Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

TGD

Reaction score
10.488
Και η Toyota δίνει εγγύηση 1 εκ. χλμ., αλλά δεν φορτίζει σε ταχυφορτιστή!

Α, και είδα άλλο ένα ενδιαφέρον. Seat Mo με διανομέα της DHL.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.870
Nissan Leaf 2 του 2018 με 285.000χλμ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη το LeafSpy έδειξε 3600 φορτίσεις AC και 1800 DC. Το αμάξι δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα μέχρι αυτά τα χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία δείχνει φόρτιση 100%. Σύμφωνα με αναφορά στο σχετικό forum , αν η μπαταρία είναι πάνω από το 85% της αρχικής απόδοσης, η ένδειξη φόρτισης δεν αλλάζει.

285.000χλμ ούτε μια ζημιά.
FB_IMG_1657736784687.jpg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.870
Κοινώς, το φόρτιζε κάθε 50 χιλιόμετρα ή 4 φορές την ημέρα... :tongue: :roflmao:
Με 200χλμ την ημέρα και 4 φορτίσεις την ημέρα να έκανε δεν θα ήταν πάνω από 5' εκάστη. Έτσι και αλλιώς η μία ήταν στο σπίτι βράδυ, οπότε ίσως να μιλάμε και για φορτίσεις των 3'-4'. Αλλά και 8'-10' να ήταν τι έγινε; 🙂 Επίσης, αν και τα data υπάρχουν δεν μας είπε πόσες φορτίσεις ήταν μέχρι το 100%.
Από πλευρά οικονομίας έχει πάρει αλλά ένα Leaf και δεν το ξέρει. 😅

Last edited:

Reaction score
1.137
Εγώ ακούω τον ...πλανηταρχη:

«Όταν ο Έλον Μασκ, που χωρίς τις (σ.σ. κρατικές) επιδοτήσεις θα ήταν άχρηστος, είχε έρθει στον Λευκό Οίκο ζητώντας τη βοήθειά μου για όλα εκείνα τα – ουκ ολίγα – επιδοτούμενα πρότζεκτ του, είτε πρόκειται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν φτάνουν μακριά, είτε για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που τρακάρουν, είτε για πυραύλους στο πουθενά, λέγοντάς μου πως ήταν μεγάλος οπαδός μου και Ρεπουμπλικανός, θα μπορούσα να του είχα πει “πέσε στα γόνατά σου και ικέτευε” και θα το είχε κάνει…», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του.

8-)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564
Εγώ ακούω τον ...πλανηταρχη:

«Όταν ο Έλον Μασκ, που χωρίς τις (σ.σ. κρατικές) επιδοτήσεις θα ήταν άχρηστος, είχε έρθει στον Λευκό Οίκο ζητώντας τη βοήθειά μου για όλα εκείνα τα – ουκ ολίγα – επιδοτούμενα πρότζεκτ του, είτε πρόκειται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν φτάνουν μακριά, είτε για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που τρακάρουν, είτε για πυραύλους στο πουθενά, λέγοντάς μου πως ήταν μεγάλος οπαδός μου και Ρεπουμπλικανός, θα μπορούσα να του είχα πει “πέσε στα γόνατά σου και ικέτευε” και θα το είχε κάνει…», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του.

8-)

Απορώ που δεν είναι ακόμα έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Στη δική μου Mercedes που αγοράστηκε με το ακριβό πακέτο πλοήγησης με έξτρα σκληρό δίσκο, απαιτείται έξτρα ετήσια συνδρομή για να εμφανίζει στην οθόνη τα POIs και τον καιρό...
Και στη Volvo πληρώνεις το OnCall: https://volvo.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/9082/~/volvo-on-call-overview-and-pricing

Απλά σου δίνουν 3-4 χρόνια δωρέαν στην αρχή με την αγορά του κάρου... Μετά πρέπει να τους τα σκας κάθε χρόνο. Δε θυμάμαι πόσο είναι.. Νομίζω 200 ευρώ;! Ειδικά το app στο κινητό είναι πολύ χρήσιμο και θα σου κακοφανεί αν το συνηθίσεις και το χάσεις μετά, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι 200-ευρώ-το-χρόνο χρήσιμο... Χάνεις και το tracking του οχήματος, βέβαια...

Και μόνο που υπάρχει ως σκέψη μου τη δίνει. Θεωρώ γελοίο να υπάρχει το hardware και να μη σε αφήνουν να το χρησιμοποιήσεις χωρίς subscription.
H BMW είναι "πρωτοπόρος" σε αυτές τις παπαριές... Το ίδιο δεν πήγανε να κάνουνε και με το CarPlay? Τραγικό, αλλά δυστυχώς προς τα εκεί πάει το πράγμα (μέχρι να γίνει το ίδιο το αυτοκίνητο μια συνδρομή, να ησυχάσουμε).

Timaras

Reaction score
2.153
Last edited:

Reaction score
25.445
Το πρόβλημα δεν είναι οι συσσωρευτές ή η πρόωση αλλά η φόρτιση που απαιτεί υψηλή τάση στην ισχύ που συζητάμε.
Εδώ και πολλά χρόνια προωθείται η ιδέα του cold ironing μιας απλής σύνδεσης του πλοίου με το δίκτυο της στεριάς για να τροφοδοτείται με ρεύμα όσο βρίσκεται στο λιμάνι .
Δεν έχει προχωρήσει σχεδόν πουθενά , ακόμα και οι μικρές συνδέσεις των 6KV που απαιτούνται είναι ανύπαρκτες παγκοσμίως

Timaras

Reaction score
2.153
Ναι, εξάλλου το γράφει και το άρθρο στο τέλος ότι θα εξαρτηθεί η έναρξη των δρομολογίων από το πότε θα ετοιμαστούν οι υποδομές για τη φόρτιση του.

Για να δούμε..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Κοιτάξτε ,

μετά το τεστ drive του μικρού είμαι με ανάμεικτα συναισθήματα.

Καταρχήν η τελική των 45 είναι πολύ περιοριστική μέσα στην πόλη, με περνούσαν και τα παπάκια.

Κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι περίμενα, είναι πολύ σκληρό και άτσαλό γενικά στη συμπεριφορά του, το τιμόνι δεν είναι υδραυλικό και είναι πολύ σκληρό και λίγο περίεργο στην αίσθηση, γενικά είναι σαν ένα πατίνι με κουβούκλιο κάπως έτσι θα το παρομοιαζα.

Πήρα φωτιά από την πολλή ζέστη μέσα, επίσης είναι αρκετά ακριβό θα έλεγα γι’ αυτό που σου προσφέρει στην τελική.

Στην αρχή σκεφτόμουνα να το αγοράσω αλλά μάλλον δύσκολα.
το κάθισμα του είναι πολύ σκληρό και άβολο, γενικά βγαίνεις κουρασμένος από μέσα. Τρία άτομα δε χωράμε επίσης αποσκευές δε χωράνε πολύ πολύ τώρα θα μου πεις δεν το παίρνεις γι’ αυτό αλλά OK γιατί όχι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Τα αντίστοιχα κινέζικα είναι κλάσεις ανώτερα, σε όλα, όπως και το αντίστοιχο ev που δίνουν τα lidl.

Γιαννάκη άμα θες κάτι τέτοιο, πάνε να ψωνίσεις από τα lidl, και δε κάνω πλάκα.

Για πιο "αυτοκίνητο" η επιλογή είναι το vw up και το Dacia Spring.

TGD

Reaction score
10.488
Θυμάμαι ακόμα το μη-υδραυλικό τιμόνι στο ΖΧ. Ήταν Εξαιρετικό στα υπεραστικά. Ακόμα και στο παρκάρισμα ήταν εύκολο, εντάξει δεν γίνονταν με ένα δάκτυλο, αλλά πάρκαρα με το ένα χέρι. Το δεύτερο χρειαζόταν μόνο αν ήθελα να πάω από άκρη σε άκρη ακίνητος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
χωρίς a/c και υδραυλικό?
Και να συμπληρώσω:

Χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα
Χωρίς οθόνη και infotainment
Χωρίς DC φόρτιση (μόνο σουκο)
κλπ κλπ κλπ

Πάλι καλά που δε το δίνουν χωρίς τιμόνι και χωρίς καθίσματα.
Αισχροτητα.

Δείτε συγκριτικά τι προσφέρει το ev από τα λιντλ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος