίες.
Πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Ποιά δεδομένα έχεις που δεν ξέρουμε;

Reaction score
23.742
Πρώτη φορά διαβάζω κάτι παρόμοιο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πες μας πιο πολλές πληροφορίες.
Πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Ποιά δεδομένα έχεις που δεν ξέρουμε;
Λες να μην το ξέρω ότι πρώτη φορά τα ακούς ; Και εσυ και το 95 % των audio χομπιστών ;

Αυτά που ήδη σας έγραψα (όχι σου) είναι μια χαρά δημοσιευμένα και μελετημένα (αποδεδειγμένα) σε σοβαρά περιοδικά και εχχειρίδια που αφορούν τον σχεδιασμό κροσόβερ και πηνίων αλλά και στην AES. Μερικά κιόλας εδω και πολλες δεκαετίες. Επίσης απο μελέτες και τεστ που έχουν διεξάγει μεγάλες εταιρίες του audio (JBL, KEF) πάλι εδω και δεκαετίες. Τώρα τι πηγές έχετε εσείς και ισχυρίζεστε ότι ισχυρίζεστε για αυτά τα θέματα επι δεκαετίες .... δεν ξέρω. Μάλλον τον Μήτσο τον μπετατζή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.686
Members
38.596
Νεότερο μέλος
kspirit