Ηλεκτρικό Σκούτερ, Επιλογή μπαταρίας

Μηνύματα
206
Reaction score
94
Καλημέρα σας!
Έχω εντοπίσει το εξής ηλεκτρικό σκούτερ:


το οποίο πωλείται με δύο διαφορετικές επιλογές μπαταρίας, μολύβδου και λιθίου, με διαφορά τιμής κατά 500 περίπου Ευρώ. Γνωρίζει κανείς ποια μπαταρία αποτελεί την καλύτερη λειτουργική επιλογή;

Ευχαριστώ!
 


Μηνύματα
206
Reaction score
94
Το ακριβότερο.. 😎
Σας ευχαριστώ! Μου ελέχθη ότι η μπαταρία μολύβδου έχει 4 χρόνια εγγύηση ενώ η λιθίου 6 μήνες. Υπάρχει ρίσκο για την λιθίου;
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.651
Για όλες τις μπαταρίες υπάρχει ρίσκο..
 



TGD

Μηνύματα
6.980
Reaction score
7.065
Είδα ότι οι διαθέσιμες μπαταρίες είναι:
  • Μπαταρία Gel 72V – 20Ah.
  • Μπαταρία λιθίου 60V – 28Ah.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.048
Reaction score
20.452
Επομένως με ποιο κριτήριο αποφασίζουμε;
Εξαρτάται από την ένταση της χρήσης. Ο κατασκευαστής αναφέρει χρόνο φόρτισης 9,5 ώρες, χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο, εν συγκρίσει προς τον αντίστοιχο χρόνο της μπαταρίας λιθίου, που θα είναι άνετα το 1/3. Άλλο πλεονέκτημα είναι η διάρκεια ζωής, καθώς επίσης και η γραμμικότητα της εκφόρτισης. Αν συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι αυτά τα σκουτεροειδή είναι πολύ της μόδας, πλέον, καθώς διέφυγαν από τον σκληρό πυρήνα των "οικολόγων" και έχουν μεγάλη ζήτηση - το γράφω συνοπτικά και κομψά, φτάνουμε πολύ εύκολα στα 500 ευρώ που ζητάνε, και τα οποία εξ αντικειμένου είναι τόσα πολλά, που φλερτάρουν με την αισχροκέρδεια, αλλ' εν πάση περιπτώσει, το κόστος ίσως μπορεί να θεωρηθεί λογικό, εν συγκρίσει προς αυτό των ηλεκτροκινήτων σκουτεροειδών των μεγάλων κατασκευαστών. Απομένει να αποδείξει ο χρόνος τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, καθώς πρόκειται για φασόν σε κινέζικο εργοστάσιο.

Μια καλή ιδέα είναι να ρωτήσετε κάποιον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων, αν υπάρχουν και συμβατές μπαταρίες ασβεστίου, εκτός των μολύβδου, καθώς και το κόστος τους.

Τέλος, η αχίλλειος πτέρνα των μπαταριών λιθίου είναι η φόρτιση υπό συνθήκες παγετού, που είναι αδύνατη. Δηλαδή, τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα, το σκουτεράκι θα πρέπει να είναι παρκαρισμένο σε εσωτερικό χώρο, σε θερμοκρασία τουλάχιστον 5 βαθμών, για να φορτίσει τη μπαταρία του.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.309
Μηνύματα
2.858.053
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top