- Reaction score
- 143.915
Roadtrip με BMW iX1 drive 30M στη Σκανδιναβία:

Επειδή έχω οδηγήσει το ix1 (και το Υ, το παλιό και το νέο 3) σίγουρα δεν έχει χειρότερη ανάρτηση από Tesla και ειδικά από Υ. Το εικονιζόμενο παραπάνω ιχ1 είναι και με adaptive ανάρτηση όπως το νέο model 3. Το νέο 3 είναι πιό άνετο στις ανωμαλίες δρόμου από ιχ1, χάνει όμως σε αίσθηση οδήγησης σε σχέση με το BMW. Επίσης ο φίλος μας δεν αναφέρθηκε καθόλου σε ποιότητα, τριγμούς, θόρυβο κύλισης που έχει το Υ σε σχέση με ιχ1 (το Υ με διπλά τζάμια μπρος-πίσω έχει πιο πολύ θόρυβο καμπινας από ιχ1 με μονά...). Κατα τα άλλα σε σχέση με αυτά που αναφέρονται κατανάλωση, ταχύτητα φόρτισης κλπ, Tesla είναι μπροστά.
Despite tipping the scales at a truly hefty 3460kg, the U8 is capable of blasting from zero to 100km/h in just 3.6 seconds, while top speed is electronically limited to 200km/h.![]()
BYD's new luxury sedan guns for Porsche with over 745kW
Yangwang, BYD's new luxury brand, has revealed its third model: a shapely sports sedan packing 745kW of power.www.carexpert.com.au
Nissan Qashqai e-Power.Μια scaled down εκδοση ενος τετοιου αυτοκινητου, με βαρος κατω απο 1.7τονους, οικονομικο κινητηρα/γεννητρια 1.0-1.5L μεγιστη ταχυτητα 180Km/h 0-100 σε 6", αυτονομια σε EV mode 150-200Km, και συνολικη μαζι με 50l καυσιμο 1000+Km θα ηταν το ιδανικο αυτοκινητο για τα δικα μου γουστα (αρκει να εχει ακινδυνες LFP μπαταριες). Και τα πληρη οφελη ενος EV στις καθημερινες μετακινησεις, και την δυνατοτητα μακρινου ταξιδιου χωρις στασεις, παρακαμψεις για φορτιση και αγχος.
...το αυτοκινητο να υπηρετει τις αναγκες μου οχι να εξυπηρετω εγω τις αναγκες του αυτοκινητου.
Καλως η κακως, τα ηλεκτρικα αυτοκινητα αυτη τη στιγμη σε κανουν το πουτανακι τους.
Κατσε να ρωτησω το αυτοκινητο πρωτα, μπορει?
Yangwang, BYD's new luxury brand, has revealed its third model![]()
Yangwang, BYD's new luxury brand, has revealed its third model: a shapely sports sedan packing 745kW of power.www.carexpert.com.au
Πριτς, τι λες καλέ; Τα Tesla βαφτίστηκαν luxury και πολλοί συμφωνούν.Yangwang, BYD's new luxury brand, has revealed its third model
Βάφτισε η BYD την Yangwang (ναι...Yangwang) luxury brand. Χωρίς να καταλαβαίνει ότι στον χώρο της αυτοκίνησης δεν βαφτίζεσαι luxury brand, αλλά χρειάζονται χρόνια ώστε το όνομά σου να γίνει συνώνυμο του luxury brand. Δεν αρκούν τα βαφτίσια.
Το YangWang U7 προσφέρει, όπως και το αδελφό πολυτελές SUV U8, την ασυνήθιστη ικανότητα επιτόπιας στροφής 360 μοιρών, σαν τανκ, χάρη στους τέσσερεις χωριστούς ηλεκτροκινητήρες που έχει, από ένα σε κάθε τροχό.![]()
Η ηλεκτρική έκδοση του ίδιου αυτοκινήτου έχει περισσότερο βάρος (λόγω μπαταριών) και διαφορετική ανάρτηση λόγω βάρους.Ο Μπατζανάκης έχει το Χ1 σε 2λιτρο τουρμποντίζελ (235 άλογα), πάει τραίνο, σε ταξίδι με 130-140 πρέπει να είναι κάπου στα 6 λίτρα στα 100.
Δηλαδή ότι έκανε το Opel Ampera πριν μια δεκαετία και βάλε. Ο βενζινοκινητήρας φόρτιζε τις μπαταρίες, αλλά σε ταχύτητες άνω των 120km/h όλο το ρεύμα πήγαινε απ' ευθείας στους ηλεκτροκινητήρες. Μήπως στην GM πρέπει να ξεσκονίζουν τις παλιές πατέντες;Οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τους ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι παίρνουν ρεύμα από τη μπαταρία στις μικρομεσαίες αποστάσεις, ενώ στις μεγαλύτερες από τη γεννήτρια που -στο U8 τουλάχιστον- κινεί ο ισχυρός βενζινοκινητήρας.
Δεν υπάρχει πλέον GM, και δε νομίζω ότι ενδιαφέρει τη Stellantis κάτι τέτοιο. Κάνει βέβαια η Renault κάτι αντίστοιχο στο Captur νομίζω.Δηλαδή ότι έκανε το Opel Ampera πριν μια δεκαετία και βάλε. Ο βενζινοκινητήρας φόρτιζε τις μπαταρίες, αλλά σε ταχύτητες άνω των 120km/h όλο το ρεύμα πήγαινε απ' ευθείας στους ηλεκτροκινητήρες. Μήπως στην GM πρέπει να ξεσκονίζουν τις παλιές πατέντες;
Την Opel πούλησε η GM στην Peugeot πριν την ένωση με FCA.Φυσικά και υπάρχει GM.
Μάλλον έχεις κατά νου την Chrysler που αποκτήθηκε από τη Fiat η οποία ενσωματώθηκε με την PSA και σχημάτισαν τη Stellantis.