Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.314
Φυσικά ο @Dimifoot δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο για διάφορους λόγους (οπότε τα γράφω απλά σαν τροφή για σκέψη για άλλους), αλλά τι θα έκανα εγώ στη θέση του:

Θα εκμεταλλευόμουν το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά έχουν ακόμα μηδενικά τέλη ταξινόμησης και θα αγόραζα μια ελαφρώς μεταχειρισμένη i4 από τη Γερμανία με ένα όφελος της τάξης των 20-25.000€.

Σε λίγα χρόνια και αν είχα ακόμα φαγούρα να την αλλάξω, θα έκανα το ίδιο και θα έπαιρνα την iX3.

Αυτό έκανα και με τα δύο αυτοκίνητα που έχω τώρα με ένα συνολικό όφελος κοντά στις 90.000€!!! Και μάλιστα η X3 είναι θερμική, οπότε πλήρωσα αρκετά στο τελωνείο.

Τα αμάξια ήταν του κουτιού κυριολεκτικά (1,5 έτους με 14.000χλμ η Jaguar) και με 2 χρόνια εγγύηση το ένα και 3 το άλλο. Αμφότερα αγορασμένα από αντιπροσωπεία και σε πρόγραμμα "Approved", που σημαίνει ελεγμένα εξονυχιστικά, χωρίς φθορές, χωρίς σημάδια, η BMW μάλιστα με καινούργια λάστιχα, καινούργια μπαταρία, φρέσκο service, σαν καινούργιο. Μέχρι και τη μυρωδιά του καινούργιου είχαν.

Ναι, το κοντέρ έδειχνε κάποια χιλιόμετρα, αλλά με 90.000€ ευρώ περισσότερα στην τσέπη, δεν με απασχόλησε καθόλου. Μα καθόλου όμως. 8-)

Υ.Γ. Βλέπω τώρα στη Γερμανία κάτι i4 M50 διετίας με κάτω από 25.000 χλμ και τις λιγουρεύομαι κι εγώ!
Λες; Μα μόλις αγόρασα καινούργια οθόνη για την X3 😂

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.778
Καλα, ετσι ελεγε και οχι προτζεκτορα :)
Με την πρώτη ευκαιρία (βλάβη) θα ξαναπάρω τηλεόραση. Θα το είχα κάνει ήδη πρόπερσι που χάλασε ο 9300, και ο μόνος λόγος που δεν προχώρησα είναι πως έπρεπε να ξανακάνω ισοστάθμιση τον AV αν άλλαζαν όλα στο δωμάτιο. Και θέλω να το αποφύγω.
Αλλά τελευταία φορά. Έπαθα και έμαθα. Τηλεόραση.

Τώρα για το όχημα, ο @Mimesis εκφράζει απολύτως το πώς σκέφτομαι στο θέμα.
Θα ήθελα να δοκιμάσω αν μου αρέσει στην οδήγηση. Από μέσα μου αρέσει, ειδικά το οθονάκι από την μια μεριά στην άλλη…
από έξω, όπως λέει ο @melina δεν είναι ακριβώς SUV, κάπως στο ενδιάμεσο σαν το ID5.
Έχω δει και πιο ωραία αυτοκίνητα :roflmao:
Δεν μου αρέσει που δεν έχει αρκετά φυσικά κουμπιά, ΟΚ, αλλά κατά τα άλλα δεν του λείπει τίποτα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.196
Υποθέτω πως σε αυτούς ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ανεβάσει τα ντάτσια στις τοπ πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να δει το ντάτσια και να πει πω τι ωραίο όχημα είναι αυτό..

Κι όμως, είναι κορυφή στις πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, το Dacia Sandero είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και έχει διατηρήσει αυτή τη θέση για πολλαπλά έτη, με πωλήσεις άνω των 150.000 μονάδων το πρώτο επτάμηνο του 2025!

View attachment 378556

View attachment 378555
Με τόση διαφήμιση που είχε φάει από τον James May, λογικό να σκίζει στις πωλήσεις το συγκεκριμένο :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney