Ηχεία δαπέδου για Pioneer VSX-LX60

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος στο forum αλλά και στο χώρο του ήχου. Θα ήθελα τή βοήθειά σας λόγω έλλειψης γνώσεων στο παρακάτω ερώτημα :
Εχω τον Pioneer VSX-LX60 με ένα σετ ηχείων ΜΤ20 της Β&W. Θα ήθελα να προσθέσω δύο καλά ηχεία δαπέδου που να ταιριάξουν με το σύστημα ώστε να γίνει 7.1 και να ακούω όσο καλύτερα γίνεται με το σύστημα που θα προκύψει μουσική και ταινίες.
Οι περιορισμοί που θα ήθελα να θέσω είναι :
1) Δεν μου αρέσει να ακούω δυνατά αλλά σε χαμηλή ή μεσαία ένταση αλλά θέλω να τα ακούω όλα, καθαρά, με λεπτομέρεια και ακρίβεια σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.
2) Θέλω τα ηχεία να είναι αντίστοιχα του ενισχυτή, να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά ακόμα και σε μεγαλύτερες εντάσεις χωρίς να τον ξεληγώνουν.
3) Να συνδυάζονται καλά με τα Β&W Μ1 που ήδη έχω.
Οπότε καταλήγω στα ερωτήματα :
Α) Τί ηχεία θα μου πρότεινε κάποιος έμπειρος σύμφωνα με τα παραπάνω?
Β) Το να ακούς σωστά και αναλυτικά ένα ηχείο σε χαμηλομεσαίες εντάσεις έχει να κάνει με την ευαισθησία του ηχείου (sensitivity/dB) όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα ή παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (ποιότητα ηχείου - specs ηχείου - ενισχυτής)?
Γ) Πρόταση για καλώδια για τα προτεινόμενα ηχεία (απόσταση από ενισχυτή 2m) αλλά και για τα Μ1?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας να διαβάσετε το ερώτημά(τα) μου καθώς και για το ενδιαφέρον σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Καλησπέρα και καλώς ήρθατε.
Καλό θα ήταν να μας πείτε σε τι κατηγορία τιμής θέλετε να κινηθείτε.
Π.χ. ένα εξαιρετικό ηχείο σε μια φθηνή-μεσαία κατηγορία είναι αυτό.

Αλλά δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουν μαζί με τα Μ1.Αυτό μόνο με ακρόαση θα το καταλάβετε.

Όσον αφορά το Β η ευαισθησία έχει να κάνει με το πόσο δυνατά θα παίξει ένα ηχείο με μία δεδομένη ισχύ.Δεν είναι δείκτης ποιότητας.Η ποιότητα ενός ηχείου εξαρτάται απο τα υλικά και την σχεδίαση του.
Πάντως,λόγω της φύσεως τους και της φύσεως της ακοής μας,οι χαμηλές συχνότητες είναι άμεσα εξαρτώμενες απο την ένταση που θα αναπαραχθούν οπότε σε χαμηλές εντάσεις δεν υπάρχει αληφοφάνεια,εκτός και παρεβληθεί eq ούτως ώστε να τις τονώσει με επιπλέον db.Αλλά αν αλλάξει η στάθμη θα πρέπει να αλλάξει και η τιμή της ισοστάθμισης για να μην υπερκεράσουν άλλες συχνότητες

Reaction score
0
Απάντηση: Ηχεία δαπέδου για Pioneer VSX-LX60

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και χρόνια πολλά σε όλους.
1) Στο θέμα της τιμής δεν έχω πρόβλημα. Απλώς δεν θα ήθελα ηχεία που δεν μπορεί να τα οδηγήσει σωστά αυτός ο ενισχυτής και πληρώσω κάτι που δεν θα ακούσω ποτέ.
Π.χ τα Β&W 683 για τα οποία έχω διαβάσει οτι είναι πολύ καλά αλλά απαιτητικά σε ενισχυτή. Ο συγκεκριμένος μπορεί να τα οδηγήσει σωστά ή θεωρείται μικρός για αυτά?
Αλλη ερώτηση :
2) Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν γίνεται τεχνικά να προστεθεί ένας τελικός 2ch για τα δαπέδου L-R με προενισχυτή τον LX-60. Σε αυτή την περίπτωση πως ρυθμίζονται οι στάθμες των ηχείων? Τα περιφερειακά, κεντρικό και sub ενισχύονται από τον ολοκληρωμένο ενισχυτή (LX-60) και η στάθμη τους ρυθμίζεται από αυτόν. Τα δαπέδου L-R θα ενισχύονται από τον νέο τελικό (παρεπιπτόντως πρόταση ?) ώστε να προκύψει ένα αξιοπρεπές σύστημα stereo για ποιοτικότερο ήχο σε μουσική. Πως ρυθμίζεται η ένταση αυτών των ηχείων? Ακολουθεί με κάποιο τρόπο την ένταση από τον προενισχυτή ? Γίνεται δηλαδή να λειτουργεί στα πέντε κανάλια του ως ολοκληρωμένος ενισχυτής και σε δύο ως προενισχυτής?
Ρωτώ γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τελικό και απ'ότι βλέπω αυτοί δεν έχουν ρυθμιστικά έντασης. Πως ρυθμίζεται η στάθμη σε αυτή την περίπτωση γιατί βλέπω οτι οι περισσότεροι τελικοί έχουν μόνο διακότη οn - off !
Χαζή ερώτηση για κάποιον που ξέρει, απορία για κάποιον που δεν ξέρει.

Reaction score
47
Αν πάρεις τελικό θα κάνεις τα ίδια πράγματα για να ακούσεις από τα ηχεία με την διαφορα οτι θα πρέπει να ανοίγεις και τον τελικό ενισχυτή. Σαν προενισχυτή θα έχεις τον pioneer απ'όπου θα ελέγχεις το volume και τα παντα και θα βγάλεις τις προενισχύσεις L-R για τον τελικό, ενώ τα υπόλοιπα ηχεία θα οδηγούνται κανονικά από τον pioneer. Τυχόν διαφορές στην στάσθμη που μπορεί να προκύψουν θα τις διορθώσεις αυτόματα με τα μετρητικά του pioneer. έτσι θα έχεις πολύ πιο άνετη οδήγηση των L-R ηχείων και ο pioneer θα λειτουργεί πιο ξεκούραστα.

Προσωπικά προτείνω να τα ακούσεις τα 683 είναι εκπληκτικά ηχεία. Κάθε μέρα γουστάρω και περισσότερω την μουσική που ακούω. απλά όταν τα έβαλα με τον πολυκάναλο sony DA1200 δεν τραβούσε η ομάδα. Μπορεί να έπαιζαν και χειρότερα από τα παλιότερα δίδρομα που είχα. Τώρα τα οδηγώ με τον HARMAN 990 και κελαηδάνε. Σίγουρα θέλουνε καλά ρευματάκια για να παίξουν σωστά. Γνώμη μου, αποφάσισε πρώτα ποιά ηχεία θέλεις και δες πώς θα παίξουν με τον πολυκάναλο. Αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα πας σε δικάναλο τελικό.

Τα 683 που τα είχα ακούσει με οικονομικό τελικό rotel έπαιζε πολύ καλά
Δες αυτόν και αυτόν. Ο τελευτΑίος ειδικά φαντάζομαι πως θα σε καλύψει σε όλες τις δυνατές επιλογές.

Καλή αγορά!

Reaction score
0

Eυχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντηση.
Με τι καλώδια πρέπει να τα συνδέσω? ως προς τη διάμετρο βασικά είναι το ερώτημα.
Ως προς την ποιότητα δεν θα πάω σε εξωτικές λύσεις. Απλά πράγματα.

Reaction score
47
τα καλώδια είναι RCA στις περισσότερες περιπτώσεις. Εγώ πήρα από το Media Markt 20Ε το 1,5μ αλλά έχω θόρυβο στην σύνδεση.
Δεν ξέρω αν φταίνε οι προενισχύσεις του πολυκάναλου ή τα καλώδια, αλλά μάλλον πρόκειται για παρεμβολές από τα άφθονα καλώδια ρεύματος που υπάρχουν δίπλα. Ο θόρυβος ακούγεται μόλις ανοίξω τον πολυκάναλο ανεξαρτήτως του πόσο θα ανοίξω το volume.
Περισσότερα ρώτα στο θέμα των καλωδίων, γιατί εγώ δεν κατέχω.

Reaction score
0

Εννοώ διάμετρο καλωδίου ηχείων. Απόσταση 2-3μέτρα

Reaction score
0
τα καλώδια είναι RCA στις περισσότερες περιπτώσεις. Εγώ πήρα από το Media Markt 20Ε το 1,5μ αλλά έχω θόρυβο στην σύνδεση.
Δεν ξέρω αν φταίνε οι προενισχύσεις του πολυκάναλου ή τα καλώδια, αλλά μάλλον πρόκειται για παρεμβολές από τα άφθονα καλώδια ρεύματος που υπάρχουν δίπλα. Ο θόρυβος ακούγεται μόλις ανοίξω τον πολυκάναλο ανεξαρτήτως του πόσο θα ανοίξω το volume.
Περισσότερα ρώτα στο θέμα των καλωδίων, γιατί εγώ δεν κατέχω.
Παρόμιο πρόβλημα με θόρυβο από όλα τα ηχεία (7,1) είχα και εγώ με ραδιοενυσχητή και τρικαναλο τελικο.Δεν ξέρω αν έκανα το σωστό αλλά το έλυσα καταργώντας την γείωση του τελικού.Οι δοκιμές που έκανα (πριν καταργήσω την γείωση του τελικού), με διαφορετικά RCA δεν μείωσαν καθόλου τον θόρυβο.

Μέλη online

No members online now.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos