Ηχεία για καλυτερο ήχο στην TV ?

Reaction score
50
Θέλω να ενισχύσω τον αναιμικό ήχο της TV μου (Sony 40W4500).
Δεν με ενδιαφέρουν υψηλές εντάσεις και home cinema ποιότητα (υπάρχει άλλος χώρος με 5.1) απλά να ακούγεται πιο καθαρός ήχος χωρίς να χρειάζεται να βάζω το volume στο τερμα :111:

Η tv έχει ψηφιακή και αναλογική έξοδο. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να απενεργοποιήται το ηχείο της tv και να ελέγχονται από το τ/κ οι έξοδοι.

Οπως θα δείτε και από την φωτό, ο χώρος είναι πολύ μικρός και από θέμα διακόσμησης δεν ταιριάζει κάτι μεγάλο.

Αρχικά σκέφτηκα μικρά και όμορφα ηχεία από PC όπου είναι ενεργά και δεν χρειάζονται ενισχυτή.
Θα αποδοσουν λέτε καλύτερα από αυτά της TV ?

Αλλη λύση ενεργά ηχεία όπως τα μικρά Scandyna (drops) αλλά δεν τα βρίσκω Αθήνα για να τα δώ από κοντά.

Οι ηχομπάρες είναι καλή λύση αλλά εκτός budget

Budget 100-200E

Τι έχετε να προτείνετε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ηχεία για καλυτερο ήχο στην TV ?

τα Roister ειναι ιδανικα αλλα δεν εχουν ποτενσιομετρο εντασης. Θελουν προενισχυση γιατι η τηλεοραση βγαζει εξοδο γραμμης.

Reaction score
2

Υποθέτω ότι ο φίλος θα τα συνδέσει στην έξοδο ακουστικών της TV ή έχει έλεγχο στην έξοδο ήχου της TV.

Reaction score
50

τα Roister ειναι ιδανικα αλλα δεν εχουν ποτενσιομετρο εντασης. Θελουν προενισχυση γιατι η τηλεοραση βγαζει εξοδο γραμμης.

Δεν χρειάζεται ποτενσιομετρο (αν και καλό είναι να υπάρχει) γιατί η TV δίνει την δυνατότητα για Fixed & Variable output - το έχω δοκιμάσει.

αντιγραφω από το manual
"The audio output from your audio system can be controlled by the TV’s remote."

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το ερωτημα ειναι αν η εξοδος που λες ειναι εξοδος για να οδηγηθουν ηχεια απο τον ενισχυτη της τηλεορασης. Αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να βαλεις παθητικα. Αν η εξοδος που λες εχει variable output οπως πολλα cd players, τοτε φιλε μου να τα παρεις γιατι βγαινουν σε χρωματα που θα ταιριαξουν με το χωρο σου, και η αισθητικη τους ειναι απιστευτη. Θα μπορουσα να σου πω καποια αλλα ενεργα, αλλα δεν ειναι τοσο στυλατα οσο αυτα.

Reaction score
50

εχει variable output.
'Εχω δοκιμάσει για τεστ την σύνδεση ενός ολοκληρωμένου με ηχεία και το volume το έλεγχε η TV.

Καλά τα roister αλλά θα προτιμούσα κάτι περισσότερο από κλασικό "κουτί" σε εμφάνιση.

Από λύσεις για PC τι λέτε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν καταλαβα. Δηλαδη πως θες να ναι αισθητικα? Προτιμας ενεργο ηχειο υπολογιστη σε αισθητικη, θες 2.1 με σαμπ και μικρους δορυφορους?

Reaction score
0

Ισως τα «ιδιαίτερης» αισθητικής HARMAN KARDON SOUNDSTICKS II στα 109€ προσφορά στο e-shop?

Reaction score
50

δεν καταλαβα. Δηλαδη πως θες να ναι αισθητικα? Προτιμας ενεργο ηχειο υπολογιστη σε αισθητικη, θες 2.1 με σαμπ και μικρους δορυφορους?

βασικά θέλω σίγουρα ενεργό, οχι sub και όχι κλασικό τετράγωνο κουτί

Τώρα αν υπάρχει λύση που έρχεται από τα PC με ενεργά ηχεία ή κουτί που τα τροφοδοτεί δεν έχω πρόβλημα αρκεί να είναι μικρά σε μέγεθος και να έχουν ξεχωριστή εμφάνιση

Φαντάσου ότι πίσω από τον καναπέ υπάρχει ενιαίος χώρος με σύστημα 5.1 και στερεο.
Αν είναι να μπουν άλλα 2 ηχεία επιβάλλεται να είναι καλαίσθητα και μικρά.

όπως πχ τα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Κοιτα και τα Μ1 της B&W, ειναι κουκλια και στηριζονται και στον τοιχο (εξεχουν ομως καμμια 20αρια εκατ, αλλα στις βασεις τους ειναι καλυτερα). Τα δινει καποιος φιλος εδω μεσα (μικρες αγγελιες)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale