melina
Cargo 200
- Reaction score
- 45.007

λογω κοστους ενεργειας
Αυτό μάστορα μου, χρειάζεται ένα υποσταθμό για να φορτίσει, ένα μόνο φορτηγό. Ο άνθρωπος δεν έχει ανακοινώσει κάν την δυνατότητα φορτίου και το βάρος του φορτηγού ξεχωριστά.Μάλον κάτι δεν πάει καλά με τα tesla semi.
![]()
Pepsi talks Tesla Semi; exec makes strange comments about the electric truck's range
Pepsi, the first customer to use Tesla Semi, has commented on the deployment of the electric truck in its fleet...electrek.co
Δεν υπάρχουν πίνακες που να δείχνουν πόσα είναι ΙΧ και πόσα εταιρικά. Δεν έχω βρει πουθενά. Εδώ η ίδια η ΕΕ σου βάζει μέσα στις πωλήσεις των EVs και τα PHEVs και σου λέει ορίστε οι πωλήσεις ηλεκτρικών.Για να σας προσγειώσω όλους, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν απλά γιατι η κοινοτική οδηγία ζητά απο τις εταιρείες το 25% του στολου των ενοικιαζόμενων και το 35% των leasing να ειναι αμιγως ηλεκτρικα εως τελος του 24 αν θυμαμαι καλα. Η avis παραγγειλε 250.000 tesla. Αν βγαλετε εξω αυτα θα δειτε οτι εχει πεσει μειωση σε σχεση με προηγουμενο έτος, λογω κοστους ενεργειας. Αλεξ βρες το αρθρο με ευρωπαικες πωλησεις......
Αυτό το διάγραμμα είναι παντελώς παραπλανητικό, λέει "Data from the 2022 Automotive Trends Report", οπότε αν το δει κάποιος στα γρήγορα μπορεί να καταλάβει ότι είναι καινούργιο. Αλλά είναι πανάρχαιο (όχι το διάγραμμα, τα στοιχεία) και δεν ξέρω καν αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.
Όχι βέβαια, θα έχει κι εκεί πάρκινγκ με φορτιστές. Αλλά βάλε τώρα που μπορείς, όπου μπορείς, γιατί μέχρι να γίνει διαθέσιμη η έκταση του πάρκινγκ στο σταθμό του μετρό, και οι υποδομές, φεξε μου και γλυστρησα, το πρακτικερ λειτουργεί εδώ και χρόνια με έτοιμες υποδομές και ένα χρόνο το παλεύουν να τους βάλουν..Δεν νομίζω πως στηρίζονται στο The Mart για την εξυπηρέτηση των αναγκών του μετρό.
Με δεδομένο ότι το The Mart απευθύνεται σε επαγγελματίες, αυτό το επιχείρημα που ανέφερες, δηλαδή ότι θα έχουμε σύντομα πολλά επαγγελματικά ηλεκτρικά φορτηγά, στέκει περισσότερο, παρά το μετρό, που να δικαιολογεί τις 22 θέσεις φόρτισης στο πάρκινγκ του The Mart.Σύντομα, πολλά επαγγελματικά φορτηγά και ημιφορτηγά θα είναι ηλεκτρικά. Εταιρικά και μη. Όπως και λεωφορεία, μεγάλα φορτηγά, κλπ.
Φορτιστές ολόβερ.
Διαμαρτύρεται κι αυτός που βρίσκει 100 διαφορετικούς φορτιστές (θεωρώντας τους 80άρηδες...αργούς