Ηχεία σε RX-8 (ChrisD)

Reaction score
49
Καλησπέρα φίλοι μου και συγκεκριμένα τον Γιάννη στον οποίο απευθύνομαι:) Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα σε γνωστό μαγαζί και αλλαξα τα ηχεία του καινούργιου μου RX8. Μονο πίσω. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να ανεβάσω την ποιότητα του ήχου, όσο μπορούσα τουλαχιστον μόνο με την αλαγή 2 ηχείων, αλλα και να μην αποκτήσει τριγμούς απο τα πλαστικα που βγούν και θα μπούν ξανα. Αυτό το είχα επισημανει και μου είπαν οτι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αφου βγάζουν τα εργοστασιακά (made in china, 25W) μου προτείνουν για μια φθηνή σχετικά λύση αλλα και που δεν θα εχω προβλήματα με το εργοστασιακό player, τα pioneer 6911 με 93db ευαισθησία. Νομίζω πως επραξα καλά(θελω την γνώμη σου, δεν ήθελα προς το παρον να ριξω λεφτά αλλα βιαζόμουν να αλλάξω τα απαράδεκτα μονοδρομα εργοστασιακά). Αφου βγάζουν τα εργοστασιακά βαζουν με την μία τα Pioneer πάνω στην μεταλική 'εταζιερα'. Ρωτώ εγώ...δεν θα βάλεται καμία μόνωση εκει που θα πατήσει το ηχείο να μην τρίζει κατι με το μέταλο που θα ακουμπάει? και μου απαντούν πως δεν χρειάζεται. ΟΚ εγώ μιάς και δεν έχω καμία πείρα με εγκαταστάσεις αυτοκινήτου. Αφου το δοκιμάσαμε μαζί, είδα αισθητή διαφορά απο κάθε άποψη στον ήχο απο τα πίσω ηχεία, τώρα βέβαια θα μου πείς και συμφωνώ μεσα στους τυφλούς (εργοστασιακά) βασιλεύει ο μονόφθαλμος (βλέπε Pioneer). Ώντας ευχαριστημένος εγώ φεύγω. Την επόμενη μέρα περνώντας απο ξησμένο δρόμο για να μπεί πίσσα ακουω ένα ενωχλητικό τσικ τσικ τσικ απο το πίσω μερος του εσωτερικού. Για να μην τα πολυλογώ αφου άδειασα όλο το αμαξι έκανε πάλι τον ενοχλητικό αυτό ήχο. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Να πάω πίσω και να βάλει μονοτικό? τι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
49
Χρήστο κατ' αρχήν καλώς ήρθες στο ΑVsite!!

Μεταφέρω το post σου για να μην χαθεί μέσα στο άλλο θέμα (του Νίκου) αλλά και για να μπορεί κανείς να το βρει ευκολότερα........ :roll: :wink:

Και συνεχίζουμε στο θέμα μας τώρα!! :D

Reaction score
49
Κατ' αρχήν ξεκινάμε με τα δεδομένα μας.........

Καλορίζικη η κουκλάρα σου (εδώ ζηλεύουμε ελεύθερα!!! :lol: ) και καλά χιλιόμετρα!
Πανέμορφη και τρομερή στο δρόμο!! :D :D :D

Συνεχίζω στο ζουμί....

Τα ηχεία που έβαλες είναι αυτά:

της σειράς
& βασικά χαρακτηριστικά:

General TS-A6911
Short description 3-Way A-ccelerate

Features TS-A6911
Frequency response 25 - 30.000 Hz

Sensitivity (1W/1m) 93 dB

Maximum Power 330 Watt

Nominal input power 80 Watt

Woofer size (cm) 23,7 x 16,3 cm

Woofer material IMPP Cone Woofer with Butyl Rubber Edge

Midrange size (mm) 57,0 mm

Tweeter size (mm) 18,0 mm

Voice Coil bobbin type Glass Imide
και λογικά τα πλήρωσες κάπου στα 80€ το ζευγάρι!!

Reaction score
49
Τίμια επιλογή & σίγουρο ήταν ότι θα έπαιζε καλύτερα απ' τα εργοστασιακά!!!
Και το βλέπεις και από μόνος σου (και αυτό είναι το σημαντικότερο...)

Ο προβληματισμός σου λοιπόν είναι
Αφου βγάζουν τα εργοστασιακά βαζουν με την μία τα Pioneer πάνω στην μεταλική 'εταζιερα'. Ρωτώ εγώ...δεν θα βάλεται καμία μόνωση εκει που θα πατήσει το ηχείο να μην τρίζει κατι με το μέταλο που θα ακουμπάει? και μου απαντούν πως δεν χρειάζεται. ΟΚ εγώ μιάς και δεν έχω καμία πείρα με εγκαταστάσεις αυτοκινήτου........................Την επόμενη μέρα περνώντας απο ξησμένο δρόμο για να μπεί πίσσα ακουω ένα ενωχλητικό τσικ τσικ τσικ απο το πίσω μερος του εσωτερικού. Για να μην τα πολυλογώ αφου άδειασα όλο το αμαξι έκανε πάλι τον ενοχλητικό αυτό ήχο. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Να πάω πίσω και να βάλει μονοτικό? τι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αν εξαιρέσω την προφανή περίπτωση να ήταν εξωγενής θόρυβος (πχ πετραδάκια απ' τα λάστιχα στους θόλους κ.ο.κ) θεωρώ ότι θα έπρεπε να βάλουν κάποιο μονωτικό ανάμεσα στο ηχείο και το σασί του αυτοκινήτου.
Ακόμα και πλαστικό να είναι το ηχείο στην πατούρα του, θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση επαφή με το μεταλλικό πλαίσιο του οχήματος, τόσο για αποφυγή τέτοιων τριγμών όσο και για βελτίωση της ποιότητας ήχου του ηχείου......
Θα μπορούσαν να βάλουν λίγη "μαστίχα" περιφερειακά (εκεί που "πατάει" το ηχείο στο μέταλλο)ή ακόμα και σιλικόνη!!

Αν βαριέσαι Χρήστο να την κάνεις τη δουλειά μόνος σου, πήγαινε μια βόλτα και εξήγησέ τους τι παρουσιάζει......Η διόρθωση είναι απλή και εύκολη......
(εκτός και αν είναι κάποιο άλλο πλαστικό στο αυτοκίνητο βεβαίως....) :roll: :wink:

Reaction score
0
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρησή σου όπως επίσης και για τις ευχές σου:) Σίγουρα δεν είναι εξωγενής θόρυβος, σήμερα μεσα απο το πορτ παγκαζ και χτυπόντας τα ελαφριά απο κάτω άκουσα αυτόν τον θόρυβο. Μπένω πίσω και χτυπάω το πλαστικό κάλυμα στο οποίο απο κάτω βρίσκεται το ηχείο και τελικά είναι απο εκεί ο θόρυβος. Οταν το είχε βγάλει μάλον δεν το έβαλε σωστα στην θέση του γιατι απο την άλη μεριά δεν κάνει απολύτως κανένα θόρυβο. Θα το έκανα μόνος μου αλλα θέλει πολυ μερεμέτι. Για να βγεί το πλαστικό πρέπει να βγεί η πλάτη του καθίσματος μιάς και το πλαστικό δένει στο μέταλο πίσω απο την πλάτη του καθίσματος (ιάπονες, τους είχα για ποιό απλοικούς). Οπότε εμένα θα χυθεί κρύος ιδρώτας για να κάνω αυτην την επέμβαση, ξέρω δεν είναι κάτι τραγικό, εδώ ΒΜW ξυλόνουν αλλα το πονάω να το ξυλώνω. Anyway, σήμερα θα πάω να το κοιτάξει και θα σου οώ αύριο εντυπώσεις. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα γιατι δεν υπάρχει ποιό εκνευριστικό πράγμα σε καινούργιο αμάξι απο ενα τριγμό. Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι. Καλή μέρα σε όλους

Reaction score
49
Xρήστο περιμένω νέα σου....... :roll: :roll:

Aν τελικά δεν είναι αυτό, μήπως βρίσκει το ηχείο λόγω βάθους??
Το 6911 έχει βάθος (μέχρι και τον μαγνήτη) 84,3 mm

Αν φταίει αυτό δοκίμασε και το 6901 (που όμως είναι δύο δρόμων, και όχι τριών όπως το 6911, αν και δεν θα ακούσεις τρομερές διαφορές στα αυτιά σου....μάλλον τίποτα δεν θα ακούσεις Χρήστο) γιατί έχει βάθος 71 mm
(οι υπόλοιπες διαστάσεις είναι κοινές)

Reaction score
0
Καλησπέρα Γιάννη, ακόμα στο γραφείο είμαι οπότε κατε τις 17:00 αλέ για το μαγαζί. Όσον αφορά το βάθος των ηχείων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατι το κάτω μέρος της εταζιέρας "βλέπει" το πορτ παγκάζ (οταν το ανοίγεις δεν φαίνονται τα ηχεία, πρέπει να σκύψεις για να τα δείς) οπότε και οι μαγνήτες είναι στον αέρα. Θα πάω μετά και θα του πώ να βγάλει τα πλαστικά της εταζιέρας και να βάλει κάτι στο χείλος γύρο γύρο των πλαστικών που εφάπτονται με το μέταλο. Ότι κάνει πάντως θα σε ενημερώσω αύριο. Ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, του στίλ μια χαρά είναι... και είναι αναμενόμενα τετοια πράγματα... και διάφορες μ@@@@@ες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508