Ηχεία βάσης

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Ο ενισχυτής σας είναι πολύ αδύναμος.
Κατά την άποψη μου πρέπει να ψάξετε για ηχεία πολύ υψηλής ευαισθησίας.
Τα ATC και τα spendor δεν θα κουνήσει.

Reaction score
43
Ο ενισχυτής σας είναι πολύ αδύναμος.
Κατά την άποψη μου πρέπει να ψάξετε για ηχεία πολύ υψηλής ευαισθησίας.
Τα ATC και τα spendor δεν θα κουνήσει.
Συμφωνω απολύτως! Οποτε υπαρχουν δυο λυσεις με τις οποιες βέβαια δεν θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος (αλλωστε ποιος ειναι?) 1η λυση, μενω στ'αυγα μου οπως ειμαι κ η 2η, δινω ενισχυτή σε οικογενειακο μελος που μου τον ζητάει απεγνωσμένα κ παω για atc & crown+προ!
Max 1500€ (αλλα φραγκα για δωματιο δεν δινω! >:()

Reaction score
67
καλημερα τα atc 11 ειναι οτι πρεπει για το χωρο σου δεν μπουμαρουν οπου και να τα βαλεις και παιζουν απιστευτα,ειχα τα προηγουμενα 7 χρονια με αρκετους ενισχυτες,ειδικα με densen ηταν τελειος συνδυασμος.Τωρα αν θα τα οδηγησει ο ενισχυτης σου ειμαι σιγουρος πως ναι και πολυ καλα μαλιστα δεδομενου και του χωρου σου που ειναι 14 τμ

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Συμφωνω απολύτως! Οποτε υπαρχουν δυο λυσεις με τις οποιες βέβαια δεν θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος (αλλωστε ποιος ειναι?) 1η λυση, μενω στ'αυγα μου οπως ειμαι κ η 2η, δινω ενισχυτή σε οικογενειακο μελος που μου τον ζητάει απεγνωσμένα κ παω για atc & crown+προ!
Max 1500€ (αλλα φραγκα για δωματιο δεν δινω! >:()
Επίσης πολύ καλή λύση για το δωμάτιο και ένα ποιοτικό ενεργό ηχείο πχ η νέα mid price σειρά της adam.

Reaction score
43
Επίσης πολύ καλή λύση για το δωμάτιο και ένα ποιοτικό ενεργό ηχείο πχ η νέα mid price σειρά της adam.
Οκ, αρχιζω κ το πολυσκεφτομαι κ αυτο! Ποιο ενεργό κατα την γνωμη σας θα μπορούσε να πλησιάσει τον ηχο των atc κ να κάνει κ για το δωματιο μου(14)? Αν θέλετε πειτε μου κ κανενα προdacstreamer!

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Φαντάζομαι το Adam a7x θα σε καλύψει (δεν το έχω ακούσει).
Εξίσου καλό θεωρείται και το Neumann kh 120a.
[DOUBLEPOST=1524565353][/DOUBLEPOST]
Φαντάζομαι το Adam a7x θα σε καλύψει (δεν το έχω ακούσει).
Εξίσου καλό θεωρείται και το Neumann kh 120a.
Cambridge audio 851n ακριβούτσικο αλλά καλό.

Reaction score
395
+1 για τα ATC 11V2(V3 δεν υπαρχουν ακομα)
Τα εχω σε χωρο 9-10τμ και ειναι εκπληκτικα.Επισης ειναι ευκολοδηγητα (τα εχω παιξει και με audio note soro se18w,με πολυ πολυ καλο αποτελεσμα).

Reaction score
43
Συμφωνώ! Το παω απο εδω, το παω απο εκει, αλλα στο τελος καταληγω στα atc! Η επιλογη σεταρισματος νομιζω ειναι χαώδης, άπειροι συνδυασμοί (κ αυτη ειναι η ουσια του χόμπυ:o). Επιπλέον πιστευω κ στη κατασκευη κ την αξία(κύρος, μεταπώληση) ενος συστήματος. Με βλεπω για ακρόαση οταν θα τα καταφερω, Στέλιο εχεις δίκιο για τα 11αρια! Τα παιζεις σε 9-10 m2? Δηλαδή τα 7αρια για τι χωρο ειναι? Για wc?:p

Reaction score
395
Ελα ντε!Παντως το πλεονεκτημα της κλειστης καμπινας κανει το ηχειο να μη μπουμαρει.Aκομα και το 19v2,που εχω σε μεγαλυτερο χωρο,και το χω δοκιμασει και στον μικρο.Απο κει κι υστερα οντως οι συνδυασμοι ειναι απειροι!!!

Reaction score
111
Το 7 το είχα πίσω από γραφείο και ήταν σούπερ.Το 19 σε μεγαλούτσικο σαλόνι δεν παιζόταν!Ακόμα και στο γραφείο το είχα δοκιμασει με πολύ καλά αποτελέσματα!
Αν μπορούσα θα άλλαζα ενισχυτές για να δω πώς παίζει.
Τώρα αν θες για μικρό -μεσαίο χώρο στην θέση σου θα έπαιρνα το micro!Άκουσε το και ίσως σου μείνουν και τα μισά λεφτά στην τσέπη!(για το dac πχ.;)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ειχα τα atc scm 7 την προηγουμενη version, ειναι εξαιρετικα ηχεια. Για τον χωρο σου νομιζω πως δεν ειναι απαραιτητο να πας στα μεγαλυτερα χωρις αυτο να σημαινει πως δεν θα παιξουν κι αυτα καλα σε μικρο χωρο. Απλα αν βρεις τα 7αρια μεταχειρισμενα η' καποιο demo νομιζω θα σε καλυψουν και θα γλυτωσεις απο τα παραπανω εξοδα. Εγω τα ειχα σε μεγαλο χωρο αλλα επαιζαν σε χαμηλες εντασεις (νυχτερινες ωρες) και ακουγα απο κοντινη αποσταση. Ενω σε χαμηλες εντασεις βρισκω οτι επαιζαν πολυ καλα, πραγματικα λαμπουν οταν ανεβαζεις το volume. Ειναι το μονο μικρο σε μεγεθος παθητικο ηχειο απο οσα εχω ακουσει εγω τουλαχιστον (δεν ειναι και πολλα) που δεν δειχνει να στρεσσαρεται σε εντασεις... αντιθετως. Tα εδωσα για να συνεχισω το ταξιδι εχοντας στην ακρη του μυαλου μου να αποκτησω καποια στιγμη τα μεγαλυτερα λογο χωρου. Αν ακους σε χαμηλες η' μεσαιες εντασεις χωρις υπερβολες και οχι metal και τετοια θα σου ελεγα να δοκιμασεις και τα μικρα της spendor τα s3/5 οποια version κι αν βρεις. Αυτα εχω τωρα και ειναι απιθανο ηχειο και απιστευτα ξεκουραστο για τη χρηση που υποπτευομαι πως το θες.

Last edited:

Reaction score
43
Καλημερα κ ευχαριστώ για τις απαντησεις σας. Αρα απ, οτι κατάλαβα μου λετε οτι θα με καλύψει κ το 7αρι! Μου αρεσει αυτη η προσέγγιση γιατι οντως γλιτωνω κ καποια χρηματα, επισης θα ηθελα να σας ενημερώσω οτι πλεον στο συστημα μου δεν υπαρχει ενισχυτής κ εχω μεινει μονο με ηχεια & βασεις! Τα οποία κ αυτα οταν αντικατασταθουν θα πάνε δωρο στη κορη μου οποτε τα κοιταζω ολα. Συνοψίζοντας, στη σκεψη μου εως τωρα υποψήφια μηχανημα ειναι τα atc 7αρια max 9αρια κ απο ενισχυτικά γλυκοκοιταζω το xtz Α2-300 με εναν προ, π.χ. yamaha wc-c50. Για πειτε κ εσεις κατι!

Reaction score
67
φιλε μου καλημερα καταρχην γνωμη μου ειναι να πας για τα 11,θα καλυψουν καλυτερα το χωρο σου ιδιως χαμηλα.2ον εχοντας atc για πανω απο 10 χρονια και εχοντας δοκιμασει αρκετους ενισχυτες εχω καταληξει να ακουω με υβριδικο αλλα και με full λαμπα(2 ενισχυτες),μια μεση λυση ειναι με densen οπως σου ειπα και πιο πανω.Παντως πριν βαλεις class d επανω τους ακουσε τα καλα.Νομιζω στα 14 τμ που εχεις με ενα ενισχυτη 60 με 100w εισαι υπερκαλυμενος,

Reaction score
43
Συμφωνώ σε ολα οσα λες αλλα το πρόβλημα μου ειναι το budget! Κ σκεφτομαι τωρα εγω, δεν παίρνω τον xtz που ειναι για τα χρήματα του μια χαρα μηχάνημα κ μπορει ανετα να οδηγησει 7αρια & 9αρια atc κ εχει κ ευελιξία σαν μονομπλοκ (ισως μελλοντικά!). Τωρα για προ, ξερω θα μου πείτε οτι ο yamaha ειναι σαν εκεινα τα πολυμηχάνηματα εκτυπωτές:p αλλα ας όψεται η αναγκη! Τωρα για d ταξη νομιζω οτι παρα πολλοι στο διαδίκτυο που ψάχνονται για πολλά watt εχουν στραφει προς τα εκεί (hypex, ncore), ενταξει τωρα, αυτος που βλεπω εγω ειναι ice! Τωρα ποσο ice ειναι κ ποσο ζέσταμα θα θέλει, εαν τον παρω θα σας πω! Η μ@λ@κι@ ειναι οτι θέλω dac pro τωρα εαν δεν ειναι κ streamer δε θα πεθανουμε κιολας...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Δεν εχω καταλαβει ακριβως ποσο ψηλα φτανει το budget σου αλλα αν εψαχνες οπως σου προτειναν και αλλοι παραπανω την επιλογη των ενεργων ηχειων ισως αυτο σου ελυνε αρκετα προβληματα (ταιριασματα, κλπ). Υπαρχουν αξιολογες λυσεις και πολλοι εδω μπορουν να σου κανουν προτασεις αναλογα με το ποσο. Εγω δεν εχω πληροφοριες επ αυτου μονο με κατι focal alpha 65 εχω ζησει για λιγο και ομολογω ηταν πολυ καλα για τα χρηματα τους. Αν δεν μπορεις να ζησεις με το πλαστικο περιβλημα υπαρχουν προσεγμενες υλοποιησεις και οπτικα αλλα ολα εξαρτωνται απο το budget..

Reaction score
43
Αυτη τη στιγμη εχω ενα παλιο yamaha (αναξιος λογου), συνδεδεμενο με τα ζενσορακια κ ετσι κάθονται, δεν ακουω σχεδον καθολου. Το budget που υπολογιζω να δωσω τμηματικα ειναι σχεδον 2000€. Τον παραπάνω συνδυασμό xrz με atc για ποιο λογο τον απορριπτέται?

Reaction score
518
τα atc και 300watt να τα δωσεις θα τα καταπιουν. οποτε ενισχυτες με λαμπες μην πας. Τα watt δεν θα παιζουν ρολο μονο σε εντασεις.

Για crown που λες....να το σκεφτεσαι σοβαρα εαν τελικα παρεις atc. Διοτι ειναι φθηνος και δυνατος. Εχω δοκιμασει τα 11αρια με προ vtl ηταν πολυ αξιολογο αποτελεσμα.σε συνδιασμο με εναν προ των 1500ε θα εχεις πολυ καλη οδηγηση. Το θεμα ειναι οτι εσενα να μην σε ικανοποιει οποτε επιβαλεται να ακουσεις...οπως δεν ικανοποιουσε εμενα.

Επισης εαν σου αρεσει το συγκεκριμενο ηχειο... θελει προσοχη και στην πηγη.ειναι ηχειο που τα βγαζει ολα στην φορα...αποκαλυπτικο θα ελεγε καποιος.

Προσωπικα θα εβλεπα εαν ενα πακετο ηχειο ενισχυτη μ αρεσει και υστερα θα αγοραζα. Μην πας και παρεις ηχειο και υστερα δεις για ενισχυτη....διοτι λογω απαιτησεων ενισχυτικων που εχει το συγκεκριμενο ηχειο....μπορει να σε κανει να ξεφευγεις στα οικονομικα....ή να συμβιβαστεις με κατι λιγοτερο ενισχυτικα που παλι σε λιγο καιρο θα σε κανει να ξυνεσαι ή ακομα να σε βαλει να πουλησεις τα ηχεια και παλι απο την αρχη.

Το συγκεκριμενο ηχειο εαν και εχει ευκολο φορτιο θελει watt. Φθηνο καλο και δυνατο ενισχυτη δεν βρισκεις. Δες λοιπον τι σ αρεσει...υστερα δες αντεχει η τσεπη σου σε ηχειο και ενισχυτη με την προυποθεση οτι παιρνεις τα μεγιστα απο οδηγηση και υστερα αγορασε. Προσωπικα αυτο το ηχειο θα το εβαζα με τουλαχιστον 200watt .προσωπικα.

Last edited:

Reaction score
43
Atc εχω ακουσει στο παρελθον κ στο σπιτι μου πολυ παλια με εναν krell που ειχα, το ηχειο όντως πυροβολουσε! Τον xtz δεν τον λες κ ψοφιο, τωρα τι να ακουσω κ που κ πως? Ice ενισχυτης ειναι! Επισης λογω υποχρεώσεων δεν εχω κ την ανεση να περνω σβάρνα τα μαγαζιά για να φτιαξω τον τέλειο (υποτίθεται) ηχο. Αλλα παντως μου προκαλεί μεγαλη εντυπωση το γεγονος να θες να αγοράσεις ενα ηχειο του χιλιαρικου κ να θες ενισχυτικά κ πηγες 3πλασιας αξιας για να ακούς σποτιφαι κ κατεβασμενα φλακ! Γουατ δε φακ!!!

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Atc εχω ακουσει στο παρελθον κ στο σπιτι μου πολυ παλια με εναν krell που ειχα, το ηχειο όντως πυροβολουσε! Τον xtz δεν τον λες κ ψοφιο, τωρα τι να ακουσω κ που κ πως? Ice ενισχυτης ειναι! Επισης λογω υποχρεώσεων δεν εχω κ την ανεση να περνω σβάρνα τα μαγαζιά για να φτιαξω τον τέλειο (υποτίθεται) ηχο. Αλλα παντως μου προκαλεί μεγαλη εντυπωση το γεγονος να θες να αγοράσεις ενα ηχειο του χιλιαρικου κ να θες ενισχυτικά κ πηγες 3πλασιας αξιας για να ακούς σποτιφαι κ κατεβασμενα φλακ! Γουατ δε φακ!!!
Πιστευω πως ειτε καταληξεις σε atc η' σε καποιο ενεργο αυτης της κατηγοριας τιμης (κοντα στα 2000 αν εχεις ηδη μια προενισχυση η' μια κονσολιτσα για τα ενεργα) δεν προκειται ετσι κι αλλιως να απογοητευθεις. Τα ενεργα εχουν το πλεονεκτημα της ενισχυσης που εχει προεπιλεξει ο κατασκευαστης και γινεται πιο απλη η ζωη σου... αυτο. Για αλλα πλεονεκτηματα η΄μειονεκτηματα ας μιλησουν αλλοι πιο εμπειροι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.848
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss