Ηχεία.Small ή Large;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Ηχεία.Small ή Large;

αρε παλιαθρωπε τι μας κανς με τα παλιοηχεια τους

Last edited by a moderator:

Reaction score
15.548

η B&W πάντως, δεν έχει κανένα ηχείο στην γκάμα της που να μπορεί να καλύψει πλήρως το .1 χωρίς σαμπ, οπότε, όλα τα ηχεία της B&W θα πρέπει να ορίζονται ως small.

Παράδειγμα ηχείων "large" είναι τα Infinite Series της Wisdom audio.
Ακόμα και το "μικρό", το Rush, έχει Frequency Response 10-25,000 Hz, με 4 12' γούφερ σε κάθε ηχείο (8 12' έχει το Wisdom).

δείτε τα εδώ:
http://www.wisdomaudio.com/products_infinite-rush.php
Ναι....αλλα δεν τα λες ολα...:116:

Το ιδιο ισχυει και στο δικαναλο μιας και κατεβαινει και εκει στους 20 και ποιο κατω αρκετα μουσικα κομματια..

Οπως επισης δεν λες οτι μπορεις να κοψεις το ηχειο μεχρι το σημειο που μπορει να παιξει ανετα....π.χ.40

small θεωρητε ενα ηχειο το οποιο παιζει πανω απο 70 πρακτικος....
...η κανω λαθος.....!!!!!!

Θεωρητικος ομως....αφου δεν παιζει ολο το φασμα 20-20κ ειναι....

Ομως μαρεσεις πολυ....:414:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

small θεωρητε ενα ηχειο το οποιο παιζει πανω απο 70 πρακτικος....
...η κανω λαθος.....!!!!!!
Απο ποιόν θεωρείται;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Το παιζω σηκωνει πολυ κουβεντα, ας πουμε οτι ο κατασκευαστης λεει οταν κατεβαινει στους 20 κυκλους ενα ηχειο, ποσα db βγαζει στο ενα μετρο ? οσα ενα σαμπ ? I dont think so , απο εκει και μετα για ποση ωρα μπορει να παιζει αιδρωτα ενα ηχειο (εννοηται της σειρας) ?
χωρις να μυρισουμε βερνικι ?????????
Α για το πως συμπεριφερεται καθε ηχειο στον καθε κουλο χωρο ειναι ενα αλλο θεμα.........

Reaction score
15.548

Ολα τα ηχεια μιλουν για hz σε db +/- απο 1-3 αναλογα τον κατασκευαστη...
....οποτε με τα καταλληλα βατακια και καλο στησιμο παιζουν ορθα τα οσα λενε ..
....τουλαχιστον στα χαρτια...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ξερεις ποσα ηχεια μενουν στα χαρτια ?.................................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τα teufel ας πουμε .......
τα .....και .......
ακομα κατι ξερεις τι μπορει να κανει ενα κουλοχωρος σε πολλα ηχεια..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

και πριν απο αυτο θα ανοιξω ενα θεματακι εδω γυρω

Reaction score
963

Πραγματικά ενδιαφέρων νήμα.

Πριν καταθέσω και εγω τις εμπειρίες μου θα υποστηρίξω την δυνατότητα για 50HZ που αναφέρει ο αργι.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όμως.

Ενα ηχείο που κατεβαίνει χαμηλά (αν ασπαστούμε αυτά που υποστηρίζει ο κάθε κατασκευαστής γιατί πολύ λίγοι αναφέρουν σε ποια συχνότητα μετράνε τα -3db χαμηλά) θα χρειαστεί και τον ανάλογο (μεγάλο) χώρο.

Δεν είναι τυχαίο πως μικρότερα ηχεία που δεν κατεβαίνουν κάτω απο 40Ηζ (βάση προδιαγραφών πάντα) σε μικρούς σωστούς χώρους θα σου "δώσουν να καταλάβεις" απο το μπάσο.

Αντίθετα αν προσπαθήσεις να στριμώξεις ένα μεγάλο ηχείο σε μικρό χώρο το πιο πιθανό είναι "κόβοντάς" το στα 40-50Ηζ να έχεις καλλίτερο χαμηλό.

Προσωπική μου άποψη είναι πως σε μικρούς χώρους οτιδήποτε κάτω απο 40Ηζ το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει προβλήματα και ακυρώσεις.

Απο εκεί και πέρα πιστεύω πως ελάχιστος κόσμος είχε την "τύχη" να ακούσει πλήρες φάσμα χαμηλά απο το σύστημά του (τις περισσότερες φορές λόγω παραξενιάς του χώρου αλλά μην γελιόμαστε λίγα είναι και τα ηχεία που θα καταφέρουν να δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα με ένα αξιόλογο sub) αλλά για όποιον την είχε δεν υπάρχει γυρισμός.

Αν δεν έχεις σωστό χαμηλό απλά δεν ακούς μουσική.

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και η πληροφορία που "κρύβεται" χαμηλά είναι άκρως εθιστική οσο και απαραίτητη.

Ωστόσο η έλλειψη χαμηλού σε κάποια συστήματα μπορεί να "μπερδέψει" και να δώσει την εντύπωση της "καθαρότητας" ή παραπάνω ανάλυσης αλλά δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό τώρα.

Τεσπα.

Εγώ στον χώρο μου μετά την αντικατάσταση των Αρτεμις (4 χ 6.5) με τα PROAC EBS (2 x 10" atc) δυστυχώς δεν κατάφερα στον μικρό μου χώρο να κατέβω τόσο χαμηλά όσο με τα Άρτεμις που ταρακουνούσαν τους τοίχους.

Τη λύση έδωσαν τα δυο sunfire hrs-8 που ανέλαβαν τις συχνότητες κάτω των 40Ηζ.

Και πάλι δεν ήταν εύκολο γιατί μου πήρε πάνω κάτω 4 μήνες να κάνω τα sub να παίξουν "σωστά".

Reaction score
963

Γράφω παραπάνω τις απόψεις μου καθαρά σε μουσικό περιεχόμενο γιατί η συχνή "υπερβολή" χαμηλά χάρη εντυπωσιασμού στις περισσότερες ταινίες πραγματικά με κουράζει.

Reaction score
1

Γράφω παραπάνω τις απόψεις μου καθαρά σε μουσικό περιεχόμενο γιατί η συχνή "υπερβολή" χαμηλά χάρη εντυπωσιασμού στις περισσότερες ταινίες πραγματικά με κουράζει.
Και πολύ καλά κάνεις και σεβαστή η άποψη, αλλά Home Cinema λέει η κατηγορία, οπότε η υπερβολή στα μπάσα στις ταινίες είναι αυτή που σε κάνει να πετιέσαι από την καρέκλα.

Reaction score
15.548

Εαν εχεις καλη ποιοτητα μουσικου ακουσματος με sub θεωρω οτι στις ταινιες παιρνεις τα μεγιστα σε αισθηση και χωρις την κουραση του χαμηλου.......φτανει το sub να μπορει να παει χαμηλα.....

Νομιζω Κωστη οτι συμφωνουμε....

Reaction score
30.391

@ kostas kefalas , άστο μάναμ , δεν σου βγάνει , άστο.......

Reaction score
15.548

ετσι μου βγανει μαναμ....:116:

αλλιως μου βγανει μπουμινγκ :204:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ειναι κατι ντενον με οτι αυτο συνεπαγει, και κατι ηχεια ala τζιμινιερ

Reaction score
15.548

Για κάνε καμιά παρουσίαση στο σύστημά σου εσύ να δούμε και εμείς τα φτωχά.
Eιναι χαιεντας Κωστη μου αυτος.....denon γαρ....:116:

....υψηλες μεταξενιες με μεσαια αφρατα κ.λ.π.....:405:

Reaction score
963

Να υποθέσω οτι αυτά τα μεγάλα δίπλα στα ηχεία δεν είναι....................... ντουλάπια?????:116::116:

Πάντως και εγώ είμαι της άποψης πως αν παίζει κάτι καλά δεν χρειάζεται να είναι και όμορφο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier