Ηχεία απο Πλαίσιο

Reaction score
0
Όσοι γνωρίζουν μπορούν να μου πουν αν είναι καλά τα συγκεκριμένα ηχεία?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=26174103&product=896683

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=26174103&product=896659

Αξίζουν τα λεφτά τους? Σε τι ενισχυτή θα τα τοποθετούσατε ώστε να λειτουργουν σωστά?

Το σύστημα προορίζεται τόσο για Home Cinema όσο και για άκουσμα μουσικής και το budget δεν υπερβαίνει τα 2000 ευρώ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
2
Tα ηχεία είναι μια χαρα ειδικα τα JBL που είχαν παρουσιαστεί και στο Hitech παλαιότερα. Εγώ πάντως δεν θα αγόραζα ηχεία από το Πλαίσιο. Σε λίγο το Πλαίσιο θα πουλάει και φέτα.
Τα JBL θέλουν ενισχυτή με μπόλικα ρεύματα (έχουν μικρή σχετικά ευαισθησία στα 91 db) και στο μυαλό μου έρχεται κάποιος Yamaha ας πουμε που δεν τσιγκουνεύεται ρεύματα.

Reaction score
7.104
Aν σου αρεσει ο ηχος τους ναι αν και δεν μπορω να σου πω αν η τιμη ειναι καλη (γενικα το πλαισιο εχει λιγο τσιμπημενες τιμες στα hi-fi αλλα ισως αυτη να ειναι μια καλη προσφορα,πρεπει να το ψαξεις).Καλυτερα να πας στα JBL για να σου μεινουν 800 για ενισχυτη.Θα χρειαστεις κατι με αρκετο ρευμα για να οδηγησεις ολα αυτα τα ηχεια.Ισως η αγορα ενος απλα καλου πολυκαναλου (YAMAHA RXV-659) μαζι με ενα μεταχειρισμενο δικαναλο τελικο ενισχυτη (ROTEL,NAD) για τα μπροστα ηχεια (για μουσικη γιατι για ταινιες θα τα βαζεις σαν small και θα αναλαμβανει τις χαμηλες το υπογουφερ).
Ασχετα απο το αν ειναι καλη η τιμη ομως πρεπει να δεις αν τα ηχεια ταιριαζουν στο χωρο σου,αν προκειται να τα βαλεις σε χωρο μεχρι 30 τετραγωνικα μαλλον θα πεσουν μεγαλα και χωροταξικα αλλα και ακουστικα.

Reaction score
14
Μια χαρά είναι τα JBL.

Εγώ θα αγοραζα από το Πλαίσιο.
Και θα ζητούσα και τις άτοκες δόσεις.

H ευαισθησία των 91db/1m/1w μάλλον υψηλή μπορεί να χαρακτηριστεί.
Όπωσδηποτε άνω του μέσου όρου.
Πιστεύω ότι δεν θα προβληματίσουν κανέναν AV από κάποιο επίπεδο και επάνω.

Τέλος είναι καθολικά παραδεκτό ότι τα ρευματα τα έχουν οι Denon και όχι οι Yamaha.
(Αν και οι τελευταίες κατασκευές τις δεν τα πάνε καθόλου άσχημα σε αυτόν τον τομέα.)

Reaction score
49
Αφού ο Νίκος προτιμάει τα Infinity,άκουσέ τον.
Κάτι ξέρει παραπάνω.

Όταν στην κουβέντα υπάρχουν JBL & Infinity ο καταλληλότερος να απαντήσει είναι ο Αρβανιτάκης.......
Στην θέση σου, θα πήγαινα στα Infinity λοιπόν..... ;)

Reaction score
2
Μια χαρά είναι τα JBL.

Εγώ θα αγοραζα από το Πλαίσιο.
Και θα ζητούσα και τις άτοκες δόσεις.

H ευαισθησία των 91db/1m/1w μάλλον υψηλή μπορεί να χαρακτηριστεί.
Όπωσδηποτε άνω του μέσου όρου.
Πιστεύω ότι δεν θα προβληματίσουν κανέναν AV από κάποιο επίπεδο και επάνω.

Τέλος είναι καθολικά παραδεκτό ότι τα ρευματα τα έχουν οι Denon και όχι οι Yamaha.
(Αν και οι τελευταίες κατασκευές τις δεν τα πάνε καθόλου άσχημα σε αυτόν τον τομέα.)
Aν τα 91 db χαρακτηρίζονται υψηλή ευαισθησία, τότε τα 96 db των klipsh μου (R-25) τι χαρακτηρίζεται?
Καθολικά αποδεκτό είναι πως οι Υαmaha έχουν γκάζια, επιμένω. Καθολικά αποδεκτό είναι οτι οι denοn είναι πιο μουσικοί.
Ο κύριος Αρβανιτάκης είναι Ιδιοκτήτης της Lyric που αντιπροσωπεύει τα infinity? Aν κάνω λάθος, διορθώστε με :)))

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Όταν στην κουβέντα υπάρχουν JBL & Infinity ο καταλληλότερος να απαντήσει είναι ο Αρβανιτάκης.......
Στην θέση σου, θα πήγαινα στα Infinity λοιπόν..... ;)
Nαι μεν ,αλλα,καλυτερα ειναι αυτα που αρεσουν περισσοτερο στον υποψηφιο αγοραστη!:rolleyes:

HV

Reaction score
0
Αν δεν κανω λαθος τα infinity βγαζουν πιο απαλο και γλυκο ηχο σε σχεση με τα JBL τα οποια εχουν καλυτερο μπασο. Τουλαχιστον αυτο ισχυει με αυτες τις μαρκες οσο αφορα με τα ηχεια αμαξιων...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ο κύριος Αρβανιτάκης είναι Ιδιοκτήτης της Lyric που αντιπροσωπεύει τα infinity? Aν κάνω λάθος, διορθώστε με :)))

--------------------------------------------------------------------------------
Last edited by kostis7gr : Today at 16:49.

Oxi,απλα εργαζομουν πολλα χρονια στην Lyric που αντιπροσωπευε στην Ελλαδα jbl, infinity,harman.:cool:
Μακαρι να ηταν δικη μου
:oops:

Reaction score
49
Nαι μεν ,αλλα,καλυτερα ειναι αυτα που αρεσουν περισσοτερο στον υποψηφιο αγοραστη!:rolleyes:

Πάντα ισχύει αυτό.
Αλλάαααα......
Επειδή το 70% των αγοραστών (ίσως και παραπάνω) αγοράζει με βάση τα manual (έχει κατέβει pdf σε εκατοντάδες pc.... ;) ) ή την εμφάνιση ή την προσφορά, καλό είναι να ακούν τουλάχιστον την άποψη κάποιων που έχουν ακούσει και έχουν εμπειρία.....

Reaction score
14
Aν τα 91 db χαρακτηρίζονται υψηλή ευαισθησία, τότε τα 96 db των klipsh μου (R-25) τι χαρακτηρίζεται?

Υπερυψηλή.
Μάλλον μόνο τα ηχεία σου (γενικά τα Klipsch) και ίσως και κάποιες επαγγελματικές
εφαρμογες έχουν τόσο υψηλή ευαισθησία.

Άμα ο Αρβανιτάκης λέει τα Infinity....τα Infinity τότε.

Reaction score
0
ΟΚ αφού ο κ Αρβανιτάκης λέει τα Infinity ας τον ακούσουμε. Απο ενισχυτή τι προτείνει?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Για ενισχυτη θα ελεγα να παρεις κατι που να εχει ''πραγματικα ''μεγαλη ισχυ κι ας εχει κανα δυο Dsp λιγοτερα.Ολα τα ηχεια αισθανονται καλυτερα με πολλη ισχυ.
Ποιο εινα το χρηματικο οριο που μπορεις να διαθεσεις?;)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Μολις ειδα οτι το πλαισιο εχει τον H/k 635 στα 899ευρω.
Η τιμη ειναι καταπληκτικη αν σκεφτει κανεις οτι η τιμη καταλογου ηταν 1560 ευρω.
Βεβαια το εν λογω μοντελο ειναι υπο καταργηση(θα βγει ο 645) και δεν εχει Hdmi αλλα προσφερει αφθονα ρευματα και καλη ποιοτητα ηχου στην μουσικη!

Reaction score
0

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas