Ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Reaction score
802
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
Μην ξεχάσεις να βάλεις ασφαλειοδιακόπτες τύπου "D" για την παροχή στο σύστημα ώστε να μην σου πέφτουν στην "εκκίνηση" των μηχανημάτων
Για home cinema μιλαμε (αυτο εχω καταλαβει) και οχι για μηχανες.Γενικα την αποφαση για ξεχωριστη παροχη την βρισκω εξαιρετικα υπερβολικη.Το συστημα πως θα "απογειωθει" δεν εχω καταλαβει ακομα σαν ηλεκτρολογος.
Ολα μου φαινονται υπερβολικα.Στην τεχνικη εταιρεια που εργαζομαι εχουν φτιαξει ΣΠΙΤΑΡΟΝΕΣ των πιο γνωστων/πλουσιων Ελληνων και δεν υπηρξε ποτε "αναγκη" (εστω και ψυχολογικη) για ξεχωριστη παροχη.
Κακο βεβαια στην υποθεση δεν υπαρχει κανενα,μονο υπερβολη (κατα την ταπεινη μου αποψη)

Reaction score
2
δεν μιλαμε για home-cinema.....

εχεις ακουσει ο ιδιος συστημα πριν και μετα , η μαλλον το εχεις κανει ο ιδιος και το χαρακτηριζεις υπερβολη....?
παρακαλω αν δεν εχετε προσωπικη εμπειρια μην αποπροσανατολιζεται το Δημητρη......
λοιπον επειδη εγω επειδη το εχω κανει λεω οτι το συστημα του Δημητρη θα παιζει τουλαχιστον 10% καλυτερα αναλογα με την ποιοτητα της εγκαταστασης που ειχε πριν.....
και το υπογραφω κιολας.....

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.800
Δημήτρη,
αφού θες να χρησιμοποιήσεις 3 γραμμές από πίνακα να ακολουθήσεις την τοπολογία αστέρα (που προτείνει οgkar) για να αποφύγεις ground loops κλπ.
Θα σου πρότεινα και 2 γραμμές μία για τον ενισχυτή και μία για τα υπόλοιπα.
Το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι μονόκλωνο 10WG (3χ5.5) τύπου Romex ή τύπου BX armoured (4x5.5).
Μπορεί κάθε γραμμή να τερματίζεται σε μία πρίζα (furutech, hms, hi-fi tuning....) στην 1η γραμμή/πρίζα να μπει ο ενισχυτής και στη 2η γραμμή/πρίζα ένα πολύμπριζο (furutech,shunyata, chang lightspeed) που είναι παθητικά έτσι ώστε να τοποθετηθούν οι λοιπές συσκευές,  με καλώδιο ρεύματος επίσης 10AWG γιατί αυτά έρχονται με αποσπώμενο .
Οι ασφάλειες hager.
Όλα μα όλα να τα πραγματοποιήσει διπλωματούχος ηλεκτρολόγος και σε περίπτωσης ασφάλισης του σπιτιού να δηλώσεις στην ασφαλιστική για την ξεχωριστή εγκατάσταση εφ' όσον είναι εξωτερική (με κανάλια) εκτός κι αν είναι ενδοτοίχια.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.800
Βασική προυπόθεση ΜΗΝ ΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ξέρει ο ηλεκτρολόγος και κάνε προβλεψη για τη γέιωση.

Reaction score
0
Ευχαριστώ παίδες για όσα μου έχετε πει μέχρι στιγμής
vadergr said:
Για home cinema μιλαμε (αυτο εχω καταλαβει) και οχι για μηχανες.Γενικα την αποφαση για ξεχωριστη παροχη την βρισκω εξαιρετικα υπερβολικη.Το συστημα πως θα "απογειωθει" δεν εχω καταλαβει ακομα σαν ηλεκτρολογος.
Ολα μου φαινονται υπερβολικα.Στην τεχνικη εταιρεια που εργαζομαι εχουν φτιαξει ΣΠΙΤΑΡΟΝΕΣ των πιο γνωστων/πλουσιων Ελληνων και δεν υπηρξε ποτε "αναγκη" (εστω και ψυχολογικη) για ξεχωριστη παροχη.
Κακο βεβαια στην υποθεση δεν υπαρχει κανενα,μονο υπερβολη (κατα την ταπεινη μου αποψη)
Θα σου πω κάτι απλό: Στο σπίτι που είμαι τώρα όταν ανοίγω τον Krell (συνήθως τον έχω standby αλλά όταν φεύγω για 2-3 μέρες τον κλείνω) ξέρεις τί παρατηρώ? Όλα μα όλα τα ηλεκτρικά του σπιτιού παρουσιάζουν μια πτώση. Επ[ίσης παρ όλο που έχω ξεχωριστές γραμμές για το ηχοσύστημα, όταν ανάβω ένα μίξερ που έχω ακούω θόρυβο απ τα ηχεία.
Γι αυτό ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ το σύστημα από όλα τα άλλα (μακάρι να μπορούσα να πάρω τις 2 φάσεις αλλά δεν γίνεται)
Γιώργο, τί εννοείς ΜΗΝ ΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ?
Σπύρο, μπορείς να μου πεις τί παίζεται με την γείωση γιατί στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές και με διαφορετικές τιμές?

Reaction score
3.580
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Ευχαριστώ παίδες για όσα μου έχετε πει μέχρι στιγμής
vadergr said:
Θα σου πω κάτι απλό: Στο σπίτι που είμαι τώρα όταν ανοίγω τον Krell (συνήθως τον έχω standby αλλά όταν φεύγω για 2-3 μέρες τον κλείνω) ξέρεις τί παρατηρώ? Όλα μα όλα τα ηλεκτρικά του σπιτιού παρουσιάζουν μια πτώση. Επ[ίσης παρ όλο που έχω ξεχωριστές γραμμές για το ηχοσύστημα, όταν ανάβω ένα μίξερ που έχω ακούω θόρυβο απ τα ηχεία.
Γι αυτό ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ το σύστημα από όλα τα άλλα (μακάρι να μπορούσα να πάρω τις 2 φάσεις αλλά δεν γίνεται)
Γιώργο, τί εννοείς ΜΗΝ ΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ?
Σπύρο, μπορείς να μου πεις τί παίζεται με την γείωση γιατί στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές και με διαφορετικές τιμές?
Ο ενισχυτής τραβάει πολύ ρεύμα κατά την έναυση. Πέφτουν τα φώτα στιγμιαία και αυτό είναι φυσιολογικό για πέρνουν όλα από την ίδια παροχή της ΔΕΗ.

Reaction score
0
Θέλω για μια φορά ακόμα να ευχαριστήσω όλους σας για τις πληροφορίες που μου δώσατε αλλά και για την αμεσότητα.
Πραγματικά έχω πάθει πλάκα.
Υ.Γ.Πλάκα έχει πάθει και ο ηλεκτρολόγος. Τώρα μίλαγα στο τηλ. μαζί του και μου λέει:
Ποιοί είναι αυτοί που τα λένε αυτά ρε? Ε ρε που έμπλεξα
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.580
Ρώτησε Δημήτρη τον ηλεκτρολόγο σου τι γνώμη έχει για τα κρυογεννημένα καλώδια.

Τα έχει ξαναπεράσει ή θα μας βάλει σε μπελάδες ?

Reaction score
0
Ωχ, άμα του πω την λέξη κρυογεννή θα πάρει μαζί του έναν παπά και θα αρχίσει αγιασμούς, ευχέλαια και εξορκισμούς :D
Πέρα απ την πλάκα έχουν κάποια ιδιαίτερη τοποθέτηση?

Reaction score
3.580
όχι βέβαια . Ούτε μπορείς να καταλάβεις αν ένα καλώδιο έχει περάσει από την επεξεργασία της κρυογέννησης.
Το πληρώνεις ακριβά για να είσαι σίγουρος.

Reaction score
0
Tώρα που ξαναμπήκα στο virtualdynamics.ca, μου φαίνεται απ την φώτο πως το καλώδιο έχει 4 αγωγούς.
?????????????

Reaction score
3.580
Για ρώτησε τον Γ.Κοψ. που έχει κάνει διατριβή με τα κρυογεννή υλικά

Reaction score
14
g.kar said:
όχι βέβαια .  Ούτε μπορείς να καταλάβεις αν ένα καλώδιο έχει περάσει από την επεξεργασία της κρυογέννησης.
Το πληρώνεις ακριβά για να  είσαι σίγουρος.

Ναι...όπως τις φράουλες βιολογικής καλλιέργειας ....8 euro το κιλό μήνες Μαη-Ιούνη!!!!!   :shock:
(Για όσους δεν ψωνίζουν 4-8 φορές πάνω από το κανονικό)

Που άμα μπορέσει να τις ξεχωρίσει κανένας από τις κοινές εμένα να μου τρυπήσει την μύτη.   :wink:

Reaction score
2
preve said:
g.kar said:
όχι βέβαια .  Ούτε μπορείς να καταλάβεις αν ένα καλώδιο έχει περάσει από την επεξεργασία της κρυογέννησης.
Το πληρώνεις ακριβά για να  είσαι σίγουρος.

Ναι...όπως τις φράουλες βιολογικής καλλιέργειας ....8 euro το κιλό μήνες Μαη-Ιούνη!!!!!   :shock:
(Για όσους δεν ψωνίζουν 4-8 φορές πάνω από το κανονικό)

Που άμα μπορέσει να τις ξεχωρίσει κανένας από τις κοινές εμένα να μου τρυπήσει την μύτη.   :wink:
μπορει να μην μπροει να τις ξεχωρισει αλλα τουλαχιστον θα αποφυγει ολα τα "ασχημα" των μη βιολογικων καλλιεργιων...μακροπροθεσμα κερδισμενος βγαινεις....εχασες το point...;)

Reaction score
14
mixalis kanakakis said:
[ μπορει να μην μπροει να τις ξεχωρισει αλλα τουλαχιστον θα αποφυγει ολα τα "ασχημα" των μη βιολογικων καλλιεργιων...μακροπροθεσμα κερδισμενος βγαινεις....εχασες το point...;)

Πόσο σίγουρος είσαι Μιχάλη ότι τα βιολογικά που τρως είναι όντως "βιολογικά";
Εκεί είναι το ... point! :wink:

(Και σου τον έχουν πιάσει και τρως φύκια... Τυχαία και νόμιμα έχουν γεμίσει οι δρόμοι μας Cayenne νομίζεις; )

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.057
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp