Ηχεία (home/hand made) για ενισχυτή

Reaction score
3
Καλησπέρα κ καλως σας βρήκα!!
Η ερώτησή μου είναι οσο αναφορά τα ηχεία και είναι η εξής.
Σκέφτομαι να αγοράσω ενισχυτή κ λόγω του οτι είμαι ολιγον φαν της τεχνολογίας :116: κ ακολουθω οσο μπορω λεω να παρω πολυκάναλο, μάλλον τείνω στον Harman kardon AVR255.
(Η βασική αιτιία αγορας ενισχυτή είναι το οτι πριν απο 4περίπου χρόνια εφτιαξα 2 δικά μου ηχεία / ενισχυτη, αν κ ο ενίσχυτης λογω της 'κακής' ποιότητας (κολλήσεις , υλικά κτλ) κάηκε σε κάποια φάση κ μου έκαψε κ το ενα το γουφερ. Αφου τα άλλαξα είπα να μη το 'ρισκάρω' να φτιάξω τον ενισχυτη και να αγοράσω έναν καινούργιο. )
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αν μπορω να χρησιμοποιήσω τα ηχεία που ήδη έχω και να τα συνδιάσω κάποια στιγμή στο μέλλον με άλλα για ενα 5.1 / 7.1 αποτέλεσμα, είτε αγορασμένα είτε να τα φτιάξω εγω και το ηχιτικό αποτέλεσμα που θα έχω, αν θα είναι ικανοποιητικό ή οχι.

Ευχαριστώ πολύ.

..κ τα εν λογο ηχεία

Reaction score
50
Καταρχήν δε βλέπω κάποιο λόγο να μη μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου ηχεία. Από την άλλη δε γνωρίζουμε και χαρακτηριστικά τους, έτσι; Αν π.χ. μιλάμε για 86db ευαισθησία και 4ωμα, ε ίσως δεν είναι και τα πιο κατάλληλα για το συγκεκριμένο ενισχυτή :107:

Από 'κει και πέρα όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να σου πει κάποιος πόσο ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα πάρεις γιατί μιλάμε για μια ιδιοκατασκευή που δε γνωρίζουμε καθόλου χαρακτηριστικά της (και δεν εννοώ μόνο επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το πώς παίζουν). Αν εσένα σ' αρέσουν δεν υπάρχει λόγος να μην τα δοκιμάσεις. Έχε πάντως υπόψη σου - όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές - ότι αν θες να τα συνδυάσεις στο μέλλον και με άλλα ηχεία για ένα πλήρες σύστημα η μπροστινή 3άδα πρέπει να ταιριάζει όσο καλύτερα γίνεται. Δηλαδή μη βάλεις τα δικά σου για κυρίως ηχεία και αγοράσεις κάποιο ανεξάρτητο για κεντρικό. Ή φτιάξε ο ίδιος κεντρικό ίδιο (έστω αντίστοιχο) με τα μπροστινά ή μην τα χρησιμοποιήσεις για μπροστινά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.299
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007