Ηχεία 5.1 (ΕΜΠΡΟΣ / ΠΙΣΩ δορυφόροι)

Reaction score
0
Θέλω να αγοράσω ένα σετ ηχείων 5.1. Αλλά λόγω της διαρίθμησης του χώρου δίπλα στην τηλεόραση δεν μπορώ τα μπροστινά να είναι κολώνες. Αντίθετα θέλω να είναι δορυφόροι (έτσι δεν λένε τα μικρά;; για να τα τοποθετήσω στο έπιπλο, που είναι κάτω από την τηλεόραση. Επίσης και τα πίσω θέλω να είναι δορυφόροι, τα οποία θα βάλω σε βάσεις. Τα ηχεία αυτά θα συνδεθούν σε ένα (παλιό) ενισχυτή, τον YAMAHA RX-V596 RDS, οπότε δεν θέλω κάτι "hi-end"... Αντίθετα θέλω κάτι οικονομικό ~ 600 ευρώ. Επίσης ο χώρος, που θέλω να καλύψω, είναι 16 τ.μ. (4μ χ 4μ) και η χρήση θα είναι κυρίως για ταινίες και μουσική.

Ψάχνοντας στον ίντερνετ βρήκα 2 σετάκια, αλλά δεν ξέρω εάν αξίζουν:

Kef KHT 1005.2

Kef KHT 2005.3

Κάποιος μου είπε και για τα Tannoy SFX 5.1 System. Έχει κανείς άποψη;;;

Επίσης και για τα Tannoy Arena Lite άκουσα... Αλλά ανεβαίνουμε ψηλά...

Έχει κάποιος άλλος κάτι άλλο υπόψη του;;; Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο AVSite.

To SXF είναι ένα πολύ καλό σύστημα σε χρήση home cinema αν δεν σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εντάσεις,κάτι που ισχύει σχεδόν για όλους τους δορυφόρους(ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής).Η αποδοσή του στην μουσική είναι τυπική της κατηγορίας πάλι με περιορισμό στις εντάσεις.

Γενικά πάντως τα σετ με δορυφόρους έχουν αρκετούς περιορισμούς σε σχέση με τα κλασσικά ηχεία,λόγω κατασκευής κυρίως.
Όσον αφορά τα της Kef είναι και αυτά μια πολύ καλή λύση,αλλά μιας και τα έχω ακούσει μόνο σε εκθεσιακό περιβάλλον δεν μπορώ να εκφέρω ασφαλή άποψη.

Γενικότερα όμως δεν βρίσκω κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία τιμής που να πληροί τις προδιαγραφές που ψάχνετε πέραν αυτών που βρήκατε και εσείς.
Πάντως η χρήση μου από την προηγούμενη σειρά FX της tannoy σε ανάλογο χώρο με τον δικό σας μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε home cinema για την κατηγορία τιμής τους
Τέλος αν κάνετε αγορές και μέσω ιντερνετ ρίξτε μια ματιά και στην Teufel.
Δεν έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα αλλά δίνει δικαίωμα επιστροφής σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.305
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007