Ηχεία Heco Victa , KEF και Yamaha

Reaction score
4
Καλησπέρα παιδιά ,

Κάιρο είχα να σας ρωτήσω όχι ότι γλιτώσατε από μένα :)

Λοιπών στο θέμα μου τώρα .....Σας θυμίζω ότι έχω ενισχυτή Pioneer VSX-520 με κεντρικό Roister C5 , Μπροστινά Yamaha ns-333 και σκοπεύω να προβώ στην ποιο κάτω αγορά αφότου πρώτα συμβουλευτώ και εσάς :)

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω τι κολώνες ηχεία να πάρω μέχρι τα 400 euros . Είδα αρκετά σε μεταχειρισμένα σε καινούρια κτλ έχω καταλήξει στα εξής.

Heco Victa 500 , Yamaha ns-555 και KEF C5. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζουν καλά Rock . Από οτι έχω διαβάσει τα Heco Victa 500 είναι πάρα πολύ καλά σε σχέση με τα αλλά . Ήθελα να ρωτήσω αν θα παίζουν σωστά με τον ενισχυτή μου μιας και τα Victa έχουν 4-8 Ω μεταβλητή αντίσταση (τι ειν τούτο καλέ ?) και γενικός αν υπάρχει κατή καλύτερο σε αυτά τα λεφτά που θα μπορούσα να σκεφτώ εναλλακτικά .

Ευχαριστώ
AlastorTHX

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: Ηχεία Heco Victa , KEF και Yamaha

Εφόσον έχει το roister C5 ως κεντρικό οτιδήποτε άλλο και να πάρεις εκτός αυτών είναι λάθος.

Reaction score
4
Οκ θα ακούσω την συμβουλή σου αλλά γιατί μονό τα 25αρια ? απλά πληροφοριακά ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Γιατί αυτά είναι τα ομόσταβλα του κεντρικού σου.
Και όταν επιλέγουμε ηχεία για home cinema φροντίζουμε να πέρνουμε αυτά που προτείνει ο κατασκευαστης σε κάθε σετ.Δεν το κάνουν απλά για να μας πάρουν τα λεφτά αλλά γιατί αυτοί φτιάχνουν τα ηχεία και ξέρουν τι ταιριάζει με τι στις σειρές τους.

Reaction score
4
Οκ ευχαριστώ πολύ :) θα επιστρέψω κάποια στιγμή για να μου προτείνετε κανένα sub της προκοπής γιατί αυτό που έχω είναι άθλιο κατασκεύασμα :)

Reaction score
4

Χαιρετώ ,

Έχω καταλήξει ότι για surround ηχεία θα πάρω στήλες λεπτές γιατί ο ήχος μέχρι τώρα με υπερ καλύπτει με τα yamaha και τα roister που έχω .

Σκεφτόμουν να πάρω τα yamaha ns-125 άλλα μου φάνηκαν(ακούστηκαν πολύ μάπα ) είδα δυο σετ της roister ΗΤ-3300 και το 4000 και οι στήλες μου φάνηκαν , ακούστηκαν ποιο σωστές από της yamaha.

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν μπορώ να τις βρω γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω τπτ ....Οπού έχω ρωτήσει μου λένε ότι είναι ένας κωδικός και δεν μπορείς να τα πάρεις από μαγαζί.Βέβαια με την roister δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα γιατί είναι σαββατοκύριακο και αν με καταλάβετε με τρώει το σαράκι .

Υ.Γ.
Χμμμμ καλό θα είναι να ανοίξω και ένα θέμα στα μεταχειρισμένα αλλά προτιμώ να δω αν υπάρχει πιθανότητα να τα βρω καινούρια πρώτα.

Ευχαρηστω
AlastorTHX

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

γιατι στηλες ?

Reaction score
4

Γιατι θα παιζουν μονο surround να σου πω την αληθεια
μου γυαλησανε και ταιριάζουν με τον χώρο....λες να πάρω βιβλιοθήκης στα ίδια λεφτά ? :139::139:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ενα ηχειο κολωνα , και απλο ειναι λιγο δυσκολο να σηκωσει τον ηχο ψηλα σαν ενα ηχειο που θα ειναι διπολο , η τετοιου look

Reaction score
4

Άρα λες να δω για κανονικά βιβλιοθήκης(μονοπολα αν έχω καταλάβει σωστά) γιατί τα δίπολα από ότι έχω διαβάσει και λες και εσύ είναι λίγο υποδεέστερα ιδικά αν λάβεις και υπόψιν σου ότι θα το κάνω 7.1 το σύστημα σε λίγο καιρό.... ουσιαστικά τώρα το στήνω σιγά σιγά και θέλω να αποφύγω όσο γίνεται αγορές που δεν θα μου είναι απαραίτητες...άρα όχι κολόνες γιατί και αυτές είναι δίπολες....όποτε πρόβλημα στο 7.1 στο μελον.

Με βοήθησες να καταλάβω τουλάχιστον ότι τα δίπολα δεν μου κάνουν.καλά τα λέω η το έχασα ?

Ευχαριστώ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το χασες , διπολα ή τυπου κλιπς ειναι μια χαρα γαι το πλαι.

Reaction score
55

Χαιρετώ ,

Έχω καταλήξει ότι για surround ηχεία θα πάρω στήλες λεπτές γιατί ο ήχος μέχρι τώρα με υπερ καλύπτει με τα yamaha και τα roister που έχω .

Σκεφτόμουν να πάρω τα yamaha ns-125 άλλα μου φάνηκαν(ακούστηκαν πολύ μάπα ) είδα δυο σετ της roister ΗΤ-3300 και το 4000 και οι στήλες μου φάνηκαν , ακούστηκαν ποιο σωστές από της yamaha.

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν μπορώ να τις βρω γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω τπτ ....Οπού έχω ρωτήσει μου λένε ότι είναι ένας κωδικός και δεν μπορείς να τα πάρεις από μαγαζί.Βέβαια με την roister δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα γιατί είναι σαββατοκύριακο και αν με καταλάβετε με τρώει το σαράκι .

Υ.Γ.
Χμμμμ καλό θα είναι να ανοίξω και ένα θέμα στα μεταχειρισμένα αλλά προτιμώ να δω αν υπάρχει πιθανότητα να τα βρω καινούρια πρώτα.

Ευχαρηστω
AlastorTHX

Συνήθως τα βλέπω στους "Κωτσόβολους" τα σετάκια αυτά. Σίγουρα τα είδα σε αυτόν που είναι δίπλα στο αλού φαν παρκ.

Reaction score
4

Να είσαι καλά φίλε Γιάννη αύριο θα πάω να κάνω μια ερεύνα αγοράς θα πάρω και μια την roister να δω τι παίζει :)

Reaction score
4

Καλημέρα ,

Παιδιά σχετικά με το ποιο πάνω post και επειδή θέλω να καταλάβω χοντρικά ποια ηχεία με ποια μπορούν να παίξουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διάβασα τα εξής και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας εγκυκλοπαιδικά γιατί και εγώ τώρα έχω χωθεί στο AV γενικός και μαθαίνω .

Τα δυο βασικότερα κριτήρια είναι .
1.Τα Ωμ του ηχείου .
2.Το φάσμα συχνοτήτων που αναπαράγει το κάθε ηχείο .

Άρα υποθετικά πάντα όταν έχω ηχεία με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

Α.Στα 6Ωμ με αναπαραγωγή συχνοτήτων 34Hz με 64Ηz και θέλω να συνδέσω και ένα άλλο ζεύγος π.χ. 8Ωμ και αναπαραγωγή συχνοτήτων 30Hz με 50Hz .

Αν τώρα κάποιος το κάνει θα παίζουν αλλά για αλλά τα ηχεία ?τι θα συμβεί ?

Ευχαριστώ
Φιλικά

AlastorTHX

Reaction score
4

Συνήθως τα βλέπω στους "Κωτσόβολους" τα σετάκια αυτά. Σίγουρα τα είδα σε αυτόν που είναι δίπλα στο αλού φαν παρκ.
Παιδιά έχω και μια ακόμα πληροφορία σχετικά με ηχεία Roister οποίος θέλει κοματια απο σετ της roister μπορεί να πάρει τηλ στην αντιπροσωπία και του κρατάνε όποιο κοματι θέλει απο όποιο σετ !!! :137::137::137::137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αθηνα εισαι ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν θες λοιπον οταν ειμαι ετοιμος απο πηγη, ελα να ακουσεις ενα γιαμο ποσο θαμπο ακουγεται διπλα σε ενα κλιπς.Και το γιαμο παει αερα 42 χιλαδες κυκλους.Το κλιπς τα μισα.
Σημασια εχει πως παιζει ενα ηχειο,

Reaction score
4

Klipsch και τα μυαλά στα κάγκελα λεμέ :( άσε γιατί αν ακούσω Klipsch θα ξενερώσω με το σύστημα μου και μετά θα έχω αλλά.... πούλα ηχεία και αγόραζε άλλα κτλ
Τα γιαμα τα ns-333 μου ακουγότανε πραγματικά μαγικά στα αυτιά μου όσο για το δικό σου το Home Cinema ναι και ποιος δεν θα ήθελε την αίθουσα σου γκρρρρρρ

Προσπαθώ να μάθω για αυτό σας πρήζω τον έρωτα όλη την μέρα σχεδόν κάθε μέρα .....μου μεταδόθηκε τρελή ασθένεια και δεν βλέπω να την περνάω στο πόδι ..... έμπλεξα σου λέω......

Να σου πω την αλήθεια μου σκέφτομαι πολύ τα Klipsch αλλά είναι απαγορεύτηκα ακόμα για μένα λόγω οικονομικού ..... έχω καταλάβει ότι και ας μου αρέσουν τα γιαμα έκανα μαμακια που τα πείρα γιατί σίγουρα θα θελήσω να τα αλαλάξω όλα ......σε ένα χρόνο το πολύ....

Λέω να κάνω υπομονή και να πάρω κανένα klipschακι από γερμάνια και ας έρθει σε ένα μήνα το μόνο που σκέφτομαι είναι η στραβή αν μου κάτσει ..... αλλά οι τιμές είναι super γερμάνια

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Καλημέρα ,

Παιδιά σχετικά με το ποιο πάνω post και επειδή θέλω να καταλάβω χοντρικά ποια ηχεία με ποια μπορούν να παίξουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διάβασα τα εξής και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας εγκυκλοπαιδικά γιατί και εγώ τώρα έχω χωθεί στο AV γενικός και μαθαίνω .

Τα δυο βασικότερα κριτήρια είναι .
1.Τα Ωμ του ηχείου .
2.Το φάσμα συχνοτήτων που αναπαράγει το κάθε ηχείο .

Άρα υποθετικά πάντα όταν έχω ηχεία με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

Α.Στα 6Ωμ με αναπαραγωγή συχνοτήτων 34Hz με 64Ηz και θέλω να συνδέσω και ένα άλλο ζεύγος π.χ. 8Ωμ και αναπαραγωγή συχνοτήτων 30Hz με 50Hz .

Ευχαριστώ
Φιλικά

AlastorTHX
Kανένα απ τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνουν οι εταιρίες δεν μπορεί να είναι πλήρως χρήσιμο αν δεν συνοδεύεται και απο ένα πλήρες σετ μετρήσεων,αν θες να δείς πως περίπου συμπεριφέρεται ένα ηχείο.Βέβαια για να αρχίσεις να πέρνεις χαμπάρι τι στο διάλο λένε τα διαγράματα θέλει διάβασμα και αντίσοιχη αντιπαραβολή με ακροάσεις.Χρονοβόρο μεν αλλά σωτήριο.

Επίσης οι αποκρίσεις που αναφέρεις έχουν κάποιο λάθος
34Hz με 64Ηz
Λογικά είναι 34Hz με 64 Khz,αλλιώς πρόκειται για sub.
Αντιστοίχως και για το επόμενο πρέπει να είναι 30Hz με 50Khz.
Tι εννοείς άλλα για άλλα;Για ποιά θέση ηχείων μιλάμε;Τα αριστερό και δεξί οφείλουν να έχουν όσο το δυνατόν ίδια συμπεριφορά σε όλους τους τομείς με το κεντρικό για αυτό και η καλύτερη λύση είναι να είναι και τα 3 ίδια μεταξύ τους.
Τα περιφεριακά(δλδ τα πίσω) δεν είναι ανάγκη να είναι του ίδιου επιπέδου με τα 3 μπροστά,καθότι είναι υποστηρικτικός ο ρόλος τους.Εντάξει άλλη αίσθηση έχει ένα σύστημα με 5 ή 7 ίδια ηχεία αλλά είναι θέμα χώρου για το αν θα μπορέσει κάποιος να τα τοποθετήσει και αξιοποιήσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier