Ηχεία για σύστημα Denon pma 720AE + Rega Planar 1 πικαπ

Reaction score
3
Καλησπέρα στην ομάδα! Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα για ακρόαση βινυλίου κι έχω στη κατοχή μου τον denon pma 720AE και πικάπ το Rega Planar 1.Τι θα μου προτείνατε για ηχεία, ανεξαρτήτως budget, τα οποία να συνδυάζονται με τις ικανότητες του παραπάνω εξοπλισμού?Τα ακούσματα μου είναι μεταλ κυρίως και ροκ/χαρντ ροκ.Επίσης πρόκειται για χώρο σαλονιου με απόσταση από τον τοίχο του συστήματος 2 μέτρα. Ευχαριστώ!!

ΥΓ. Εάν χρειάζεται και κάποιος προενισχυτής η οποιοσδηποτε άλλος εξοπλισμός, φυσικά δεκτή κάθε πρόταση!!

D

Deleted member 48513

Guest
:welcome:
Προτιμάς δαπέδου ή βάσης;
Πόσα τμ είναι ο χώρος;
Αν το πικάπ έχει την εργοστασιακή κεφαλή είσαι ok.
Να ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή σαν προενισχυτή που σημαίνει ότι μπορείς να τον συνδυάσεις με χωριστό τελικό ή ενεργά ηχεία.

Last edited by a moderator:

Reaction score
3
Ευχαριστω για την απαντηση!
Προτιμάω βάσης ηχεία η και τοίχου.
Το εμβαδόν δε μπορώ να το υπολογίσω. είναι ένας χώρος σαλόνι-κουζίνα μαζι.ο χωρος του σαλονιου να είναι 10-12 τμ; κάπου εκει.
Για τον ενισχυτή εννοείς χρειάζομαι προενισχυση;
Επίσης η κεφαλή του πικάπ ναι είναι εργοστασιακή.
Απ όσο έχω διαβάσει η καλύτερη επιλογή είναι passive ηχεία αλλά δεν είμαι και γνωστής οπότε δεκτή κάθε πρόταση εννοείται. Ευχαριστώ κ παλι

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
εχεις μια φωτό του χώρου να μας δώσεις?

P

panag 505

Guest
Ένας ενισχυτής με λίγα βατ. Είναι δύσκολο να προτείνεις αλλά να έχεις στην άκρη της επιλογής σου μεταξύ των άλλων και το Kef r3 αρκετά ευαίσθητο ηχείο με άριστες κριτικές. Επίσης να υπολογίσεις στο κόστος και τις βάσεις που οπωσδήποτε θα χρειαστείς, δεν είναι και λίγα.
Τέλος μην αγοράσεις κάτι εάν δεν το ακούσεις γιατί όχι με τον ίδιο τον ενισχυτή σου.

Reaction score
9.065
Πολύ καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στη παρέα.
Ο denon που έχεις βγάζει 50 watt στα 8ohm και καλό θα είναι από τη στιγμή που θέλεις βάσης ηχεία να κοιτάξεις με υψηλή ευαισθησία.
Σύμφωνα με το παραπάνω ιδανικά ηχεία από τη στιγμή που σου αρέσει η μέταλ, ροκ, και χαρντ ροκ είναι τα Klipsch.
Δε ξέρω το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, αλλά μία πρόταση είναι αυτά.
Αν τώρα λόγο μικρού ενισχυτή δε ικανοποιηθείς σε ένταση, κουμπώνεις έναν τελικό και παίζεις άνετα τη μουσική σου.

Reaction score
2.830
Ο denon που έχεις βγάζει 50 watt στα 8ohm και καλό θα είναι από τη στιγμή που θέλεις βάσης ηχεία να κοιτάξεις με υψηλή ευαισθησία.
Σύμφωνα με το παραπάνω ιδανικά ηχεία από τη στιγμή που σου αρέσει η μέταλ, ροκ, και χαρντ ροκ είναι τα Klipsch.
Αν τώρα λόγο μικρού ενισχυτή δε ικανοποιηθείς σε ένταση, κουμπώνεις έναν τελικό και παίζεις άνετα τη μουσική σου.
Από τα χειρότερα ηχεία για τα λεφτά του και όχι μόνο

Reaction score
7.069

Θα παίξουν μια χαρά με τον ενισχυτή σου,στο χώρο σου,αλλά θα "σηκώσουν-αναδείξουν" και μια μελλοντική αναβάθμιση ενισχυτή (>1000 ευρώ).Θέλουν βάσεις,οπότε θα χρειαστεί και ένα ποσό ακόμα (εκτός και αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις και ενα σετ βασικών εργαλείων). Oσο για την προενίσχυση της κεφαλής,ακόμα και ενας προ των 100 ευρώ θα δώσει καλυτερο ηχο από το phono stage του Denon,αλλά καλύτερα να δοκιμάσεις πριν κάνεις την αγορά,ειδικά αν έχεις στα πλάνα σου, αναβάθμιση του ενισχυτή.

Last edited:

D

Deleted member 48513

Guest
Ευχαριστω για την απαντηση!
Προτιμάω βάσης ηχεία η και τοίχου.
Το εμβαδόν δε μπορώ να το υπολογίσω. είναι ένας χώρος σαλόνι-κουζίνα μαζι.ο χωρος του σαλονιου να είναι 10-12 τμ; κάπου εκει.
Για τον ενισχυτή εννοείς χρειάζομαι προενισχυση;
Επίσης η κεφαλή του πικάπ ναι είναι εργοστασιακή.
Απ όσο έχω διαβάσει η καλύτερη επιλογή είναι passive ηχεία αλλά δεν είμαι και γνωστής οπότε δεκτή κάθε πρόταση εννοείται. Ευχαριστώ κ παλι
Τα τοίχου ξέχνα τα. Βάσης και μεγαλούτσικα θα σου πρότεινα. Η wharfedale έχει κάποια που σου κάνουν. Όπως έγραψα μπορείς να προσθέσεις έναν τελικό ενισχυτή και πάρεις ενεργά ηχεία. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

Reaction score
3
Τα τοίχου ξέχνα τα. Βάσης και μεγαλούτσικα θα σου πρότεινα. Η wharfedale έχει κάποια που σου κάνουν. Όπως έγραψα μπορείς να προσθέσεις έναν τελικό ενισχυτή και πάρεις ενεργά ηχεία. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;
Ναι νομίζω κατάλαβα. Αλλά αν πάρω κι άλλο χωριστό τελικό ενισχυτή θα αυξηθεί πολύ το κόστος. Οπότε ίσως για την ώρα προτιμούσα κάποιον προενισχυτή αν έχεις κάποιον να μου προτείνεις. Και έπειτα να αγοράσω κάποια ηχεία βάσης + 2 βάσεις.
Τι τελικό θα πρότεινες αν χρησιμοποιούσα τον denon σαν προενισχυτή; ευχαριστώ

D

Deleted member 48513

Guest
Ναι νομίζω κατάλαβα. Αλλά αν πάρω κι άλλο χωριστό τελικό ενισχυτή θα αυξηθεί πολύ το κόστος. Οπότε ίσως για την ώρα προτιμούσα κάποιον προενισχυτή αν έχεις κάποιον να μου προτείνεις. Και έπειτα να αγοράσω κάποια ηχεία βάσης + 2 βάσεις.

Τι τελικό θα πρότεινες αν χρησιμοποιούσα τον denon σαν προενισχυτή; ευχαριστώ
:biggrin: den katalave
Ο ενισχυτής σου μπορεί να δουλέψει και σαν προενισχυτής μόνο όχι και σαν τελικός.
Μπορείς πχ σε 1η φάση να πάρεις ηχεία και να τα παίζεις με τον ενισχυτή σου και αργότερα να πάρεις έναν τελικό ο οποός θα τα οδηγεί καλύτερα.
Ή παίζοντας τον ενισχυτή σου σαν προενισχυτή να πάρεις ενεργά ηχεία τα οποία έχουν πάνω τους δικούς τους τελικούς ενισχυτές.
You know ενεργά;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
Δεν σε πιάνω....

στην αρχή είπες
Τι θα μου προτείνατε για ηχεία, ανεξαρτήτως budget,

ΥΓ. Εάν χρειάζεται και κάποιος προενισχυτής η οποιοσδηποτε άλλος εξοπλισμός, φυσικά δεκτή κάθε πρόταση!!
και τώρα σκέφτεσαι το κοστολόγιο?
Αλλά αν πάρω κι άλλο χωριστό τελικό ενισχυτή θα αυξηθεί πολύ το κόστος.
τι ποσό μπορείς να διαθέσεις τελικά?

και ανέβασε μια φωτό να δούμε τον χώρο και το που θα μπουν τα ηχεία

D

Deleted member 48513

Guest
" Το εμβαδόν δε μπορώ να το υπολογίσω. είναι ένας χώρος σαλόνι-κουζίνα μαζι.ο χωρος του σαλονιου να είναι 10-12 τμ; κάπου εκει. "

Βάλτον στη λίστα για 2 10άρια.... :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
" Το εμβαδόν δε μπορώ να το υπολογίσω. είναι ένας χώρος σαλόνι-κουζίνα μαζι.ο χωρος του σαλονιου να είναι 10-12 τμ; κάπου εκει. "
Ας δούμε πρώτα που έχει να τα βάλει....;)

Reaction score
3
Δεν σε πιάνω....

στην αρχή είπες

και τώρα σκέφτεσαι το κοστολόγιο?

τι ποσό μπορείς να διαθέσεις τελικά?

και ανέβασε μια φωτό να δούμε τον χώρο και το που θα μπουν τα ηχεία
Καλησπέρα και πάλι. Δικό μου το λάθος, θεωρούσα ότι ο ενισχυτής μου είναι και τελικός οπότε με ένα pre amp των 100 - 150 ευρώ θα ήμουν εντάξει. Δεν έχω γνώσεις με τον ήχο γενικότερα.Οσον αφορά τα ενεργά ηχεία έχει ο αδερφός μου κάποια presonus eris 3.5 και ακούγονται καλά. Εχω διαβάσει ότι τα passive ηχεία είναι καλύτερα ισχύει αυτό; Ο χώρος που θα παίζει το σύστημα τον ανεβάζω σε φώτο.

Attachments

Reaction score
9.065
Πολύ έκανες και μας έβγαλες μία φώτο το χώρο σου.
Που έχεις σκοπό να βάλεις τα ηχεία, δίπλα στην τηλεόραση ?
όσο για τα ενεργά ηχεία θα σου λύσουν τα χέρια αν ταιριάζει η δε ταιριάζει με τον ενισχυτή σου, αλλά η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις με πιο μεγάλο γούφερ από 6,6ιντσο και πάνω.
από γρηγοράδα έγραψα 6,6 ενώ είναι 6,5 ιντσο

Last edited:

Reaction score
3
Πολύ έκανες και μας έβγαλες μία φώτο το χώρο σου.
Που έχεις σκοπό να βάλεις τα ηχεία, δίπλα στην τηλεόραση ?
όσο για τα ενεργά ηχεία θα σου λύσουν τα χέρια αν ταιριάζει η δε ταιριάζει με τον ενισχυτή σου, αλλά η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις με πιο μεγάλο γούφερ από 6,6ιντσο και πάνω.
από γρηγοράδα έγραψα 6,6 ενώ είναι 6,5 ιντσο
Ναι δίπλα στη TV θα μπουν με 2 βάσεις. Ωραία θα το έχω υπ όψιν μου.

Reaction score
7.069
Ναι δίπλα στη TV θα μπουν με 2 βάσεις. Ωραία θα το έχω υπ όψιν μου.
Δύσκολα τα πράγματα λόγω τοποθέτησης των επίπλων και της πόρτας της εισόδου. Αν θέλεις να ακούσεις σωστά (σχετικά) θα πρέπει να βάλεις τα ηχεία σε βάσεις, δεξιά και αριστερά του επίπλου της τηλεόρασης και το ένα προφανώς μπροστά από την πόρτα (κάτι πολύ άβολο,αν θέλει να μπει -βγει κάποιος στον χώρο την ώρα που ακούς). Αν τα βάλεις δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση, είναι πολύ κοντά μεταξύ τους (και σε σχέση με την θέση ακρόασης), που σημαίνει ότι η οποία στερεοφωνική εικόνα πάει περίπατο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας