ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Reaction score
11
... Τί Είπες Τώρα ...

Σπάω το κεφάλι μου να βρω γιατί δε μου δουλεύει το plugin για το bypass του kmixer στο foobar κι εγώ δε ξέρω πόσες μέρες. Στο σπίτι δεν είχα πρόβλημα γιατί η κάρτα ήχου έχει asio drivers που απενεργοποιούν το σύστημα των windows έτσι κι αλλίως αλλά στη δουλειά είμαι με την onboard... Αφού με έβγαλες από αυτο τον προβληματισμό (τι στο καλό κάνω λάθος ο ηλίθιος???? .... απλά "τικάρεις" τα 16bit :141:) θα στο ανταποδώσω. Ένας τρόπος να παρακάμψεις τον kmixer σε 24bit "βάθος" με την ακατάλληλη κάρτα ήχου που έχεις (μέχρι να πάρεις μια ικανή) είναι οι asio4all drivers (ψάξε το google μην ανεβάζω link). Είναι μάλλον simulation και το foobar βλέπει asio output. Αυτό χρησιμοποιώ τώρα και δουλεύει ...

Nάσαι καλά φίλε και για την πληροφορία και για την καλή σου διάθεση!

Reaction score
11
Nάσαι καλά φίλε Νίκολας και για την πληροφορία και για την καλή σου διάθεση!

Reaction score
1
.. κι εσύ να 'σαι καλά γιατί αυτό το τόσο απλό πράγμα αποκλείεται να το σκεφτόμουν, συνήθως το μυαλό πάει στο πιο περίπλοκο σενάριο.

Πάντως, μια και βλέπω πως την "ψάχνεις" τη δουλειά, πάρε μια οικονομική εξωτερική κάρτα ήχου να βρεις την υγειά σου.

Reaction score
11
Σκοπεύω να αγοράσω ένα dac. Mέχρι τότε "ξεψαχνίζω" όλες τις εναλλακτικές! Άλλωσττε μετράει και το ταξίδι!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
.

Παράπλευρο θέμα μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω .... το UD-10 είναι ένα πολύ καλό transport, μπορεί να συνδέσει κάποιος το pc του με το dac σχεδόν με όλους τους τρόπους. Δεν είναι όμως usb dac ή κάρτα ήχου ανάλογη της τιμής του. Υπάρχουν στην αγορά πολύ καλύτερες συσκευές.
Tο UD-10 είναι usb dac.
Aν όντως υπάρχουν usb dacs στην τιμή του με καλύτερη απόδοση καλό θα ήταν να αναφέρετε κάποια ή να βάλετε κάποια links γιατί με ενδιαφέρει το θέμα.

Reaction score
11
Καμμιά ιδέα πως να εγκαταστήσω τους ASIO drivers σε windows xp? Τους κατέβασα, μου αναγνώρισαν την κάρτα αλλά δεν λειτουργούν.

Reaction score
1
@ caravelle ... αν αναφέρεσαι στο asio4all δες εδώ: http://www.audialonline.com/html/articles/kmixer/

@ gstriftos ... πως θα πάρεις αναλογικό σήμα από το ud-10? από το καρφάκι των ακουστικών? Άλλωστε αν ο κατασκευαστής το προόριζε για τέτοια χρήση δε θα το εξόπλιζε με 4 διαφορετικές ψηφιακές εξόδους.
Κυκλοφορεί σχεδόν 2 χρόνια στην αγορά, που για ψηφιακή συσκευή μάλλον είναι αρκετά και θα υπάρχουν σίγουρα καλύτερες επιλογές... υπάρχουν όμως σίγουρα και πιο αρμόδιοι από μένα για να σε βοηθήσουν στην επιλογή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Επειδή το έχω ακούσει δεν έχει κανένα πρόβλημα από την συγκεκριμένη έξοδο και παρεπιπτόντως ανασταίνει τα mp3 πάρα πολύ καλά.

Reaction score
11
Eνώ ο συνδυασμός foobar-asio δεν παίζει αρχεία 24/96, λέγοντας ότι δεν τα υποστηρίζει, (φταίει η κάρτα;), τα windows με το codec pack παίζουν τα αρχεία. Αυτό τι να σημαίνει;

Reaction score
8
Eνώ ο συνδυασμός foobar-asio δεν παίζει αρχεία 24/96, λέγοντας ότι δεν τα υποστηρίζει, (φταίει η κάρτα;)
Ναι. Χρησιμοποίησε το resampler από το μενού preferences\playback\dsp manager του foobar. Στο
ASIO4ALL στο Advanced μενού και συγκεκριμένα στο Out σού λέει επακριβώς τις δυνατότητες της κάρτας σου σε ASIO mode.

τα windows με το codec pack παίζουν τα αρχεία. Αυτό τι να σημαίνει;
Ότι κατά πάσα βεβαιότητα δεν χρησιμοποιούν τον ASIO driver αλλά τον WDM με το kmixer που κάνει αυτόματα και αυθαίρετα 16/48 resampling στα πάντα, ακόμα και στο 16/44.1.

Εξ ου και η "κακή φήμη" του, συν το ότι ο αλγόριθμος είναι υλοποίηση της μάικροσοφτ κι έχει ως προτεραιότητα τη συμβατότητα με όσο το δυνατόν περισσότερες κάρτες και σε καμία περίπτωση τον σηματοθορυβικό λόγο ή εν γένει την ηχητική ποιότητα.

Όσο για USB DAC, ρίξε μια ματιά / ακρόαση στο Kingrex, που, αν και δεν "κάνει" 24/96, προσφέρει ωστόσο κανονική RCA έξοδο κι έχει τη δυνατότητα εναλλαγής του driver - opamp stage, δηλαδή μπορείς να βάλεις όποιο (συμβατό, εννοείται) σετ driver - τελεστικός γουστάρεις, από μια μεγάλη ποικιλία και με διαφορές στον ήχο ανάλογες εκείνων που θα έδινε η εναλλαγή λυχνιών οδήγησης / εξόδου, τολμώ να πω.

Reaction score
11
S.O.S. Αυτή είναι η απόκριση της onboard κάρτας αν δεν αλλάξουν οι drivers! AΛOIMONO! (Oυφ επιτέλους κατάφερα να βάλω την εικόνα!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos