Ηχεία μέχρι 1000€ για 13 τ.μ?

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!

Βρίσκομαι σε φάση αναβάθμισης, και ψάχνω ένα καλό ζευγαράκι ηχεία βάσης μάλλον, μιας και ο χώρος μου δε σηκώνει εύκολα τα δαπέδου όπως είδα. Έχω τα Monitor Audio RS6, τα οποία όμως στο χώρο μου δε με ικανοποίησαν όσο ήθελα, μιας και δεν εξαφανίζονται με τίποτα.

Έχετε κάτι καλό να προτείνετε σε κόστος μέχρι 1000-1200€ για ηχεία βάσης?

Τον ενισχυτή, την πηγή κτλ θα τα βρούμε μετά.
Τα ακούσματα είναι στην πλευρά του ροκ/μέταλ και του έντεχνου, οπότε με νοιάζουν πολύ και οι φωνές.
Ο χώρος 13 τ.μ. και τα ηχεία θα μπουν πολύ κοντά σε πίσω τοίχο.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ηχεία μέχρι 1000€ για 13 τ.μ?

Μπορείς να βρεις τα Audio Spectrum Xanadu και Avance Signature 3 μεταχειρισμένα στα 500-600 ευρώ.

Το τελευταίο παίζει και σε καινούργιο στα 1100 ευρώ και πρόκειται για καταπληκτικό ηχείο βάσης με κορυφαίες Scan-Speak μονάδες.
Για το Xanadu, με μία αναζήτηση στο forum, θα βρεις πολλές πληροφορίες.
Ο ήχος τους διαφέρει αρκετά.

Επίσης να έχεις υπόψην σου πως και τα δύο θα ζητήσουν μπόλικα και ποιοτικά ρεύματα.

Reaction score
0
Κώστα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα Xanadu δεν τα πολυσκέφτομαι, γιατί θα ήθελα την αγορά καινούργιου ηχείου. Μου αρέσει η διαδικασία, ξέρεις τώρα!

Τα Avance μου φαίνονται πολύ όμορφα, και είναι και στα χρήματα που σκέφτομαι να δώσω. Θα ψάξω να τα ακούσω κάπου. Πιστεύεις ότι θα καλύπτουν ένα χώρο 13 τ.μ. ε?

Σκέφτομαι να ακούσω και τα ATC SCM7, αλλά μου φαίνονται λίγο μικρά, δεν ξέρω. Το ίδιο ισχύει και για τα Audio Spectrum Eros.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Ηχεία μέχρι 1000€ για 13 τ.μ?

Σκέφτομαι να ακούσω και τα ATC SCM7, αλλά μου φαίνονται λίγο μικρά, δεν ξέρω. Το ίδιο ισχύει και για τα Audio Spectrum Eros.
Καλές επιλογές. Να τα ακούσεις κι αυτά οπωσδήποτε. :cool_4:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Δες για Proac Tablette. Είναι μέσα στο Budget σου και δύσκολα θα βρεις πιο ολοκληρωμένο ηχείο στα λεφτά του...

Αλλιώς Audio spectrum και ΑTC.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ηχεία μέχρι 1000€ για 13 τ.μ?

Δες για Proac Tablette. Είναι μέσα στο Budget σου και δύσκολα θα βρεις πιο ολοκληρωμένο ηχείο στα λεφτά του...

Αλλιώς Audio spectrum και ΑTC.
Σπύρο ευχαριστώ για την πρόταση. Μπήκε στη λίστα. Από αύριο αρχίζω ακροάσεις.

Χαζεύω τα ηχεία αυτά (Proac, ATC, Eros) και παρατηρώ ότι όλα είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος και έχουν χαμηλές ευαισθησίες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν όντως κάνουν για τη μουσική μου, και τι εντάσεις θα μπορούν να σηκώσουν. Μη φανταστείτε ότι θέλω να κάνω πάρτυ εδώ μέσα, όχι! Απλώς θα ήθελα να μπορώ να ακούσω και δυνατά.

Επίσης το μέγεθος με φοβίζει λίγο. Πολύ μικρούλια δεν είναι ρε παιδιά? Έχω συνηθίσει στα δαπέδου βλέπετε. Αλλά είπαμε, όχι πια δαπέδου στα 13 τ.μ.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Όλα τα παραπάνω ηχεία γεμίζουν άνετα το χώρο σου. Oι στάθμες θα εξαρτηθούν φυσικά και απο τον ενισχυτή που θα επιλέξεις.

Reaction score
0
Ωραία, χαίρομαι γι' αυτό Κώστα και ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!

Οπότε έχουμε προς ακρόαση:
  • ATC SCM7
  • Audio Spectrum Eros
  • Avance Signature 3
  • Proac Tablette

Οι ακροάσεις φυσικά θα γίνουν σε διαφορετικά συστήματα, οπότε φαντάζομαι αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν.

Τέλος, επειδή έψαξα λίγο ακόμα google, για τα:

Vienna Acoustics Haydn Grand, Monitor Audio GS10, Spendor S3e

τι γνώμες υπάρχουν? Διαβάζω πολύ καλά λόγια! Ειδικά για τα Haydn και τα Spendor. Απλώς φοβάμαι μήπως είναι τελείως ακατάλληλα για τη μουσική μου.. Υπάρχει κάποια γνώμη πάνω σε αυτά? (Δε θα ρωτήσω για άλλα, το υπόσχομαι! ;-) )

Υ.Γ: Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις άμεσες και γρήγορες απαντήσεις.

Reaction score
7.111
Σε 13 τ.μ. μπορεις να βολεψεις και τα Audio Spectrum Sirene το επομενο μοντελο απο τα Eros με 6.5" γουφερ και πιο μεγαλη καμπινα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Επίσης μπορείς να δεις ηχεία της Spendor και της Harbeth. Το Spendor S5e, παρότι δαπέδου ίσως να ταίριαζε στον χώρο σου...

http://stereophile.com/floorloudspeakers/904spendor/

Ξεφεύγει όμως η τιμή του.

Για το Monitor Audio GS-10 έχει μία δοκιμή στο τεύχος του stereophile που κυκλοφορεί. Λογικά σε λίγες μέρες θα ανεβεί στο site του περιοδικού.

Reaction score
1
Δε ξέρω γιατί ξεχάσατε όλοι ένα ηχείο που είχε αναφερθεί στο forum και μάλιστα απο τον Κώστα. Γνώμη μου να ακούσεις οπωσδήποτε το xQ1 της KEF. Δε ξέρω τη τιμή τους (το παλιό μοντέλο κόστιζε κάπου στα 1200ε αλλά ήταν τρίδρομο και μεγαλύτερο) ούτε αν είναι ακόμα διαθέσιμα στην Ελλάδα. Πάντως το προηγούμενο μοντέλο που είχα ακούσει ήταν πάρα πολύ καλό, τώρα το καινούργιο που είναι δίδρομο το φαντάζομαι πολύ καλύτερο. Τουλάχιστο είναι κορυφαίο σε ποιότητα κατασκευής και τεχνολογία (κώνου εννοείται), όσο για ήχο αυτό είναι δικό σου γούστο.

Reaction score
0

για τα ακουσματα σου μην παραλειψεις να ακουσεις και τα τριανγκλ
οτι πρεπει και με καλη ευαισθησια.
τα βιεννα δεν ταιριαζουν και τοσο σε αυτα που ζητας.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας, τα έχω σημειώσει, και από την επόμενη εβδομάδα (άτιμη εξεταστική) θα πάω (πτυχιούχος ελπίζω) να ακούσω τα ηχεία που προτείνατε!

Πέρασα από ένα φίλο που έχει το σετ της Naim με ενισχυτή τον Nait 5i. 50w στο κανάλι. Έπαιζε με τα Audio Spectrum Artemis, και το αποτέλεσμα δε με ικανοποίησε πολύ!

ΑΛΛΑ τον Naim τον ερωτεύτηκα! Πώς θα γίνει να τον πάρω κι εγώ? 50w στο κανάλι λίγα δεν είναι? Λογικά θα θέλει ευαίσθητο ηχείο για να γεμίσει τα 13 τ.μ. μου και να μπορεί να ανεβάσει και εντάσεις! Έχουμε καμμία πρόταση?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ηχεία μέχρι 1000€ για 13 τ.μ?

Εγώ θα πρότεινα και τα duevel τα planets
Αμάν???? Τι είν' τούτο πάλι? Πανέμορφο!!! Πραγματικά! Δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο! Πιστεύετε όμως οτι θα έπαιζε σε 13 τ.μ. και σχεδόν κολλητά στον πίσω τοίχο?

Γι' αυτό το λόγο σκεφτόμουν ηχεία βάσης!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67