Ηχεία για σύστημα Denon pma 720AE + Rega Planar 1 πικαπ

Reaction score
9.066
Αν τα βαλεις σε βασης θα πασει το ενα ενα πανω στην πορτα εκτος αν εννοης πανω στο επιπλο.
Μία προταση αν γινεται, υπαρχει
Δύσκολα τα πράγματα λόγω τοποθέτησης των επίπλων και της πόρτας της εισόδου. Αν θέλεις να ακούσεις σωστά (σχετικά) θα πρέπει να βάλεις τα ηχεία σε βάσεις, δεξιά και αριστερά του επίπλου της τηλεόρασης και το ένα προφανώς μπροστά από την πόρτα (κάτι πολύ άβολο,αν θέλει να μπει -βγει κάποιος στον χώρο την ώρα που ακούς). Αν τα βάλεις δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση, είναι πολύ κοντά μεταξύ τους (και σε σχέση με την θέση ακρόασης), που σημαίνει ότι η οποία στερεοφωνική εικόνα πάει περίπατο.
Φίλε tanto με πρόλαβες αυτό θα τον ρωτούσα και εγώ ......... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Μια πρόταση υπάρχει δυνατότητα να πας το έπιπλο της τηλεόρασης πιο δεξιά έτσι ώστε να τοποθετήσεις τα ηχεία έξω από το έπιπλο στις βάσεις τους.

Reaction score
3
Δύσκολα τα πράγματα λόγω τοποθέτησης των επίπλων και της πόρτας της εισόδου. Αν θέλεις να ακούσεις σωστά (σχετικά) θα πρέπει να βάλεις τα ηχεία σε βάσεις, δεξιά και αριστερά του επίπλου της τηλεόρασης και το ένα προφανώς μπροστά από την πόρτα (κάτι πολύ άβολο,αν θέλει να μπει -βγει κάποιος στον χώρο την ώρα που ακούς). Αν τα βάλεις δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση, είναι πολύ κοντά μεταξύ τους (και σε σχέση με την θέση ακρόασης), που σημαίνει ότι η οποία στερεοφωνική εικόνα πάει περίπατο.
Όταν λες κοντά μεταξύ τους πόση απόσταση πρέπει να έχουν; Η απόσταση αν τα βάλω πάνω στο έπιπλο μεταξύ τους είναι 1,60 το ελαχιστο

Reaction score
7.069
Όταν λες κοντά μεταξύ τους πόση απόσταση πρέπει να έχουν; Η απόσταση αν τα βάλω πάνω στο έπιπλο μεταξύ τους είναι 1,60 το ελαχιστο
Αν η θέση ακρόασης είναι στο 1, 85-2, 00 μέτρα είσαι οκ, αλλά θα έχεις θέμα με την μη συμμετρική τοποθέτηση στον χώρο, με μικρή απόσταση από τον πίσω τοίχο κλπ. Πάντως το σύστημα σε συνδυασμό με τα ηχεία που σου πρότεινα ή κάτι εκεί γύρω στα 350-500 ευρώ, είναι overkill για τον χώρο σου.

D

Deleted member 48513

Guest
Καλησπέρα και πάλι. Δικό μου το λάθος, θεωρούσα ότι ο ενισχυτής μου είναι και τελικός οπότε με ένα pre amp των 100 - 150 ευρώ θα ήμουν εντάξει. Δεν έχω γνώσεις με τον ήχο γενικότερα.Οσον αφορά τα ενεργά ηχεία έχει ο αδερφός μου κάποια presonus eris 3.5 και ακούγονται καλά. Εχω διαβάσει ότι τα passive ηχεία είναι καλύτερα ισχύει αυτό; Ο χώρος που θα παίζει το σύστημα τον ανεβάζω σε φώτο.
Problemos
Στάκα να το δούμε ψύχραιμα. Μόνο στο έπιπλο αριστερά και δεξιά της tv, μάλλον για ενεργά σε βλέπω.
Αυτό τι είναι έξω-δεξιά-κάτω του επίπλοu;
1622071112824.png

Reaction score
3
Problemos
Στάκα να το δούμε ψύχραιμα. Μόνο στο έπιπλο αριστερά και δεξιά της tv, μάλλον για ενεργά σε βλέπω.
Αυτό τι είναι έξω-δεξιά-κάτω του επίπλοu;
View attachment 213793
Είναι το γουβερ του soundbar. Δηλαδή δε θα μπορούσα να βάλω τα ηχεία δεξιά και αριστερά της tv; βάσεις για τα ηχεία πάνω σε έπιπλο υπάρχουν;

D

Deleted member 48513

Guest
Η απόσταση από την δεξιά πλευρά του επίπλου ως τον τοίχο πόση είναι;
Το μήκος του επίπλου πόσο είναι;

gid

Reaction score
10.086
Εμένα μου φαίνεται πως όλα γίνονται ευκολότερα αν ο καναπές πάει στο δεξί τοίχο, η τηλεόραση και το στέρεο στον αριστερό, και το τραπεζάκι με τις καρέκλες στον απέναντι εκεί που τώρα είναι η τηλεόραση.

Reaction score
3
Η απόσταση από την δεξιά πλευρά του επίπλου ως τον τοίχο πόση είναι;
Το μήκος του επίπλου πόσο είναι;
-Το μήκος του επίπλου είναι 2.04m
-Η απόσταση από τη δεξιά πλευρά του επίπλου έως τον τοίχο είναι 70cm
-Η απόσταση από την μπροστινή πλευρά του επίπλου έως τον τοίχο είναι 52cm

Attachments

Reaction score
3
Επίσης εάν έπαιρνα επιτραπέζιες βάσεις για τα ηχεία και τα έβαζα δίπλα από την tv θα είναι εντάξει; Η χρειαζονται οπωσδήποτε επιδαπεδιες βάσεις;

Reaction score
5.848
Καλησπέρα στην ομάδα! Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα για ακρόαση βινυλίου κι έχω στη κατοχή μου τον denon pma 720AE και πικάπ το Rega Planar 1.Τι θα μου προτείνατε για ηχεία, ανεξαρτήτως budget, τα οποία να συνδυάζονται με τις ικανότητες του παραπάνω εξοπλισμού?Τα ακούσματα μου είναι μεταλ κυρίως και ροκ/χαρντ ροκ.Επίσης πρόκειται για χώρο σαλονιου με απόσταση από τον τοίχο του συστήματος 2 μέτρα. Ευχαριστώ!!

ΥΓ. Εάν χρειάζεται και κάποιος προενισχυτής η οποιοσδηποτε άλλος εξοπλισμός, φυσικά δεκτή κάθε πρόταση!!
Elac DBR62
https://www.skroutz.gr/s/27247473/E...Mr8RpBYGbBx9P4BT22wvU6W5R9zKrhXqY_9_M-bZEmZeQ
Μέχρι 1,5 μέτρο απόσταση + προσθήκη sub μελλοντικά
xlarge_20210222115204_elac_dbr62_black_walnut_wood.jpeg

Last edited:

Reaction score
3
Παιδια καλησπερα και παλι.Υστερα απο ερευνα και απο οσα μου ειπατε οσον αφορα τα ηχεια εχω καταληξει στα εξης:

1) Oι αποστασεις των ηχειων , εφοσον αυτα τοποθετηθουν πανω στο επιπλο (δεξια κι αριστερα της τηλεορασης),
απο τοιχους και επιπλα ειναι προσωρινα οκ [επισυναψα και φωτο με τις αποστασεις].Στο μελλον στον δεξια χωρο του επιπλου θα μπει μια γυαλινη βιτρινα για φιγουρες και διαφορα αντικειμενα.Δε ξερω εαν και ποσο θα επηρεασει τον ηχο αλλα πιστευω θα ειμαι σχετικα οκ.Εαν κανω λαθος ενημερωστε/προτεινετε οτιδηποτε.Υπαρχει μια πιθανοτητα να αλλαξω τη θεση του επιπλου στον αλλον τοιχο αριστερα οπως προτεινατε καποιοι ,αλλα μαλλον δυσκολο δυστυχως λογω περιορισμενου χωρου.

2) Εαν υποθεσουμε οτι τα βαζω στο πανω στο επιπλο τι επιτραπεζιες βασεις μου προτεινετε, ωστε να απορροφαται ο κραδασμος και να μην εχω θεμα στον ηχο?Σημειωστε οτι το υψος των ηχειων αν τοποθετηθουν στο επιπλο, θα ειναι στο υψος των αυτιων του ακροατη απο τη θεση ακροασης.

3)Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα ηχεια.Και κλινω προς τα Elac DBR62.Ποια η γνωμη σας?
- https://www.skroutz.gr/s/27247473/Elac-DBR62-Black-Walnut-Wood.html
- https://www.skroutz.gr/s/27249318/Q-Acoustics-3030i-Walnut.html?from=sku_color_variations
- https://www.skroutz.gr/s/16459671/Elac-Debut-B6-2.html
- https://www.skroutz.gr/s/27140666/Wharfedale-Diamond-12-2-Walnut-Pearl.html
- https://www.skroutz.gr/s/20773034/Triangle-BR03-Black.html

4)Στο θεμα της προενισχυσης σκεφτομαι να παρω αυτο

5)Επειδη δε κατεχω τον κλαδο ,ηθελα να ρωτησω: Εαν παρω το phono preamp που εγραψα παραπανω, ο denon δε σημαινει οτι λειτουργει σαν τελικος?Εαν ναι, στο μελλον τι προτεινετε να κανω?Να αλλαξω τελειως τον denon και να παρω καινουριο τελικο ή να τον κρατησω σαν προενισχυτη και να παρω καινουριο τελικο?

ΥΓ. Ζητω συγγνωμη αν σας κουρασα κι ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

Reaction score
3.524
Καλησπέρα. Το ifi zen phono είναι πραγματικό value for money. Είναι πολύ καλύτερο από το phono stage του denon αλλά είναι μόνο phono stage δηλαδή δεν έχει volume. Ο denon είτε σαν ολοκληρωμένος είτε ως προενισχυτης πρέπει να υπάρχει για να μπορείς να ρυθμίσεις το volume και να προσθέτεις άλλες πηγές. Όταν το αγοράσεις μην το συνδέσεις στην είσοδο phono του Denon αλλά σε όποια άλλη θες. Δηλαδή με την σειρά αυτή: πικάπ, ifi, denon.

Reaction score
3
Για επιτραπέζιες βάσεις γνώμες; Χρειάζονται εάν τα ηχεία μπουν πάνω στο επιπλο; Κι εάν ναι έχετε κάποιες υπ όψιν;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.775
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili